|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Endometrioza
26.2.2011 23:26:56   
Nadjija
Dunjice,budi hrabra i puuuuuuuno pozitivna....ja sam jos uvek jako pozitivna bez obzira na sav haos koji sam dozivela u toku ove nedelje!Puno pozdrava....

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 326
26.2.2011 23:29:11   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Nadjija

Dunjice,budi hrabra i puuuuuuuno pozitivna....ja sam jos uvek jako pozitivna bez obzira na sav haos koji sam dozivela u toku ove nedelje!Puno pozdrava....

drži se mila, ja imam veru da ćemo i mi uživati sa našim bebanama u naručju user posted image user posted image

(odgovor članu Nadjija)
Direktna veza do poruke: 327
18.7.2011 21:10:50   
Nadjija
Drage,da li je neko upucen u to - da li mi smemo da pijemo onaj caj Ocajnicu(hehe,kakvo ime)? Evo mene,godinu i cetiri meseca posle laparaskopije i pet meseci posle misad- a,a vec sam ocajna...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 328
18.7.2011 21:26:18   
bea83
samo bih da vam prenesem jedno pozitivno iskustvo u vezi endometrioze i da vam ulijem malo nade, hrabre devojkeuser posted image
moja kuma se muči sa endometriozom poslednjih 4 godine, prve godine kada joj je ustanovljena bila je rekordnih 4,9 cm u vidu ciste na jednom jajniku i na vrlo nezgodnom mestu(čini mi se, nemojte mi zameriti koji milimetar gore dole), odnosno bila je za hitnu operaciju i to klasičnu. Srećom, otišla je kod drugog doktora da čuje još neko mišljenje pre nego što ode pod nož. Druga doktorka je predložila da probaju sa kombinovanim kontraceptivnim pilulama tri meseca uz stalan nadzor i da nakon toga odluče. Za ta tri meseca endometrioza se smanjila malo više od centimetra. Bila je na kontracepciji skoro godinu dana i nakon toga je došla do 2,5 cm i na tome je ostala i narednih godinu dana. Nakon toga kumica nadje gospodina savršenog i odluče da počnu da prave bebu skoro odmah posle dva, tri meseca zabavljanja s obzirom da joj je rečeno da će to teško ići. I posle samo tri meseca opuštenih (ne ciljanih) odnosa ona je bila trudna. To je jedina trudnoća za koju znam u poslednjih godinu dana da nije održavana dodatnim progesteronima, strogim mirovanjem ili sličnim čudima. Savršena trudnoća bez ikakvih problemauser posted image Ona za par dana ulazi u deveti mesec, cista se više ne vidi, kažu ili je nestala ili će nestati tokom porodjaja

< Poruku je uredio bea83 -- 18.7.2011 21:30:37 >

(odgovor članu Nadjija)
Direktna veza do poruke: 329
18.7.2011 22:37:25   
iva80
IZVORNA PORUKA: Nadjija
da li mi smemo da pijemo onaj caj Ocajnicu

naravno draga da DA user posted image
taj čaj pomaže i kod tih stvari - meni je čak i Virak smanjio cistu, a Očajnica tj Macina trava samo može da je uništi user posted image

you try-you fail,
you try-you fail,
but the only true failure is when you stop trying!
So, YOU MUST WIN!!!

(odgovor članu Nadjija)
Direktna veza do poruke: 330
19.7.2011 15:34:38   
Nadjija
Pa o tom caju sam bas dosta citala na net-u, svi ga hvale, ali sve u svemu,price se svode na to da on potsice ovulaciju...pije se od petog dana ciklusa,kao i npr klomifen ,koji mi ne smemo da pijemo.
To mi je stvorilo zabunu,jer sam ja zakljucila (mozda pogresno) da mi ne smemo da potcisemo ovulaciju. Znam,jedno je caj,drugo lek,ali ipak da pitam...user posted image

(odgovor članu iva80)
Direktna veza do poruke: 331
19.7.2011 16:12:21   
iva80
Ja sam primila pregnil prošlog meseca jer mi je drugi jajnik lepo radio, a pregnil podstiče ovulaciju...ma nisam više pametna...

< Poruku je uredio iva80 -- 19.7.2011 16:24:56 >

you try-you fail,
you try-you fail,
but the only true failure is when you stop trying!
So, YOU MUST WIN!!!

