Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.9.2011 22:39:28
|
|
|
|
JMPM
|
Masala Markane
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.9.2011 22:45:34
|
|
|
|
jovicaa
|
ovako nase izgleda: 7 h mleko od 250 do 300 ml 11 h voce samo ili sa pahuljicama 14 h- 15 h rucak povrce + meso ili zumance obicno oko 300 gr minimum 18 h jogurt i pahuljice, ili palenta i jogurt, kiselo mleko, sir i sl i uvece mleko 250 do 300 ml ova dva zadnja cesto menjaju mesto ponekad mu dajemo izmedju keks da gricka malo ili nesto slicno, ako mi jedemo na pr.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.9.2011 22:46:28
|
|
|
|
jovicaa
|
ovo mozda deluje kao malo obroka, ali on ne trazi izmedju da jede i ako mu nesto ubacim samo se poremeti... ne znam da li da menjam sto, kazite mi?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.9.2011 22:50:13
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Jovice, dovoljno je to obroka za njega. Moja Iva nikad nje pojela više od 150gr (i toliko možda samo nekoliko puta) a ima oko 10.5kg na svojih oko 80cm (znaćemo tačnu težinu i visinu u četvrtak).
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.9.2011 23:02:45
|
|
|
|
jovicaa
|
ne znam da li je mnogo jednolicno ali gledam da svaki dan bude drugo voce, drugo povrce i drugo meso ili zumance... znaci sto raznovrsnije.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.9.2011 23:06:58
|
|
|
|
Verus
|
Meni se ishrana cinila jednoliko sve do godinu dana, kad je pocela da jede sve sto i mi. Tad sve bude lakse
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.9.2011 23:07:12
|
|
|
|
ivaj
|
jovicee,nije jednolicno.Tako mora sve dok ne postanu svastojedi,kao mi Inace,jovicee da znas da moje dete ne pojede toliko za tri dana Tash,a zasto toliko mleka
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.9.2011 23:09:25
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: ivaj jovicee,nije jednolicno.Tako mora sve dok ne postanu svastojedi,kao mi Inace,jovicee da znas da moje dete ne pojede toliko za tri dana Tash,a zasto toliko mleka sta da ti kazem, rodila sam hercegovca, krv nije voda kada se uvodi belance, riba?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.9.2011 23:10:22
|
|
|
|
Verus
|
Ja sam belance polako uvodila posle 8og meseca, ribu isto tako, ali samo belu, recnu. Morsku sam posle 12og. Naravno sve po mrvicu, pa pratis reakciju i tako.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.9.2011 23:11:13
|
|
|
|
jovicaa
|
aham.... a kako onda mu ubacim u rucak i belancei zumance? koja recna riba?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.9.2011 23:17:58
|
|
|
|
Verus
|
ja sam joj odvajala zumance i onda sam samo jedan dan dodala malo "mesanih" jaja za dorucak sto smo mi jeli. Znaci, 1 zumance pecene za nju (ja sam npr rendala tikivicu, proprzim na teflonu pa udarim zumance, napravim omlet i onda malo sira od gore i uz to hleb sa namazom-za dorucak). Pa sam joj uz njeno zumnace, dala prstohvat jaja sto sam spremala nama (sto naravno ima belance). Uf, davala sam joj "tilapia" sto ja pojmam nemam prevesti na srpski...i soma sam joj dala medju prvim...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.9.2011 23:28:28
|
|
|
|
jovicaa
|
a ako za dorucak bude jaje, da li si joj davala meso za rucak?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.9.2011 23:29:18
|
|
|
|
Verus
|
Aha
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.9.2011 23:31:41
|
|
|
|
jovicaa
|
meni rekose da o ne sme ... uf sto dilema
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.9.2011 23:33:20
|
|
|
|
Verus
|
Pa kazu zbog apsorpcije gvozdja iz mesa ako se secam, ali ja mislim da je on sada dovoljno veliki. Eto, ja sam davala, i krvna slika joj uvek bila " ko u konja". Hemoglobin pri samom vrhu, ni a od anemicnosti....Mislim da je razmak izmedju dorucka i rucka dovoljno veliki da svari jaja. Tako da nije da se mesa u istom obroku.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2011 18:28:55
|
|
|
|
