|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil...
3.6.2011 10:20:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mirjanica

Verolino, meni je beba isla nedelju dana napred, pa su mi bas u frontu i dali da radim ogtt! A sada ide 2 nedelje, tako da idem u dnevnu bolnicu da mi opet rade taj profil! Izgleda ni kod njih nema pravila!

Pa da...Od doktora do doktorauser posted image

(odgovor članu mirjanica)
  Direktna veza do poruke: 251
3.6.2011 11:39:09   
Reljinamama
Zeksi, nisam lekar pa da ne pametujem mnogo, ali da ne bi bila zabrinuta, evo nasla sam svoj rezultat kad sam ja radila.
0 min -  3,91
60 min - 7,72
120 min - 7,69
180 min - 6,27
Moj doca je rekao da je ovo odlicno.
Poenta je valjda da kako vreme odmice nivo secera treba da opada, a tebi je malo visi nakon 120 minuta, ali kao sto vidis po mojim rezultatima , neznatno visi. Svakako lekari znaju najbolje pa ce ti on reci, ali ne brini, mozda te samo postavi na dijetu i bebac na kraju bude superiska user posted image

Relja, mamina sreca, dosao na svet 10.02.2011. :)

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 252
3.6.2011 13:12:36   
zeksi
Hvala ti puno na odgovoru....sutra cu videti sta ce mi reci.....

(odgovor članu Reljinamama)
Direktna veza do poruke: 253
4.6.2011 13:34:10   
zeksi
Zene moje, moram na dijetu, nema hleba, testa, pirinca, slatkisa, sladoleda i ne puno voca.....
u sustini smem meso i povrce......

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 254
4.6.2011 13:56:26   
Nina777
Evo ih moji rezultati, 100g glukoze:
pre - 4,8 mmol/l
60 min - 11,3 mmol/l
120 min - 7,5 mmol/l
180 min - 6,1 mmol/l
Rezultati su OK, gleda ce cifra posle 180 min, mada je meni doktorka rekla da pripazim, da izbacim ugljene hidrate, jer je beba veca. Na netu sam nasla da je gornja granica 7,5. Ako neko ima preporucenu dijetu za trudnice neka mi posalje

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 255
21.6.2011 12:30:06   
druzica
Zdravo drage moje, ja imam PCOS i na normalnim analizama krvi insulin mi je bio super, mezutim kad sam pravila test ,za insulinsku rezistenciju utvrdilo se da imam ins. rez. i dr mi je preporucio da pijem metformin tablete 3x850 mg. njih pijem vec 5 meseci , a sad sam u drugom stanju 5 nedelja, i dr mi je rekao da produzim s metforminom do kraja trudnoce, a posle mozem i bez njega. Kazite mi kakva su vasa iskustva.

(odgovor članu Nina777)
Direktna veza do poruke: 256
21.6.2011 13:48:30   
zeksi
Druzice i ja sam pre trudnoce pila istu dozu tri mesecai u trudnoci nastavljam do kraja, a sad sam sedmi mesec..... bez brige.
Moja doktorka stalno ponavlja da mi je taj lek pomogao da zatrudnim....

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 257
21.6.2011 14:32:24   
druzica
Zeksi istu dozu od 3x850 si pila tokom cele user posted image jel. A posle porozaja dali si i dalje pila jos neko vreme ili si odmah prekinula. Dali si imala problema s glikemijom u toku user posted image i dali si celo vreme drzala dijetu pored toga sto si primala metformin. Dali ti je user posted image bila normalne tezine ili je bila veca. Oprosti mi mila moja ali me sve interesuje, posto sam tesko ostala user posted image i sad me hvata panika dali postupam ispravno. Isto potanje se odnosi i na druge djevojke koje imaju slucna iskustva.

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 258
22.6.2011 21:56:34   
zeksi
Druzice, ja sam jos uvek trudna, sad sam sedmi mesec. I jos pijem metformin 3*850.
radila sam ogtt test i pokazao je da mi je posle dva sata i dalje povisen secer, ali mi je beba normalne velicine, cak kasni dva dana po ultrazvuku u odnosu na datum menstruacije. Sad mi je preporucena dijeta, ali se bas ne pridrzavam, cak se nisam ni udebljala puno, samo 4 kg. Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj.