(odgovor članu Nadjija)
Direktna veza do poruke: 332
19.7.2011 16:49:48   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: bea83

samo bih da vam prenesem jedno pozitivno iskustvo u vezi endometrioze i da vam ulijem malo nade, hrabre devojkeuser posted image
moja kuma se muči sa endometriozom poslednjih 4 godine, prve godine kada joj je ustanovljena bila je rekordnih 4,9 cm u vidu ciste na jednom jajniku i na vrlo nezgodnom mestu(čini mi se, nemojte mi zameriti koji milimetar gore dole), odnosno bila je za hitnu operaciju i to klasičnu. Srećom, otišla je kod drugog doktora da čuje još neko mišljenje pre nego što ode pod nož. Druga doktorka je predložila da probaju sa kombinovanim kontraceptivnim pilulama tri meseca uz stalan nadzor i da nakon toga odluče. Za ta tri meseca endometrioza se smanjila malo više od centimetra. Bila je na kontracepciji skoro godinu dana i nakon toga je došla do 2,5 cm i na tome je ostala i narednih godinu dana. Nakon toga kumica nadje gospodina savršenog i odluče da počnu da prave bebu skoro odmah posle dva, tri meseca zabavljanja s obzirom da joj je rečeno da će to teško ići. I posle samo tri meseca opuštenih (ne ciljanih) odnosa ona je bila trudna. To je jedina trudnoća za koju znam u poslednjih godinu dana da nije održavana dodatnim progesteronima, strogim mirovanjem ili sličnim čudima. Savršena trudnoća bez ikakvih problemauser posted image Ona za par dana ulazi u deveti mesec, cista se više ne vidi, kažu ili je nestala ili će nestati tokom porodjaja

Iskreno, to nije velika cista za endometriozu. Moja je preko 10 cm, ali ne vezano za mene, samo ciste preko 5 i nešto cm. se operišu. Znači ta nije sigurno bila za operaciju. Kako su znali da je endometrioza ako je nisu otvorili, jer se endm. na UZ ne vidi. Ja bih pre rekla da je to bila obična cista, jer veruj mi ne postoji mogućnost da se endm. otkloni bilo kako osim operacijom ili trudnoćom, a njoj je nestala pre trudnoće koliko sam te razumela.

Mislim da je tvoja drugarica imala drugi tip ciste, ali svakako je divno što je ostala trudna.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 333
19.7.2011 18:22:34   
bea83
ja samo prenosim ono što je njoj reklo nekoliko lekara, i svi su se složili da je endometrioza i da je treba operisati pošto je tako naglo narasla za samo nekoliko meseci i potpuno joj obavila jajnik za koji su se uplašili da će potpuno izgubiti funkciju a ona je tad imala samo 22 godine, jedino je vrlo cenjena doktorka iz Višegradske htela da proba sa ovom kombinacijom kontr.pilula i eto hvala bogu uspela da je smanji na 2cm
u svakom slučaju želim vam da se što pre izborite sa ovim problemom i zabebiteuser posted image

< Poruku je uredio bea83 -- 19.7.2011 18:23:24 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 334
20.7.2011 15:17:32   
Nadjija
E,cure,i meni su cetiri lekara rekla da imam endometriozu pre laparaskopije...Pregeled vaginalnim ultra-zvukom i svi su rekli da je endometrioza 99%...petnaestak dana posle laparaskopije,htp nalaz je potvrdio endometriozu.Zbog toga,ja moram da im verujem da oni to vide i bez laparaskopije,ali da je ona najpreciznija i da,eto lekari nekad mozda pogrese,mada ja se nisam srela sa tim...Moja drugarica je godinu dana posle mene isto operisala end. i isto joj je lekar rekao-sto posto endometrioza,moramo na laparaskopiju...htp samo potvrdio...

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 335
20.7.2011 16:15:53   
dunja RR
U jedno sam 100% sigurna, endometrioza ne može nestati sama od sebe ili uz pomoć terapije (osim u trudnoći).

Nadjija, ok, svima su vama dr. rekli da imate endom. ali ona nije nestala nego su morali da vas operišu.

Na jednom drugom forumu sam našla brdo žena kojima su isto tako rekli da imaju endom (na osnovu UZ) i kada su ih otvorili, u pitanju su bile vodene ciste i miomi, od endometrioze ni traga ni glasa.

Tako da ja u UZ ne verujem.

< Poruku je uredio dunja RR -- 20.7.2011 16:16:51 >

(odgovor članu Nadjija)
Direktna veza do poruke: 336
3.8.2011 21:56:41   
Nadjija
user posted image . Opet su mi se pojavile bubuljice na obrazima,kao onda kada sam imala cokoladne ciste....zadnjih par dana osecam neko blago probadanje kod desnog jajnika, par puta tokom dana, kao kad mi je ovulacija,mada je to nemoguce jer mi je ovo vec 22.dan ciklusa...a i opet pravimo bebu vec pet meseci i nista....izgleda li vam poznato? Valjda me nije endometrioza opet posetila? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 337
3.8.2011 22:03:23   
Nadjija
Ma Dunjuska,naravno,samo laparaskopija,nema drugog leka,i trudnoca kao lek je nesto sto ja smatram rizikom,a i tesko dolazi sa endometriozom...ja samo kazem da sam imala dobro iskustvo,ako se to tako moze reci, sa UZ i sve zenice koje znam sa ovim nasim problemom su isto prosle kao ja,naravno,iskustva su razna...

