|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Folikuli
7.6.2011 15:45:50   
moja ciklama
Zanovetak, dobro došla i da nam se što pre odseliš u trudnoćuuser posted image .
Folikuli i end su suprer, sada mutite, ostalo je u Božijim rukama.
Ja sam se danas čula sa mojim dr. ovaj mesec preskačemo, pa se vidimo nakon ciklusa 2 dan.
Danas sam uradila Oggt sa insulinom. Večeras rezultati.

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu zanovetak)
Direktna veza do poruke: 1676
9.6.2011 17:12:22   
zanovetak
Hvala na dobrodoslici moja ciklama!Dace Bog da rezultati budu dobro user posted image ,u svakom slucaju ti zelim sve najbolje!Javi jeli sve u redu.A ja javljam ako bude nestouser posted image

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 1677
9.6.2011 18:27:17   
anchik
evo i mene nakon duuuugo vremena.... konacno su se dr smilovali pa smo krenuli na pretrage jer od prirode nistauser posted image ... i tako, mm spermogram odlican, meni hormoni obrnuto proporcionalni... konstatovan PCO i tek sad na jooos pretraga... i ne znam sta su mi sve nabrojali da radim... uglavnom, za koji dan bi (po mom proracunu) trebalo da dodje user posted image ali levi jajnik nije folikularan user posted image ako sam dobro zapamtila sta su mi rekli... sta to znaci? 

ako ti kazem da o necemu ne razmisljas, mislices na............

(odgovor članu zanovetak)
Direktna veza do poruke: 1678
9.6.2011 19:54:29   
nina26

IZVORNA PORUKA: anchik

evo i mene nakon duuuugo vremena.... konacno su se dr smilovali pa smo krenuli na pretrage jer od prirode nistauser posted image ... i tako, mm spermogram odlican, meni hormoni obrnuto proporcionalni... konstatovan PCO i tek sad na jooos pretraga... i ne znam sta su mi sve nabrojali da radim... uglavnom, za koji dan bi (po mom proracunu) trebalo da dodje user posted image ali levi jajnik nije folikularan user posted image ako sam dobro zapamtila sta su mi rekli... sta to znaci? 

To znaci da ne proizvodi folikule, tj da nece biti ovulacije na tom jajniku.

(odgovor članu anchik)
Direktna veza do poruke: 1679
6.10.2011 23:39:54   
sandringen
Da li ste jos uvek na ovoj temi imam neke nedoumice, treba mi pomoc... Nista meni ovo nije jasno, prvi put se srecem sa ovakvim problemom pa bih da mi neko pomogne na srpskom jer ovi nasi doktori samo pametuju i pricaju mi na medicinskom...?!?
user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1680
6.10.2011 23:43:50   
World
a koji problem imas?

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu sandringen)
Direktna veza do poruke: 1681
7.10.2011 0:14:07   
sandringen
Ne znam ni sama, ciklu si mi od kada sam dobila menstruaciju nisu bili redovni i dr su mi govorili to je sve normalno zbog promene vremena... I bezikakvih predhodnih testova dva puta sam pila pilule za kontracepciju po 6 meseci, e kada su videli da mi ni ntone pomaze poslali su me da proverim sve hormone... Te analize traju od maja meseca i kada sam ih konacno prikupila dr mi je rekao da je labaratorija zabrljala da bi on to sve da proveri ali da po tim rezultatima koje non sada vidi ne mogu da zatrudnim sada trenutno i da mi to sada sve ponovimo...
Ponovila sam analize krvi i otisla na UZ jajnika folikulometriju i 6 dana ciklusa mi je na levoma jajniku bio 10,9mm , a 8 dana je 12,4mm dok je sa desnim sve ok... I ja se prvi put susrecem sa takvim problemima imam samo 22 god jos ne bih da ostajem trudna ali mi nista nije jasno i pocinjem da se brinem... U pon idem na pregled kod endokrinologa sa novim analizama uradjenim kod privatnika pa se nadam najboljoj dijagnozi da mi kaze da je sve ok i da je greska do labaratorije...

