|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kineska kuhinja
17.4.2011 16:07:32   
New Mom
Tema o receptima iz kineske kuhinje...user posted image

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Kineska kuhinja
17.4.2011 16:13:45   
New Mom
Piletina sa kikirikijem

Sastojci:

- 125 g pilećeg belog mesa
- 1 sveži krastavac
- 25g kikirikija svežeg očišćenog
- 1 belance
- so
- 1 kk belog vina
- 20g gustina
- ulje
- šećer (po ukusu)
- soja sos
- čili sos (ljut kečap)
- praziluk
- vode po potrebi

Na kockice isecite pileće meso i krastavce. U posebnoj posudi ispržite kikiriki. U drugoj posudi pomešajte piletinu, so, belance i polovinu gustina razmućenog u malo hladne vode. Kašikom sve dobro sjediniti. U drugoj činiji mešajte malo vode, ostatak gustina (razmuæenog prethodno u malo hladne vode), so, vino, soja sos i malo praziluka. Ugrejte tiganj i jako zagrejte ulje. Dodajte meso i uz stalno mešanje, kratko propržite. Kada je gotovo, meso izvadite iz tiganja i ocedite od ulja. U tiganj dodajte malo ulja i kratko ispržite krastavac. Zatim, vatite piletinu i lagano promešajte. Nakon toga, dodajte kikiriki i pržite pola minuta stalno mešajući. Pre serviranja, jelo poprskajte čili sosom (ili ljutim kečapom) po želji.

Ceo recept se može praviti i sa posnim svinjskim mesom ili teletinom.

< Poruku je uredio New Mom -- 17.4.2011 16:17:04 >


_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Kineska kuhinja
17.4.2011 16:24:35   
New Mom
Osnovni beli pirinač

Sastojci:

1 šolja pirinča
2 šolje vode
1 kafena kašika soli
1 kafena kašina maslaca

Priprema 20 minuta.
Staviti vodu, so i maslac i posudu sa poklopcem. Kad proključa, dodati pirinač i promešati. Smanjiti vatru i poklopiti. Kuvati 20 minuta. NE PODIZATI poklopac (zarobljena para čini da se pravilno skuva). Skinuti sa vatre i poslužiti.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Kineska kuhinja
17.4.2011 16:37:41   
bubulence
mmmmm, odlicna tema, pokusavala sam da pravim piletinu sa kikirikijem ali mi nije uspevala, tj nije bila kao kada porucimo kineze... ovo cu sigurno probati user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Kineska kuhinja
17.4.2011 19:34:33   
Diabla
Bravo za temu! Ja sam veeeliki fan kineske kuhinje! I ovaj recep sa rizom su mi Japanci daliuser posted image Samo sto se dodaje i kasicica soja sosa, pa je ukusnije, a zacas se spremi!

_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Kineska kuhinja
17.4.2011 20:12:11   
Anoniman
Probajte da meso iseceno na kockice izmesate sa soja sosom i ostavite u frizideru, pa ga tako przite posle par sati. Bude mnogo lepse i mekse. Koristite i kineski kupus, odlican je. Ko ne zna to je onaj duguljasti. Kao sto je vec napisala New Mom, samo przite odvojeno, posebno povrce koje pusta puno vode (npr pecurke), stavljajte manje kolicine i przite na jakoj vatri, po min dva- Nema potrebe da povrce bude mekano i gnjecavo. Kombinacija povrca je po vasem izboru, ja licno obozavam da ima dosta kupusa i povrca a manje mesa, i cesto pospem malo prethodno proprzenog susama. Vodite racuna kad solite, jer soja sos je vec slan.

Ja sam probala i nudle, pa mozete sa njima, one pirincane spagete.

Pola posla je u dobrom voku, a najbolje ce proci oni koji imaju plinske ringe.

