|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnički meni
21.10.2011 20:57:50   
Inica
IZVORNA PORUKA: Inica

Evo i mene, izjelice user posted image
D- pola solje kornfkleksa sa jogurtom, 2-3 zalogaja slane palacinke od cerkice user posted image
nes
pola vocnog jogurta
jabuka i banana
R- supa, pasulj
do vecere nisam stigla, mislim da ce biti kajgana sa jogurtom

Da izvrsim maaaalu izmenu.. Umesto planirane kajgane zavrsim na pola kukuruza, i posle grisine sa kremicem user posted image Cerkin "specijalitet" ..

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 776
21.10.2011 23:04:17   
Vučica78
Današnji meni:
D: 2 jaja na oko sa slaninom na svinjskoj masti, 2 šolje mlijeka i moja salata od svega i svačega
U1: samo zdravi sok bez šećera - cijeđena cvekla, jabuka i celer. Valjda sam se najela od onih jaja za doručak, a i kasno sam ustala, pa je i ručak bio brzo.
R: supa, batak pečen u foliji, kupus spremljen u voku sa puno raznih začina, naravno moja salata "sa sve", i za dezert pola pečene jabuke i pola pečene dunje.
U2: moj voćni obrok od viljamovke (moj omiljeni, jedem ga sve dok ima viljamovki): 2 viljamovke, po šaka suvih brusnica, suvih borovnica, 1 velika kašika seckanih pečenih lješnika i 1-2 kašike slatkog od smokava (još je ljepše od šumskih jagoda, ali mi je prošlo user posted image )
V: uh, ovo je bilo iz djelova, jer mi se sve učini da sam se najela, pa za sat vremena ponovo jedem. Povrće iz supe, završila ono voće iz U2 user posted image , još jedan tanjir supice i jedno pola kila mandarina.

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 777
21.10.2011 23:07:14   
Vučica78
IZVORNA PORUKA: Inica

Da izvrsim maaaalu izmenu.. Umesto planirane kajgane zavrsim na pola kukuruza, i posle grisine sa kremicem user posted image Cerkin "specijalitet" ..

Jao Inice, kukuruz ti uopšte nije loša ideja! user posted image
Ja inače pošto sam na bolovanju, po cijeli dan samo smišljam šta ću zdravo da jedem, pa onda to spremam i jedem. Kakav užas! Vrhunac hedonizma ova trudnoća. user posted image

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 778
21.10.2011 23:15:27   
bea83
Šta mislite da može da se pije suviše vode?Ja sam shvatila da sam mnogo više žedna nego gladna, i onda kad se napijem vode uopšte ne mogu da jedem...

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 779
21.10.2011 23:18:16   
Verus
bea: u prvoj trudnoci sam pila po 4-5L na dan, da odrzim plodovu vodu koja je bila kriticno niska, da me ne porode ranije-tako da mislim da si ok ako ne pijes vise od toga.  Samo sam pila i piskila po ceo danuser posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 780
21.10.2011 23:20:35   
bea83
Verus, pa 3 litre popijem sigurno, tako da imam još fore značiuser posted image ali pijem i dosta jogurta (sigurno pola litre), eventualno mleko i cedevitu, tako da naguram 4l tečnosti, a iz WC čini mi se kao da ne izlazim user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 781
21.10.2011 23:35:47   
Inica
Bea, i ja pijem puuuno vode, a sa sve cajevima, mlekom, jogurtom,itd- pa sigurno 4L tecnosti, a i vise.
Inace, ja bih jela bilo sta, samo da ne "visim" u kuhinji. Volim Da spremam-al u trudnoci- jok.
Kad nemam obican kukuruz- uzmem secerac.
Od povrca mozes da uzmes i baby mix (brokoli, sargarepa, karfiol), kratko se kuva- ja stavim u to kockicu supe-i super. Mozes da dodas i kasiku pavlake da bude ukusnije.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 782
22.10.2011 8:24:43   
smeskicTB
Inica je dala super predlog ..a i ja se pridruzujem izjelicama kukuruza poslendjih mesec dana!

ja sam vec dva dana gladna.

juce:
D: kacamak sa kasikom pavlake
U:jabuka i mandarina
R1: tanjir slatkog kupusa, bez hleba
R2: tanjir slatkog kupusa bez hleba
V: dve kasike salate od povrca i sunke, parce hleba i malo parcence torte+parce pite od jabuke kada sam dosla kuci
user posted image

postalo mi je cudno jer od rucka koji je oko 13-14, vise ne mogu do uvece do 19h da izdrzim samo na vocu..i nisam pametna sta da ubacim-sta predlazete devojke?

