Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 24.9.2011 1:00:24
|
|
|
|
hanka
|
Sva deca na ovom svetu radjaju se potpuno nevina i nevaspitana sa raznoraznim talentima i stepenom inteligencije.Svaki roditelj ima zadatak da vaspita svoje dete,nauci ga osnovnom ponasanju i prepozna ono za sta je predodredjeno i usmerava ga.Postoje vrtici,skole,fakulteti i ostale ustanove za raznorazno razvijanje talenta.Sve je ovaj svet stvorio za dobar i zdrav zivot dok ljudi nisu poceli da te stvari zloupotrebljavaju.Vecina dobre dece potice iz normalnih porodica i okruzenja sa puno ljubavi i paznje koja se tu konzumiraju.Medjutim nije svaki covek predodredjen da bude roditelj i mislim da sluzbe socijalnog svuda u svetu svoj zadatak ne obavljaju kako treba.Dete treba da odrasta u pre svega normalnoj porodici bez nasilja,alkohola,duvana,droge i da svako dete treba da ima mamu i tatu a ne dve mame ili tate.Mislim da za sve zaposlene u obrazovnim ustanovama treba da se uvede polaganje ispita za koji mnogi nisu ni culi-pedagogija i psihicki profil jer mnogi su poludeli ali bas. Takodje smatram da su deci data neprikosnovena prava.Cemu to?Da bi roditelji ostali nemocni i da se pravi glupa radna masa kojom ce se lako upravljati. Kao ste se dete uci da jede,hoda,sedi,piski,kaki bez pelena,cita,pise itd. isto se treba nauciti o ljubljenju,oblacenju,seksu,picu itd.U svemu treba imati meru i granicu i mnogo,mnogo razgovora je potrebno da dete savlada znacenje svih programa na tv-u.Treba odgledati sve sadrzaje zajedno i prokomentarisati sa njim sta je dobro a sta ne.Naravno i slazem se da ne treba praviti debile i uciti da je zivot bajka i da ce doci princ ili princeza i spasiti svet.Realnost je dosta surova i treba dete uvesti u svet odraslih.Ko to procenjuje za ciji je uzrast neki sadrzaj sa tv i udzbenika pa po svemu sudeci neki debos koji mozda ni dete nema i sedi u koznoj fotelji pun para.Pa kad je nesto za decu ispod 12-14 god sta ga prikazujes preko dana i u udarnom terminu!?!
|
|
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 24.9.2011 1:12:29
|
|
|
|
gagana83
|
Ne mislim da je problem nemastina,bombardovanje, ratovi. Uvek se moze naci razlog. U razvijenijim zemljama nije bilo bombardovanja a ne verujem da se deca tamo puno razlikuju od dece koja rastu u Srbiji. Mozda su samo gori. Evo Anuk to moze da potvrdi ili ospori. Za pink, grand i raznorazne "rijaliti sovove" se slazem. Ne mislim da ta oznaka koja stoji u uglicu ekrana uopste nesto znaci. Roditelj je taj koji treba da se interesuje za to kako njegovo dete provodi vreme, pa i sta gleda na TV-u. A da vidim to dete od 13 godina koje ce ugasiti TV zato sto na ekranu stoji 14+
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 24.9.2011 1:13:25
|
|
|
|
hanka
|
Pored svega sto muci ovaj svet oko vaspitavanja dece mislim da drzave u kojima je bilo ratovanja ima uticaja i to dosta.Bas me interesuje u vreme inflacije da li ces vaspitavati dete ili cekati u redovima za hleb,mleko,pelene,benzin,cokoladu,marke itd.Epa vecina sadasnjih srednjoskolaca potice iz tog perioda i te generacije su cudo nevidjeno.Udjite u svaku srednju skolu i videcete o cemu govorim.Roditelji te dece su puni trauma od raznoraznih sirena i nemastine i ni sami ne znaju sta ce sa sobom.Mi smo trenutno zemlja u tranziciji i to vreme nosi sa sobom velike posledice po drustvo. Hm ja sam toliko ogorcena stivom koja deca citaju da je to strasno Za uzrast oko 12-14 godina idealne knjige za relaksaciju i vreme kad postave pitanje dosade su:Pet prijatelja,Tajna sedmorka,Agata Kristi,Hajduk sa Dunava,Devojcice,Branislav Nusic,Branko Copic Za filmove i predstave slicna tematika. Pa ako cemo posteno Hazarski recnik je stivo za 16-17 god alo pa to vecina sredovecnih ljudi ne shvata a kamo li oni.