Ja sam u vijetnamskom restoranu jela nesto fantasticno. Povrce i mesoje jeko slicno kao kinesko ali je sluzeno na przenim nudlama. Rekla bih da su sa jajima pa cu probati jednom da kupim sveze rezance na pijaci i onako kao gnezdo ih spustim na par sekundi u ulje (nemam fritezu ko ima pobedio je). Kada se preko toga prelije povrce i meso, one polako odmeksavaju a po ivicama su jos hrskave. Savrseno, ako nekom uspe nek javi

(odgovor članu Diabla)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Kineska kuhinja
5.5.2011 20:49:36   
jance
mm pravi jako lepu kinesku hranu, onako originalno ali prilagodjeno. naucio je to od prijatelja original kineza, koga mi zovemo Voja (inace se zove Vu Cao).. radili su jedno vreme zajedno kineski ketering pa je pokupio cake. moja omiljena jela koja on pravi jeste ljuta junetina i piletina u slatko-kiselom sosu, kao i piletina sa ananasom, pa onda junetina sa plavim patlidzanom... itd. kad krenem da razmisljam sta je sve pravio, nema kraja.. jedino sto recepte cuva za sebe, do sada cak ni meni nije pokazivao, cak mi neda ni povrce da seckam user posted image

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Kineska kuhinja
5.5.2011 21:02:45   
jance
IZVORNA PORUKA: MaliMis

Probajte da meso iseceno na kockice izmesate sa soja sosom i ostavite u frizideru, pa ga tako przite posle par sati. Bude mnogo lepse i mekse.



ovo je izuzetno tacno! probala nekoliko puta i jaako mi se svidelo.user posted image


_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Kineska kuhinja
5.5.2011 22:20:08   
Vika
Omiljena!

Ja kad naseckam meso, i to isključivo file teleći ili pileći, razbijem u njega jaje, dodam kašiku gustina i 3-4 kašike soja sosa pa ostavim u frižideru dok spremim povrće.

Kao što Miš reče, nikako da se dinsta, već sve na jakoj vatri, da ostane hrskavo

Pirinač spremam kao Nm ali bez maslaca

< Poruku je uredio Vika -- 5.5.2011 22:21:22 >

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Kineska kuhinja
6.5.2011 22:31:41   
Ana*
Znate li mozda kako se sprema kineska supa ?

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Kineska kuhinja
6.5.2011 22:52:31   
minavb
Prinac-jedna solja pirinca, dve solje posoljene vode sa malo karija, pomesam u stavim u staklenu ciniju. STavim u mikrotalasnu, ukljucim na najace i na 18 minuta i eto fine rastresite rize bez ulja i masti.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Ana*)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Kineska kuhinja
6.5.2011 23:02:24   
New Mom
IZVORNA PORUKA: Ana*

Znate li mozda kako se sprema kineska supa ?

Ne znam od čega te interesuje.user posted image  Imam zapisano za pileću:

Sastojci:
-4 pileća bataka,
-2 praziluka,
-1-2 češnja belog luka,
-1 šargarepa,
-50 g rezanaca,
-1 kašičica đumbira,
-1 kocka za supu,
-1 kašika soja sosa,
-pola kašičice čilija,
-peršun,
-biber,
-ulje,
-so.

Kuvati batake. Kada se skuvaju, izvaditi i u toj vodi kuvati kocku za supu.
U dubokom tiganju sa zagrejanim uljem pržiti praziluk. Dodati čili, beli luk, đumbir, šargarepu i rezance. Naliti oko 500 ml vode. Dodati prethodno skuvanu supu. Poklopiti i ostaviti da se kuva 3-4 minuta, pa dodati pileće meso i soja sos. Ostali začini po želji.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Ana*)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Kineska kuhinja
7.5.2011 9:33:05   
Diabla
A ima li neko recept za przenu rizu sa povrcem i jajima?

I hrsakva piletina u kiselo-ljutom sosu?


_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Kineska kuhinja
7.5.2011 11:28:13   
Ana*
NM ovo je supa sa junetinom i nekako je "zelatinasta". Hvala i za ovaj recept za pilecu supu, probacu.