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 259
27.6.2011 17:39:59   
palachinka
Da li se opterecenje glukozom radi obavezno u trudnoci ili samo ukoliko dr posumnja na secer? Naime,usla sam u 36.nedelju i cekaju me analize pred porodjaj,a razbijam se od slatkisa,doduse biram sladoled i domace kolace,:-). Do sada nisam imala problema sa secerom ali sada se nesto paranoisem,:-). I kakav je ticaj povisenog secera na bebu u ovoj fazi?

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 260
27.6.2011 17:47:17   
mirjanica
Palachinkice (mmm, kako sladak nikuser posted image ), a sto bi ti sada radili test, ne razumem? Zato sto jedes puno slatkisa? Ne verujem da je to test koji se radi pred porodjaj, da je trebalo do sada bi ga radili. Jos ako ti je bio ok na krvnoj slici, onda nema zasto da brines! I ja sam u 36. nedelji, ali sam radila test negde u 30. jer je beba bila krupna! Eto, to moze da se desi od povisenog secera, beba ti bude krupnija, tako da sam sada na dijeti i to je to. A ti, ako nisi do sada radila, ne verujem da ce ti ni sada dati u 9. mesecu!

(odgovor članu palachinka)
Direktna veza do poruke: 261
28.6.2011 9:16:55   
palachinka
hvala mirjanice,nisam radila krvnu sliku odavno,pa me zato strah,ali nadam se da ce sve biti ok. Pozdrav i hvalaaaaa na odgovoru!

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 262
30.6.2011 1:06:38   
bina88
Ja sam u 25-26 sedmici radila taj test.Mene je to smorilo :S prvo guzva, cekanje ... na gladno mi vadili krv, pa sam morala popiti veliku casu bolje receno kriglu slatke vode, i onda su mi na svakih sat vremena vadili krv, 2 puta, i na kraju ostavila i urin.
Na moje rezultate dr se smjeskala i rekla ZANIMLJIVE VRIJEDNOSTI :D
0` 5.1
60` 5.6
120` 5.9
rekla mi je da je sve ok i da nemam gestacijski secer.Na test me je poslala zato sto inace imam problema sa kg pa da se prekontrolisem.3 dana pred test sam morala obavezno jesti 3 obroka i svaki dan + 100 g cokolade ili nekog dr slatkisa ...
i 4 dan ujutru rano na testiranje...

(odgovor članu palachinka)
Direktna veza do poruke: 263
23.8.2011 20:09:59   
Anoniman
ja cu za desetak dana da radim ovaj test (dr mi je na papiru napisala da budem 25+), ovde se to radi standardno jer se ne proverava secer kad se radi krvna slika, rekla mi je sa 100 gr glukoze. na uputu pise 0,5 - 1 - 1,5 - 2h. jedino nisam pitala za to koliko pre toga ne treba da jedem. pozvacu je sutra da pitam za detalje.
inace, komsinica mi kaze da kad je njena necaka radila taj test, prvi put rezultati nisu bili dobri i ona ga ponovi i bili su u normalnim granicama.

(odgovor članu bina88)
  Direktna veza do poruke: 264
5.9.2011 19:44:14   
Anoniman
rezultati testa sa 100 mg glukoze (u zagradi pise da su normalne vrednosti od 70 do 110)
pre uzimanja - 76
pola sata - 101
sat vremena - 117
sat i po - 101
dva sata - 90

kako vam se cine?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 265
5.9.2011 20:41:29   
vonavoj
leleeeeee..vi imate druge vrednosti,ali po tome sta je normali,meni deluju da su dobri!user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 266
5.9.2011 22:17:54   
Anoniman
da, mislim da se izrazavaju u drugim jedinicama, ali kako sam videla na netu i meni se cine dosta dobri.