(odgovor članu Nadjija)
Direktna veza do poruke: 338
3.8.2011 22:05:48   
dunja RR

Mila jesi bila skoro na pregledu?

Meni se vratila gore nego ikada i idem na operaciju ali klasičnu (ne laparo) u septembru, pa ću primati hormone 4 meseca (da nemam menstruaciju) i onda na VTO.

(odgovor članu Nadjija)
Direktna veza do poruke: 339
4.8.2011 8:25:28   
jance
sto se UZa tice, i kod mene je bilo tako.. ni jedan dr. nije odma i izravno rekao da je endo, obicno su samo konstatovali da je cista ispunjena tamnim tecnim sadrzajem i to je sve. tek posle operacije i ph nalaza su mogli da potvrde zasigurno, a i mislim da je takva prognoza samo sa UZ malko neprecizna....

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 340
4.8.2011 15:04:40   
Nadjija
Bila sam kod dr krajem marta....krajem februara sam izgubila bebu,a onda u martu posle prve menstruacije sam radila kompletan pregled od briseva do uz i sve je bilo fantasticno....dr se nadao da cu brzo ostati trudna opet,a ja mu poverovala....user posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 341
15.9.2011 12:12:58   
kicaa
user posted image Zdravo,ja sam jedna od vas sa dijagnozom ENDOMETRIOZA! Zao mi je sto nas ima u velikom broju.
Prosle godine sam imala obilna i duga krvarenja,jake bolove da po nekad nisam mogla da stojim na nogama, a moja dr nije obracala paznju na to niti sestre kada sam im na salteru pricala da imam obilna i duga krvarenja nego su mi preglede zakazivale tek za dva do tri meseca i tako svaki put kada sam otisla i trazila da me doktorka pregleda. Nakon dugih pet meseci mucenja resila sam da odem kod privatnog lekara,jer sam pocela da povracam svu hranu koju sam unosila u organizam ,smrasla sam 18kg.
Nakon pregleda doktor kod kojeg sam otisla mi nije nista rekao sem da cemo da porazgovaramo kada uradim sve analize ( papa tes i tumot markere).U izvestaju je pisalo endometrioza velicine pomorandze,nisam imalapojma o cemu se radi.Pomislila sam da je tumor posto radim tumor markere. Papa je bio treca grupa a tumor markeri su bili dosta uvecani. Kada sam otisla na kontrolu reko mi je da moram na hitnu operaciju i da ne smem ni malo da cekam,jer endometrioza moze i u stomaknu da pukne i da imam celog zivota jake bolove u stomaku za koje ne bi imala leka, a i zato sto je endometrija pocela da probija debelo crevo zbog cega sam i imala povracanja. Konzilijum sam imala zakazan za petak 29.04 a operacija mi je zakazana za 05.05.2011. Bilo me je strah kao nikada do tada,kuci mi se samo lakalo,samo sam o tome razmisljala.
Ali dosao je i dan kada sam primljena u bolnicu a nesto se u meni promenilo,postala sam opustenije i sigurnija u sebe. operacija je super prosla,rana mi je odlicno zarasla i vrlo brzo.Dugo nisam mogla nista da radim a sad sam opet kao ona stara.
Nakon operacije su mi prepisali injekcije Diferalin koje izazivaju vestacki klimaks od kojih sam se osecala jako lose posebno nakon trece i cetvrte. Imala sam jake nalete vrucine,nervoze, panike. Muza sam pocela da odbijam u svakom pogledu,malo je hvalilo i da odem od njega,ali hvala Bogu pa je sve to razumeo i ostao pored mene.
Kada sam zavrsila sa inekcijama otisla sam na kontrolu a onda ponovo neprijarno iznenadjenje na desnom jajniku se pojavila endometrioza malih razmera ali opet opasna po moje zdravlje.pre nedelju dana kada sam bila na uz i ginekoloskom pregledu rekli su mi da se zasusila ali da ipak moraju da je prate.
Nakon injekcija prepisali su mi tablete Livial, koje sam nasla jedino u grckoj. Ali su mi te lekove kasno ukljucilim kao terapiju,rekli su mi da sam trebala da pocnem da ih pijem nakon druge primljene injekcije.Do sada sam ispila tek trinaest tableta,i prokrvarila sam pre dva dana.Dr mi je rekla da to racunam kao ciklus i da ispijem ovu kutiju lekov do kraja jer ce mi koliko toliko znaciti.Pa ako se krvarenja nastave da prekinem sa terapijom jer kao nema svrhe vise da ih pijem ako imam krvarenja. Ali da endometrija koju imam na desnom jajniku mora da prati svakog meseca.
Posto sam preko neta saznala da su za trudnocu posle endometrioze male pitala sam je i u vezi toga. Rekla je da je to tacno, ali i da zavisi i od samog organizma.prvih godinu dana do trudnoce ne veruje da ce doci ali kasnije je sve moguce.
Tako da drage moje devojke moramo da budemo hrabre i da glavu drzimo visoko i da mislimo na sebe, ja sam upala u veliku depresiju zbog injekcija ali sada mi je mnogo bolje jer sam rasila da ja tu vesticu pobedim a ne ona mene!

