|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnički meni
23.10.2011 6:27:52   
Vučica78
Vika, ja sam pila jednu malu tursku dnevno iz onih bapskih, malih šoljica (najviše dvije ako mi popodne dođe neka baš super drugarica!) i ostavila sam totalno kafu prije jedno 2-3 dana, kad sam pročitala isti taj podatak. Ja sam tek 6. nedelja i još mi nije muka ni od čega, pa ni od kafe, ali trebalo mi je 6 dugih godina i jedan VTO postupak da dođem dovde, tako da mi se čini da malo opreza nije na odmet.

Čak ću i peršun izbaciti, bar ovo po pola veze u salatu. Kao začin ću ga stavljati u sva jela, ali baš po malko, tako da ne vjerujem da u tako maloj dozi nešto može da smeta. Hvala Ana za informaciju o peršunu.

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 826
23.10.2011 8:21:59   
Vika
Ma ne verujem ni ja u sve što pročitam, ali mi je logično da su neke supstance štetne pa sam se trudila da ih izbegavam u trudnoći, jer posle dva spontana i u "zrelim" godinama htela sam da moguće rizike svedem na najmanju meru.  mada zavrčih u bolnici zbog slepog creva ali nema veze. Mirnija sam kad znam da preduzimam sve što mogu.

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 827
23.10.2011 8:25:18   
smeskicTB
beice, dodjoh da vidim sta si radila-i super, jela si jos malo sinoc!user posted image

goda, 100% ti je od hrane..ja cim otvorim ocim pojedem vockicu neku..
ranije doruckujem nego inace...jos je sada super kada mucnine nisu jake i od 5,6h..
samo ti ruckaj, pa onda nastavi sa uzivanjem i obavezama!

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 828
23.10.2011 19:23:16   
Vučica78
E nećete mi vjerovati: NISAM GLADNA! user posted image

Danas ovako:
D: onaj isti sendvič od juče: 50-tak gr. dimljenog lososa, jedno kuvano jaje, malo mirođije, maslaca i majoneza i šolja mlijeka.
Popila sam i jednu malu, najmanju kafu. Nešto mi bio merak s mužem da izmeračim tu jutarnju posle doručka, pa nek ide život! Nisam užinala, jer sam kasno ustala, pa je i ručak bio brzo.
R: supa, kupus, juneće pečenje i salata
U: jedan barski nar
U2: kesteni na ulici sad prije jedno sat vremena - možda sam se od njih i zasitila, ne mogu da vjerujem da nisam gladna, a jela sam baš davno. Neću jesti na silu, a planirala sam još jedan onaj sendvič s lososom, da završim lososa, pošto pretpostavljam da to ne valja da stoji dugo u frižideru a sinoć sam ga odmrzla. A osim toga mnogo mi se sviđa ukus te kombinacija. user posted image

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 829
23.10.2011 22:07:13   
bea83
Da se pohvalim malo
- keks i mleko (otprilike 6,7 petit ber keksića i šolja mleka)
- banana
- musaka (doduše možda 10tak zalogaja), karastavac u pavlaci i parče hleba
- dve pečene jabuke

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 830
23.10.2011 22:52:25   
Vučica78
O Bea, bravo! To je sve zdravo i kvalitetno. Ide ti dobro. Danas si uspjela malo da nahraniš svoje bebirone dodatno user posted image  

Dođoh i ja glave onom mom lososu da mi ne ostaje za sjutra. Sad ću garant imati problem sa stolicom jer sam pojela 2 kuvana jaja za doručak i večeru i već danas se vidi efekat po stomak. Sjutra ako ne nađem svježe šljive, kuvaću kompot - nema mi druge. Eto taman ideja za užinu. user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 831
23.10.2011 23:01:52   
Inica
Mene je sramota da napisem šta sad danas sve jela user posted image
ujutru nes, vocna salata- banana,jabuka
parce hleba sa sunkom, pavlakom, majonezom
na rodjendanu malo predjela, parce pite od pecuraka, 2 kasike ruske salate
parce torte, malo nekih grickalica
banana, 2 srednja grozda, jabuka
Mislim da je to tô.. Uglavnom znam da sam pola dana zvakala.. Uzas..