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 783
22.10.2011 8:26:33   
smeskicTB
IZVORNA PORUKA: Verus RR

bea: u prvoj trudnoci sam pila po 4-5L na dan, da odrzim plodovu vodu koja je bila kriticno niska, da me ne porode ranije-tako da mislim da si ok ako ne pijes vise od toga.  Samo sam pila i piskila po ceo danuser posted image

vec dugo se pitam u vezi ovoga-draga Verus, mozes li mi reci kada su ti utvrdili manjak vode, u kojoj nedelji?
nije mi jasno d ali ima veze sa unosom tecnosti ili genetikom..
jedna drugarica pije oko 1l i u prvoj i u drugoj trudnoci je sve ok..i ranije ej pila po casu vode..a opet, kuma je iz straha bila od pocetka po 3-4l i imala je problem sa izbacivanjem tecnosti..i dr joj je savetovao do 2l..

ja popijem do 2l..ne racunajuci jogurt, cedevitu..

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 784
22.10.2011 10:15:43   
bea83
Smeškić što ne probaš da ubaciš koštunjavo voće tj. orašaste plodove - indijski orah, badem, kikiriki (onaj suvopečeni), orahe, lešnike itd.? To je puno vitamina i lepo zasiti.Ima sad da se kupi u zdravoj hrani i nešto od toga sa medom i susamom, za grickanje.Samo što sam ja alergična na većinuuser posted image

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 785
   [Obrisana poruka]
22.10.2011 10:19:51   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu bea83)
  Direktna veza do poruke: 786
22.10.2011 13:06:51   
smeskicTB
IZVORNA PORUKA: bea83

Smeškić što ne probaš da ubaciš koštunjavo voće tj. orašaste plodove - indijski orah, badem, kikiriki (onaj suvopečeni), orahe, lešnike itd.? To je puno vitamina i lepo zasiti.Ima sad da se kupi u zdravoj hrani i nešto od toga sa medom i susamom, za grickanje.Samo što sam ja alergična na većinuuser posted image

beice, ubacila sam bundevine semenke, suncokretove, kikiriki peceni..;)samo mi slano prija vise nego slatko;)
videcu da pecem bundevu, pa da mi i to bude uzina..do sada sam zito..mama mi obicno napravi..ali bez slagauser posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 787
22.10.2011 14:12:13   
Verus
smeskic: ja sam dobila trudove i krenula da se poradjam u 26n5d, 2 dana sam bila u bolnici kad sam dobila steroide za "sazrevanje pluca" jer sam vec bila u porodjajnoj sali i cekali smo bebu.  Bozijom voljom se nisam porodila (a i krvarila sam)....ona je uvek bila vise od nedelju dana ispred termina, ali od tada (verujem da je od tih steroida i lekova), je pocela da "kaska" 1, 2 cak i 3 nedelje.  Pa onda plodova voda opala, mislili su da "curim" pa su i to proveravali.  Ja sam sama odlucila da cu sve da ucinim da me ne porode ranije (kad beba stane da raste, ili plodova voda ode na 5 cm i manje rade CR jer beba ima bolje uslove van materice), tako da sam se ubijala od vode, od proteina (neki protein svaka 2 sata da bih pospesila rast bebe), i uz mirovanje i sve to izguram do 38 nedelje i rodim zdravu, pravu malu bebu (2600gr), Apgar 9.  Ko sto mozes da mislis bas sam bila srecna i ponosna sto smo pobedile zajedno sve lose prognozeuser posted image

Ako je sve OK, mislim da ti je optimalan unos 1.5 do 2l na dan, tako mi je rekla doktorica, i to da se pije tokom celog dana, tj. da rasporedis tokom celog dana, i bude sve OK. 

Mada, kad su prvi put utvrdili da mi je voda kriticna, doktorka se maltene izderala "Sto ne pijes vodu???"  Kad sam rekla koliko pijem, hitno me poslala u trijazu na test da vide da li mi ne curi plodova voda...znaci bitno je piti....
IZVORNA PORUKA: smeskicTB

IZVORNA PORUKA: Verus RR

vec dugo se pitam u vezi ovoga-draga Verus, mozes li mi reci kada su ti utvrdili manjak vode, u kojoj nedelji?
nije mi jasno d ali ima veze sa unosom tecnosti ili genetikom..
jedna drugarica pije oko 1l i u prvoj i u drugoj trudnoci je sve ok..i ranije ej pila po casu vode..a opet, kuma je iz straha bila od pocetka po 3-4l i imala je problem sa izbacivanjem tecnosti..i dr joj je savetovao do 2l..

ja popijem do 2l..ne racunajuci jogurt, cedevitu..

