|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: buducnost-istina ili teorija zavere
28.4.2011 23:50:12   
Brana
IZVORNA PORUKA: Snelle

Ok, to je tvoje mišljenje. Evo našla sam neki članak.

Snelle u potpunosti se slazem sa tobom.Ali time ne ponistavam tudje stavove.
Samo cu pitati kako nauka moze da objasni suze koje teku iz ikone u nasim manastirima na Kosovu,takodje krvave suze majke Bozije,suze ikone Bogorodicine crkve gde sam ja licno prisustvovala i gledala svojim ocima....
Oganj Boziji koji se pali u Jerusalimu svake godine na Uskrs nicim zapaljen,rukom ga mozes pipati a da se ne opeces to je sve dokumentovano....
Znaci jednostavno neke stvari se ne mogu dokazati i objasniti a ima ih jos dosta....

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 276
28.4.2011 23:51:48   
minavb
Nadjoh i ja klik

The weight of the soul turned out to be simply the result of sloppy science, but many still believe it a century later.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 277
28.4.2011 23:53:44   
minavb
IZVORNA PORUKA: Brana
Samo cu pitati kako nauka moze da objasni suze koje teku iz ikone u nasim manastirima na Kosovu

Ovo me podseca na epizodu Mucki kad ikona roni suze zato sto prokisnjava krov crkve.user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 278
28.4.2011 23:57:13   
Brana
IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: Brana
Samo cu pitati kako nauka moze da objasni suze koje teku iz ikone u nasim manastirima na Kosovu

Ovo me podseca na epizodu Mucki kad ikona roni suze zato sto prokisnjava krov crkve.user posted image

Mina nemoj da se ljutis ali zasto mislis da si uvek u pravu znaci ja tebe nisam peckala licno zato sto si ateista ili agnostik ali nemoj ni ti nas koji smo vernici,u zivotu sam mnogo puta dozivela stvari koje ne mogu da objasnim i mnogo cuda koja sam videla svojim ocima to sto ti ne verujes je tvoja stvar ali je nemoj nametati drugima niti praviti sale na kontu vere....

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 279
28.4.2011 23:59:13   
Snelle
Mina, mogla si i neki ozbiljniji sajt da nađeš, ovaj baš ne uliva poverenje user posted image
Elem, nametnulo se pitanje - kako je moguće da je svaki čovek nakon smrti lakši za 21 gram (moja greška za 8gr)? Pa nismo svi iste konstitucije, telesne mase, visine, i nemamo svi istu količinu vazduha, krvi u organizmu.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 280
29.4.2011 0:08:56   
minavb
I sta sad ja tebi da kazem? CItav dan se lepo izrazgovarasmo na ovoj temi, postovao svako svacije misljenje i sad ti skaces ko da sam te u oko ubola. Jbg, imam svoje misljenje i napisacu ga. Ja ne moram da verujem u nesto sto ti mislis da si videla.

Snele, ni meni se ne dopada izvor koji si ti navela ali nisam bas htela sa tim da se sprdam. user posted image I nije svaki covek laksi za 21g. Nisu merili svakog coveka pa ne mozes tako ni da postavis pitanje. Merili su odredjen broj ljudi. Dakle kako je moguce da je odredjen broj merenih pokojnika imao priblizno istu razliku u masi pre i posle smrti?
Imam pitanje, da li su merenja radjena na analitickoj vagi?

< Poruku je uredio minavb -- 29.4.2011 0:14:41 >

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 281
29.4.2011 0:15:15   
Brana

I sta sad ja tebi da kazem? CItav dan se lepo izrazgovarasmo na ovoj temi, postovao svako svacije misljenje i sad ti skaces ko da sam te u oko ubola. Jbg, imam svoje misljenje i napisacu ga. Ja ne moram da verujem u nesto sto ti mislis da si videla.

Meni je ova tema odlicna,zato sam je i procitala i napisala svoje misljenje ne vezano za napadanje licno tvog ali sam napisala ono sto mislim kada si napravila salu na kontu vere vezano za mog post i maltene rekavsi da ja izmisljam,ne mislim da sam videla nego sam videlauser posted image , eto toliko od mene.I ja imam pravo napisati sta mislim,nisam nikog licno napala niti si ti mene ubola u oko jer me to iskreno ne postresa kao sto ti mislisuser posted image Eto toliko od mene ne zelim da se upustam u bezrazloznu diskusiju svi mi imamo argumente za i protiv i kao sto Snelle rece uvek ce tako i biti.
I da otisli smo off totalno!user posted image

< Poruku je uredio Brana -- 29.4.2011 0:18:14 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 282
29.4.2011 0:17:23   
minavb
Jbg, nisi gledala Mucke. Meni je ta epizoda urenebesno smesna.user posted image

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 283
29.4.2011 0:20:05   
Brana

Jbg, nisi gledala Mucke. Meni je ta epizoda urenebesno smesna.user posted image

Da, ali je ne primerno napisanom postu,i da gledala sam Mucke,ne bas svaku epizodu ali vecinu jesam ,tu koju si spomenula nisam,ako mi verujesuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 284
29.4.2011 0:21:28   
minavb
Verujem da nisi. Onaj prvi deo tvog posta nisam  razumela.

