|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Promena prezimena pri udaji?
13.6.2011 22:05:04   
Anoniman
Ne znam kako su im to dozvolili u Srbiji user posted image  Ja znam da sve koje su se vencale u Srbiji sa Grkom imaju isti oblik prezimena kao i on jer maticari prepisuju tacno iz njegovih dokumenata.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 126
13.6.2011 22:31:01   
vukosava
ja se sad kajem, volela bi da se prezivam ko muz i dete user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 127
13.6.2011 22:40:05   
Olga75
ja se i dalje ne kajem user posted image  

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 128
14.6.2011 1:55:55   
vukosava

IZVORNA PORUKA: vukosava

ja se sad kajem, volela bi da se prezivam ko muz i dete user posted image

njihovo ne zvuci dzovanouvik na engleskom, zato user posted image

muka mi je spelovanja dzej ou vi ei en ou vi si grrrrr za spelovanje

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 129
14.6.2011 9:59:51   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: ksena

Ne znam kako su im to dozvolili u Srbiji user posted image  Ja znam da sve koje su se vencale u Srbiji sa Grkom imaju isti oblik prezimena kao i on jer maticari prepisuju tacno iz njegovih dokumenata.

Nemam pojma, ja ti se u to ne razumem. Ona se preziva Kyriakopoulou a on Kyriakopoulos.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 130
14.6.2011 10:36:21   
bebać
Nismo vjenčani,nit imam namjeru....prezime mi ne igra ama baš nikakvu ulogu...kad čujem priče 'pa tako nemaš nikakva prava(kao nevenčana) supruga) ospem se......a koja to prava imam kao vjenčana(ništa lično)...user posted image

nesreća kad dodje džaba što sam i vjenčana ili nevjenčanauser posted image

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 131
14.6.2011 11:28:17   
smeško
Uzela prezime supruga. I devojačko i udato su česta samo tako. Mada mi je glupo kad nam kaže njegov ćale:,,Mi, Jovanovići, smo,..pa sad nešto tamo...user posted image To mi je tako smešno. Ja sam u duši Nikolić. Promenila sam prezime, ali suštinski sam ostala ista. Nisam zaboravila kako sam gajena i od koga. I kako se to ljudi dele po karakteru na osnovu prezimena i familijarne pripadnosti.user posted image

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 132
14.6.2011 11:38:07   
mmms
Ja sam na svoje prezime dodala suprugovo,a deca naravno imaju samo njegovo prezime.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 133
14.6.2011 11:53:43   
nina26
IZVORNA PORUKA: ksena

nina, tako je nama rekao maticar. ali posle (kad je vec proslo) druga maticarka nam je rekla (i pokazala i cini mi se fotokopirala clanak zakona) po kome zena ima pravo da DODA muzevo prezime.

aaaaaaaaa, ne mogu da verujem!! ja sam se posvadjala sa ovima u opstini, sta im nisam rekla i oni su dalje insistirali na tome da NE MOZE.
E sad ja sam se udala pre 2god ne znam kad si ti?

Pa sta sad da radim, jel mogu da menjam?

< Poruku je uredio nina26 -- 14.6.2011 11:54:48 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 134
14.6.2011 12:24:28   
Anoniman
Nina, i ja sam 2009 i taj jedan maticar mi je dusu pojeo, napravio neke silne gluposti i u pokusaju da sve to ispravi mm je otisao kod maticara ovde u stavroupoli i ona mu je sve lepo rekla, i cak je pozvala (da li ona ili predsednik opstine stavroupoli) predsednika opstine u kojoj smo se vencali i koji je posle naribao ovog maticara  i naterao ga da tako pokunjen ispravi greske user posted image  Ali veruj mi, meni je sad drago sto sam zadrzala svoje jer ako ti muz nema neko lako prezime (lako u smislu transkripcije) mogu ti zagorcati zivot i maticari u srbiji. ja bih licno na lomacu ovu maticarku sto radi u mestu u kom zive moji roditelji.

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 135
14.6.2011 13:43:25   
nina26
Pa ima relativno lako prezimeuser posted image

A kakva je procedura ako hocu da promenim prezime sad?

Izvini sto smaramuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 136
14.6.2011 13:46:37   
Alexis79
Ni mi nismo vencani niti imamo nameru.
Moje prezime je veoma retko i nikad nisam ni zamisljala da se drugacije prezivam.
Ja sam jos kao mala pitala mamu da li moj muz kad se ja budem udala moze da uzme moje prezime user posted image .
I dan danas mi to mama pominje.

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 137
14.6.2011 13:59:19   
bokicans
Ja sam na moje ,dodala prezime mm.Oba kratka

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 138
14.6.2011 14:07:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: nina26

koliko sam cula - mnogo je komplikovana! Tj. znam samo za jednu devojku da je to pokusala naknadno da odradi i rekla je da se uprkos tome sto je cak imala i vezu, jako namucila i ne znam ni da li je ni kako resila. Imaj u vidu da posle moras da menjas i sva dokumenta koja imas u Srbiji kao i boravisnu dozvolu. stvarno ne znam da li ti se isplati i da li ti je toliko stalo.
Mm isto nema toliko komplikovano prezime, ali u transkripciji bi moralo "h" da se pise sa "ch" i sad zamisli da mi neko to napise cirilicom na nekom dokumentu user posted image

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 139
14.6.2011 14:09:15   
Nina...
Ja moje nisam menjala, niti cu. Vise mi se isplati da ostanem ovako, a ni mm ne insistira... a i znas Kseno da te ovde to niko ni ne pita...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 140
14.6.2011 14:10:50   
Nina...
Nina26, jesi li i ti u GR?

