|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bračni problemi
15.10.2011 12:39:28   
boba 11
Svi to imamo kod kuce posle nekog vremena ali takodje svi oprastamo razne gleposti kao i oni nama.Vazno je da razgovarate jer njima treba stalno neko da ih podseca sta treba da urade.Bar kod mene je tako kao da sam mama a ne zena,ili jos gore papagaj.Uvek mi govori da previse vicem ali ja nemam vise zivaca da ponavljam istu stvar jos pet puta koju sam rekla dan dva ranije.Tako da draga tina37 nisi sama u tome ima nas jos verujem mnogo...user posted image

(odgovor članu tina37)
Direktna veza do poruke: 1451
15.10.2011 13:18:00   
tina37
Hvala bobo.Ja sam uvek za komunikaciju,al kad to dolazi sa jedne strane(u ovom slucaju moje) onda je to uzasan monolog.On me saslusa,svoj deo ocuti,ode na spavanje i novi dan pocne kao da se nista nije ni desilo,sasvim normalno tj.po starom.Nervira me to nakon ovoliko godina kao da smo samo presli preko problema.Ne zelim da ga menjam niti sam ikada,al bi volela da progovori(inace za sve drugo je velika pricalica).

Jos nisam imala tu priliku i cas_t da me sreca upozna

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 1452
15.10.2011 13:53:35   
peca
tina37 da ti mm nije vodolija u horoskopu ? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tina37)
Direktna veza do poruke: 1453
15.10.2011 18:14:28   
Anoniman
Meni u zadnje vreme konstantno govori glavu cu ti otkinuti user posted image , bilo je i par "fizikanera". Tesko mi je uzasno i osecam se kao govance, malopre smo imali okrsaj.
Imam li problema? Da, uzasnih. Krivac? Samo ja i niko vise.

(odgovor članu peca)
  Direktna veza do poruke: 1454
15.10.2011 18:45:30   
minavb
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Kako mislis samo ti si krivac? Znas, to sto fizikaneri proleza tek tako i sto moze da ti govori stvari kao sto su ''glavu cu ti otkinuti'' a da nema nikakvih posledica, cini da si u njegovim ocima jos manja i bezvrednija. Tako se bar meni cini, mozda gresim. Mislim da se prema tebi nikad nece promeniti, bar ne na bolje. Moras da resis situaciju u kojoj si.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1455
15.10.2011 23:24:20   
boba 11

IZVORNA PORUKA: tina37

On me saslusa,svoj deo ocuti,ode na spavanje i novi dan pocne kao da se nista nije ni desilo,sasvim normalno tj.po starom.Nervira me to nakon ovoliko godina kao da smo samo presli preko problema.Ne zelim da ga menjam niti sam ikada,al bi volela da progovori(inace za sve drugo je velika pricalica).

Ja naprotiv pokusavam da promenim mm iako znam da je to nemoguce .A sto se tice price uvek imam 101 argument da mu zacepim usta premda to nije lepo ali kad zasluzuje sta cu?I takodje sutra dan tera po starom ali se ne obazirem ja furam svoj fazon i teram i ja svoje
ne dam pa ne damuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tina37)
Direktna veza do poruke: 1456
15.10.2011 23:27:29   
boba 11

bilo je i par "fizikanera".

Mislim da razumem ali nisam sigurna sta su fizikaneri-fizicki napad ili..
Nikad nije samo jedan krivac kao i za ljubav i za svadju je potrebno dvoje.
Ali daleko od toga \mi smo uvek krive u njihovim ocima\user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1457
16.10.2011 0:03:54   
madre
IZVORNA PORUKA: minavb

Kako mislis samo ti si krivac? Znas, to sto fizikaneri proleza tek tako i sto moze da ti govori stvari kao sto su ''glavu cu ti otkinuti'' a da nema nikakvih posledica, cini da si u njegovim ocima jos manja i bezvrednija. Tako se bar meni cini, mozda gresim. Mislim da se prema tebi nikad nece promeniti, bar ne na bolje. Moras da resis situaciju u kojoj si.

rekla bih da je mislila da je krivac za svoje probleme, bas zato sto mu to dozvoljavauser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1458
16.10.2011 11:36:32   
Lu

Meni u zadnje vreme konstantno govori glavu cu ti otkinuti user posted image , bilo je i par "fizikanera". Tesko mi je uzasno i osecam se kao govance, malopre smo imali okrsaj.

