Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 24.1.2011 9:06:44
|
|
|
|
nela79
|
IZVORNA PORUKA: Ana007 Uzela sam muževljevo,mada kad se potpisujem uvek mi krene ruka na stari potpis I ja sam uzela muzevo prezime, mada mi je jos nekako lakse da se potpisem sa djevojackim prezimenom. Uzela sam njegovo iz prostog razloga sto je poslije porodjaja muz moga sve sam da zavrsi(skupljanje one silne papirologije za dijete ), da su nam prezimena razlicita morala bi i ja sa njim da hodam po opstini , SUP-u itd. a nije mi bilo do toga kad je beba onako mala.
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 24.1.2011 9:18:24
|
|
|
|
Trudnicica83
|
Ja sam uzela muzevljevo, iako sam oduvek planirala da dodam na svoje..medjutim, nasa prezimena se razlikuju samo u 1 slovu pa zvuci skroz bezveze kad se stave zajedno..i eto, zato sam ga dodala. Mm bio ok sa obe opcije
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 27.1.2011 7:56:40
|
|
|
|
vukosava
|
Kakva uzaludna tema, samo nas dve sa devojackim ...
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 27.1.2011 8:07:20
|
|
|
|
Anoniman
|
niste samo vas dve - tu sam i ja pisala sam ranije u ovoj temi.
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 27.1.2011 8:32:26
|
|
|
|
Olga75
|
ma sila nas je nas tri k'o svi
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 27.1.2011 8:35:25
|
|
|
|
majathegreat
|
Ja se nisam ni udala.. Živimo zajedno, ali nismo venčani.
< Poruku je uredio majathegreat -- 27.1.2011 8:38:34 >
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 28.1.2011 6:20:42
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: majathegreat Ja se nisam ni udala.. Živimo zajedno, ali nismo venčani. ma to ti je to ... ja sam zivela sa mojim 4 godine pre vencanja i onda ga zaprosila
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 28.1.2011 9:36:10
|
|
|
|
nela79
|
To ti je meni najbolje. I mi smo u pocetku zivjeli zajedno, ali posto sam tad bila nezaposlena strana drzavljanka sa djetetom na putu morala sam nekako ostvariti pravo na zdravstveno osiguranje. Tako da smo najvise zbog toga otisli u opstinu da se "potpisemo". . Jel da sto sam romanticna ???? Mada meni papir nikad nije i nece biti dokaz ljubavi. Vjencali smo se i zbog glupe procedure oko upisa djeteta kad se rodilo. Da nismo imali isto prezime ja bi morala da setam sa muzemo po supu i opstini. Ovako je on sve sam obavio
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 28.1.2011 13:08:51
|
|
|
|
viking
|
Podržavam Znam devojku koja ima dve imena a kad se udala zadržala je svoje i dodala drugo prezime. Dakle, užasno je nakaradno, dva imena i dva prezimena. Nije mi jasno to insistiranje po svaku cenu... IZVORNA PORUKA: Trudnicica83 Ja sam uzela muzevljevo, iako sam oduvek planirala da dodam na svoje..medjutim, nasa prezimena se razlikuju samo u 1 slovu pa zvuci skroz bezveze kad se stave zajedno..i eto, zato sam ga dodala. Mm bio ok sa obe opcije
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 28.1.2011 13:15:22
|
|
|
|
Didy
|
Ja sam dodala muževljevo i sad mi jeste predugačko, da ne kažem pomalo nakaradno. Kad su nam slali formular za vizu, nije bilo dosta mesta u onim rubrikama za moje ima i dva prezimena. Ja sam to uradila jer je prezime mog muža prečesto u našem mestu, uvek se svi zezaju da su (smo ) pola imenika zauzeli, a i moje ime nije neko retko, tako da sam nešto samoj sebi došla bezlična samo sa njegovim prezimenom. Pored toga, on ima 2 tetke koje se zovu isto kao ja i onda bismo se isto i prezivale da sam uzela njegovo. To mi je bilo već previše.
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 28.1.2011 16:22:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Meni je nekako bilo normalno da uzmem muzevljevo,ali ne krivim one koje to ne ucine,time se ionako nista ne dokazuje a samo se stvara vise posla oko papirologije. Ali cega se sve covvek moze nagledati i naslusati u SUPu, neprocenjivo
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 28.1.2011 16:28:51
|
|
|
|
viking
|
e, to ti je najpametnije IZVORNA PORUKA: majathegreat Ja se nisam ni udala.. Živimo zajedno, ali nismo venčani.
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 28.1.2011 16:35:30
|
|
|
|
madre
|
ja sam na svoje prezime dodala prezime mm, iz razloga sto me svi, CAK I MM (nasao je neku tepajucu varijantu ) zovu po prezimenu. Inace, moj otac ima samo dve cerke, pa je i to malo imalo uticaja...volim jako svoje neobicno prezime, a mm nije imao nikakvih zamerki po tom pitanju. nase dete nosi SAMO njegovo prezime i to mu je dosta
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 28.1.2011 21:45:26
|
|
|
|
maja19
|
I ja isto uzela muzevljevo prezime..meni bilo glupo da zadrzim svoje, ne znam zasto...
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 28.1.2011 21:53:13
|
|
|
|
LillyT
|
I mm i ja imamo kratka, "brendirana" prezimena. Da sam se kojim slučajem udala, verovatno bih nadogradila njegovo na moje, ali ne znam koliko bi to nakaradno zvučalo.
