|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
8.9.2011 10:35:14   
lanajelena
KL user posted image ...JMPM nemoj to da mi govoris user posted image user posted image

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 726
8.9.2011 10:58:02   
JMPM
Samo sam kazala kako sam cula, a opet to je sve rekla kazala ne verujem 100% user posted image

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 727
8.9.2011 11:19:32   
Pretty78
KATASTROFA user posted image user posted image user posted image user posted image

na vratima je plakao kad ga je vaspitacica uvelan u sobu....posle pola sata ga je izvela iz sobe, kaze da je svo vreme lezao na patosu i plakao da nije prestajao da place. Nikog nije gledao, kaze sam je patio...i na kraju doda :"MAMA, TESKO CE OVO ICI" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 728
8.9.2011 11:36:24   
JMPM
Pretty, ne dajte se, proci ce to sve, samo moras biti hrabra kao sto si uvek! Znam da  nije lako slusati sopstveno dete da place. Ali znaj da ga nista ne boli nego place jer treba da promeni naviku, da nisi pored njega non stop user posted image

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 729
8.9.2011 11:37:50   
tijana86
Danas nismo isli u vrtic !   Tata nam nije dozvolio zato sto nam je zapusen nosic , i zato sto mu je sin jel te  "smoljav "  . Uzas ! Doslo mi je da ga udavim jutros ! A jos se ovaj mali razmazi i raspekmezio pa tata pa tata ! Dobro me nije cepuno nervni slom !

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 730
8.9.2011 12:17:52   
*Alexx*
Andrej je od jutros na doručku, ali nije jeo. Doduše, imali su kačamak, a on to baš nešto ne gotivi (tešim se).

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu tijana86)
Direktna veza do poruke: 731
8.9.2011 12:42:55   
Dora
Mi idemo na sat vremena dnevno, zajedno. Sara, koja je alergična na sav ženski svet, jutros se bacila u naručje Balšinom vaspitaču Oliveru i nije htela da izađe iz njihove sobe, jedva sam je odvela u jaslice. Danas je počela da prihvata i vaspitačice po malo, toliko da hoće da uzme od njih kad joj pruže neku igračku, ali neki bliži kontakt ne. Inače, uživa u grupi, igra se, lepo joj je. Videćemo u utorak kad je prvi put ostavim. Već me zaboli stomak kad samo pomislim, to će biti jako teško za mene. A ona će se snaćiuser posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 732
8.9.2011 14:04:20   
pepeljuga
V je danas bio tri i po sata. Kad smo dosli vristao je i kacio mi se oko vrata, cini mi se najgore do sada. Cela grupa je vristala. Jedna od mama koja je dovela dete mi govori da ga ne drzim vec da ga ubacim u sobu, okrenem se i odem. Kaze mi "Veruj mi, ne volis ti svoje dete vise nego ja moje, govorim ti iz iskustva jer imam vec jedno u starijoj grupi. Tako je najbolje, cim mi odemo oni prestanu". Tako sam i uradila. Bilo mi je tesko, ali on mora da ide, ja moram na posao, nema tu mnogo mozganja.
Kad sam dosla po njega, malo pre pola 12, jako sam se iznenadila jer se nijedno dete nije culo. Stajala sam ispred vrata, culi su se da nesto brbljaju, lupkaju tanjirici, provalim da je prva uzina u toku. Kucnem polako i vidim kroz vrata da lepo sede na stolicicama i ruckaju, milina. V takodje, vaspitacica mu drzi tanjiric a on uzima komadice i jede! Kad me video, poceo je da kmeci, ali uredno nastavio da jede kolac user posted image
Definitivno mi je malo lakse, skontala sam da je to sve normalan proces privikavanja, kako njemu tako i meni, mislim da ce spavanje biti problem ali i to cemo nekako prevazici, polako, korak po korak. Od ponedeljka cemo probati i sa spavanjem, sutra ce opet do prve uzine.

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 733
9.9.2011 8:51:05   
Nensi*
Vuk je juce bio 2 sata,plakao je kad sam ga ostavila,ja izasla,sedela malo ispred sobe da cujem sta se desava,jako brzo se smirio,kaze vaspitacica da je bio dobar,da ga sve interesuje,sva igracke je povadio i razbacao user posted image . Standardno nece nista da jede,ali dobro,doci ce i to na red...

Danas isto ostaje 2 sata,sad je plakao vec ispred sobe i kad smo usli unutra,ali se opet brzo smirio tako da je problem samo to razdvajanje. Videcemo kako ce biti kad u 10 odem po njega.

