Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 17:02:02
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: maslachak ja sam umnogome prestala da razmisljam opsirno o svemu tome,Bogu,ljudima,o tome koja je svrha i gde to idemo,i sta nas naposletku tamo ceka onog momenta kada sam pogledala film Zeitgeist,aj o ekonomiji i celoj toj prici,to se dalo i naslutiti,ali cinjenice o religiji su me ostavile bez txt-a..naposletku ispada da su obicni ljudi tj mi samo marionete na svakom polju... no,na nama je kako cemo nase zivote da konstruisemo..a ja sam pre par godina kada sam lupila glavom o zod sbog svoje naivnosti i vere u ljude zavrsila sa tim nekim ljudima i sada pored sebe cuvam i negujem one odnose koji imaju smisla,koji vrede i koji se ne mere nicim drugim do iskrenim razgovorom,pa makar i iskrenom tisinom..u suprotnom bi me drugi ljudi isisali i od mene ne bi ostalo nista Pajper
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 19:13:30
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: verolino 4) Oni koji ne razumeju sta znaci rec diskusija neka odset_aju sa ove teme. Anuk je ovu temu otvorila za one koji imaju nesto pametno reci. Tu se nikako ne ubrajaju polumozgovi koji mi trenutno iskacu pred ocima. P.S. Mnogi bi mogli da uce od Mine. Mene jos nije ubedila u iskljucivost nauke, ali me je ubedila da je odlican sagovornik (ovde ubrajam i Vukosavu). hehe, samo da ukapiram o cem' se radi i ima da disktujem i ja nego sta... tako vezbam mozak da ne zardja
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 19:15:15
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: nencydrew Ne postoji proslost,sadasnjost ni buducnost,samo sada,ovo vreme i ni jedno drugo. ovo je moj moto. u ovo verujem 500%
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 19:22:42
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: verolino IZVORNA PORUKA: vukosava najgora su ubijanja "u ime vere"... setite se samo jugoslavije 90-tih. oko cega se ratovalo? kako se tu uopste dele ljudi? kako uopste u jednoj normalnoj zemlji mozes jedan narod, narodnost, deo vec postojeceg naroda ili kako vec ih definises vec da zoves po njihovoj religiji? plus u ateistickoj komunjara drzavi? najgora su mi ta objasnjenja sta je prava religija... cak sta vise te monoteisticke religije imaju toliko toga slicnog. Jesi citala Kuran????Mene je fascinirao. Propisuje ljubav i toplinu. Dzihad je nesto sasvim drugo. Bilo kakav verski fundamentalizam je iskonsko zlo upravo tako
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 22:32:15
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: verolino Srecan put Ne brini. Lazanski je na terenu Lazanski, ima li neka zanimljiva teorija ili se i dalje polemise o veri o bogu? Zamolila bih buba miru da mi na pp sibne link za onaj film o hrani.
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 10:19:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Nema Ali ako pricamo o realnosti smaka sveta, evo sta bi moglo da dovede do toga: Najveći poduhvat u novijoj istoriji nauke, čiji je početak više puta najavljivan i odlagan, najzad će početi. Posle 14 godina rada, utrošenih osam milijardi dolara i niza tužbi, u subotu će na granici Švajcarske i Francuske probno biti pušten u rad najveći akcelerator čestica ikad napravljen u okviru kontroverznog eksperimenta koji treba da rasvetli tajne postanja. Sad cemo konacno saznati od cega smo nastali. Pracelija vs.vanzemaljci Nastavak.... Veliki hadronski kolajder (LHC), akcelerator koji su gradili vodeći fizičari planete u Centralnoj evropskoj laboratoriji za nuklearna istraživanja (CERN) i preko 2.000 istraživača sa nekoliko stotina fakulteta iz celog sveta i laboratorija iz 34 zemlje, biće isproban etapno. Naučnici se nadaju da će im taj uređaj omogućiti da dobiju verodostojne informacije o nastanku univerzuma. Oni pretpostavljaju da će pomoću njega ponovo stvoriti uslove kakvi su postojali jedan trilioniti deo sekunde posle Velikog praska. Kolajder se nalazi u džinovskom tunelu na dubini od 100 metara i prečnika 27 kilometara. Dva snopa čestica će se kretati suprotnim smerovima velikom brzinom. Međutim, njihove putanje će se na mnogi mestima presecati i sudarati. Čestice će usmeravati nekoliko hiljada superprovodljivih magneta. Upravo će posledice tih sudara biti glavni predmet istraživanja naučnika. Ukoliko se sve bude odvijalo po planu, prvi protoni će početi da kruže po celom akceleratoru 2. ili 3. septembra. Posle toga inženjeri procenjuju da će im biti potrebno mesec-dva da bi doterali i podesili intenzitet snopova pre nego što dozvole njihovo sudaranje i proizvodnju čestica koje su dovele do nastanka univerzuma. CERN će zatvoriti akcelerator tokom zime da bi se uštedela struja, a u međuvremenu čitava armija fizičara koji su sagradili dva džinovska detektora čestica ATLAS i CMS pripremaće se za veliki događaj, to jest aktiviranje celog Velikog hadronskog kolajdera 21. oktobra. Za Veliki hadronski kolajder vezane su brojne priče i legende. Na primer, postoji mišljenje da bi u akceleratoru mogle da se pojave crne rupe, koje bi uništile ne samo mašinu već i pola teritorije Francuske i Švajcarske i - na kraju - našu planetu. Naučnici tvrde da je tako nešto u principu moguće, ali da bi te rupe postojale suviše kratko, to jest nekoliko delića sekunde, da bi nanele bilo kakvu štetu. Osim toga, dodaju oni, sudaranje subatomskih čestica, slično onome koje će izazvati kolajder, konstantno se dešava u prirodi, a sudari čestica kosmičkog zračenja proizvode mnogo više energije od kolajdera. „Sasvim je očigledno da neće biti smaka sveta kad uključimo naš akcelerator“, ističe Lin Evans, šef projekta CERN. Ovo je tekst iz Blica od prosle godine. Oni vec uveliko vrse eksperimente. Nešto slično tome pisao je Den Braun u romanu "Anđeli i demoni" pre par godina. A evo sad su se obistinile njegove najmračnije vizije. Šta vi mislite?
