|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
4.7.2011 16:31:19   
Tea2
Naravno da moye nekuvano voce.Moze obe vrste dinje.

(odgovor članu Trudnicica83)
Direktna veza do poruke: 1351
5.7.2011 13:35:33   
Trudnicica83
E, hvala Tea..probacemo..user posted image

Postala sam mama 4.8.2010! NEMA niceg lepseg od osmeha mog maceta...

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 1352
8.7.2011 8:56:24   
Tea2
Mogu li maline da se daju pre prvog rođendana?

(odgovor članu Trudnicica83)
Direktna veza do poruke: 1353
8.7.2011 15:22:15   
Tea2

IZVORNA PORUKA: Tea2

Mogu li maline da se daju pre prvog rođendana?

???

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 1354
8.7.2011 21:21:55   
MASHKA
Tea ne znam za maline, ja ih nikada nisam davala...
a do kada trebam da joj dajem prokuvanu vodu? da li smem da pređem na flaširanu?
i da li mogu da počnem da joj stavljam malo luka u hranu?

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 1355
8.7.2011 22:11:29   
Tea2
Mi od pocetka pijemo Rosu,kazu da je ona najbolja za bebe.Ako ne popije tog dana kad si otvorila,sledeceg dana prokuvaj.Luk se svez ne daje do trece godine,kuvan u jelu vec mozes.

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 1356
8.7.2011 22:26:43   
Anoniman
Mashka, znam da je previše za iščitavanje ali ipak evo teme VODA user posted image
Evo odgovoriću ti i ja: ne moraš da prokuvavaš flaširanu vodu, nisam sigurna da li 48 sati ili 72 kada stoji otvorena, mora posle da se prokuva. Najbolje da otvaraš flašu svaki dan, a ostatak popijete viuser posted image
Luk kao začin u hrani možeš od 6-7. meseca, a svež u salati od godinu dana, samo ga deca uglavnom ne prihvate odmah jer je specifičnog ukusa (mi nismo imali taj problem, jeo ga je kao jabukuuser posted image )

(odgovor članu Tea2)
  Direktna veza do poruke: 1357
9.7.2011 8:21:30   
MASHKA
hvala vam drugarice, krećemo danas sa Rosom! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1358
14.7.2011 15:08:57   
MASHKA
ala nam je pusta tema...user posted image
a kako dajete bebi dinju, sa čime je kombinujete?

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 1359
14.7.2011 16:28:28   
ivaj
Bas mashka,ja se samo sa tobom dopisujemuser posted image Iako ni ne pripadamo jos ovde,ali ajde...Ishrana nam je prilagodjena ovom delu.

Ja dajem samo dinju,nabodem na viljuskicu i dam jojuser posted image Svekrva se sokirala kad me malopre videla.
Danas sam pravila njoke sa tikvicama i neutralnom pavlakom,Jeca se posteno najela.Svidelo joj se.
Sta vi jedete za rucak?

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 1360
14.7.2011 16:41:47   
MASHKA
Nabodeš na viljušku??? meni Staša neće ništa što nije strogo pasirano! user posted image
danas je ručala boraniju, šargarepu, krompir, malo luka, žumance i malo pavlake. sve naravno dobro izmiksano...

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 1361
14.7.2011 16:51:19   
Tea2
Mashka,celo kuvano zumance?

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 1362
14.7.2011 17:36:43   
MASHKA
da, ona meni već odavno jede celo žumance! mada nikada ne pojede baš sve iz tanjira.

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 1363
14.7.2011 22:05:02   
Anoniman
Koliko slatke a koliko slane kašice jedu vaša deca?
Marko i slatkih i slanih jede oko 200ml.
Nekada se za poslednjih par kašičica već ubeđujemo, a nekada mi se čini da bi mogao još.
Nisam sigurna dal mu je to dovoljno?
Da li to ima veze sa tim šta više voli pa bi toga još?
Nekada, kao danas, se desi da sat nakon ručka cokće i traži da jede. user posted image Onda snimi tatu da jede, i puzi ka njemu, hvata mu se za noge i zija. user posted image Jel to faza "hoću da jedem sve što i vi jedete" ili je gladan? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1364
14.7.2011 22:07:03   
Anoniman
Ja kupujem vodu na balone od 6l, i Marko je pije "dok ima". Ne prokuvavam ni za piće, ni za ad mleko.

(odgovor članu MASHKA)
  Direktna veza do poruke: 1365
14.7.2011 22:20:27   
bojkica
Tash-moja devojcica jede isto oko 200ml.slane kasice,kada smo sa 7 meseci bilikod gastro.na kontroli rekao mi je slani obrok 160ml.sada je veca pa pojede vise.
Dok slatke-tj.voce kod nas slabo ide-i voce izmiksano i kasice kupovne.
I ona kada vidi da drugi jedu cokce i lize se,ali mislim da im je vise zanimljivo da probaju to"nesto"nego sto su gladni.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1366
14.7.2011 23:53:29   
GRGA
TASH...........ukljucujem se urazgovor iako nisam mama,,,ali eto planiram da bude..
Jedom sam negde citala da je neki doktor specilasta rekao da bebe ne znaju sta ima se svidja od hrane a sta ne....

