|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Double test
21.5.2011 15:45:38   
vonavoj
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 1301
21.5.2011 16:28:20   
*boka*
Ivanice user posted image user posted image user posted image user posted image Evo i ovde da ti cestitam devojcicu!
Inace ja imam identicne rezultate markera, free beta HCG mi je 4,91 MoM, a PAPP-a 1,33 MoM. I ja nosim devojcicu i nadam se da ce i kod mene sve biti u savrsenom redu.
Mazi svoju princezu sada i uzivkajte zajedno!

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1302
2.7.2011 14:47:51   
moody
meni su stigli rezultati testa:

fb-hCG 29,3 ng/ml 0,69 MoM
PAPP-A 2,29 mlU/ml 0,84 MoM
NT 1,20 mm 0,80 MoM

bichem. risk+NT 1:10000 below cut off
double test 1: 7237 below cut off
age risk 1:767
trisonomy 13/18+NT 1:10000 below cut off

kako vam se cini?

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 1303
2.7.2011 14:49:37   
*boka*
moody fenomenalno dobri! To ce ti i lekar reci. user posted image

25.07.2011.

(odgovor članu moody)
Direktna veza do poruke: 1304
2.7.2011 15:20:11   
cockic
ja samo da vam kazem da se nenervirate.
ja vec imama sina,i sad sam drugi put
trudna.
meni je u prvoj trudnoci rizic dabla bio
1:107 i rodila sam zdravo dete i jako
pametno.
tako da je najbitniji taj nabor na vratu.
ostalo je cista matematika.
ja cu ici i sad na taj uz i vadjenje krvi
ali se necu nervirati.
za te rezultate sam preplakala 5 dana.
ja koliko sam njihova objasnjenja svatiila
to 1:107 znaci da moje dete u tih 107
moze da ima sindrom.ali dao bog bilo je sve super.
ima slucajeva gde je rizik bio jos manje od mog
i isto je sve bilo u najboljem redu.

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 1305
2.7.2011 22:34:27   
mama kukunka
Ja cu rezultate da dobijem u ponedeljak, ali sam vec spremna na to da ce biti losi..Imacu punih 37 god kad se porodim,  i tu mi je age risk vec 1:150 i vise...Nt je  1.9,  i nosna kost je vidjena... E sad, pokusacu da  odem na EUZ, pa da vidim sta cu sa amniocentezom, jer mi je zakazana jako kasno- bicu 20 ili 21 nedelja tada..Imam vec devojcicu, zdravu i pravu, nemamo takve slucajeve u porodici... 

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1306
2.7.2011 22:55:41   
ielena
Mama kukunka, ne mora da znaci da ce ti zbog godina konacni rezultat testa biti los. Meni je u drugoj trudnoci bio mnooogo bolji nego u prvoj (prva u 32. godini, druga u 35). 

(odgovor članu mama kukunka)
Direktna veza do poruke: 1307
2.7.2011 22:59:06   
*boka*
mama kukunka, a zasto si radila double test, ako vec imas zakazanu amniocentezu? Ko odluci da radi amnio, sto je dijagnosticki test, zasto bi radio statisticki double test i samo trosio vreme i novac? Nije bilo potrebe da ga radis, ako ces vec ici na amnio i tu dobiti potvrdu da ces roditi zdravu i pravu bebicu.

25.07.2011.

(odgovor članu ielena)
Direktna veza do poruke: 1308
3.7.2011 8:34:15   
mama kukunka
mene su    iz fronta poslali da zakazem i jedno i drugo-s‚tim sti ja od pocetka nisam nacisto da li cu da radim amnio..jos sad kad je kasno  zakazana...Da, i jos mi je rekla , ako ne daj Boze dabl bude los , radicemo CSV a otkazati amnio..Medjutim, mislim da je i  za CSV  kasno. Najvise bih volela jedan detaljan UZ, pa da budem mirna!!

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 1309
3.7.2011 8:42:26   
zivka
mama kukunka, mi smo isto godiste! ja za 4 dana punim 37! Kao sto sam ti rekla radila sam amniocentezu u 19,3 nedelja i nista strasno STVARNO i ne boli!
Mojoj koleginici su isto rekli da se bebi ne vidi nosna kost pa kad je digla frku  posle dva dana su jojh rekli da se u tom polozaju prosto ne vidi. Ja sam vadila uzorak u frontu a nosili smo na analizu u Palmoticevu. Sve je o.k. XY
a dabl i tripl -puj pike....ne vazi to su gluposti- mislim da to i pise na nalazu da nisu merodavni

