|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnički meni
22.10.2011 17:10:55   
smeskicTB
Verususer posted image user posted image hvala ti puno sto si mi sve objasnila!
uplasila sam se da ne pijem dovoljno tecnosti..a opet mislim da i nase telo diktira..
bila si jako hrabra i mudra! sta sve mame mogu i cine za bebice i decu!

peco, mene kada uhvati takav dan, ja se trudim da jedem vise corbice, ili kao juce dva puta jedem ali slatki kupus po pun tanjir..

danas
D: kacamak sa malo kozijeg sira
U:jabuka i mandarina
R: domaca pileca supica, pire krompir, karabatak pileci i malko hleba
U:pola nara i kockica ratluka..sigurno cu jos neku vocku pojesti..
V:ispeci cu neke pogacice..pa recimo dve pogacice i jogurt

beice..upravo ti preporucih d apokusas da jedes nesto sto volis..ali ako je i takav period..ipak telo zna sta da radi..unosi tecnost, jogurt..

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 801
22.10.2011 17:14:39   
bea83
Inice, i ja sam gledala svoje slike iz 16,17 nedelje i ovu što sam juče stavila (sve čuvam u kompuuser posted image ) i delujem mršavije a ugojila sam se od tad 3 kg (a možda i malo više, videću u ponedeljak),ništa mi tu nije jasnouser posted image izvinjavam se za off

< Poruku je uredio bea83 -- 22.10.2011 17:15:07 >

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 802
22.10.2011 17:21:35   
cockic
ja sam doruckovala picu burek posle duzeg vremena,bas je bio nemasan
ja i ne jedem burek kad se cedi sa njega
r-spagete sa sirom i kecapom
u-banana
v-jos ne znam-mozda malo slaninice donece mi muz od svekrveuser posted image

danas jedem sve masno i ne zdravo ali bas mi se tako jede sta
da radim,i meni mucnine joj postoje povremeno tako da nikad
ne znam kakav ce mi dan biti i sta cu da ruckam user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 803
22.10.2011 17:22:30   
peca
smeskic, naidje mi dan da mi je muka od corbica user posted image

cockic (i sve ostale)

mene je jedna pmetna osoba naucila, dva dana pazi sta jedes, treci dan daj sebi oduska i tako stalno, tako sam svojevremeno bez stresa i nerviranja, odricanja i kukanja smrsala 16kg user posted image mislim da nije los sistem ni u trudnoci user posted image

< Poruku je uredio peca -- 22.10.2011 17:25:25 >

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 804
22.10.2011 17:40:08   
Inica
Beice, pa verovatno i jesi smrsala- tj salce je delom spalo, ali se i stomak zategao zbog bebice, i zato izgleda drugacije..
Dobra ideja kako da se kontrolisemo ako budemo imake jak apetit..ili jaku zelju za hranom. Ja nisam navikla niceg od hrane da se odricem, ali ovako nesto bih mogla da izdrzim :)

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 805
22.10.2011 17:58:57   
Verus
dorucak: 2 tosta crnog hleba, oko 4 snite sunkarice, kafa
uzina: nista
rucak: 1 cureci burger sa salatom, paradajzom, kiselim krastavcima i sakica pomfrita (iz kafeterije na poslu...)
uzina:
vecera: Jos ne znam...

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 806
22.10.2011 20:22:12   
Vučica78
Ja sam danas baš lijepo jela:

D: kukuruzni hleb, sa suvim brusnicama i borovnicama, udrobljen sa mlijekom.
U: dosta šljiva, koliko sam mogla pojesti
R: teleća supica, malo bubrega i malo junećeg mesa sa kupusom za prilog i salatom sa svim i svačim od povrća.
U2: 2 Barska nara. Jedan mi prosto nije bio dosta. E da, uz to i pola pečene jabuke i pola pečene dunje - ostalo mi od juče, pa sam to završila.
V (omiljeni obrok danas - preporučujem!): sendvič u koji ide oko 60g dimljenog lososa (oko 1/3 pakovanja od 180g, dođe toliko), 1 kuvano jaje, na pečenom parčetu kupovnog tost hleba sa malo maslaca, majoneza i mirođije. Uz šolju mlijeka naravno - uz ovaj obrok sam se baš nauživala. Ako imate želju za nekom sličnom ribom, ovo preporučujem. Bila sam spremila još lososa i jaja, ali bilo mi je dosta jedan ovakav sendvič sa čašom mlijeka.

Ostalo mi je i jaja i dimljenog lososa, pa ću ih i sjutra završiti. Jedva čekam! A bio mi se i prijeo losos, a nisam znala šta ću od njega spremati! user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 807
22.10.2011 20:29:20   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Ana RR

IZVORNA PORUKA: Vučica78

, pola veze peršuna

Vučice, izbegavaj peršun. Čini mi se da on izaziva kontrakcije, meni je dr rekla da ga ne jedem u trudnoći.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 808
22.10.2011 20:38:09   
Verus
Jel isto vazi i za ananas kao i za persun? 