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 734
9.9.2011 8:55:37   
Anoniman
Nensi, može li ga u vrtić odvesti možda neko drugi? Recimo tata ili baka ili deka ili tetka? user posted image Nama je to rešilo problem razdvajanja... Manje je plakao za babom nego zamnom user posted image

< Poruku je uredio n i n a -- 9.9.2011 9:05:40 >

(odgovor članu Nensi*)
  Direktna veza do poruke: 735
9.9.2011 9:13:18   
JMPM
Jos jedan lepo proveden sat u vrticu, naravno bez dorucka. Odma se zaigrao kada je dosao i govorio drugoj deci da ne galame user posted image . Bunio se i nije hteo da sedne za sto. Ali sve u svemu lepo je bilo. Mada sigurno nece tamo doruckovati, makar neki duzi period. Shvatila sam da Stefan ne reaguje burno na vrtic plakanjem, drekom i tome slicnim nego jednostavno nece da prica o vrticu kada dodje kuci. Prica samnom usput sta je bilo i ko je sta radio i ko ga je terao da jede 'lamu (salamu) i pije mleko, ali cim dodje kuci prica o vrticu se zavrsava. Samo kaze ence p'ica user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 736
9.9.2011 9:16:40   
Anoniman
Ja naravno znam da ima MNOGO ljudi koji sebi ne mogu da priušte dadilju ili im roditelji nisu blizu, nisu u zdravlju isl. Mi smo zbog toga i upisali M u vrtić i nakon 6 meseci užasne agonije (plakanja koje je pri privikavanju trajalo ceo jedan mesec user posted image ) i mojih bolovanja svaki drugi dan, opet ga ispisali... Čuvala ga svekrva 3 nedelje, pa se žena razbolela-ne može i to ti je! I na kraju sa udruženim (finansijskim) snagama angažovali ženu koja uz Mišu čuva još jednu devojčicu i prezadovoljna sam!!! user posted image

Sve nešto razmišljam da deca pre 3 godine zaista nisu spremna za kolektiv kao što je vrtić...
Prvo, deca se ne socijalizuju do 3. godine, jer tek izgrađuju sliku o tome ko su oni i koja je njihova uloga u porodici i društvu. Tako da ćete decu do tog uzrasta uvek videti da se igraju sama i da im ne treba društvo da bi im bilo zabavno Drugo, njihovi imuni sistemi su još jako krhki i to "čeličenje" meni baš ne pije vodu Kao: neka bude bolestan, ojačaće!!! Važi! A da vas ja upitam-kako da se detetu razvije imunitet kad je bolestan svake nedelje (kao moj Mihajlo kako je bio-svaki ponedeljak 39 temp , pa tako 6 meseci!!!) A to-naučiće da jede sam, da piški sam itd... Izvinite, ali to može da nauči i kod kuće sa bakom ili dadiljom.

Zato bih svima toplo preporučila ako imaju alternativu da čekaju sa vrtićem do 3. godine user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 737
9.9.2011 9:17:31   
bokicans
11000000 godina mo treba da otvori odgovor!!Nađa i dalje povraca od treme,ne znam sta da radim vise.Samo voda nista vise .Kako je ujutru pozovem ona dete ustane i odmah povraca i tamo cim stigne.Pomagajte...................user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 738
9.9.2011 9:21:22   
Anoniman
O lepotica mala user posted image A je l' ti kaže šta je muči? Šta joj se ne sviđa? Možda da tako rešite problem-u korenu...

BTW i meni otvara odgovor iz 10000000 puta user posted image

(odgovor članu bokicans)
  Direktna veza do poruke: 739
9.9.2011 9:21:43   
JMPM
Uh, bokice, a da se obratis pedijatru? Ili mozda psihologu u vrticu? Da vidis sta je tu pametno uraditi. Svako ima neki svoj nacin kako reaguje na prmene ali to kod Nadje je bas iscrpljujuce za njen organizam mali user posted image

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 740
9.9.2011 9:22:25   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: n i n a

Nensi, može li ga u vrtić odvesti možda neko drugi? Recimo tata ili baka ili deka ili tetka? user posted image Nama je to rešilo problem razdvajanja... Manje je plakao za babom nego zamnom user posted image

Stvar je u tome sto je on mnogo vezan za mene,nece nekad sa babom ni napolje,nece da udje kod nje u sobu. On sad samo da place kad se razdvojimo,posle par minuta se smiri,bice to ok.