< Poruku je uredio hanka -- 24.9.2011 1:21:18 >
|
|
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 24.9.2011 1:18:19
|
|
|
|
gagana83
|
Sta reci KLIK
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 24.9.2011 1:24:03
|
|
|
|
PoisonEve
|
reba odgledati sve sadrzaje zajedno i prokomentarisati sa njim sta je dobro a sta ne Malopre sam istu tu recenicu rekla mm Gagana....ovo je grozno,bas,bas Anuk, jeste to je ta emisija: I'm Muzzy, biiiig Muzzy!
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 24.9.2011 1:43:01
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: PoisonEve reba odgledati sve sadrzaje zajedno i prokomentarisati sa njim sta je dobro a sta ne Malopre sam istu tu recenicu rekla mm Gagana....ovo je grozno,bas,bas Anuk, jeste to je ta emisija: I''''m Muzzy, biiiig Muzzy! Donekle se slazem. Ali ja svakako ne bih sa detetom od 7-8 godina sedela pred TV-om, gledala Farmu objasnjavala mu kako se taj cika neprimereno ponasa. Dete ne treba to da gleda. IZVORNA PORUKA: hanka Vecina dobre dece potice iz normalnih porodica i okruzenja sa puno ljubavi i paznje koja se tu konzumiraju.Medjutim nije svaki covek predodredjen da bude roditelj i mislim da sluzbe socijalnog svuda u svetu svoj zadatak ne obavljaju kako treba.Dete treba da odrasta u pre svega normalnoj porodici bez nasilja,alkohola,duvana,droge i da svako dete treba da ima mamu i tatu a ne dve mame ili tate. Hanka, nemoj me molim te stavljati u isti kos sa mojim komsijom koji mlati svoju zenu samo zato sto sam pusac i sto volim tu i tamo da popijem
< Poruku je uredio gagana83 -- 24.9.2011 1:45:03 >
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 24.9.2011 2:03:32
|
|
|
|
hanka
|
Gagana i ja sam pusac i to od 2 pakle a volim i da popijem ali ne po koju nego dosta obzirom da podnosim dobro.Smatram da covek koji nema poroke i nije covek ali sve u granicama normale,alkohol-alkoholicar/ka svi znamo definiciju i ponasanje takvih pogotovo pred decom.Sto se tice gledanja i objasnjavanja pa dete ce svakako u nekom trenutku prebaciti kanal na takav sadrzaj.Batina je iz raja izasla (mislim za decu i sa merom) a lepa rec gvozdena vrata otvara.
|
|
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 24.9.2011 8:09:26
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: anuksunamun ali i dalje mislim da je bez tv-a lepsi zivot i kvalitetniji Mozda si u pravu, ali mislim da ni stotinu knjiga ne moze da zameni jednu dobru emisiju o zivotinjama, svemiru, moru na Discovery kanalu, ili o WWII, Tjudorovima i Majama na History kanalu. Ja sam obozavala da gledam koncert u podne na prvom programu kad sam bila mala. Prvi put sam uspela da citam titlove dok sam gledala Seviljskog berberina.
|
|
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 24.9.2011 21:08:42
|
|
|
|
anuksunamun
|
ja history ne volim,jer daju more pogresnih podataka ma ne kazem ja.ko je u stanju da probere mudro,nek se upusti...ja sam volela zivot bez tv :)nista mi ne fali (osim koja daschchica u glavi )
|
|
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 24.9.2011 22:52:10
|
|
|
|
minna
|
Dok budem mogla biracu sta ce da gleda moje dete, naravno ne prema tako glupo odredjenim brojkama u uglu...ali necu ni skakati da mu pokrivam oci (kao sto je radio otac moje drugarice) kada nekada naleti neka scena sexa, nasilja i sl. Nadam se da cu ga usmeriti kako treba da kad poraste ne prebaci kanal na farmu i druge gadosti. Mislim da sve to najvise zavisi od kucnog vaspitanja... a sto se toga tice i vec pomenutog ponasanja dece - pre neki dan ispred jedne osnovne skole, razgovor dve ucenice (ili bolje napisati mucenice) 8.razreda: - I on brate hoce nevinu!?! - Hahahaha - Pa ako hoce nevinu nek ide kod onih petakinja! TV, roditelji, drustvo, teska vremena...ili sve to zajedno, ne znam, time bi mogao da se pozabavi neki psiholog...ja samo znam da je strasno. Mada znam da ima i divne dece.
|
|
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 27.9.2011 13:49:02
|
|
|
|
Capa
|
IZVORNA PORUKA: minna - I on brate hoce nevinu!?! - Hahahaha - Pa ako hoce nevinu nek ide kod onih petakinja! Strašno, ali isitinito ...
