|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Proliv kod beba
11.8.2011 21:46:13   
New Mom
KL se jutros probudila sa prolivastom stolicom. Posle 2 sata se ponovilo, dala sam joj Probiotik i činila se OK. Celo pre podne je jurcala, normalno jela, pila. Spavala je skoro 3 sata popodne i već me to alarmiralo. Probudila se opet sa prolivom i 39,3 temperaturom. Od tada na skoro pola sata ima proliv. Dobili smo neki lek za zaustavljanje takvih stolica (enterofumucil), trebalo bi do sutra uveče da se stabilizuje. Plus, brufen za T. Stroga dijeta - pirinač, jabuka, krompir, suva kifla, voda, čaj.
Ona samo leži kao beživotna, i povremeno plače. Strašno kad su bolesni... user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 376
11.8.2011 21:48:39   
Nensi*
Jao NM user posted image user posted image
Vuk je jednom imao bas jak proliv,kako ga presvucem on opet,sama voda,to je bas strasno. Ja sam mu davala Bacilac infantis jednom dnevno.

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 377
11.8.2011 21:50:43   
New Mom
Reče da joj ovo dam tada (oko 18h), pa u toku noći i ujutru po jednom. Onda tek sutra uveče.
Problem je što očekuje da će krenuti povraćanje (ima dosta dece sa ovim simptomima), a kako ništa ne jede i ne pije, dobili smo uput i za Infektivnu kliniku, ako bude trebalo na infuziju.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 378
11.8.2011 21:54:20   
Anoniman
NM user posted image Nadam se da će brzo proći.

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 379
11.8.2011 21:57:25   
bojanica7
NM, ljubimo vas gala i ja i zelimo da sto pre ozdraviteuser posted image

Panta rei

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 380
11.8.2011 23:04:37   
Crvenkapa85
kako izgleda prolivc kod beba,jel jako tecno,nasa kaka je svakako drockava sva al ima i sluzi,sta mu dodje ta sluz???al boja je uredna

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 381
11.8.2011 23:11:03   
Olga75
MN , joj , pa valjda nece doci do infuzije user posted image
Crvenkapa , ako je zapusen nosic ili kaslje moguce je da guta i to je sluz u kaki user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 382
11.8.2011 23:23:05   
Anoniman
NM, Enterofuril zaustavlja i najgore prolive. MM se jednom mlatio sa Flonivinom, pa Linexom, i do kraja uzeo taj Entero-bla-bla, i stade! 

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 383
11.8.2011 23:25:15   
magde
CRVENKAPA jel je veoma tecno ili kao urdu???bas mi pisi i koliko puta na dan ima stolicu...?

Direktna veza do poruke: 384
12.8.2011 9:58:00   
New Mom
Noćas je temp. posle ponoći reagovala na brufen, pa je malo ipak spavala. Ali je oko 5h opet imala proliv (da vidite na šta je ona, njena odeća i posteljina ličili, pošto pelena nije zadržala ). Ponovo sam joj dala to za proliv, za sada bez stolice još uvek. Ali sad joj je opet T. preko 39. A tako se mučimo da joj damo sirup da popije.

(odgovor članu magde)
Direktna veza do poruke: 385
12.8.2011 10:01:38   
Snelle
Joj NM, baš mi je žao, dušica malena, ko zna kako joj je teško user posted image  Ljubi je jako od mene user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 386
12.8.2011 10:14:44   
minavb
IZVORNA PORUKA: New Mom

Strašno kad su bolesni... user posted image
user posted image Rehidriraj je orosalom. Sigurno to vec znas ali mi pade na pamet da te podsetim.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 387
12.8.2011 10:18:23   
Anoniman
Ja tek sad vidim da je KL bolesna... A šta kaže Dr, od čega je toliki proliv i temp.? 