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1682
7.10.2011 0:26:07   
degu
Sandrigen dobrodošla user posted image
Čekaj, to na levom jajniku su ti folikuli? Pa i trebaš da ih imaš, to je sve OK.
Imaš temu Pretrage i hormonska terapija, gde nam možeš kuckati hormone da bi ti nešto više rekli.
Nemoj da brineš, sve se da srediti user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

Direktna veza do poruke: 1683
7.10.2011 0:30:53   
sandringen
Hvala puno istrazivacu malo ujutru na tom sajtu, vidite da sam totalno pogubljena da sam i pogresnu temu izabrala...
Pozdrav i srecno svima!!!!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1684
7.10.2011 0:34:12   
degu
Ma svi smo bili pogubljeni na početku user posted image
A i nisi baš promašila temu, pričala si o folikulima user posted image
Lepo spavaj i ne brini, biće sve OK user posted image

Direktna veza do poruke: 1685
10.10.2011 13:13:36   
meyo
evo i mene sa pitanjcem danas sam bila na prvoj folikulom. 4-ti dc.
i evo stanje

sam sad od dr. endometrijum 7.5 posto mi je 4-ti dc i jos ide po mrvicu kaze da jos treba da se tanji...
folikuli na desnom 7 a na lijevom najveci 6 jel to ok 
kako vam se cini
a sledeca folikulo. u ponedjeljak

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1686
10.10.2011 13:15:29   
GRGA
Meyo jel ja to dobro razumem da ti jos imas user posted image a da imas i folikule?????

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1687
10.10.2011 13:23:45   
meyo
4-ti dc. mi je i danas je kraj user posted image posto mi traje svega 3-4 dana max
da imam folikule na desnom 7mm a na lijevom 6mm
rekla opet sledece nedjelje da ih mjerimo

to su vodeci fol. na desnom i lijevom j.

< Poruku je uredio meyo -- 10.10.2011 13:24:58 >

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1688
10.10.2011 13:35:28   
degu
Meyo ja mislim da je to super za 4.dc user posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1689
10.10.2011 13:51:43   
malenac76
meyo jel to stimulisan ciklus ili prirodni ciklus? super su folikuli ..user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1690
10.10.2011 14:00:15   
nina26
Meyo, ako imas user posted image znaci tek ti je 4dc, to ti nisu folikuli koji ce sazreti za ovulaciju, to su tzv ANTRALNI FOLIKULI.

Oni se gledaju obicno 3,4dc, da bi se utvrdilo i ovim putem ovarijalna rezerva.

Ako si procitala na nekoj temi o AMH hormonu, rekli smo da on kao sam hormon nije validan 100%, zato se gledaju i drugi parametri izmedju ostalog i ovi antralni.

Njih treba dobro Dr da prebroji, znaci da bude bas strucnjak za uz. Sobzirom da ti je i endometrijum 7mm ako se ne varam, sve ukazuje na to da je rec o tim antralnim folikulima na pocetku ciklusa.

(odgovor članu malenac76)
Direktna veza do poruke: 1691
10.10.2011 14:01:35   
nina26
Nisi samo napisala koliko folikula imas, jer na osnovu broja moze da se utvrdi da li je dobra ovarijalna rezerva?

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1692
10.10.2011 20:59:26   
meyo
ona nije gledala ovarijalnu rezervu .. to mi je ranije rekla da je ok.
vec danas nije brojala vec na kraju ciklusa da vidi jel ih ima kako krecu i slicno uglavnom pojma nemam rekla na lijevom vodeci 7mm a na desnom 6mmuser posted image   nije govorila ukupno...
a ona je inace vodeci strucnjak na balkanu mogu reci za ta pitanja.. e sad..