(odgovor članu Nadjija)
Direktna veza do poruke: 342
15.9.2011 12:23:24   
jance
kicaa dobro nam dosla na forum...
ja ti se javljam jer sam takodje jedna od onih sa dijagnozom endometrioze, al u blazem obliku, operisala sam je pre 2 godine i u januaru ove godine sam ostala trudna...
takodje sam dobijala diferelimn i napravilo mi je blagi haos, krvarila sam redovno celu terapiju a po zavrsetku terapije nisam imala menstruaciju 4 meseca....

samo budi hrabra i polako, jedna po jedna stvar, videces da ce se resiti i to i da ce ti biti samo jos jedno iskustvo u zivotu...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu kicaa)
Direktna veza do poruke: 343
15.9.2011 12:37:00   
dunja RR
kicaa dobrodošla user posted image

Evo ja se sremam za treću operaciju endometrioze, pa onda, pravac VTO. Prva dva puta su mi radili laparaskopiju a ovaj put će biti klasičan rez na stomaku (kao carski).

Kako su tebi radili, laparaskopski ili klasično?

(odgovor članu kicaa)
Direktna veza do poruke: 344
15.9.2011 12:40:44   
dunja RR
E da, zaboravih - i ja ću primatiti hormone, dipherelin, zodalaks, još ne znam tačno koji.

Dr. mi pre neki dan na pregledu reče da se u svetu izbegavaju ove terapije jer imaju loše dejstvo na ostale organe.

Kaže da se svuda (ne i kod nas) koristi novi lek, koji se pokazao uspešnim u lečenju endometrioze (u Japanu ga koriste 2 godine, u Evropi godinu dana). Nisam tada zapisala ime leka, ali mi je ostalo u glavi "Vizan", međutim na netu nisam uspela naći ništa o ovom leku. Možda nisam sasvim tačno zapamtila ime, ako neko zna više neka javi, i ja ču ako nađem ...

< Poruku je uredio dunja RR -- 15.9.2011 12:41:29 >

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 345
15.9.2011 13:08:16   
kicaa
Sekli su me,imam rez preko celog donjeg dela stomaka. Razmisljali su da me ne seku ali su ipak resili tako jer je sigurnije da ne bi puklo prilikom laparaskopije a i da bi se videlo lepo da nema jos negde jer su mi rekli da dok su manje ne moze lepo da se utvrdi dali je endomertrija ili ne,tada sam imala na desnom jajniku ali nisu bili sigurni pa nisu hteli da diraju tek kad se sad uvecala doktorka je sigurna u to da je ona.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 346
15.9.2011 13:12:24   
kicaa
I molim te podseti lekare da ti posle druge inekcije daju te druge lekove koje planiraju da ne bude kao samnom!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 347
15.9.2011 13:13:53   
kicaa
A kada su ti bile prethodne dve operacije?

(odgovor članu kicaa)
Direktna veza do poruke: 348
15.9.2011 13:15:32   
kicaa
Hvala puno,moram kako i sve druge devojke! Sto zbog sebe tako i zbog muza i crkice koji nisu krivi za to kroz sta prolazim!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 349
15.9.2011 13:18:23   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: kicaa

I molim te podset_i lekare da ti posle druge inekcije daju te druge lekove koje planiraju da ne bude kao samnom!

Važi, hvala.

A kako si dolazila do tih lekova, ako kažeš da ih ima samo u Grčkoj (izvinjavam se ako nisam dobro razumela)?

< Poruku je uredio dunja RR -- 15.9.2011 13:24:26 >

(odgovor članu kicaa)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here