< Poruku je uredio LillyT -- 28.1.2011 21:54:02 >
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 28.1.2011 21:59:14
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ja nikad nisam bila nesto posebno vezana za svoje devojacko prezime. Pitali me pre udaje da li cu da dodam njegovo ja kazem "necu" a moja drugarica kaze "jao pa kako da izgubis svoj identitet?" Ostah ja ona stara i posle promene prezimena To je samo papir, ne pise mi na celu ni kako se zovem ni prezivam! Ionako me svi znaju po nadimku, mnogi misle da mi je to pravo ime! Malo mi bilo cudno u pocetku ali imala sam 3 godine da se naviknem na novo prezime Sad mi je totalno OK!
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 29.1.2011 12:18:41
|
|
|
|
Olga75
|
moje prezime je vrlo obicno i cesto ali je moje i ime i prezime mi bas ozbiljno zvuce tacno da me respektujes kad procitas a nisi me video nije promena prezimena gubljenje identiteta ali to je moje prezime , tako je od rodjenja i tako ce biti dok ne umrem . Ko zna da mi padne na pamet da se razvedem pa da placam takse da vracam svoje prezime
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 8.2.2011 17:20:48
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: magiNS Meni je nekako bilo normalno da uzmem muzevljevo,ali ne krivim one koje to ne ucine,time se ionako nista ne dokazuje a samo se stvara vise posla oko papirologije. Ali cega se sve covvek moze nagledati i naslusati u SUPu, neprocenjivo nikakvog tu ekstra posla nema... budes ista osoba... i ako se razvedes opet si ti ista ta, ne moras da nikom objasnjavas hehe moje prezime je najcesce moguce u srbiji pa opet je moje hehe... sad imam u kuci njih dvoje sa drugim prezimenom i stalno se zezam pa ih zovem u mnozini
< Poruku je uredio vukosava -- 8.2.2011 17:21:45 >
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 16.2.2011 17:16:13
|
|
|
|
moja ciklama
|
dodala sa muževljevo! pošto sada imam dva prezimena, ko god mi vidi dokumenta, odmah zna da sam udata Bedak mi da trepućem, saobraćajcima.
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 7.3.2011 12:50:51
|
|
|
|
New Mom
|
Ako niste svesne, pri udaji ste prestali da postojite kao osoba, ne zna se ko su vam roditelji, promenjen vam je matični broj, ostvarena prava vam se osporavaju... Grrrr..... birokratiju!
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 13.6.2011 21:48:55
|
|
|
|
nina26
|
IZVORNA PORUKA: ksena Neke moje drugarice iz Francuske nisu mogle da se nacude tome sto kod nas kad se udas na izvodu vise ne pise tvoje devojacko prezime Stvarno ne pise? Mislim, ja nemam problema s tim zato sto ga nisam promenila, ali ne zbog toga sto nisam htela....Prva ideja mi je bila da imam oba, onda da uzmem samo njegovo, a na kraju sam ostavila samo svoje zato sto mi je maticar rekao da nije dozvoljeno da dodam njegovo???(zivim u Grckoj) Ispostavilo se da maticar nije upoznat sa zakonom najbolje, ali na kraju nam je ucinio uslugu jer su mi trebala tri meseca da prijavim brak i bez promene prezimena (zato sto i na srpskim salterima egzistiraju jos neki nedovoljno evoluirani primerci zivotinjskog carstva), ne smem ni da mislim sta bi bilo da sam htela da dodam strano prezime... Kseno kako maticar nije upoznat sa zakonom? Ja sam bila napravila haos kad su mi rekli da PO ZAKONU ne moze zena da menja prezime, to je zakon jos od 1983 ako se ne varam. Vecu glupost nisam cula!! Pa rekoh, nemam cak ni prava da dodam prezime od mm na svoje, kazu NE!! Ja odlepila, trebali su meseci da prodju da bih to prihvatila, a bas sam htela da promenim svoje prezime. E,posle saznam da moze preko advokata da se promeni, tj da on preda zahtev na sud, ali posle ko zna sta bi mi bilo sa pasosem i lk, i boravisnom dozvolom
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 13.6.2011 21:50:45
|
|
|
|
Ana RR
|
Moja drugarica je udata za grka, dodala je njegovo prezime svom, a on je dodao njeno
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 13.6.2011 21:51:34
|
|
|
|
Anoniman
|
nina, tako je nama rekao maticar. ali posle (kad je vec proslo) druga maticarka nam je rekla (i pokazala i cini mi se fotokopirala clanak zakona) po kome zena ima pravo da DODA muzevo prezime.
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 13.6.2011 21:55:42
|
|
|
|
Anoniman
|
ana, ako se vencaju u srbiji nije problem, moze zena i da promeni prezime, s tim sto tu postoji druga zackoljica jer u srbiji mora biti isto kao muzevo (ako se menja) a u grckoj je otprilike kao u makedoniji, tj. postoje muska i zenska prezimena. iskreno, meni bi bilo suvise komplikovano da imamo oboje po dva teska prezimena iz dve zemlje. i kad smo potpisivali za detetovo prezime, ja sam rekla samo mm. ne dolazi u obzir da dozvolim da mi se dete pati sa dva prezimena, pogotovo zato sto je moje i u srbiji tesko, a u Grckoj nema sanse da ga napisu bez greske.
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 13.6.2011 21:58:26
|
|
|
|
Ana RR
|
Venčali su se u Srbiji i nisu im ista prezimena, on ima muško, ona žensko.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?