Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 10.5.2011 23:39:53
|
|
|
|
madre
|
sad se snele ubedacila, kaze ona u sebi "pa ovo cak ni moja mama ne zna da napravi"
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 10.5.2011 23:42:11
|
|
|
|
Snelle
|
Madre, doći će i vaš rodjendan pa ću da vraćam istom merom
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 10.5.2011 23:42:37
|
|
|
|
choopa choops
|
lesi super!!! Nensi ja sam negdje citala o tome kako se prave doredjeni likovi za torte od fondana, ali mi nije bilo bas najjasnije, pa ne znam ni da prenesem. Znam da se nesto ljepilo na nekakav papir i sastavljale slike. Gdje li sam to vidjela???? Aha evo, sacuvala sam bookmark, ali nije fondan, vec smrznuti buttercream. Djeluje mi komplikovano KLIK
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 10.5.2011 23:43:12
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: lesica Da,da sama! I hvala draga,ali jos to nije sve gotovo. A gde si nabavljala ova "postolja" za srca?
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 10.5.2011 23:44:37
|
|
|
|
madre
|
ima li ovde neki smajli koji sam sebi zakljucava usta mislim da se necu vise ovde oglasavati dok ne prodje lanin rodjendan
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 10.5.2011 23:46:15
|
|
|
|
Anoniman
|
Nensi, zašto ne pošalješ sliku onima što prave jestive nalepnice i oni ti naprave identično kao na slici?
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 10.5.2011 23:47:45
|
|
|
|
lesica
|
IZVORNA PORUKA: Snelle IZVORNA PORUKA: lesica Da,da sama! I hvala draga,ali jos to nije sve gotovo. A gde si nabavljala ova "postolja" za srca? U cvecari to je ona zica za gerbere.
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 11.5.2011 0:01:30
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: lesica Nensi,ne trebaju ti flomasteri vec lepo umocis cackalicu u gel boju i crtas. Treba to nacrtati slobodnom rukom na torti...Ja ovako znam da crtam,ali ne znam kako to da izvedem na torti...
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 11.5.2011 0:03:01
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: Tash Nensi, zašto ne pošalješ sliku onima što prave jestive nalepnice i oni ti naprave identično kao na slici? Ne svidjaju mi se jestive nalepnice,to mi je bezveze...I necu gotovo,volela bih ja da napravim..
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 11.5.2011 0:05:27
|
|
|
|
lesica
|
Odstampaj u onoj velicini koje hoces da ti bude torta i onda preko tog papira preko kontura predjes skalpelom da raseces papir i onda na osnovu toga lagano iscrtavas. Al ti objasnih Kada se budemo videle objasnicu ti,ne bi trebalo da bude tesko.
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 11.5.2011 0:07:12
|
|
|
|
Nensi*
|
Kad mi das fondan probacu da vidim da li moze
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 11.5.2011 0:08:20
|
|
|
|
lesica
|
Ma mora da moze.
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 11.5.2011 0:09:31
|
|
|
|
Nensi*
|
Jel su ti ovo gel boje? Bas su lepe...
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 11.5.2011 0:10:26
|
|
|
|
lesica
|
Da,one sto sam ti pisala i odlicne su za rad.
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 11.5.2011 12:52:48
|
|
|
|
lesica
|
I jos da se pohvalim kako sam napravila svoju ceru od fondana
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 11.5.2011 12:53:27
|
|
|
|
Ana RR
|
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 11.5.2011 12:56:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Lesice, slatka ti ćera . Kaži mi jel ti ovo kupovni ili home made fondan? Ako je home - po kojem si receptu pravila?
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 11.5.2011 12:58:22
|
|
|
|
jelenadunja
|
to i mene zanima,jer planiram sama dunji da pravim tortu,mada sam cula da je fondan skup a malo se dobije?
01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 11.5.2011 13:00:37
|
|
|
|
lesica
|
Home made fondan,i po receptu sa fruktozom i glicerinom-onaj recept na prvoj strani teme. I gel boje.
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 11.5.2011 13:02:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Lesi, mooooooli te tvoj drug, aj mi citiraj na koji si recept mislila, ima gupikin, lilikin ...
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 11.5.2011 13:13:19
|
|
|
|
lesica
|
IZVORNA PORUKA: guppy RR IZVORNA PORUKA: lilly.79 Imam ja neku masu, nisam je probala, ali je navodno dobra: 1 kesica želatina u prahu 100 g fruktoze, 50 ml vode za želatin, 20 ml vode za fruktozu, 1 kašika glicerina 900 g šećera u prahu. Prosejati šećer. Želatin preliti hladnom vodom i ostaviti da nabubri. Fruktozu i vodu staviti da provri pa kuvati jođš 30 sekundi, odmah dodati glicerin, sve preručiti u želatin i mešati da se otopi, dodati u šećer i umesiti. Ako je previše suvo, dodati još malko vode, a ako je redje dodati još malo šećera. Podeliti na onoliko delova koliko nam boja treba. Dodati boju u prahu i mesiti i mesiti S tim sto ja ne stavim svih 900gr secera odmah vec nekih 700 ,pa prvo to sve zajedno izmesam pa onda lagano dodajem ostatak i onda pospem plocu secerom pa mesim sve dok ne bude kao malo tvdje testo,u sustini gotov je onog trenutka kad se ne lepi za ruke. E da i umesto svih 100 gr fruktoze ja stavljam 50 fruktozu i 50 dekstrozu. i kada umesim ostavim nekih pola sata pa spakujem u kesu i na sobnoj temperaturi drzim,pa onda se igram posle dan dva. I boje u prahu se bas tesko mese a gel boje su super.
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 11.5.2011 13:15:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Gde se beše kupuju gel boje? Zdrava hrana?
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 11.5.2011 13:15:33
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Lesice, slatka ti ćera . Kaži mi jel ti ovo kupovni ili home made fondan? Ako je home - po kojem si receptu pravila? bubi ja mislim da svi prave po minjinom rece[tu iz minjine kuhinjice
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 11.5.2011 13:18:56
|
|
|
|
lesica
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Gde se beše kupuju gel boje? Zdrava hrana? Ja ih nisam nasla u zdravoj hrani vec u nekoj radnji koja prodaje materijal za poslasticarnice. I to su neka nasa proizvodnja a odlicne su.
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 11.5.2011 14:11:48
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
ja sam uzimala boju po marketima,i to u prahu,i super mi je bila....malo je samo rastvorim u par kapi alkohola,rakije...
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?