Ne mogu da vjerujem da postoji i ovaj... ne znam kako da nazovem "šaljivi" naziv za zlostavljanje user posted image
Kriva si prema sebi ako ostaneš u ovome i jednog trenutka više!

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1459
16.10.2011 12:05:48   
Anoniman
Inace se ne bi javila na ovu temu ali juce mi je bilo tako tesko. Jedino sam vama mogla reci. Ne zelim se zaliti, sami smo krivi za svoje probleme i sami treba da ih resimo ali uvek dodje taj trenutak kad nam treba neko.
Da, ja sam kriva jer to trpim a on zna da drugog izlaza nemam i da je zbog toga moze sve. Nemam gde. Komplikovano je jako. Ne radim, nemam ustedjevinu, jedinu da sa user posted image idem na ulicu. Dok ne nadjem posao nista, cutim i trpim.
Fizikaner? Ah Lu, cak mi je u toj muci to palo na pamet user posted image Pod tim mislim na samar ili zavrtanje ruku, ne znam eto ako ti jos nesto pada na pamet to je to. user posted image gleda, zna vec sve, zao mi zbog toga. Znas kad places, prokletnice idu same, ti se smejes do neba a bebari nista nije jasno.
Najveci problem nedostatak komunikacije. Ne znam. Bice to ok, sredicu se ja pa cu se javiti sa lepim vestima user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 1460
16.10.2011 16:57:40   
Lu
Kakva crna komunikacijauser posted image
Da si mi rođena sestra a i da si mi niko i ništa, ja bi ti rekla isto, ništa se tu srediti neće a tvoje dijete će da odraste gledajući kako tata udara mamu.
Ne želim da uljepšavam stvari to je jednostavno tako, o svemu se može razgovarati, preko svega preći pa neko čak i preko prevare, ali udarci...ja bi izašla na ulicu sa djetetom i sjedila dok me policija ne odvede, u svakom slučaju bi se završilo bolje nego tu gdje jesam!
Ali treba nešto poduzeti... samo se nadam da nećeš predugo razmišljati da ne bude prekasno, ti trebaš svom djetetuuser posted image

Ženo suze mi idu nakon tvog zadnjeg posta, šta god da je u pitanju u vašem braku  NISI KRIVA da te udara!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1461
16.10.2011 17:04:14   
Olga75
koliko god da je komplikovana situacija ( svaka jeste ) zlostavljanje niko ne treba da trpi
to ne prolazi to se samo pogorsava dok ne dodje da najgoreg user posted image
uopste nije bitno da li ili ko je krivac

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1462
16.10.2011 20:55:28   
boba 11

INe radim, nemam ustedjevinu, jedinu da sa user posted image idem na ulicu. Dok ne nadjem posao nista, cutim i trpim.

Sigurno mislis da nam je lako jer nemamo takve probleme kao ti ali postoje sigurne kuce a i mozes takve slucajeve da prijavis policiji i socijalnoj .Nemoj to da trpis nipokoju cenu i izbegavaj razgovore ako vidis da je nastrojen za tucu.Mozda ce te ostaviti na miru ako ne reagujes ili pak probaj lepo d mu odgovoris dok se ne izvuces iz te situacije.user posted image user posted image user posted image
Jako sam osetljiva po tom pitanju i kad god sam slusala takve price bila sam sve sigurnija da seto meni nece desiti.MEni je strasno bilo i kad me mm jednom uhvatio malo jace za ruku od besa a kamo li udarci ili zavrtanje ruke ili nedaj boze samari.
Mislim da bih mu razbila glavu na spavanjuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1463
16.10.2011 21:51:36   
oxy7
E ovo me istovremeno i rastužilo i razbjesnilo! Šamari, zavrtanje ruku, pred bebcem, i to zato jer mu se može, pošto nemaš gdje....majko mila, to je pakao...
Cure su u suštini rekle sve, odatle se mora bježati, makar u siurnu kuću, pa dalje polako...