jovicaa
|
danas smo malo obogatili meni 9 i 30 mleko posle mu je baba dala bananu ne znam koliko rucak 14 h ne znam koliko ali manje nego obicno grasak, sargarepa, krompir i curetina - gnjeceno uz rucak vocni sok breskva - jabuka uzina zumance ispeceno na teflonu bez ulja sa malo sira i pahuljica i malo pavlake posle cu mu dati i malo sutlijasa od integralnog pirinca sa maleteksom i mozda ubacim sljivu posto je slabo jeo voce danas i 20 ml soka od cvekle je popio... tako nesto
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 7.9.2011 13:27:28
|
|
|
|
MASHKA
|
da li ste davale bebama oni imlekovo mleko sa vanilom - Vitalino?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 7.9.2011 13:49:28
|
|
|
|
ivaj
|
Jos nisam.Bojim se da ako okusi nesto tako slatko nece hteti obicno mleko
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 7.9.2011 14:55:52
|
|
|
|
Verus
|
Ne, nikad nikakvo "slatko" mleko. Samo obicno. IZVORNA PORUKA: MASHKA da li ste davale bebama oni imlekovo mleko sa vanilom - Vitalino?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.9.2011 14:03:49
|
|
|
|
MASHKA
|
da li sme da joj dam malo svinjskog mesa? do sada joj još nisam davala ali danas sam napravila jako lep, blag paprikaš pa sam mislila da joj malo ispasiram! evo za neki dan slavimo 1. rođendan a ona samo izmiksanu hranu hoće da jede....
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.9.2011 17:48:40
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Klarita Ne znam sta da ti kazem, meni nekako tu veliki razmak izmedju vocne kasice i rucka, i rucka i sledeceg obroka... Ja ne mislim da je velik razmak, ja tome težim, ali se Marko ne da! Vrišti na 3 sata, kao švajcarski sat. Ja sam sada obrnula jedno mleko i jednu kašicu, sad ću da vam napišem šta i koliko jede M., 2 dana pred prvi rođus, i pašćete na guzicu! 2h 240ml ad mleka 6h 240ml ad mleka 9h slatka kašica 12h 240ml ad mleka 15h slana kašica 18h nekad slatka, nekad slana kašica 21h 240ml ad mleka Ni jedan obrok nije moguće izbaciti! Slicno jede i moje dete.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.9.2011 20:21:57
|
|
|
|
Iwana87
|
Zeneeeeee pomagajteeee ,cuvam dete,11 meseci,tacnije sad 4 oktobra puni godinu.Davi se od kasice,davi se od pasirane tecne hrane.Kako ga nauciti da zvace?Ja takve probleme nisam imala sa mihajlom nikad i sad ne znam sta da radim.Ja mislim da on to mozda namerno radi,jer cokolino koji voli jede super,a isto tako pasiranu bilo koju kasu koju ne voli davi se.Nije moje dete,i ne znam kako da postupim sad
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.9.2011 20:32:50
|
|
|
|
minavb
|
Kako ga roditelji hrane? Jel ti receno da moras da ga naucis da zvace ili ti to zelis jer mislis da je lakse? Vanja se npr ponekad davi od slane kase koju voli, zato sto ostanu fronclice od mesa. Cokolino lepo klizi za razliku od takve kase.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.9.2011 20:41:21
|
|
|
|
Iwana87
|
On kao Mihajlo prvo nece dok ne oseti ukus,onda jede.Danas mi se 3-4 puta zadavio od pasirane breskve i plazme.Znaci glatko pasirano sa sve onom vodom u kojoj se breskva kuvala.Niko mi nije rekao samo mi je ovo bas problem.Stalno se strecam.I jos nesto sad nije tema,ali da vam neko cuva dete na koj nacin bi prihvatili neke savete.Po meni ja bih tu promenila svasta nesto. kad ustane oko 7 i 30 150 gr adaptirano posle dva sata palenta/kiselo mleko i dvopek/ili breskva i plazma posle dva sata neki lino proizvod posle dva sata (danas npr) jabuka i sargarepa posle vise ne znam Uglavnom ne jede,meso,jaja,ne do godinu dana?Kako sad ja njoj da objasnim da to treba da jede a da ne shvati pogresno.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.9.2011 20:45:05
|
|
|
|
minavb
|
Ju svasta?!?! Pa jel imaju oni pedijatra da ih posavetuje? U sustini treba da radis kako ti se kaze, ali mozes uvek da provuces tu i tamo kako si ti sa Mihajlom radila , mozda se zapitaju oko toga gde grese. Moz
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?