Culo ukusa im nije razradjeno kao nase,,,takod a danas nece da jede spanac,,ali sutra zeli............ili kada vidi roditelje da jedu to mu budi interesovanje,,
ili ako ti ne volis da jedes jabuku i to iskazes kroz ponasanje to nece zeleti ni dete...tako damame samo tutkajte hrannicu pa nema veze ako odbije sutra ce!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1367
15.7.2011 0:24:40   
choopa choops
Tash, Matija pojede za dorucak oko 1.5dl-2dl jogurta sa hlebom, pa jabuku, bananu ili slicno, pa rucak kupovnu kasicu (mislim da je cca210gr) ili domacu koja je cini mi se duplo veca od kupovne, ne mjerim, dajem mu direktno iz onoga u cemu miksam user posted image , pa opet vocnu kasicu kupovnu (cca210gr) i [red spavanje popije oko 210-240 ml Milupinih zitarica sa bananom ili keksom.

Inace i ja dajem kupovnu vodu, ili domau prokuvanu. Sad je poceo da pije iz one flasice sa slamkom, pa i popije nesto...Inace nije ljubitelj vode user posted image

Nego mi imamo jedan problem...Polako sam pocela da mu miksam hranu koju i nama spremam, znaci sa zacinima (paradajz sos, paprika)---> recimo luk i meso proprzim na ulju i dodam grasak, mrkvu i krompir, kasiku paradjz pirea, soli i td. I njemu se to ne svidja. Da li je prerano da mu dajem zacinjeno? Jeste li vi davali? user posted image

I jos jedno pitanje...ako sam mu dala Milupa kasice sa keksom koje u sebi sadrze jaja, da li to znaci da sad 'ladno mogu da mu dajem sve sto sadrzi jaje? A jeo je i pettite beurre (kod babe naravno)...

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1368
15.7.2011 0:32:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: GRGA

TASH...........ukljucujem se urazgovor iako nisam mama,,,ali eto planiram da bude..
Jedom sam negde citala da je neki doktor specilasta rekao da bebe ne znaju sta ima se svidja od hrane a sta ne....

Culo ukusa im nije razradjeno kao nase,,,takod a danas nece da jede spanac,,ali sutra zeli............ili kada vidi roditelje da jedu to mu budi interesovanje,,
ili ako ti ne volis da jedes jabuku i to iskazes kroz ponasanje to nece zeleti ni dete...tako damame samo tutkajte hrannicu pa nema veze ako odbije sutra ce!!

Da ti kažem, ovo nije tačno. user posted image Marko se svaki put stresa na paradajz (koji ja obožavam), a davi se u šargarepi (koju ja ne ljubim).

Choopa, ja ti ne znam odgovore na pitanja. Ne sećam se kako sam sa Lukom, a Marko će dijetalno da jede još neko vreme. user posted image

(odgovor članu GRGA)
  Direktna veza do poruke: 1369
15.7.2011 8:35:04   
GRGA
Koliko meseci ima Marko!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1370
15.7.2011 16:52:18   
Tea2
I moja curica samo hoce svoju bljutavu hranu...

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1371
15.7.2011 23:34:35   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Tea2

I moja curica samo hoce svoju bljutavu hranu...

Znaci definitvno mu necu davat jos nista sa zacinima, jer on nece da jede, pa bacam user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 1372
15.7.2011 23:49:16   
marija32
IZVORNA PORUKA: choopa choops

Nego mi imamo jedan problem...Polako sam pocela da mu miksam hranu koju i nama spremam, znaci sa zacinima (paradajz sos, paprika)---> recimo luk i meso proprzim na ulju i dodam grasak, mrkvu i krompir, kasiku paradjz pirea, soli i td. I njemu se to ne svidja. Da li je prerano da mu dajem zacinjeno? Jeste li vi davali? user posted image

I jos jedno pitanje...ako sam mu dala Milupa kasice sa keksom koje u sebi sadrze jaja, da li to znaci da sad 'ladno mogu da mu dajem sve sto sadrzi jaje? A jeo je i pettite beurre (kod babe naravno)...

Ja sam pocela da mu solim negde sa 9- 10 meseci, mrvicu kalijumove ponekad, a sada sa godinu mu dajem sve sto i mi jedemo za rucak.

A za jaje, nemam pojma, probaj jos nesto sto sadrzi jaje, a uskoro bi mogla da mu polako uvodis i celo (1/4, 1/2, pa celo belance, pretpostavljam da si mu zumance vec davala)

Pozz

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1373
16.7.2011 0:19:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: GRGA

Koliko meseci ima Marko!

Piše na tickeru, 10.

(odgovor članu GRGA)
  Direktna veza do poruke: 1374
16.7.2011 18:31:38   
liliana
Čupa,  T. je jela žumance od 10. meseca, a belance tek sa godinu. Prvo sam joj dala malo  gibanice (tako je i probala celo jaje). Isto sam joj uvodila belance kao i žumance: Prvo 1/8, pa 1/4, pa 1/2 i tek onda celo.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here