Povezujem sto sam imala one bolove u stomaku, slicne kontrakcijama i sto sam pojela pola ananasa...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 809
22.10.2011 20:43:30   
Ana RR
Pa sećaš se da smo negde pisale kako treba jesti ananas ako se pregura termin, verovatno onda i on izaziva kontrakcije. Mada, ja mislim da neka mala količina ne smeta ali ja npr. nisam uopšte koristila peršun dok sam bila trudna a ananas ne volim. Ni grejp nisam jela jer sam isto čula ali nisam sigurna da je tačno.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 810
22.10.2011 20:46:25   
Verus
pa da, ja se guska kasnije setila te daaavne price o ananasu...a bas mi se opet jedeuser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 811
22.10.2011 20:47:46   
Ana RR
Otvori jedno bezalkoholno pivce i zaboravi na ananas user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 812
22.10.2011 21:57:05   
New Mom
Doručak: kifla i jogurt
Užina: 2 mandarine
Ručak: zapečeni krompir, marinirana teletina, parče hleba i kiseli krastavci
Užina: jabuka
Večera: viršla, hleb, malo pavlake, krastavci

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 813
22.10.2011 22:29:27   
goda
Zene sta mi je,jutros nisam doručkovala a vec je pola 10 i pozli mi. Ne mogu da se snađem sta me spopalo uhvatila me malaksalost a samo sam legla i kažem nije mi dobro. Tada mi pade na pamet da pojedem nesto slano,sednem i doruckujem fetu i kriskicu hljeba i dođoh seb. Da li je moguce da je to od gladi.Vec neko vreme primetim da sam gladna cim ustanem ne mogu ni kafu da popijem moram prvo da stavim u usta nesto slano ,bolje reci da pojedem pola dorucka.

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 814
22.10.2011 22:32:17   
Vika
Ajd da zanovetam! Pa i treba prvo da doručkuješ pa posle kafu

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 815
22.10.2011 22:38:13   
bea83
Pojela sam još parče hleba i kiselo mlekouser posted image

Goda, moguće je da je od gladi, pogotovo ako si navikla da unosiš odredjenu količinu hrane i u odredjeno vreme, želudac se navikne i šalje signal gladi

Meni se desi da se probudim gladna samo ako kasno večeram, a pošto to ne smem da radim zbog gorušice onda nemam taj osećaj ujutru, polako popijem kafu (znam, Vika, da ne valjauser posted image ) pa onda posle sat,dva doručkujem

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 816
22.10.2011 22:42:00   
Vika
user posted image  Nešto mi došlo da pridikujem, a nikad nisam rano jela (čitaj:pre kafe)

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 817
22.10.2011 23:09:18   
Inica
Nema to veze sa ranijim navikama. I ja sam ranije pila kafu prvo, pa do skoro nisam smela (od pocetka trudnoce) i sad opet mogu. Mada u pitanju je nes. i on me dugo drzi sitom. Znam da ne valja prvo kafa, ali..

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 818
22.10.2011 23:11:45   
Vika
Ako mi ne zameriš, ja ću još malo da drobim- da li možeš bez kafe u trudnoći? Ja sam mogla, iako je obožavam

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 819
22.10.2011 23:15:42   
bea83
Vika ti si baš u elementu večerasuser posted image šalim se malouser posted image Ja je nisam pila prva tri meseca jer sam povraćala, ali sam sve vreme imala ogromnih problema sa pritiskom i padala sam u nesvest ko od šale, počela sam da pijem samo ovu jutarnju od drugog tromesečja i to tursku sa mlekom, i mnogo mi pomaže sa pritiskom, a i nemam glavobolje

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 820
22.10.2011 23:24:41   
Vika
user posted image  Ja se načitala o štetnosti kofeina u trudnoći pa mi nije palo na pamet da rizikujem

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 821
22.10.2011 23:28:27   
Inica
Pa nije stetan u tako maloj kolicini :)

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 822
22.10.2011 23:30:43   
Vika
Ja nađoh sledeće:
"Najnoviji pdaci ukazuju da jedna i po do dve šolje kafe na dan mogu da udvostruče rizik za razvoj spontanog abortusa" itd. Izvor: "Šta da očekujete dok čekate bebu" 47 str

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 823
22.10.2011 23:45:45   
Inica
Pa verujem ja tebi da si nasla taj podatak, ali ne verujem statistikama.. Jbg, ne opterecujem se sa time, jer po nekim istrazivanjima nesto prikazu kao "super stvar", a posle nekog vremena to isto navedu kao najgore..

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 824
23.10.2011 6:21:36   
Vučica78
IZVORNA PORUKA: goda

Zene sta mi je,jutros nisam doručkovala a vec je pola 10 i pozli mi. Ne mogu da se snađem sta me spopalo uhvatila me malaksalost a samo sam legla i kažem nije mi dobro. Tada mi pade na pamet da pojedem nesto slano,sednem i doruckujem fetu i kriskicu hljeba i dođoh seb. Da li je moguce da je to od gladi.Vec neko vreme primetim da sam gladna cim ustanem ne mogu ni kafu da popijem moram prvo da stavim u usta nesto slano ,bolje reci da pojedem pola dorucka.

Goda, to ti je sigurno od gladi. A doručak se cijeli i jede čim otvoriš oči. Izgleda da te trudnoća samo tjera da je nahraniš kako treba. user posted image

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...
U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here