Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.8.2011 6:54:19
|
|
|
|
zivka
|
aj pogledaj ovo KLIK
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.8.2011 6:57:15
|
|
|
|
ljubilica
|
Hvala Zivka, odlican cklanak
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.8.2011 7:00:06
|
|
|
|
zivka
|
Nema na cemu Seti se da je za oplodnju dovoljan jedan pravi mislim spermic ... Srecno i opusteno- na silu ne ide- znam to iz DEBELOG iskustva
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.8.2011 7:06:22
|
|
|
|
ljubilica
|
Ma znam, ali mi je tesko da budem opustena jer mislim da su me ovi ovde lekari u necemu zejb. Odmahsu me uputili na hsg bez prethodnih dodatnih ispotivanja hormona i prisustva bakterija pa sam uzasnuta i uplasena sada ovde proucavam sta mi je ciniti dalje
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.8.2011 7:12:00
|
|
|
|
zivka
|
Pa sta su ta z... nisu... Samo prvo moras uraditi briseve da ti ne bi bakteriju "ugurali" unutra prilikom HSG-a . Moras da vidis da li su prohodni jajovodi. I ja sam tako... To je normalan postupak nema cega da se plasis
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.8.2011 7:18:10
|
|
|
|
ljubilica
|
Vidis, uradjen mi je bris samo za papa, tako da sumnjam da tu moze da se vidi da li ima bakterija a HSG mi je vec uradjen a na nalazu mokrace se vidi da ima nekih, samo mi nisu utvrdili koje. A ja sam tii duduk za ovu temu pa im slepo verujem. Zato sada sedim ovde nocima i proucavam
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.8.2011 7:21:01
|
|
|
|
ljubilica
|
Zaboravih...HSG je dobar, a sto se hormona tice, uradjeni su mi samo LH i FSH i oni konstatovali da je sve u redu Ovde vidim da za takve rezultate kao sto su moji (LH>od FSH) kazu da je neka inverzija mada sam ih radila negde pred ovulaciju, te ne znam ima li to veze?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.8.2011 7:24:27
|
|
|
|
zivka
|
To stvarno ne znam - malo sam zaboravila a koje bakterije imas to se radi urino kultura pa se onda zna kojih ima...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.8.2011 18:08:45
|
|
|
|
Vrdalica
|
Ljubilice, hormoni se rade 2-3 dan ciklusa.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.8.2011 19:12:58
|
|
|
|
Parižankaa
|
Devojke,tema je o spermogramu,a vi oplele o hormonima
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 24.8.2011 3:03:23
|
|
|
|
Suncicabg
|
I mi se spremamo za novi spermogram Naravno bojim se, ali generalno tesko da moze biti losiji (teoretski mose, ali )
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 24.8.2011 21:06:16
|
|
|
|
soni
|
mm ce prvi puta raditi pretrage i interesuje me sta je najbolje da trazi od lekara da uradi?? ne zivimo u srbiji pa moramo biti konkretni i reci sta zelimo .. spermatogram, spermogenezu???.. mozda sam i lupila ali u ovome sam neiskusna skroz
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 24.8.2011 21:12:14
|
|
|
|
degu
|
lupila si Nek uradi spermogram i spermokulturu, to ide odmah iz jednog uzorka i neka uradi briseve na hlamidiju,mikoplazmu i ureoplazmu.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 24.8.2011 21:12:18
|
|
|
|
mika79
|
Soni bilo bi dobro da uradi spermogram, spermokulturu, uretralni bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu. Nadam se da sam ti pomogla i navijamo da spermogram bude dobar a spermokultura sterilna.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 24.8.2011 21:14:03
|
|
|
|
soni
|
e hvalaaa... ja mislila niko mi nije odgovorio
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.8.2011 14:13:51
|
|
|
|
maca821
|
Soni ne znam da li znas da se trebate uzdrzavati od odnosa 4-5 dana pre nego ode na spermogram.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.8.2011 14:58:20
|
|
|
|
soni
|
aha.. treba.. nego prvo te upute mora da pokupi pa onda... sve ce biti dobro!!!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.8.2011 15:01:52
|
|
|
|
maca821
|
Bice bez brige
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 27.8.2011 13:44:23
|
|
|
|
World
|
Pitanje za degu i ostale koje su pravile ovaj preparat sa medom i sjemenkama: na ovom nekom sajtu sam nasla da se stavljaju neslane i SIROVE sjemenke svega... jeste li vi to tako, ili ste stavljale samo neslane przene? ne znam da li se moze naci igdje oguljenih sirovih sjemenki suncokreta i bundeve... ?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 27.8.2011 14:11:40
|
|
|
|
degu
|
Ja sam stavljala sve neslane, sirove i sve sam našla u zdravoj hrani, još i oljušteno
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 27.8.2011 14:13:32
|
|
|
|
World
|
ok, hvala.... ja toliko cesto posjecujem zdravu hranu da nemam pojma sta sve ima tamo....... sad da se raspitam gdje kod nas ima....
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.8.2011 10:16:42
|
|
|
|
Vockica
|
Stigli su mm rezultati spermograma...Devojke, da li vi mislite da su ok Volumen - 2,8 IZGLED - BELICAST Ph - 7,6 BROJ SPERMATOZOIDA U L - 113,0 POKRETNIH POSLE 30 MINUTA - 0,42 SLABO POKRETNIH - 0,21 NEPOKRETNIH - 0,37 NORMALNI OBLICI - 0,68 PATOLOSKI OBLICI - 0,32 FRUKTOZA -1,0 NEMA PORED REFERENTNE VREDNOSTI, PA DA MOZEMO DA PROTUMACIMO.. Pozz za sve
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.8.2011 12:56:54
|
|
|
|
degu
|
Vockice teško je komentarisati kad nema referentnih vrednosti. Čini mi se da bi trebala da bude bolja pokretljivost. Ako sam dobro shvatila ovaj broj je izražen po L a ne po ml. Da ti ne piše još pored * 10 na 9? Ako piše onda je OK. Možda ja lupam, sve laboratorije su drugačije A jel ti piše još nešto na nalazu, kao dijagnoza ili nešto?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.8.2011 13:22:59
|
|
|
|
Vockica
|
Degu, pise mi broj spermatozoida u l je 113,0 puta 10 na 9/L, to znaci da je dobro?..a ovo ostalo? Nista drugo mi ne pise na nalazu, tipa, neke napomene, dijagnoza i sl..
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.8.2011 14:02:24
|
|
|
|
degu
|
E pa to je odlično Ni pokretljivost nije tako loša, da te ne zabrinem, sve je u granicama normale, samo bi valjalo malo vitamina i čajića da bude još bolja i pokretljivost i morfologija. Ali sve u svemu ovo je dobar nalaz
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciPodrška partnera kao ključ uspeha u VTO Uspeh vantelesne oplodnje često zavisi od mnogo faktora, a jedan od ključnih je i emocionalna podrška partnera. U nastav...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Кућни послови.
пеперутка16
Које кућне послове углавном ради ваш муж?