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 285
29.4.2011 0:23:42   
Verus
verolino, naravno da mnoge interesuje tema, strahovito me interesuje sve ne istrazeno, misticno, magicno: ali tastatura nije dovoljno "velika" da preko nje iskucam sve sto bih rekla na ovu temu, pa mudro cutim.  Ovo je nesto sto bih rado sa tobom razglabala: ali pod cebetom, sa soljom vruce cokolade i do 3 ujutru, ili dok ne popadamo od umorauser posted image

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 286
29.4.2011 0:24:41   
Brana

Verujem da nisi. Onaj prvi deo tvog posta nisam  razumela.

ok draga tvoje misljenje i ja ga postujem,naravno da nisi razumela,ja dalje ne bih duzila jer si mi vec pokazala koliko postujes tudja misjenja.laku noc!user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 287
29.4.2011 0:27:13   
Snelle
Mina, moj članak se temelji na činjenicama, na eksperimentima, a tvoj na mišljenju pojedinca koji je očigledno ateista.
Eksperimenti su rađeni više puta, u različitim vremenskim razmacima, različiti naučnici su ih radili....tako da je obuhvaćen veliki broj umrlih. Ne znam koja vaga je korišćena, ali sam sigurna da je ona velike tačnosti, jer kako bi drugačije došli do ovako preciznog podatka.

< Poruku je uredio Snelle -- 29.4.2011 0:28:06 >

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 288
29.4.2011 0:31:48   
Verus
Nauka: energija se ne moze kreirati ni unistiti, samo moze da menja oblik.  Mi nismo samo telo, MI smo energija: sto znaci, kad umremo, mora da promeni oblik, i "ode" negde.  A gde, svi cemo saznatiuser posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 289
29.4.2011 0:38:58   
minavb

IZVORNA PORUKA: Snelle

Mina, moj članak se temelji na činjenicama, na eksperimentima, a tvoj na mišljenju pojedinca koji je očigledno ateista.
Eksperimenti su rađeni više puta, u različitim vremenskim razmacima, različiti naučnici su ih radili....tako da je obuhvaćen veliki broj umrlih. Ne znam koja vaga je korišćena, ali sam sigurna da je ona velike tačnosti, jer kako bi drugačije došli do ovako preciznog podatka.

Imam ideju! Ajde da pisemo onim likovima iz " Mith busters" da nam razrese dilemu.
Ja sad nemam vremena da citam sve te clanke. Kad se vratim sa puta prelistacu a ti mi posalhi par linkova na pp. Pravo da ti kazem, ova prica o tezini duse mi je postala zanimljiva kad sam gledala film "21g". Film apsolutno nema veze sa ovom pricom, ali me zagolicalo.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 290
29.4.2011 0:41:51   
Snelle
Nisam gledala film "21" a vidim da se spominje u članku. Znači, ipak nema nikakve veze sa ovime?

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 291
29.4.2011 0:46:11   
minavb
Nema. Film je tezak, o teskim sudbinama nekih ljudi, o bolu koji su trpeli, voljenima koje su izgubili. Valjda su hteli da kazu da covek mora imati dusu kad moze toliko da voli, pati, mrzi... divan film ali tuzan.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 292
29.4.2011 3:38:07   
vukosava
ja inace ni ne kapiram o cemu je ova tema? koja buducnost? neka uopstenа? proricanje?

u teorije zavere ne verujem uopsteno al uvek ima nekih urota

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 293
29.4.2011 3:38:48   
vukosava
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Nauka: energija se ne moze kreirati ni unistiti, samo moze da menja oblik.  Mi nismo samo telo, MI smo energija: sto znaci, kad umremo, mora da promeni oblik, i "ode" negde.  A gde, svi cemo saznatiuser posted image

dust to dust, ashes to ashes

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 294
29.4.2011 7:20:51   
vukosava
IZVORNA PORUKA: verolino