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 388
12.8.2011 10:40:19   
Crvenkapa85
IZVORNA PORUKA: magde

CRVENKAPA jel je veoma tecno ili kao urdu???bas mi pisi i koliko puta na dan ima stolicu...?
dok sam mu davala espumisan kapi za grceve kakio je jednom na dan i to se ukaki da sve siklja iz pelene koliko je napuni...a kaka nam je zlatno zute  boje,nije vodenasta al je klasicno retka kao kod novorodjencadi,u bolnici je kakila cvrsce,mozda jer su im davali adaptirano mleko..nemam pojma,samo sto sad ima i sluzi...kao sline

(odgovor članu magde)
Direktna veza do poruke: 389
12.8.2011 10:47:30   
New Mom

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Ja tek sad vidim da je KL bolesna... A šta kaže Dr, od čega je toliki proliv i temp.? 

Virusno nešto. Juče ih puna ambulanta sa istim simptomima. S tim da većina i povraća (kuc-kuc, za sada KL ne).
Da, setih se jutros orosala, pa sam i to ubacila.

Hvala vam, žene! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 390
12.8.2011 10:49:48   
jabudic
Da se prijavim u klub... Meni Nemanja od sinoc povraca i ima proliv... Nema temperaturu, ali je povratio jedno 7-8 puta nocas, i to bas obilno, sve samu vodu... A jutros jadan samo trci u kupatilo, ne zna sta ga je snaslo...
Kod nas je naisao neki virus proliva i povracanja, uostalom, kao i svakog avgusta user posted image
Temperaturu nema...
Evo je sad zaspao, sav je malaksao i iznuren... Nadam se da ce brzo proci...
Samo da ne predje na Jakova, jer ne znam sta bih sa njim malim...

NM, je li KL bolje?

Direktna veza do poruke: 391
12.8.2011 10:59:19   
minavb
Jos nesto se setih, ako vam deca piju kravicu, uzmite onu bez laktoze.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 392
12.8.2011 11:08:36   
lanajelena
NM,Jabudic user posted image  nemam bas nesto iskustva sa tim zato samo podrska user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 393
12.8.2011 12:31:13   
Crvenkapa85
jabude vidi dal kod vas ima pro life tabletice,uzimaju se na komad sa ukusom jagode...to moze i da pogricka,to je dobro za proliv....a za povracanje na dijetu...

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 394
14.8.2011 21:18:16   
Anoniman
nasa beba ima kaku zlatno zute boje, ali je onako zrnasta. takva je od pocetka i rekli su da je to ok.
danas je mi raspovili da je presvucemo i ona pred nama poce jos malo da kaki u pelenu. bilo je nekako previse retko, cini mi se, vodunjavo ali i dalje zlatno i zrnasto. inace, ovih dana je bas muci stomacic, ispusta gasove i kaki sve vreme podoja. sutra nam dolazi patronazna posednji put, plasim se da ovo nesto nije kako treba.. user posted image

Direktna veza do poruke: 395
14.8.2011 21:25:01   
Snelle
To zrnasto je nesvareno mleko. Samo je dojiš? Kod dojenih beba stolica može da bude i ređa. Sve dok ne bude zelena kao trag od trave, sa sadržajem sluzi.....nema brige.

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 396
14.8.2011 21:26:57   
New Mom
Nije, Macaki, sve je OK. Treba svariti tu masnoću u mleku.user posted image
Neke bebe kake 1 dnevno, neke posle svakog podoja, neke tokom podoja, neke na 7 dana, i sve je to normalno.

KL je danas prvi dan OK, nema T., nema proliv, jedino je jela samo komadić kigle i ništa drugo, ali vode na litre.
Samo da je prošlo!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 397
14.8.2011 21:27:21   
magnetic
Macaki tako je bilo i kod nas dok god nismo presli na uvodjenje cvrste hrane.Sve je to normalno.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 398
14.8.2011 21:29:32   
Snelle
NM, prestani da me pratiš user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 399
14.8.2011 21:29:39   
Lilly*
Macaki, ni nema stolica od čega da bude gušća dok jede samo mleko user posted image

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here