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 1464
25.10.2011 16:16:27   
mikica sa
draga anonimna, bas su me tvoji postovi rastuzili user posted image
kao sto Olga i Lu rekose, tu nema nazad na zalost. cim je on sebi dozvolio da pred bebicom to radi to vise nije ni ljubav a kamoli suzivot pun povjerenja i svega ostalog sto treba u braku. ok,svi se posvadjamo i galamimo jedni na druge i bude i prodje, ali fizicki da neko krene na mene jos pred mojom bebom, vjeruj mi da se bojim da bi mu to bilo zadnje sto bi mi uradio! tad se pretvaram u azdaju, cini mi se. sjetim se svoje mame koja mi je govorila "ne dozvoli to nikad sebi jer ja te nisam rodila zato da te neko tuce" a to je rekla jer je kcerka njene najbolje prijateljice bila zrtva zlostavljanja u braku, koji se zavrsio na vrijeme, srecom, tako da njihova djevojcica sad ima zdravu majku a sa ocem je u kontaktu.
molim te, obrati se socijalnom radniku/radnici svejedno, i potrazi pomoc. mislim da je bolje da se sad na pocetku malo i namucis ali da tvoje dijete kasnije ima zdravu i normalnu majku a ne utucenu, bezvoljnu i isprebijanu zenu. puno srece i ne krivi sebe. za sve je potrebno dvoje, to zapamti!

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 1465
25.10.2011 16:23:04   
Anoniman
Kao sto su ostale zene rekle, idi u sigurnu kucu i obrati se rodbini, ako imas nekog blize. Strasno je sta je tvoj muz sebi dopustio. Presudila bi kratko svakom ko nepostuje majku svog deteta!

(odgovor članu mikica sa)
  Direktna veza do poruke: 1466
27.10.2011 7:04:18   
vanesicak
Voljela bih ako mogu nekako pomoci svojim iskustvom, bila sam zlostavljana u prvom braku, teska prica, mnogo... Imam dvije djevojcice, sa tim covjekom. Bilo mi je jako tesko naci rjesenje kako da opstanem ako ga napustim, je cure su imale cetiri i po godine starija i jednu godinu mladja, a ja bez posla. Nakon konacne odluke u svojoj glavi da cu napraviti taj korak, provela sam sa njim jos pola godine, znajuci da se nece nista promijeniti, niti sam to ocekivala. Ali bila sam mudrija, spretnija, nisam tugovala sto je moj brak propao, sto je ljubav mog zivota, teski agresivac, lazljivac.... Gledala sam u svoju djecicu i one su mi bile sve, a sa njim (posto sam skontala da tako najbolje funkcionisemo) popustala sam, samo se smjeskala glumila sam jadnicu koja se prepustila svemu, njemu je to odgovaralo pa tako i nije bilo fizickih napada, a moj tajni plan nije otkrio...
Uspjela sam, i zbog toga sam presrecna. Otisla sam sama u centar za socijalnu pomoc, potrazila savjet psihologa, u medjuvremenu trazila posao. I nakon konacnog raspada, u roku od mjesec dana sam se zaposlila, istina imala sam podrsku roditelja i brata, ali tek nakon sto sam sve pripremila, nikome do zadnjeg nisam rekla u kakvom paklu zivim. Nakon raspada, opet je poludio, proganjao bjezale smo i skrivale se, e onda sam dva puta zvala policiju bez pardona da dodje i tako na osnovu ta dva puta njihove intervencije, ja sam podnijela pored zahtjeva za razvod i krivicnu prijavu. Borba je trajala jos sigurno godinu dana nakon razilazenja, molio je preklinjao, govorio da ce se promijeniti, cak sam imala krize pa razmisljala o tome, jer nije jednostavno, nakon tolikih godina i dvije male bubamarice povjerovati da je kraj. Cim sam osjetila kolebanje, odmah psiholog, i tako razgovor mi je toliko znacio, izdrzala sam i pobjedila. Bio je osudjen od strane drzave na dvije godine uslovno zbog nasilja u porodici, a ja, iako sam mogla dalje da ga tuzim, nisam, mogao je dobiti i par mjeseci zatvora ili neku novcanu odstetu, ali znate kako to ide na sud smo dosli tek nakon dvije godine poslije svih tih desavanja ohladile su se strasti, on je redovno vidjao djecu, placao alimentaciju, a ja sa njim ostvarila dovoljan kontakt. Nisam htjela da to poremetim, najprije zbog djece, a onda i zbog mene dosta mi je scena i svega ostaloga. A on bi definitivno poludio poslije eventualnog zatvora.
Mi cemo ostati u nekakvoj vezi citav zivot zbog nasih cura, ali ja sam oslobodjena, srecna....
Osam godina nakon razvoda, pronalazim covjeka koji je melem, zivimo vec dvije godine zajedno sa mojim djevojcicama i sada svi srecno ocekujemo blizance.
Bivsi muz mi sluzi za dizanje pritiska i sada :) Cujemo se cesto jer starija kcerka je u pubertetu, mladja jos malo... razne obaveze ekskurzije, aktivnosti, pratimo zajedno i dijelimo troskove, a njegova narav je ostala ista... ali daleko od mene :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1467
27.10.2011 8:20:46   
zoća
Vanesa imala si ipak podršku porodice što je u ovom slučaju veoma bitno,svaka čast na istrajnosti.Već sam negde pisala da je moj stric bio zlostavljač i to jeziv a uz to i alkoholičar epilog priče je tragičan. Njegov sin, a moj brat se ubio i izdahnuo majci na rukama.Ona je ostala sa njim.Sada je bolestan i neka mi bog oprosti čini mi se da se više potresem za nekog nepoznatog.Prema njemu sam malo je reći ravnodušna više osećam prezir.Tako da svaku ženu podržavam u nastojanju da se skloni od ovakvih skotova