Znam. Ali ti uvek mozes da biras da ih ne postujes. Antoni di Melo je rekao jednu pametnu stvar-izmedju nas i ubice postoji samo jedna razlika-mi o smrti i ubistvu samo razmisljamo, a ubice ga sprovode u delo. Mislim da je mnogo ubica medju vernicima. Zapovesti je lako prekrsiti. U trenutku kad nekom oduzmu zivot mislim da ne misle bas puno na Boga. Jer da misle, ne bi to radili.
Ako si normalan covek i ako verujes i ako ne verujes u Boga nece te plasiti Pakao (prevazidjene su mitoloske slike u kojima nas djavo pece kao kobasice na raznjuuser posted image user posted image user posted image ), vec sopstvena savest. Pakao jeste savest, tj. pakao zna biti savest.
Uvek postoji izbor, a ja smatram da su tih 10 bozijih zapovesti u stvari najnizi stupanj koji covek mora da poseduje da bi se zvao covekom.

najgora su ubijanja "u ime vere"... setite se samo jugoslavije 90-tih. oko cega se ratovalo? kako se tu uopste dele ljudi? kako uopste u jednoj normalnoj zemlji mozes jedan narod, narodnost, deo vec postojeceg naroda ili kako vec ih definises vec da zoves po njihovoj religiji? plus u ateistickoj komunjara drzavi? najgora su mi ta  objasnjenja sta je prava religija... cak sta vise te monoteisticke religije  imaju toliko toga slicnog.

meni je jedna od najvecih nebuloza tolike silne podele recimo samo unutar hriscanstva. svako od njih zna kako da tumaci stari kako novi zavet. samo njima je prava vera. budalastina. recite da skrnavim, bogohulim, uvek ima neko ko zna sta je pravo stvarno. a da li iko moze da cita bibliju na originalnom jeziku? da li je taj prevod koji citamo onaj koji savremeni covek moze da poima na isti nacin kao neko pre x godina? da li se isti izrazi koriste za ono na sta se danas misli da je to? sad ce neko pesnicki da mi odgovori, ne znam ja da je citam (biblija mi je primer, koja god druga knjiga osnova religije da je u pitanju garant isto vazi...)

kao nesto se mrze jevreji a ko je pa bio isus i ostali?

neko pominje egipat, a da pogledate njihovu veru i vere is predela bliskog istoka videli bi da gomila biblijskih prica ima neke slicne jos drevnije bas iz egipta i bliskog istoka...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 295
29.4.2011 9:39:07   
Anoniman
Dobro jutrouser posted image
Defincija diskusije:  poseban oblik grupne interakcije u kojoj članovi zajednički razmatraju pitanja od zajedničkog interesa, razmenjuju i ispituju različite aspekte svojih odgovora, povećavaju znanje ili razumevanje, opravdavaju ili opovrgavaju stavove, odluke, rešenja ili aktivnosti o problemu (predmetu) koji se razmatra.
1) Buducnost je stvar od zajednickog interesa zato smo poset_ili juce ovu temu.
2) Slozicete se da je povecanje razumevanja za neke ljude ovde misaona imenica, kao i povecanje stida i srama.
3) Opovrgavanje stavova se izvodi cvrstim argumentima, dakle onim sto smo videli ili smo na neki nacin u to sigurni. Diskusija podrazumeva-ne mlatiti praznu slamu. Rekao mi Djura, Pera, Mika...Video na TV-u..procitao iz sumnjivih izvora....To ne pali....
Stvar oko koje se slazem sa Snelle jeste oslobadjanje energije. Silom prilika bila sam tri puta pored umirucih ljudi. Svaki put kad bi se zavrsio njihov poslednji udah obavezno bi se nesto polupalo ili puklo u sobi (dva puta je pukla sijalica i jednom pala vaza i razlupala se. To nije slucajnost).
4) Oni koji ne razumeju sta znaci rec diskusija neka odset_aju sa ove teme. Anuk je ovu temu otvorila za one koji imaju nesto pametno reci. Tu se nikako ne ubrajaju polumozgovi koji mi trenutno iskacu pred ocima.
P.S. Mnogi bi mogli da uce od Mine. Mene jos nije ubedila u iskljucivost nauke, ali me je ubedila da je odlican sagovornik (ovde ubrajam i Vukosavu).
6) Verka, ja jedva cekam da dodjes...Ali prvo pijemo trac kavu, pa tek onda problemskuuser posted image
7) Ja odoh da skuvam tursku, pa dolazim.user posted image

< Poruku je uredio verolino -- 29.4.2011 9:46:22 >

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 296
29.4.2011 10:09:26   
minavb
Ja odoh na put. Ti pametnice izvestavaj

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 297
29.4.2011 10:10:36   
Anoniman
Srecan putuser posted image
Ne brini. Lazanski je na terenuuser posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 298
29.4.2011 10:12:34   
Anoniman

user posted image user posted image user posted image
Tako je.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 299
29.4.2011 10:15:56   
Ana RR

user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Pismo nezainteresovanim članovima porodice
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here