< Poruku je uredio meyo -- 10.10.2011 21:00:16 >

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1693
10.10.2011 21:05:51   
nina26
Pa ne znam onda stvarno, znam za sigurno da se od 2dc do 4dc broje ti antralni folikuli...
Pogledaj bas na google, pa ce ti biti jasnije o cemu pricam .

Neobicno mi je samo sto je endometrijum 7mm, a on bi kod user posted image trebao da bude dosta manji.

Verujem ja tvojoj Dr ako je jos strucanjak kao sto kazes, nego mi je cudno sto imas tako rano folikule plus endo. ti je veliki, a imas user posted image

Sad si me bacila u rebususer posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1694
10.10.2011 21:11:19   
meyo
e ne znam .. mada meni je kraj ciklusa ... sjutra ne vjerujem da ce mece bit ni u tragovima po tebi jel to dobro il lose ... dal moze zbog njega da  mi kasne toliko ciklusi??  mada nije mi bila obilna kao sto zna biti barem ovaj put..
meni je uvijek malo deblji endometrijum.. tj. uvijek kad su gledali bez obzira koja faza ciklusa je u pitanju je bio podeblji...

nista nije rekla samo da su vodeci te velicine.. haha mozda ce meni O biti 5-ti dcuser posted image hahaha
ma ja sam ti uvijek bila medicinski fenomen u malom ....

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1695
10.10.2011 21:16:45   
nina26
Joj da tebi bese kasnilo nesto mnogo pa si sad dobila? Jel uz pomoc Virka ili ti je samo doslo?

Ne znam draga, sta da ti kazem, posto ti ciklusi nisu redovni..prati te folikule i obavezno uradi progesteron da vidis da li je bilo O.

Pa koje je misljenje tvoje Dr, sta kaze sto ti je kasnilo toliko itd....?

Pazi ima zena koje ovuliraju i za vreme user posted image ..ali to nije u tvom slucaju.

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1696
10.10.2011 21:38:12   
meyo
ma ja ti imam pcos i nikad ne znam kad ce mi ciklus nekad je 28 dana nekad 60 sta znam ja sam pila virak vise od mjesec i od prethodnog ciklusa cak pa mi dosao na 60 dana sad na 40.. sara uglavnom ona nista ne kaze za to kasnjenje to ti je kod nas "normalno"
ona zeli ovaj mjesec da proprati da li ce biti ovulacije i ciljane odnose muzev spermogram i to je to za dalje mi nije govorila..

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1697
10.10.2011 21:54:13   
nina26
Pa da kao sto sam ti i ja rekla da pratis O, stvarno u tvom slucaju nista mi drugo ne pada na pamet...user posted image

Nastavi ti samo sa virkom, pij i po 3 solje dnevno.

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1698
10.10.2011 21:58:56   
meyo
morat cu .. e a sad sam vidjela da u nekim slucajevima kada se planira stimulacije pocinje se pracenje i od 3-eg dana dok je jos user posted image jer se valjda tada najbolje vide jajnici stanje materica eventualne ranice i slicno..
uglavnom vjerujem da zna sta radi i to je to user posted image
javim vam rezultate novog mjerenja u ponedjeljak svakako

bdw. jako mi je bilo bolno ..user posted image a do sada nije nikad kad sam vaginalnim gledala .. valjda ce sledeci put biti ok.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1699
10.10.2011 22:03:34   
nina26
valjda tada najbolje vide jajnici stanje materica eventualne ranice i slicno.

ovo dauser posted image

Joj znam i meni je bilo skroz nelagodno dok sam imala user posted image da me pregleda...user posted image

Javi obavezno bas me zanima kako ces napredovati. Daj Boze da imas O i da smuckate ovog meseca jednog bebcauser posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

Anketa

Da li ste pusac?
pisuljica

Da (37%)

Ne (54%)

Ponekad uzmem cigaru... (9%)

Ukupan broj glasova: 98

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here