< Poruku je uredio verolino -- 30.4.2011 10:34:14 >
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 10:20:50
|
|
|
|
Olga75
|
nije se pricalo o Svetom Gralu i Longinovom koplju dete mi ozdravilo pa cu se valjda sastaviti da pisem i ovde
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 10:26:12
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: verolino Nema šibnula je Buba
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 10:44:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Verolino, ja mislim da sam pronašla jednu njihovu crnu rupu, pobegla im iz tunela i trajno se nastanila u mojoj glavudži .
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 10:46:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Bez zezanja, ako crna rupa f-cionise po onom principu za koji sam ja cula, taj jedan mali eksperiment bi mogao da usisa celu planetu. Govoreci o teorijama zavere, mislim da nismo ni svesni kakvi se sve eksperimenti izvode u svetu.
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 10:52:44
|
|
|
|
Olga75
|
ja kao da se secam da su Higsov bozon registrovali u CERN -u
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 10:57:15
|
|
|
|
Anoniman
|
Meni se cini da neko eksperimentise u mom stomaku. Glodar mali, a ne mogu mu nista
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 10:57:34
|
|
|
|
Anoniman
|
To da , mislim da su neki ljudi došli do fascinantnih saznanja i otkrića, ali da mi, larve male, nećemo znati ništa o tome dok se negde, nekom, nešto ne omakne. Prvo, mislim da su sigurno pronađeni lekovi za većinu bolesti koje se još uvek nazivaju "neizlečivim, ali da je, nažalost, izlečenje pitanje statusa obolelog na nekoj globalnoj lestvici vrednosti. Dalje,ubeđena sam da postoji neko sa "nečim" , a taj neko pomoću tog nečeg može da donekle kontroliše, izaziva, reguliše neke elementarne nepogode, eto, recimo, lupam, mislim da može veštački da izazove zemljotrese, da pošalje cunami i td ... Možda previše gledam tako tematizovane serije, i možda sam odavno trebala da pređem na Ljovisnu, ali takođe verujem i u neke paralelne univerzume, u iskorišćene mogućnosti koje nudi kvantna mehanika i fizika.
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 10:58:55
|
|
|
|
Olga75
|
sto se tice Higsovog bozona , trazih gde sam procitala i evo : Među naučnicima koji rade na Velikom hadronskom sudaraču čestica (LHC), najvećem svetskom akceleratoru čestica visoke energije, kruže glasine da su utvrdili postojanje Higsovog bozona, takozvane “Božije čestice”. Ova neuhvatljiva čestica” je ključni deo standardnog modela koji se koristi u fizici da opiše od čega su sastavljeni svi atomi i čestice. Do medija je stigao interni dokument naučnika koji sadrži nepotvrđene izveštaje da je jedan od detektora na Velikom sudaraču pri CERN-u uhvatio signal koji bi mogao da bude dugo tražena čestica - Higsov bozon. Fizičari su, međutim, veoma oprezni u prihvatanju ovakvih otkrića, tvrdeći da se za mnoge čestice koje su se pojavile u drugim eksperimentima sudaranja ispostavilo da nisu ono što tražimo. Zvaničnici u CERN-u kažu da rezultat još nije dokazan i da može da se ispostavi da se bespotrebno digla prašina o senzacionalnom otkriću.
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 11:01:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Jesu. Cern ima 4 finansirana eksperimenta. Od toga su 2 vezana za Higsa. E sad, da li je Hiogs bozija cestica, ili ne, neka se oni dogovore. Mene je najvise iznerviralo ovo (nakon sto su naucnici sami rekli da je moguce da se u toku eksperimenta stvori crna rupa): Slobodan Bubnjarevic (fizicar i novinar)-Ovakvi eksperimenti se rade da bi se sklonili strahovi jer eksperiment egzaktne nauke daje egzaktne rezultate o prirodi! Jako lepa recenica, ali ne mozes ti da kushash crnu rupu jbte, a ne znas sa sigurnoscu koliku bi nestabilnost sistema proizvela.