< Poruku je uredio Inica -- 23.10.2011 23:04:20 >

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 832
23.10.2011 23:07:17   
Vučica78
E Inice, dobro je da i ja imam drugaricu kad je apetit u pitanju. user posted image  

Samo žderem, a tek sam 6. nedelja. Imaću 350kg do kraja trudnoće kako sam lijepo startovala! Pridržavam se istih pravila kao kad nisam bila trudna, i to mi je uvijek obezbeđivalo manekensku figuru: nikada ne jedem ako nisam gladna, uvijek jedem kad sam gladna i ne prejedam se, nego koliko mi prija. Koliko mogu da stignem, trudim se da sve jedem zdravo. Ali sad sam gladna na svaka 2-3 sata, jedem bar 30-50% više za svaki obrok i kad spremim da jedem, tako sam srećna, kao da se nešto važno desilo, a ne običan obrok. O pojačanom interesovanju za kuvanje i gastronomiju neću ni da pričam! user posted image

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 833
23.10.2011 23:09:39   
bea83
IZVORNA PORUKA: Vučica78

O Bea, bravo! To je sve zdravo i kvalitetno. Ide ti dobro. Danas si uspjela malo da nahraniš svoje bebirone dodatno user posted image   

Vučice, verovatno si me malo pomešala sa Smeškićemuser posted image ona nosi dve bebice, a ja samo jednu (koliko znamuser posted image )

Inice, pa nije tako strašno, puno voćauser posted image

< Poruku je uredio bea83 -- 23.10.2011 23:10:13 >

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 834
23.10.2011 23:14:34   
Inica
Ali ja nisam GLADNA :) Niti imam neki apetit da mogu odjednom da pojedem dosta toga. Na rodj-u sam jela jer su svi jeli. Torta se ne odbija :) onoliko voca sam uzela jer ga volim, pa jedem i iz dosade.. Moram pod hitno da nadjem neku zanimaciju :)

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 835
23.10.2011 23:25:09   
Vučica78
Bea, ovo se ja nadam da nosim dvoje, pa mislim svi tako. user posted image  A i već sam umorna, ne zanm ni šta pišem više.

Inice, ako već moraš nešto da jedeš iz dosade, voće ti je super izbor. Sjutra moramo da opalimo malo više po povrću i ti i ja. Ja sam pojela onoliku hranu, a od povrća možda 10 zalogaja, ništa posebno. Doduše ja pijem i one dodatne vitamine pa vjerujem da nema bojazni da se nešto ispusti, ali ipak... Ne daj Bože da se nešto ne pojede. user posted image  

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 836
23.10.2011 23:27:59   
Vučica78
Stavila sam dvije bebe i na tiker koji sam napokon uspjela da stavim. Pošto sam VTO trudnica, vratili su mi 2 embriona i beta je bila baš solidna, tako da se nadam da su se oba primili. Sad ćekam do kontrole da vidim je li ih dvoje ili samo jedno. user posted image

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 837
24.10.2011 7:24:48   
Inica
Vucice, ja od kako sam trudna jedem povrce ponekad, i to ne bas srecna user posted image
kupus mogu :)
i kad kuvam- bude to mesavina brokoli, sargarepa, karfiol- dodam luka, i to je to. Ali retko sad to mogu jesti.
Super za bebonje, nadam se da su obe tu :)

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 838
24.10.2011 7:28:25   
Anoniman
inice evo ja vec dva dana jedem brokuli i to svezu bas mi se trazi uhh super je touser posted image

(odgovor članu Inica)
  Direktna veza do poruke: 839
24.10.2011 7:37:03   
smeskicTB
evo i mog menija od juce..

D:dve pogacice sa kackavaljom +solja jogurta
U:dve mandarine
R:parce gibanice i malo ajvara
U:cedevita, voda od kuvane psenice
V:tanjir supice i malo kuvanog kukuruza secerca..i pojedeh dve kockice cokolade

Vucice, pridruzi nam se i na temi za blizanacke trudnice..ja jos cekam pol bebica, pa da stavim tiker sa njima;)

da se nadovezem na Inicu i kupus-meni je poceo svez kupus da smeta, ali kuvani sladak ne.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 840
24.10.2011 8:13:04   
Vučica78
Smeškić, čekam kontrolu da vidim da li ih je uopšte dvoje. Za sada su to samo moja navijanja i nagađanja. user posted image

Direktna veza do poruke: 841
24.10.2011 19:42:24   
Vučica78
Ej žene, ja se sve zdravo hranim ali danas sam nešto skroz pobrkala svoj uobičajeni redosled.