Direktna veza do poruke: 1310
3.7.2011 8:45:07   
zivka
A sem toga imas i Ana life sa odlicnim UZ - zvala sam i pital. Rekli su mi ako dolazim prvi put onda bi se radio i 3D i 4D UZ i to je 7800. Inace u Frontu kad uzimaju uzorak za amniocentezu pregledaju sa 3D a ako imas nekog oni imaju i 4D

Direktna veza do poruke: 1311
3.7.2011 9:49:31   
*boka*
Mama kukunka nemoj da te double test uplasi kakav god rezultat da dodje, jer to je statisticki, a ne dijagnosticki test. Ako si citala ovde na temi ima devojaka kojima je double test bio katastrofalno los, poslali ih na amnio i sve u savrsenom redu, rodile su hvala Bogu zivu i potpuno zdravu decu. Zato sam pitala, ako vec ides na amnio, zasto su ti uopste double zakazivali, samo da te zbune. Glupost. To se u svetu vise ne radi bez potrebe, samo u slucaju ako postoje indikacije da se radi. Jedino kod nas se kao sve trudnice salju na te testove, koji ti na kraju unesu samo nemir i nervozu, umesto da uzivas u svojoj trudnoci.
Kao sto ti Zivka rece, mozes u ana life da odes na expertski UZ, ja sam tamo takodje isla, radi fenomenalan doktor i ako ti on preporuci amnio, odradi, a ako ne, uzivaj u trudnoci.

25.07.2011.

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 1312
4.7.2011 8:12:19   
mama kukunka
Hvala vam drage moje...pokusacu danas da vidim sa dr da li ce mi mozda odraditi expertski uz u Frontu...ako ne, onda u Ana life ili kod dr Tike  u Vojvode Dobrnjca...
Zivka, generacijo user posted image , ne plasim se ja bola kod amnio, nego statistike  1:100 da  bebi ne bude dobro..a i kasno je zakazan..Ukoliko je budem radila, isto cu je raditi u NF, a posle trk u Palmoticevu, na onaj divni 5. sprat..
Znam i ja da ja dabl statistika, i da velikom broju ne pokaze dobre rezultate.. Ne znam, mislim da cu se osloniti na taj EUZ..mada, shiyofrenicno menjam odluke u ovom stanju, sta znam sta cu jos odluciti...

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 1313
4.7.2011 10:08:31   
*boka*
Ja sam zbog povisenog free beta hcg na double testu i zbog obilnog krvarenja koje je trajalo preko mesec dana bila kandidat na amniocentezu, medjutim na expertskom UZ u ana life, pregledana je na 4D kompletna morfologija ploda, ehokardiografija, uzete precizno sve mere ekstremiteta i organa i doktor me je posavetovao da nema potrebe da radim amnio, koja je za mene bila posebno rizicna zbog krvarenja i hematoma koji sam imala. Poslusala sam ga i nadam se da nisam pogresila. Inace sam u terminu i verujem da ce sve biti u najboljem redu sa mojom devojcicom. Inace, meni je na double testu i pored povisenog fb hcg konacan rizik bio 1 : 588, sto je opet u zoni niskog rizika. Inace imam 31 godinu.
Tako i ti mama kukunka imas vremena da prvo odradis ekspertski UZ kod nekog dobrog ultrazvucnog dijagnosticara, saslusas njegov savet i onda razmislis i odlucis o amniocentezi. A bice sve u redu, videces. user posted image

25.07.2011.

Direktna veza do poruke: 1314
4.7.2011 12:14:30   
moody
*boka* hvala na odgovoru! doktorica je rekla da misli da je sve ok, poslala me je kod geneticarke za svaki sl. na kraju su se slozile da je ok!

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 1315
5.7.2011 9:18:28   
mama kukunka
Drage moje RRajke, evo mojih rezultata..Bolji su nego sto sam ocekivala...cak i AGe risk sam icekivala oko 1:100..Ja sam Zadovoljna, ici cu u petak kod geneticara..samo onako..pa cu onda ipak da se oslonim na neki dobar UZ..
EVO brojki:
fb-hcg 22ng/ml   0,63 MOm
PAPP-a 1,39 mlU/ml 0,90 MoM
NT 1,9 mm   CRL 60 mm    1,22MOM
Biochem risk+NT 1:5103
Double test   1:3331
AGe risk 1: 255
Trisomy 18 +NT 1 <10000

malo u mi sniyeni hormoni..ali mislim da nije strasno...Eto

(odgovor članu moody)
Direktna veza do poruke: 1316
5.7.2011 9:29:42   
vonavoj
user posted image user posted image mislim da su dobri! 