|
|
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 27.9.2011 14:15:52
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Mozda si u pravu, ali mislim da ni stotinu knjiga ne moze da zameni jednu dobru emisiju o zivotinjama, svemiru, moru na Discovery kanalu, ili o WWII, Tjudorovima i Majama na History kanalu. Sa ovim se slažem-ima zaista kvalitetnog TV programa, doduše za malo veću decu I mi smo kao deca gledali Opstanak... Mada sam zaista za to da se deca nauče od malih nogu na svež vazduh, igranje na otvorenom i nekom sportu primerenom uzrastu. Dok god bude do mene TV i računar će se "dozirati"
|
|
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 27.9.2011 15:08:29
|
|
|
|
*Alexx*
|
Samo jedna ispravka - većina današnjih ODRASLIH ljudi potiče iz tog perioda (mislim na period inflacije i redova za hleb). Srednjoškolci danas su oni koji su rođeni malo pre bombardovanja, i bili su tada tako mali da nema šanse da se bombardovanja sećaju nešto preterano. Dakle, ne mislim da ratovi kao takvi imaju presudan značaj po vaspitanje, mentalitet itd. Ali pričamo o TV-u. Moje dete gleda za sada Pepu i Animal Mechanicals. Ne gleda Bakugan, Dragon Ball Z... a japanske mange, koji su sada ultra-mega-giga popularne su oduvek bile veoma čudne za evropski ukus. Uvek je bilo polugolih cica u njima, uvek je bio neki napaljeni dekica... Japanci su kao nacija dosta čudniji, kada se uporede sa Evropljanima. Trend je prosto takav da su crtaći sve agresivniji. Zašto? To već ne znam. Ali da se razumemo - Pepeljuga je sponzoruša, Palčića i njegovu braću i sestre su roditelji ostavili u šumi da umru od gladi jer nisu mogli da ih prehrane, Snežanu je maćeha htela da ubije... o čemu pričamo? O raznim serijama i realitijima neću ni da pričam, sve je rečeno.
< Poruku je uredio *Alexx* -- 27.9.2011 15:09:20 >
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 27.9.2011 15:33:35
|
|
|
|
hanka
|
Iz kog li si ti perioda da mi je da znam kad ti je pepeljuga sponzorusa
|
|
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 27.9.2011 15:52:53
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: hanka Iz kog li si ti perioda da mi je da znam kad ti je pepeljuga sponzorusa Čekaj, ali zar nije? Dobra vila joj je dala kola, odeću i sredila frizuru da bi smuvala princa. Šipak da bi je zapazio da je ritama. Malo sam banalizovala, ali jeste tako. Daleko od toga da neću svom detetu čitati Pepeljugu (ili mu dati da gleda crtać), ali prosto smatram da sam JA ta koja određuje šta moje dete gleda na televiziji - bar koliko je u mojoj moći. Dakle, ako na svim kanalima idu reality emisije, pustiću mu Toy story na DVD-u. Baj d vej, rođena sam 1980. godine, prošla dva rata, u jednom morala da prekinem svoje detinjstvo i da se preselim u drugu državu, moji su se razveli, porodična situacija mi je generalno blago užasna, pa ne mislim da sam nevaspitana, niti da će Sex i grad da me učine promiskuitetnom. Ne verujem u bajke, ne verujem u bapske priče. Gledam da se edukujem što više, što uglavnom ne podrazumeva TV, već internet.
< Poruku je uredio *Alexx* -- 27.9.2011 15:55:37 >
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 27.9.2011 16:12:56
|
|
|
|
hanka
|
Najbolje je da deca celog svog zivota gledaju teletabise i da ih napravimo na debile. Po tebi je Pepeljuga sponzorusa to je bajka i ni jedna devojcica nije postala sponzorusa zbog nje kao sto ni jedan ubica nije to postao zbog macehe
|
|
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 27.9.2011 16:20:42
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: hanka Po tebi je Pepeljuga sponzorusa to je bajka i ni jedna devojcica nije postala sponzorusa zbog nje kao sto ni jedan ubica nije to postao zbog macehe Naravno. Niti je ijedna devojčica postala promiskuitetna zbog Seks i grada (to pominjem jer se u prvom postu provlači Seks i grad), ili Marijane i Nemeša iz Velikog brata. Te smernice su tu da upozore roditelje, a ne decu.
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 27.9.2011 16:22:51
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: hanka Najbolje je da deca celog svog zivota gledaju teletabise i da ih napravimo na debile. Šta treba da zaključim iz ovoga?