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Kineska kuhinja
2.6.2011 17:26:07   
PoisonEve
NewMomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bravo za recept kineska piletina! Sad sam spremila! Sjajno je!

(odgovor članu Ana*)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Kineska kuhinja
3.6.2011 15:54:01   
jance
iskopah negde dva recepta sto mm pravi, znala sam da je po nekim receptima sa neta pravio i evo iskopah linkove:

Piletina s celerom
Gussnel je gustin inace

i

Slatko-kisela piletina

e sad sve sto nije piletina to on priprema iz glave, to kad onako dobro osmotrim, onda cu pokusati da napisem...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Kineska kuhinja
11.6.2011 17:42:44   
Nina...
Da li neko zna kako se prave oni kineski kolacici od pirincanog brasna, preliveni topljenom cokoladom? Ima u restoranu ''Secuan'' u Dunavskoj, a mozda i po drugim kineskim restoranima. Je l' neko probao? Meni su savrseni!!

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Kineska kuhinja
11.6.2011 17:50:42   
Anoniman
Nina, ja taj recept tražim od 2006. kad sam radila neki seminarski o Sečuanu, pa mi je gazda poturio tu navlakušu od kolača a nikako da saznam kako se praveuser posted image

< Poruku je uredio Nedja RR -- 11.6.2011 17:51:02 >

(odgovor članu Nina...)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Kineska kuhinja
11.6.2011 17:53:16   
Nina...
Jao, mnogo su dobri... Kontam da to pirincano brasno pomesaju sa secerom i sa jos necim pa ih prze na uljuuser posted image i na kraju topljena cokolada.... Mora da je mnogo prosto, ali opet mi fali sta je to nesto....

Imas li neku ideju?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Kineska kuhinja
11.6.2011 17:56:54   
Anoniman
Ne, i nemaš pojma koliko sam se ubijala, tražila na netu, ma samo što nisam otišla da im platim za receptuser posted image Ne znam kako ostanu tako mekani unutra, a hrskavi spolja, i kako je ta čokolada toliko čokoladnauser posted image i kako su tako savršeniuser posted image

(odgovor članu Nina...)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Kineska kuhinja
11.6.2011 18:01:25   
Nina...
aaaaa da.... Ja sam, dok sam radila u centru, svaki dan narucivala i uzimala za poneti user posted image Ima neka caka, mozda Jance ili njen muz imaju ideju? Valjda ce videti ovo i dati strucno misljenje user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Kineska kuhinja
11.6.2011 18:03:12   
Anoniman
Kako se nisam setila ranije da pitam, mogla sam se već lepo ugojiti od njihuser posted image Čekamo, strpljivo čekamo nekoga ko će nas prosvetlitiuser posted image

(odgovor članu Nina...)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Kineska kuhinja
11.6.2011 18:06:08   
Nina...
Janceeeeeeeeeeeeeeeeee!!! Pogledaj nas i pomagaj!!user posted image

P.S. Ako saznas, javi.... ako saznam, javljam. Probacu malo da googlujem to sad.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Kineska kuhinja
11.6.2011 18:11:05   
Nina...
KOLACI OD PIRINCANOG BRASNA

Sastojci:
  • 150 g pirinčanog brašna,
  • 140 g maslaca,
  • vanilin šećer,
  • 3 jaja,
  • 150 g šećera,
  • šećer u prahu

Dobro umutiti maslac, pa dodati brašno od pirinča.
Posebno umutiti žumanca sa šećerom. Pažljivo umešati sneg od belanaca. Spojiti sa maslacom. Sipati u nauljen i brašnom posut kalup.
Ispeći u pećnici na tihoj vatri. Ohladiti, seći na četvrtaste komade, pa posuti prah šećerom zamirisanim vanilom.
Nedjo, mozda je ovo??user posted image sad nadjoh recept na netu.



(odgovor članu Nina...)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Kineska kuhinja
11.6.2011 18:12:46   
Anoniman
Dogovoreno user posted image  

(odgovor članu Nina...)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
Pire od karfiola i šargarepe
Ringerajin kuvar: little_one



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here