< Poruku je uredio verolino -- 30.4.2011 11:03:15 >
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 11:03:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Meni je samo zao sto sam bila lenja da ucim skolu pa sad nisam sa njima
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 11:03:08
|
|
|
|
moja ciklama
|
IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: verolino Jesi citala Kuran????Mene je fascinirao. Propisuje ljubav i toplinu. upravo tako Ja se pola života spremam da ga pročitam, i nikako da se udostojim! IZVORNA PORUKA: MaliMis Meni je samo zao sto sam bila lenja da ucim skolu pa sad nisam sa njima Ne, ne nisam mogla da odolim! MIŠU, evo da se smeješ, akcenat je na tekstu Brena!
< Poruku je uredio moja ciklama -- 30.4.2011 11:06:09 >
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 11:05:35
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira To da , mislim da su neki ljudi došli do fascinantnih saznanja i otkrića, ali da mi, larve male, nećemo znati ništa o tome dok se negde, nekom, nešto ne omakne. Prvo, mislim da su sigurno pronađeni lekovi za većinu bolesti koje se još uvek nazivaju "neizlečivim, ali da je, nažalost, izlečenje pitanje statusa obolelog na nekoj globalnoj lestvici vrednosti. Dalje,ubeđena sam da postoji neko sa "nečim" , a taj neko pomoću tog nečeg može da donekle kontroliše, izaziva, reguliše neke elementarne nepogode, eto, recimo, lupam, mislim da može veštački da izazove zemljotrese, da pošalje cunami i td ... Možda previše gledam tako tematizovane serije, i možda sam odavno trebala da pređem na Ljovisnu, ali takođe verujem i u neke paralelne univerzume, u iskorišćene mogućnosti koje nudi kvantna mehanika i fizika. U potpunosti se slazem sa svim. Ali prva recenica je slika beznacajnosti nas obicnih smrtnika.
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 11:10:13
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR sto se tice Higsovog bozona , trazih gde sam procitala i evo : Među naučnicima koji rade na Velikom hadronskom sudaraču čestica (LHC), najvećem svetskom akceleratoru čestica visoke energije, kruže glasine da su utvrdili postojanje Higsovog bozona, takozvane “Božije čestice”. Crkva se odmah pobunila. Kazu da je nazivanje Higsa Bozijom cesticom sprdnja i marketinski cirkus. Ja ne mislim tako, a verujem u Boga.
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 11:10:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Hm, interesantno... Ali meni opet ostaje neodgonetnuto pitanje - kako je stvarno nastao prostor koji je poslužio nastajanju Higsovog bozona? Mislim, ne znam da li me kontate, kako je dosšlo do nastajanja uslova da uopšte bude stvorena prva čestica? Opet je i pre nje moralo postojati nešto Ponekad imam toliko pitanja da se osećam neeeviđeno glupavom. A mislim da, ma koliko daleko otišla ljudska inteligencija - ne možemo predvideti inteligentnije odgovore prirode. Koliko god podržavam nauku u pohodu na nova saznanja, toliko se i plašim ljudske radoznalosti i nemogućnosti da se ista kontroliše i zauzda, čak i kada je moguće da proizvede katastrofalne ishode.
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 11:13:24
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Hm, interesantno... Ali meni opet ostaje neodgonetnuto pitanje - kako je stvarno nastao prostor koji je poslužio nastajanju Higsovog bozona? Mislim, ne znam da li me kontate, kako je dosšlo do nastajanja uslova da uopšte bude stvorena prva čestica? Opet je i pre nje moralo postojati nešto Ponekad imam toliko pitanja da se osećam neeeviđeno glupavom. Maco, pred ovim pitanjem se i najveci mozgovi na svetu osecaju glupo. Mada, neko zna odgovor, samo mudro cuti
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 11:14:09
|
|
|
|
Olga75
|
e pa valjda je stvaranju ovog univerzulma predhodilo unistenje predhodnog
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 11:15:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Verolino, ja za pocetak ne verujem da ima neobicnih smrtnika (ne lici na tebe), a jos manje da je moj zivot beznacajan. Posmatrano tako, za mene je vecina beznacajna i znam da zvuci grozno, ali nisam nesto potresena njihovim stradanjima. Verovatno bih bila neki super naucnik sa tim stavom. Stigla arhitektica, odoh da uzivam
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 11:15:58
|
|
|
|
nencydrew
|
Mene fascinira pomisao da je naš univerzum možda samo mali deo nečeg većeg, a i to veće?! Au, glava da te zaboli
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 30.4.2011 11:17:50
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis Verolino, ja za pocetak ne verujem da ima neobicnih smrtnika (ne lici na tebe), a jos manje da je moj zivot beznacajan. Posmatrano tako, za mene je vecina beznacajna i znam da zvuci grozno, ali nisam nesto potresena njihovim stradanjima. Verovatno bih bila neki super naucnik sa tim stavom. Stigla arhitektica, odoh da uzivam Obican smrtnik je okamenjeni izraz za procecnog coveka. Ja kad tebe citam verujem u reinkarnaciju. Bila bi odlican diktator.
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.