(odgovor članu Nina...)
Direktna veza do poruke: 141
14.6.2011 14:10:52   
Klarita
Ja sam na svoje dodala mm, moje je vrlo specificno i retko, a nisam htela da uvredim gospodu pa da ostavim svoje samo iako sam bas razmisljala...iako, mi je dugacko sad dosta i bzvz nekako, ali eto nisam mogla da se odreknem svog

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 142
14.6.2011 14:23:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nina...

Ja moje nisam menjala, niti cu. Vise mi se isplati da ostanem ovako, a ni mm ne insistira... a i znas Kseno da te ovde to niko ni ne pita...

da, najbitnije je pre nego sto se vencas da potpises koje prezime ce ti imati dete ako ga nekada budete imali user posted image  i da iako morate zajedno da prijavite porez, samo muskarac moze da pokupi pare od povracaja poreza, a zeni bi trebalo punomocje...drzava musko-zenske ravnopravnosti!
da, i nina26 je u Grckoj!

(odgovor članu Nina...)
  Direktna veza do poruke: 143
14.6.2011 14:26:09   
sonyasha
Ja sam uzela prezime mm.
Što se tiče uzimanja njegovog, tu nisam imala dileme, nekako mi je to romantično i bio mi je znak prave predaje, tj. da sam žrtvovala nešto što je meni mnogo važno, prezime, i da sam se predala u potpunosti - sada smo porodica! A po meni porodica treba da je pod jednim prezimenom! Postojala je opcija da samo dodam njegovo, ali moja mama je dodala tatino prezime i ceo život je gledam kako se muči sa potpisivanjem, pa je iz praktičnih razloga to otpalo u startu.
I ako moram da naglasim da mnogo volim moje devojačko prezime i da sam sa njim bila jedina na fejsu u kombinaciji imena i prezimena, a sada nas ima hiljade user posted image Sve u svemu, danas - sutra će i naša deca da nose to isto prezime pa mi se cela priča čini logičnom, da postoji uvek pitanje zašto ne moje nego njegovo, ali eto, takve su karte podeljene i ovde u zemlji Srbiji je to uobičajenije tako da neću da se bunim - bilo bi iluzorno.
Naravno, poštujem svačiju odluku, svi smo različiti! user posted image

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 144
14.6.2011 14:32:02   
nina26
Nina... i ja sam ovde (SOlun) ti ?

Ksenci pa to mene nervira ovde, sto kao stite navodno prava zene, tj. da ne izgubi svoj identitet...a ovamo nema nikakva prava!

Meni je jedna u opstini rekla, a sto bi morao svako da zna da si udata user posted image WTF???

Pa ja bih recimo volela da imam pravo da biram, ako su vec demokratska zemlja.

Uh, opet sam se iznervirala sto su mi uskratili to pravo.

A da jeste, prakticno da ne menjam sad prezime, slazem se sa tim, ali kako posle da mi deca i muz imaju jedno prezime a ja drugo user posted image Stim ne mogu da se pomirim user posted image
Uaa, Grckauser posted image user posted image
user posted image

p.s da mi vidi ovo mm samo bilo bi user posted image user posted image

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 145
14.6.2011 15:30:21   
vukosava

Moja drugarica je dodala muzevljevo nakon udaje. Posle se predomislila i htela samo njegovo. Morala je da podnese zahtev za promenu picnog imena i ide na intervju u mup...

Nisam nesto sigurna, al cini mi se da je dobila i novi JMBG

< Poruku je uredio vukosava -- 14.6.2011 15:32:22 >

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 146
14.6.2011 15:37:04   
Anoniman
Ma samo cool nina, nema plakanja, meni je isto to bio bedak a onda sam shvatila da je kod vecine ovde to tako i nema nikakve frke, pa niko ne moze da ti oduzme cinjenicu da si ti majka toj deci.
da, ovde su sve krajnosti. pre su MORALE  da uzmu muzevo prezime (nije bilo nikakve opcije, i ne znam da li igde i upisivali majcino devojacko), a zatim je to promenjeno u to da im se ZABRANJUJE da uzmu njegovo prezime. a to da li si udata - pa znas da u njihovim licnim kartama pise i ime supruznika!

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 147
14.6.2011 15:41:05   
nina26

IZVORNA PORUKA: vukosava

Moja drugarica je dodala muzevljevo nakon udaje. Posle se predomislila i htela samo njegovo. Morala je da podnese zahtev za promenu picnog imena i ide na intervju u mup...

Nisam nesto sigurna, al cini mi se da je dobila i novi JMBG

Da, ali to verovatno ide tako kod nas u Srbiji?

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 148
14.6.2011 15:45:37   
nina26
Ksenic dok ja dobije licnu ovde, Grcka vise nece ni postojatiuser posted image

Jel si ti predale te papire za drzavljanstvo?

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 149
14.6.2011 15:59:33   
Anoniman
hahaha...nisam mislila konkretno na tvoju, nego uopsteno govoreci. ne, ja nemam nameru da uzimam grcko drzavljanstvo. ionako ova zemlja ide u...hahah...mislim da ne predajes nista posebno nego te nakon nekoliko godina braka obaveste da mozes, ako hoces, da uplatis 3000 e i da uzmes grcki pasos. 

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Decu poveravam vašim vozovima i vašim nads...
Nekoliko puta nedeljno kupim kartu na kojoj je polazna ili završna stanica Novi Sad. Decu vam poveravam više puta nedelj...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here