Direktna veza do poruke: 1317
5.7.2011 9:35:27   
*boka*
mama kukunka rezultati su ti fenomenalni! Nemas sta da se sekiras i mislim da neces imati potrebe da radis bilo kakve dalje pretrage, pa ni amnio. Evo moj rezultat je bio 1:588 (ukupan rizik) sto je mnogo manje nego kod tebe, pa me nisu slali na amnio. Opusti se i uzivkaj sada dalje u trudnoci. Ali moja preporuka je da svakako uradis EUZ izmedju 20. i 24. nedelje, kada se radi ehokardiografija ploda i pregleda kompletna morfologija. I tada ces biti potpuno mirna i spokojna. user posted image

25.07.2011.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1318
5.7.2011 9:48:48   
mama kukunka
Hvala devojke!! Meni je bitno da mi nisu neka velika odstupanja od 1 u hormonima.. E sad jos da dobijem dozvolu za more.. I  verovatnp cu osloboditi jedan termin izmedju 15 i 19 avgusta u Palmoticevoj, pa nek`se javi, ako nekom treba (da ne bude kao meni-zakazano za 20 ili 21 nedelju)..Ne znam da li to moze da se izvede-da se prepusti termin nekom kome ja zelim..

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 1319
5.7.2011 19:33:17   
jelena0202
drage moje,da li bi neko dao misljenje na moj nalaz dubl testa,dobila sam ga danas,i neznam nista o ovom nalazu,a doktorici idem tek za 3 nedelje.

NIVO SLOBODNIH BhCG 39 mlU/mL: 1,9 MoM
Nivo PAPP-A 2393 mlU/:0,77 MoM
Nivo NT 1,2mm (CRL 58,6mm) :0,78 MoM

UZV PREGLED
Nuhalni nabor 1,2
tjeme-trtica CRL 58,6
UZV-GESTACIJSKA DOB 12n + 2d

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1320
5.7.2011 19:56:11   
vision
jelena koliko se ja razumem, ovo izgleda skroz u redu. Nuhalni nabor ti je najbitniji, da ne prelazi 3. Sve ostalo je statistika. javice se jos neko ko se razume verovatno...

(odgovor članu jelena0202)
Direktna veza do poruke: 1321
5.7.2011 22:39:45   
mama kukunka
I ja mislim da je ok! Nemoj da se sekiras!! Uporedi ih sa mojim malo iznad Nt ti je manje, Mislim da su ti i hormni bolji od mojih-moji su snizeni

(odgovor članu vision)
Direktna veza do poruke: 1322
5.7.2011 22:40:30   
*boka*
Jelena nisi navela rezultate double testa, rizike nisi napisala.

25.07.2011.

(odgovor članu vision)
Direktna veza do poruke: 1323
7.7.2011 1:08:58   
beboni
cao svima! danas su mi gotovi rezultati double testa i PAPP-A mi bas nije najbolji. dr mi je rekao da ne brinem jer su mi ova dole tri navedena rizika dobra, ali...ludim od brige.moze li neko da mi kaze svoje misljenje o testu i neka svoja iskustva. koliko sam citala dosta laboratorija drugacije oznacava markere. test koji mi je radjen u prvoj trudnoci je sa "kracim ciframa", a sada u PAPP-A imam cetvorocifrenu cifru i skroz drugacije oznake tj merne jedinice...( mlU/ml , mU/ml....)?!? da li se tu samo pomera zarez ili je sama racunica drugacija???? (u prvoj trudnoci mi je PAPP-A bio:1,68mlU/ml 0.74Korr.MoM )
a ovo je od druge trudnoce:
CRL: 66mm
NT: 2,0mm
UZ-CRL: 12+6
f-bHCG: 25.74mlU/ml 0,86Kor.MoM.
PAPP-A: 7885.00mU/l 3,81Kor.MoM.
1. Preracunat rizik starosne dobi u terminu: 1:1013
2. Preracunat rizik double testa u terminu: 1:10 000
3. Preracunat kombinovani rizik sa NT u terminu: 1:10 000.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1324
7.7.2011 7:58:19   
Anoniman
beboni, ne razumem se bas najbolje, ali mislim da ono sto treba pre svega da te zanima jesu ove razmere i mislim da su ti one odlicne.

(odgovor članu beboni)
  Direktna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?
Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...

Anketa

Цртани филмови.
пеперутка16

Да ли су ваша деца гледала цртане филмове попут Теенаге Мутант Ниња Туртлес, Иу Ги Ох, Покемон... и постала насилна због њих?

Click Here