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 788
22.10.2011 15:26:14   
Inica
Smeskic, sad mi se prijelo zito sa slagom (a inace ga ne jedem user posted image )

Danas mi je dorucak diiiivan bio-
nes
D- 2 cizburgera user posted image
jabuka, banana
R- kuvano povrce (da okajem grehe zbog dorucka)
V-  ovaj put ce biti kajgana sa jogurtom, a izmedju obroka neka vocka..

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 789
22.10.2011 16:27:51   
bea83
Ovo nije primer pravilnog trudničkog menija nego meni u inat mučniniuser posted image
- par zalogaja popare
- mc tost, pomfrit i sladoleduser posted image user posted image
nadam se da ću večerati, jer sam više izludela od ove blage ali konstantne mučnine i nemanja apetita, bukvalno sam od besa otišla u Mek i pojela sve ovo, pa ako i bljucnem baš me briga, ne mogu više. Sinoć mi je bilo čak muka i od kokica. A o gorušici da ne pričamuser posted image

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 790
22.10.2011 16:31:24   
Verus
bea nadam se i ja da ces uskoro moci lepo da jedesuser posted image  a to objasnjava tvoj mali stomacicuser posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 791
22.10.2011 16:35:00   
bea83
Verususer posted image Taman sam počela da jedem normalno,i da se gojim,i to trajalo je nekih 5,6 nedelja i sad ponovo ovouser posted image  valjda će uskoro proći

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 792
22.10.2011 16:39:20   
peca
Ja sam danas katastrofa user posted image

Dorucak-pljeskavica (nisam ja htela, mm jutros doneo, i sta cu ja sad tu..)
u medjuvremenu
3mandarine,1 jabuka,litar ipo soka od narandze, pola l soka od jabuke, jedno 2l vode
200gr edameca
200gr vocnih napolitanki
1kobasica(malecna)
kesa kokica

i gladna sam !!! samo bi nesto trpala, uzas, danas mi takav neki dan, a inace imam problema kao Beica, nista mi se ne jede !

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 793
22.10.2011 16:43:39   
Verus
bea: mene je  u par navrata uhvatila mucnina, tamo od 20 i neke nedelje, a nisam nikad imala mucnine u trudnoci...nisam povratila, ali onako, sve mi se zgadilo pa tih dana nisam ni mogla da doruckujem...valjda ce ti se stisati pa da mozes da jedes kao covek!

peco: pokusaj sir, ili neki protein da te malo "ispuni", ali nije ti tako strasan dan, ne sekiraj se!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 794
22.10.2011 16:50:42   
peca
Venus edamec je sir user posted image Ma ne znam sta mi je danas, tako sam se probudila, sa rupom u stomaku, i znala sam da ce mi ceo dan biti takav, kad se najedem ujutru to je propast user posted image sad ce mm da dodje kuci pa cu da rucam [sm=smiley36.gif
Sutra cu se vec malo kontrolisati user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 795
22.10.2011 16:52:40   
Verus
E onda ne znam sta da ti kazemuser posted image

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 796
22.10.2011 16:54:09   
Inica
Bea, pa kako te toliko cimaju mucnime? Da se nismo mimoisle u mek-u? user posted image
Ja imam "problem" sto stalno osecam sitost, ponekad i pre obroka pa na silu jedem. Ali mucnine nemam (sem onaj jedan dan)
Peco, Verus ti je dala dobar predlog- kad ti je takav dan jedi proteine. Oni dugo daju osecaj sitosti..

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 797
22.10.2011 16:58:15   
bea83
Inice ako si bila na Vidikovcu, mogućeuser posted image Ovo nisu one mučnine sa početka nego nekako blage ali stalne,ništa mi se ne jede, nemam osećaj gladi

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 798
22.10.2011 17:01:07   
peca
Sreca pa me mrzi da idem u mek user posted image

Ma, sacu pojedem neku corbicu i dosta je za danas, i onda ce da dodje sestra na kafu i zajebace me, ponece neko parce pice ili tako nesto user posted image user posted image

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 799
22.10.2011 17:03:48   
Inica
Da,da, na vidikovcu :)
znam jako ti je, ali pokusaj po malo nesto jesti. Po onoj slikici cini mi se da si bas smrsala.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Sve što niste znali o spinalnoj anesteziji
Bolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here