Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 13.12.2008 13:36:49
|
|
|
|
guppy RR
|
Evo stanje kod nas... trenutno dečica spavaju i lepo su prespavali noć. Devojčica prima antibiotik i dobro ga podnosi. Malo je plačljiva i ne želi ništa što joj nudimo (neće u krilo, neće da jede, neće da pije), pa samo sedi i plače dok ne nađe sama nešto što joj odgovara. Malo se pusti maziti (što inače retko kad) i tako... A maleni... njemu kao da je danas malo bolje. Ukinuli su mu sve lekove i dobio je samo tečni puder (namešaju sve živo u apoteci) da mu mažemo te promene na koži. Ne znaju da li je u pitanju neki nepoznati virus ili alergija na lekove. Testirali su ga na sve što poznaju, znači od šarlaha dalje... i ništa. Alergiju ne mogu da mu testiraju dok ne ozdravi. Ima i upalu gornjih disajnih puteva. Eto toliko od nas, trudimo se biti jaki. hvala vam puno na brizi, mnogo mi znači
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 13.12.2008 13:44:53
|
|
|
|
Jeca*
|
Ja se nadam da će vremenom ojačati i da će mnogo bolje podnositi i lekove i ovakve situacije, a i da ćete uskoro saznati na šta je maleni alergičan pa da prosto više ne dođete u ovaj položaj. Jako mi je žao, ali razmišljam pozitivno i želim vam da se što pre oporavite i da uživate svi zajedno kod kućice zdravi i nasmejani! Poljubi klince i izdržite! Svako od nas prolazi kroz, na svoj način težak period u roditeljstvu, ali kažu "mala deca, male muke, velika deca, velike muke" pa valjda mi mame moramo sve da pregrmimo i ostanemo jake. Ljubim vas p.s. hvala guppy i za onaj odgovor
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 13.12.2008 13:48:15
|
|
|
|
guppy RR
|
I ja sam optimista, samo me tako slomilo kad sam ga videla onako ... malog... nemoćnog. A ovo su nam male brige, nije mu život u opasnosti.. sve je to prolazno i može se rešiti. Tako mi hrabro idemo u sutrašnji dan...
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 13.12.2008 14:15:47
|
|
|
|
oliveradj
|
Odmori se opusti se i deci mora biti bolje i javi nam kako ste svi??? Poljubi decicu !
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 15.12.2008 22:00:41
|
|
|
|
guppy RR
|
Evo nismo najbolje. Maleni je opet u bolnici, treba da ostane min 3 dana, dobio je temp preko 40 i morali su da ga zadrže tamo. Malena je malo bolje, nije spavala prošlu noć pa je danas bila plačljiva... ali eto.. izdržaćemo.
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 15.12.2008 22:07:32
|
|
|
|
Lu
|
Ah draga guppy zar opet, tako mi je žao malenog A nemogu mu napraviti alergotest dok je bolestan?
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 15.12.2008 22:22:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam shvatila da su ga testirali (alergo test) i da ništa nisu otkrili. Baš sra**! Drži se guppy, to je za njegovo dobro - pričale smo o tome. Poljupci. Javi se po nekada kojom rečenicom da znamo šta se dešava.
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 15.12.2008 23:51:02
|
|
|
|
MERYEN
|
Budi jaka guppy,za decu ,bice sve ok ljubim vas.
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 16.12.2008 11:31:57
|
|
|
|
guppy RR
|
,Evo me drage moje. E sad.... oni POJMA NEMAJU šta mu je. Jedna varianta je, da ima alergiju. Pre mesec dana je dobio tačkice posle uzimanja antibiotika na bazi penicilina... I sad se to ponovilo - bio je sav tačkast posle uzimanja jedne kašičice Calpola i tada su rekli, da je moguće da ima alergiju ili na paracetamol ili na sve vrste sirupa zbog nekih dodataka u njima. Onda se je stanje malo popravilo, pa su ustanovili da ima upalu uha. Bila je već tako daleko, da su MORALI da mu daju antibiotik... i on je posle dan ipo uzimanja tog antibiotika (BEZ PENICILINA) dobio jako povišenu temperaturu i osip po celom telu. Tad je prvi put primljen u bolnicu, gde su ustanovili da ne mogu da pronađu infekt, ali da ima lakšu upalu gornjih disajnih puteva... i morali smo mu prestati davati SVE lekove zbog te sumnje na alergiju... I onda.. kod kuće... stanje se pogoršalo. Koža je još gora, temperatura je skočila na 40. Mali je prespavao u bolnici. Imao je povišenu temperaturu, pa su mu dali Voltaren. To je jedini lek za suzbijanje temperature posle kojeg mu se nije pogoršalo stanje. Probudio se je bez povišene temperature, a sinoć su mu još uzeli krv, jutros bris grla... i opet nisu našli ništa. Možda je neki nepoznati virus.... ? .... a opet sumnjaju na alergiju jer se mali češe stalno i sav je tačkast, tako da su mu sada dali Claritin.... Ja sam .. ZBUNJENA.......... ako je alergičan na sirupe ili postoji sumnja na to... zašto je onda dobio Claritin sirup ..... Lekari su stvarno prva klasa, nemam reči na njih... ali eto tako.... je... nekako... teško iščekivati.... ljubim vas puno x
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 16.12.2008 11:36:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa izgleda da nije fora samo u penicilinu, nego u sirupima. A šta je ono što u ostalim sirupima ima a u Voltarenu nema?