< Poruku je uredio zoća -- 27.10.2011 8:23:22 >

(odgovor članu vanesicak)
Direktna veza do poruke: 1468
27.10.2011 9:09:17   
NadaR
 Cestitam Vanesa na hrabrost i istrajnosti user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 1469
27.10.2011 10:54:22   
Anoniman
vanesa, svaka cast na hrabrosti i istrajnosti, ali i pameti da to dobro odradis i sebi koliko toliko olaksas!user posted image

(odgovor članu NadaR)
  Direktna veza do poruke: 1470
27.10.2011 12:01:26   
Lu
Vanesicak, baš si hrabra svaka častuser posted image
Nije jednostavno priosjećati se tih groznih scena, nadam se da će tvoju životnu priču pažljivo pročitati ANONIMNA i sve ostale vjerojatno anonimne na ovoj temi sa istim problemom, te zapitati se DOKLE će da trpe u tom paklu i one i njihova djecauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1471
27.10.2011 12:11:52   
minavb
Pisala sam već o mojoj koleginici. Malopre se sretnemo i malo smo pričale. 15 godina je živela sa čovekom koji je tipičan zlostavljač. Iz straha je ostajala sa njim. Njenu porodicu joj je zabranio da viđa pa njena deca svoju babu i dedu nisu nikada videla. Platu joj je uzimao i davao joj 200 dinara radnim danima za džeparac. Nije smela da vezuje kosu, da se šminka, da se druži, da ima mobilni telefon. Istukao je kad je dobila službeni telefon koji joj zbog prirode posla treba. Poslednji put je bukvalno išibao i izgazio. Sad je u sigurnoj kući i tužila ga je za zlostavljanje, deca su sa njim  i ne zna kako će sve da prođe, i dalje ga se plaši. On je profesor na fakultetu političkih nauka.  Volela bih nekako da joj pomognem.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1472
27.10.2011 13:21:55   
Lilla
Nema te situacije u braku za koju ne postoji rjesenje, samo treba vjerovati u sebe.

Vjerujem da je mnogo teze zenama koje imaju djecu, ja zahvaljujem Bogu svaki dan da ih u prvom braku nisam imala, mada i da jesam isto bih ucinila. I da, ni ja nisam imala podrsku bilo koga, moja familija je hiljadama kilometara daleko i nisu mi mogli pomoci. Izborila sam se sama i na to sam danas ponosna. 

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1473
27.10.2011 17:37:40   
Anoniman
Hocu da odem od njega. Ne mogu vise da budem zarobljena u ovoj selendri. Ne da mi da radim, kaze smejace mu se celo selo. Imam gde da odem, ali ne bi mi dao decu. A starije bi ionako vise volelo sa njim. Ja ne bih mogla da zivim bez njih ni dana. Mislim da me i ne voli nego eto zivi sa mnom jer sam mu rodila decu. Na batine bih uzvratila istom merom, ali me ubija ova tortura, sve moram da ga slusam. moje se ne uvazava.

(odgovor članu Lilla)
  Direktna veza do poruke: 1474
27.10.2011 22:02:43   
marija32
Kako mi je zao kada citam ovakvee postove kao sto je od Anonimne. Stoka tacno zna da nemas kud i udara gde si najslabija. Zeno, poslusaj nas, postoje sigurne kuce, idi i ne trpi vise!!

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here