Didy
|
Slažem se sa Lanajelenom. Svi imamo krizne periode u braku/vezi, koji nekad traju duže, nekad kraće. Pogotovo ako je došlo do nekih promena (dete, trudnoća, porođaj). Verujem i da su ti osećanja sad dodatno pomešana jer si ugledala . Mm i ja smo se u vreme kad sam zatrudnela super slagali, a ja sam opet u tom trenutku počela da kalkulišem, da važem, da gledam da li je pravo vreme za dete... Prosto su ti osećanja pomešana i to nije pravo vreme za donošenje krupnih odluka. Popričajte otvoreno, sve karte na sto, pa ćeš videti. Reci jasno i glasno šta ti smeta, šta ti se sviđa, šta bi moglo bolje, ali budi i samokritična, pusti i njega da kaže svoje mišljenje. I ne dozvoli da vam njegovi unište brak, to je najgora moguća opcija. Ja sam isto nekoliko puta pomišljala da raskinem sa mm još dok smo se zabavljali samo zbog njegovih, ali sad sam naučila da ih držim na distanci i sve je mnogo bolje nego dok su se mnogo mešali. Kad ne znaju ljudski, onda ćemo ostati na površnim i zvaničnim odnosima. Prvo sam ćutala i nervirala se u sebi, onda se svađala s mm zbog njih, a sad lepo opletem kad god mi nešto ne odgovara i sad već znaju s kim imaju posla, pa se dosta i ustručavaju da nameću nešto i da popuju, pametuju. Prvo krenem na finjaka da im objasnim zašto ne to i to, ako nastave i dalje, a ja postanem grublja, na kraju im saspem u lice sve što mislim i meni bude dobro, mm i ja i dalje ok, a oni nek se misle. Ne dam više na sebe i na nas. Ne znam da li živite sa njima, ako živite, to je malo teže, ali opet nije neizvodljivo... Nemoj samo da se spuštaš nisko u neke spletke, igrice, sve čisto, ali oštro i onda ti je savest mirna, a oni se češu po glavi. Ja im ne dam Stefana neko vreme kad preteraju (mislim ne dam da ide sam kod njih na celo posle podne npr.), a jedino im je unuče i baš ga vole, pa da vidiš kako posle cvrkuću i paze šta pričaju.