D: normalni sendvič. Onaj losos sam potrošila, ali zato imam još kuvanih jaja. user posted image  Sendvič od putera, majoneza, propržene slaninice na suvom tiganju, i jedno cijelo kuvano jaje, i šolja mlijeka.
U1: (sat posle doručka): počela da jedem porciju mog "viljamovka" obroka: 2 kruške viljamovke, malo brusnica i suvih borovnica, 4-5 pečenih lješnika i kašika slatkog od smokava - pojela samo pola.
U2: (umjesto ručka, oko 2 sata popodne): završila onaj obrok iz U1 i pojela cijelo pakovanje Krašovih bajadera - ono manje od 8 komada.
U3: oko 4 sata najela se mandarina - jedno 3 sam pojela
R1: oko 5 tanjir supe
V: lijepa salata, kupus i pečeni batak. Ovo mi je bio jedini normalan obrok danas.

Sve nešto iscjepkano, u nevrijeme. Nije loše što se kvaliteta tiče, na kraju sam sve pojela što treba manje-više, ali obično imam neki red u obrocima a ne ovako sve nešto "zbrda-zdola", ne zna se kad je šta i koji je koji obrok.   

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 842
24.10.2011 19:59:37   
Inica
Evo i mene:
banana
jogurt u casi, kuvani djevrek
jedna przenica, jogurt
cokolada- mozda 2 reda
jabuka
nes
corba od krompira i sargarepe,malo hleba
banana
to je to. . VaLjda :)

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 843
24.10.2011 20:04:23   
smeskicTB
danas

D:pahuljice, pa jedno parce pite sa sirom
U:mandarina, jabuka
R:domaca pileca supa sa dosta sargarepe, malo pire krompira i karabatak
U:zito+voda od zita, brusnica
V:dva parceta pite sa sirom i popicu sada solju jogurta

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 844
24.10.2011 20:18:22   
Vučica78
Aussie, dade mi ideju za taj svjež brokuli. Nikad ga nisam ni probala svjež. Staviću malo u sledeću salatu-svaštaru. Ioanko sam peršun izbacila, pa mora nešto zeleno da ide unutra. Probala sam danas radič. Nikad ga prije nisam jela i nije me baš oduševio - malo je gorak. Ovako uz ostalo povrće i može da prođe, ali nije nešto. Neću ga više kupovati. Poješću samo ovo što sam već kupila.

Direktna veza do poruke: 845
24.10.2011 20:26:11   
Vučica78
Ej, ovo ću isto da stavim u ishranu, jer se radi o dopuni ishrani. Pa neka me moderatori isprave ako sam promašila mjesto za ovu temu. user posted image  

Naime, imala sam neki Mamavit od ranije sa crvenim slovima na kutiji i pila to, i sad mi je bio pri kraju i danas kupim novi. Primijetila sam da je nova kutija sa narandžastim slovima i kad sam uporedila sastav, izgleda da su sve isti vitamini, ali u ovom narandžastom u nekoj manjoj mjeri. Izgleda da mi ovaj narandžasti i odgovara bolje, npr. folne kiseline je 400 mikrograma, što i jeste preporučena doza za dopunu. Ukupno treba da se unese 800 mikrograma, a u crvenoj kutiji je cijeli 1 gram. Računam, ipak ja jedem i dosta voća i povrća. Šta će mi onoliko koliko ukupno treba da pojedem kroz svu hranu pa plus jedno 30% - nešto se ipak i pojede kroz hranu.

Čisto da znate da postoje razni Mamaviti.

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 846
25.10.2011 8:57:51   
peca
Juce

D-pahuljice sa jogurtom
R-zapecena boranija
V-krastavac salata sa b.lukom i pavlakom

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 847
25.10.2011 9:02:06   
smeskicTB
danas

D:mandarina, jecmena kasa sa suvim grozdjem
U:jabuka, mandarine
R:bela cureca corbica, spanac i przeno jaje, cvekla
U:zito
V:malo mimoza salate i parce hleba

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 848
25.10.2011 16:13:43   
Inica
Banana, jabuka
sendvic, čaša jogurta
nes
kruška
do vecere cu verovatno neku voćku, jabuka ili banana, a za veceru proteine :) ako budem gladna..

Direktna veza do poruke: 849
25.10.2011 20:30:07   
Vučica78
Ja danas ovako:

D: sendvič sa prepečenom slajsiranom slaninicom, jedno jaje kuvano, majonez i maslac. Šolja mlijeka. Salata sa svakakvim povrćem.
U1: 1 barski nar
R: 1 pileći batak, kupus za prilog, salata
U2: tanjir supe
U3 (da ne kažem večera, pošto ne može to biti večera po kvalitetu): 1 voćni jogurt, kinder jaje, malo cedevita bombona, čokoladna bananica. Odoh sad da pojedem bar mandarinu ili krušku da malo izvadim stvar - ovo mi je sestrić bio u gostima, pa tako prođoh s ovoliko slatkiša. Sad mi se ništa normalno više i ne jede. user posted image

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...
U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here