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 27.9.2011 16:27:58
|
|
|
|
jovicaa
|
Čekaj, ali zar nije? Dobra vila joj je dala kola, odeću i sredila frizuru da bi smuvala princa. Šipak da bi je zapazio da je ritama. ahahahah to znaci da je prvenstveno pepeljuga imala sponzorusu ( vilu ) i tek posle sponzora ( princa). nikad do sada nisam primetila tu stranu price. a sto se tice cele ove price, da drzava, ratovi i ekonomsko stanje imaju veliki uticaj na decu, ali NAJVECI I NAJBITNIJI uticaj imaju roditelji, oni nas formiraju. sve te probisvete i navijace nije stvorila drzava nego njihovi roditelji.
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 27.9.2011 16:32:48
|
|
|
|
hanka
|
Znaci dolazimo do momenta neprimerenog za uzrast ispod.....kad si tinejdzerka i kad gledas kurvetine iz sex & city cini ti se da mozes da se ponasas kao neko ko ima 30 godina a ti si balavica i imas 15 to je neprimereno.O gospodji Marijani nemam komentar kao ni o reziji a po najmanje o ljudima koji su se debilisali ispred malog ekrana.Zakljucak vaspitanje deteta je delo roditelja i ostalih ukucana a neprimereno je nesto sto je individualna stvar.
|
|
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 27.9.2011 16:39:13
|
|
|
|
jovicaa
|
ko je gospodja marijana? ja nisam u toku. hahaah. ja sam gledala sex i grad dok sam bila tinejdzerka, pa nikada nisam bila promiskuitetna. isto tako sam citala knjigu "mi deca sa stanice zoo" pa nikad nisam probala heroin... mislim igrala sam gta, pa ne kradem automobile i ne bodem ljde nozem zbog 20 dolara sve zavisi od toga kako je formirana licnost, normalnoj osobi ce to biti vid razonode, a nekome ko je rastao uz raznorazne nedostatke paznje, emocija i td od strane roditelja i okoline to mogu biti uzori, ili nekome sa niskom inteligencijom, a takvima slabo ima pomoci, iskreno a i ne znam zasto sex i grad definises kao _urvinsku seriju.. to su bas teske reci.
< Poruku je uredio jovicaa -- 27.9.2011 16:43:58 >
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 27.9.2011 16:42:47
|
|
|
|
Olga75
|
ako vec stoji neprimereno za decu ispod.... onda je najbolje udaljiti decu od TVa ne radi se samo o seksu i psovanju , postoje i eksplicitne scene ubistava i povreda iz koji teku reke krvi , smrti mala deca ne razlikuju stvarnost od tv i takve sadrzaje svakako treba izbegavati
< Poruku je uredio Olga RR -- 27.9.2011 16:44:30 >
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 27.9.2011 16:46:09
|
|
|
|
jovicaa
|
i svakako cu paziti sta gleda dok je jako mali naravno, ali kada krenu u skolu i zabaviste mi imamo vec jako slab uticaj, ali smo zato tu da ih naucimo pravim vrednostima, i da im objasnimo da su to samo igrice i emisije i bla bla da ne tupim.
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 27.9.2011 17:44:20
|
|
|
|
vukosava
|
U vreme mog detinjstva imali smo 2 kanala i jedan TV u kuci. Ujutro Kocka Kockica, Kolaricu Panicu, super televizija pa nije bilo ni potrebe da nesto branis. A sad malo pa malo upadaju sa onim uzasno dosadnim i napadnim reklamama sa jakim tonom pa reprogramiranju mozak od malena. Ja sam u SAD - ovde je repertoar sledeci: kupi strava kola, pij malo lekova za smirenje, zderi u ovom ili onom restoranu, nosi ove uloske, ove lekove nabavi i slicno. Koliko se secam tu je bilo - peri ves ovim ili onim, nosi ove ili one uloske, kupi ovo ili ono pivo, manje vise slicno osim alkohola i cigara mada su mozda i tu ukinuli. Na mojoj kablovskoj idu upozorenja pre filmova. Ali moram nesto da primetim. U Americi je najveci greh videti (*)(*) na televiziji. Nema sanse. Raskomadana tela nisu problem. Ali par (*)(*), to je za uzbunu. Svi Evropski filmovi se cenzurisu pre pustanja na TV-u jer su puni (*)(*) koje ce upropastiti deciji i odrasli mozak izgleda...
|
|
|
|
RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina 27.9.2011 17:53:14
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: hanka Zakljucak vaspitanje deteta je delo roditelja i ostalih ukucana a neprimereno je nesto sto je individualna stvar. Tacno tako, a obzirom kako ti razgovaras na ovom forumu sa ljudima koje ni ne poznajes, koji su mozda stariji od tebe, rekla bih da su tvoji negde omanuli.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?