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 267
10.9.2011 15:32:00   
ivana87
Devojke, trebam pomoc!!! Ja sam usla u 39. nedelju i bebac mi ima 3.650, a 180 mi je AFI tj, kolicina plodove vode..dali su mi da radim OGTT test, i rekli su mi da beba ima salce na stomaku..inace mi je glukoza 4,6, i takva je bila kroz celu trudnocu..ne znam vise sta da mislim, iskreno sam se jako uplasila! Celu trudnocu sam super provela, nikakve lekove nisam pila, a onda odjednom sa ulaskom u 39. nedelju sam spala u visoko rizicne trudnoceuser posted image

Dobro je imati oca i majku, ali je još bolje imati ćaleta i kevu. Svi očevi i majke masiraju svoju decu i iživljavaju se na njima, ali se samo sa ćaletom i kevom može iskreno razgovarati o tome.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 268
10.9.2011 17:38:23   
ivana87
Posto su mi stigli rezultati sa OGTT, molim nekog da ga protumaci:
pre opterecenja- 4,6
posle 60min- 9,6
posle 120 min- 9,5
posle 180 min- 5,5

hvala vam unapred!!!user posted image

Dobro je imati oca i majku, ali je još bolje imati ćaleta i kevu. Svi očevi i majke masiraju svoju decu i iživljavaju se na njima, ali se samo sa ćaletom i kevom može iskreno razgovarati o tome.

(odgovor članu ivana87)
Direktna veza do poruke: 269
10.9.2011 21:41:29   
minna
ivana, malo ti je povisen, ovo gde ti je 9,5 i 9,6 ne bi trebalo da prelazi 8. To nije nista strasno, sve se regulise dijetom, ali posto si ti na samom kraju trudnoce onda samo pripazi jos malo dok se ne porodis. Kako si se hranila do sada?

(odgovor članu ivana87)
Direktna veza do poruke: 270
10.9.2011 22:11:29   
ivana87
Normalno sam sve jela, ali u granicama normale..posto nisam probirljiva nisam imala nesto sto bas necu..oduvek sam izbegavala testo i peciva zato sto mi ne prijaju, vise sam ubacila povrce, ali voce nikako ne volim..bukvalno sam na silu jela, jer je zdravo..uplasilo me je sve to, i sta sada? Rezultati su da kazem dobri, jer mi organizam dobro razgradjuje glukozu, ali sta to znaci onda za bebu? Ja prosto ne mogu da verujem da je moja beba od 3650 velika, a ja u 39.nedelji..nekako mi je sve to nelogicno..sta je sa onim zenama koje rode decu od 4000 do 4500, a nisu se ugojile preterano?

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 271
10.9.2011 22:17:09   
minna
A jel ova kolicina plodove vode povecana, ovo 180? Jer je meni bila povecana i tako me je dr i poslao na ogtt, a beba i nije bila krupnija.
Ako si se hranila tako onda nemas razloga za brigu, bice sa bebom sve u redu, samo se opustiuser posted image

(odgovor članu ivana87)
Direktna veza do poruke: 272
10.9.2011 22:24:09   
ivana87
Meni je doktor rekao da je povecana, s obzirom da mi je ranije bila 140, pa zatim oko 130, i za nedelju dana 180, Zato mi je i dao da radim ogtt test. Ali ne razumem, zasto je to tako? Jer to zbog kolicine vode koju dnevno unosim, posto bas pijem dosta vode( ali samo vodu, posto ne volim guste, a ni gazirane sokove)?

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 273
10.9.2011 22:28:03   
minna
E to stvarno ne znam, ali meni je bila povecana tad a od kad sam bila na dijeti vratila se na normalu, a i dalje sam pila isto tecnosti kao i pre

(odgovor članu ivana87)
Direktna veza do poruke: 274
11.9.2011 20:37:56   
Lilla
Radila sam taj test u 28. nedelji, ali mi se cini da je ovdje malo drugacije nego kod vas. Ja sam popila 3 dl neke tecnosti i cekala 2 sata. Onda mi je babica izvadila krv i uradila dva testa. Jedan je bio 7 a drugi 7,1. Normalno je sve do 8,9 tako da sam ja proglasena zdravom i poslana kuci user posted image

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here