prase
|
Smeškice, sunce, niko neće da te vređa... Ali ja imam utisak - možda se varam - da bi ti ušla u brak ali tvoj dečko ne bi. Napisala si da se on razočarao, a ne da ste se oboje razočarali. Mi pokušavamo da ti damo argumente za neki razgovor sa njim, ništa više. Za brak je potrebno da čovek/žena može da zamisli sebe do kraja života sa onom drugom osobom. Kod vas to očigledno nije problem. Ponoviću još jednom, ako je taj papir nebitan, bolje ga je imati nego nemati. Nije stvar u nasledstvu, samo Bog zna da li će nasledstva i biti. Stvar je u tome da možeš da kažeš dečku kako ćeš ostati bez ikakvih prava, možda sa decom, ako se njemu nešto desi. Isto važi i za njega. Ako se tebi nešto desi, dete ili deca, priznata ali vanbračna, neće automatski pripasti njemu. Sad zamisli da se neka sestra od tetke koja ne može da ima dece kao najbliži rod tu umeša... Meni je princip da je papir nebitan pa ga i ne želimo, kao što rekoh, bez veze. U slučaju koji sam negde pri početku teme pominjala, ja sam 100% sigurna da ta žena ne želi brak sa tim muškarcem jer duboko u sebi zna da on nije za ceo život ali se navikla na njega i užasava se od toga da bude sama... A on je spreman na sve da ostanu zajedno... I tako se o nekim stvarima ni ne priča, a priču da im je komplikovano da se venčaju a i ne treba im papir su smislili kao odgovor na pitanje zašto nisu u braku. Dakle, to pitanje se često postavlja. Ne znam šta više da ti kažem, a da se ne ponavljam. Ponoviću još samo to da ja kao vanbračno dete znam da detetu nije svejedno, bio ovo 21. vek ili ne. Ti razmisli dobro o svemu pa razgovaraj sa dečkom... Imovina nije bitna, pogotovo ako se ima, ali kada se nema - postaje sve bitnija. Ja ti od srca želim svu sreću ovog sveta, ali znaj da se sreća gradi i na njoj se radi, ona se ne dešava sama od sebe. Ostale žene koje govore u prilog braka hoće da ti pomognu samo da razmisliš o tome da nije svejedno, kad već pred zakonom po nekim pitanjima nije nebitno da li je supruga ili nevenčana supruga u pitanju, to nije slučajno.