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 741
9.9.2011 9:22:48   
magde
jaoooo ovakve stvare desavalo se na moju prijateljicu i to od 4 god do prvi razred uzasnoooo......neznam sta da ti JA kazem ali kod drugarici je samo proslo u drugi razger

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 742
9.9.2011 9:25:23   
Olga75
Bokice , mislim da je najbolje da razgovaras sa psihologom , to se cesto desava deci ali ja stvarno ne znam kako se to resava user posted image
nekako joj treba " oterati " tremu

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu magde)
Direktna veza do poruke: 743
9.9.2011 9:25:26   
JMPM
Nensi, proci ce i taj period adaptacije. Samo nemoj da odustanes, moras biti jaka mamica user posted image . Mi mame iz nase grupe smo sedele u dvoristu ispod prozora i osluskivale cije dete place i mnooogo je nezgodno kada cujes da BAS tvoje place. Ali mogu vam reci da je svaki dan sve veca pauza u plakanju decice user posted image . Jutros su bili mirni do dorucka, kada su trebali sesti za sto da ruckaju.

(odgovor članu magde)
Direktna veza do poruke: 744
9.9.2011 9:25:36   
Anoniman
NEša se lepo privikao, spavao, jeo...i sad ne ide do srede jer se razboleouser posted image

(odgovor članu magde)
  Direktna veza do poruke: 745
9.9.2011 9:30:19   
magde
kad je moja prijateljica sa takav problem bila na psiholog prvo pitanje joj je bilo dali se dete druzi cesto dali izlazi napolje i naravno dali zivite sa svekar i svekrva znaci.....to je bilo onako povrsno naravno da je bilo jos pitanja ali to se ja secam...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 746
9.9.2011 9:34:30   
New Mom

IZVORNA PORUKA: n i n a

Ovo bi rešio i naš problem, ali kod nas vaspitačice insistiraju da to mame rade, sem ako stvarno, stvarno ne mogu.

Sad se spremam po nju, mi još idemo na sat. Krenula je fino unutra, ali kad je skopčala da se vrata zatvaraju za njom - haos!

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 747
9.9.2011 9:35:33   
magde
sa Nikolina prilagodgivanje u vrtic je trajalo oko nedelju dana nakon to dete se lepo priviklo i do dan danas ustaje i kazem hajde u vrtic mama cekaju me drugareeee raduje se a joj imam srece ali znam i kako mi je bilo prva nedelja kad je plakala samo plakala a da je radila nesto vise ????neznam kako bi ja prosla

(odgovor članu magde)
Direktna veza do poruke: 748
9.9.2011 9:36:15   
Anoniman
Joj, a i te vaspitačice user posted image Mislim da su one uglavnom pola problema! Pa što ih ne bi doveo neko drugi?! Ili bih ja lepo rekla: eto, ja stvarno ne mogu!

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 749
9.9.2011 9:40:01   
bokicans
IZVORNA PORUKA: JMPM

Uh, bokice, a da se obratis pedijatru? Ili mozda psihologu u vrticu? Da vidis sta je tu pametno uraditi. Svako ima neki svoj nacin kako reaguje na prmene ali to kod Nadje je bas iscrpljujuce za njen organizam mali user posted image

Još plus nista ne jede tamo,bas se brinem.Pricala sam sa pedijatrom tj stalno pricamo o tome, kaze nestaće vremenom,kaze neko place,nego vristi ,neko cuti ,ona povraca,Ona inace ima jak nagon za povracanjem i kada jede ,kada uzme neko vece parce ,i jako je gadljiva i brzo user posted image

Ako se nastavi kontaktiracu i moju uciteljicu iz osnovne ona drzi privatni vrtic i po struci je pedagog -vaspitač.pa cu i sa njom videti.Cak bih je i tamo odvela par dana da vidim kako ce u tom vrticu da reaguje,bas da bih shvatila u cemu je problem.Mozda je u vaspitacici problem,sada cekam i da diđe ona druga koje ih sledece nedelje prima ujutru ,ona je jako nezna ,dobra ali temeljna i deca je obozavaju.Ova sto je sada ujutru tamo nema dece i sva mi je nekako kruta,i samo vice procice ,to je normalno.bice ok itd,,a uopšte joj ne pomaze da malo se oslobodi i sl.

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Njoj je 15, jednom nogom još u detinjstvu,...
Teško je imati 15 godina. Takođe je prilično sjajno biti 15. 15 je hodajuća kontradiktornost.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here