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 16.12.2008 11:39:58
|
|
|
|
guppy RR
|
voltaren je u obliku čepića
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 16.12.2008 11:42:18
|
|
|
|
guppy RR
|
imaju i paracetamol u obliku čepića... te ja koristim kod kuće... ali pošto je odreagovao na Calpol (ILI BAR TAKO MISLIMO ), ne sme sad ni parecetamol ni neki drugi sirup da dobije. I uvek zaboravim da dopišem.,..... dok god nije skroz zdrav, ne mogu da mu prave testove na alergiju.
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 16.12.2008 11:46:56
|
|
|
|
Anoniman
|
A Calpol je paracetamol sirup?
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 16.12.2008 12:24:28
|
|
|
|
guppy RR
|
Da, .. sorry, nisam napisala. Odoh sad u bolnicu...
< Poruku je uredio guppy -- 16.12.2008 12:29:55 >
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 16.12.2008 21:00:32
|
|
|
|
MERYEN
|
Kako je malac,sta kazu lekari danas popodne?
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 16.12.2008 21:19:00
|
|
|
|
gracija
|
Draga guppy,ja tek sad vidim sta se desavalo kod tebe ovih dana.Javi nam kako je maleni...
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 16.12.2008 21:32:23
|
|
|
|
oliveradj
|
Javi nam kako su decica nadam se da ce se sve ubrzo resiti.
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 16.12.2008 23:05:17
|
|
|
|
guppy RR
|
Devojčici je stanje dosta bolje. Nema temperaturu više i nastavljamo sa antibiotikom. Malenom se stanje preko dana poboljšalo, ali posle podne je bilo opet gore. Povišena temperatura, još više tačkica... onda je oko 18h počeo da povraća ... i tako tri puta do 19h kada je konačno zaspao. Nije hteo da večera. Ostajemo u bolnici za sad.
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 17.12.2008 2:09:19
|
|
|
|
stella
|
Guppy jako mi je zao djecice.Dusice male.Jos je gore kada gledas bolesno dijete a nemozes mu pomoci Zelim djecici sto brze ozdravljenje.Velika pusa od nas. I naravno kad uhvatis vremena javi nam se. Pozz.
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 17.12.2008 8:42:08
|
|
|
|
Anoniman
|
Jao...
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 17.12.2008 12:36:54
|
|
|
|
kumara
|
Joj, guppy, tek sad citam sta se desava... Bas bas mi je krivo! Drzite se, procice. Mislim puno na vas i zelim vam do to sto pre prodje!!! Ljuuubim te
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 17.12.2008 18:38:02
|
|
|
|
guppy RR
|
Evo naaaaaaaaassss, svi smo kod kuće. Maleni još uvek nije dobro ali lekari su ustanovili da mu oni ne mogu pomoći, jer je uzročnik neki virus + alergija tako da je u biti bezveze da leži tamo na infekcijskoj klinici. Kada su da hteli otpusiti je opet imao 40 C, tako da su mu dali Voltaren i čekali da se spusti temperatura. Sad smo svi zajedno. Bravo mi! Hvala vam na podršci, videćemo sad kako dalje.
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 17.12.2008 20:36:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa kako ćete da se borite protiv NEKOG virusa i NEKE alergije, ako ne znate šta je? Drago mi je da je mali kod kuće, sada si sigurno mirnija. Valjda će uskoro da se smiri ta njegova dosadna i dugotrajna bolest, da malo stanete na noge.
|
|
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 17.12.2008 20:56:19
|
|
|
|
oliveradj
|
Drago mi je da ste kuci, izlecite se brzo i ne ponovilo se vise! Ljubi decicu i javi nam kako ste!
|
|
RE: APEL - guppy budi cesce sa nama, nedostaj... 17.12.2008 20:59:41
|
|
|
|
guppy RR
|
pa eto Tasho... protiv virusa ne mogu ništa.. mogu samo da leče simptome dok oboljenje traje... znaš i sama ... tako da samo smem da dajem Voltaren ako ima tako povišenu temperaturu. A čim ozdravi moramo na testiranje za alergije... to treba da nas uputi pedijatrica. cmoka i ne sekirajte mi se. mi smo hrabri
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?