|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
25.4.2011 12:25:35   
Verus
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Secam se da sam citala za nju-a sada ima bebu od 5,6 meseci ili malko stariju koja takodje ima alergiju na kravlje mleko!  Majku mu...a zelim da je polako prebacim da pije mleko kad vec jede sve pa da ne pije vise ad...al dobro ako mora mora sta da se radi.  Ja sam H dala malo soka od pomorandze 2x do sada i sve je bilo ok.  Takodje sam joj dala na vrh prsta kikiriki putera (1x do sada) i da kucam u drvo sve je ok, MADA alergija se i desi po 2 ili 3 izlaganju, tako da cekam jos nedelju dana pa cu dati 2x. 

Znam da po starosti nismo vise u ovoj temi, ali pisem ono sto mnogi daju do prve godine a mi  nismo tako da   cem' da kopiram i u 1-2 godine starosti, nek se nadje.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 451
25.4.2011 13:48:07   
Anck Su Nmaun
Ni mi jos nismo ruckali kupus jedino, ali jesmo one male kupusice Prokelj bese, pa to mu dodje slicno, zar ne?
Ribom bas i nije odusevljena , ali cistu sam joj davala, sigurno bi smazala da sam joj mesala jer inace sve jede bez problema user posted image

Inace  spava dva puta po 45 min od prilike, pa nam raspored dodje ovakav
oko 9h mleko 300ml
nekad malo doruckuje samnom , sira, pavlake, virslice, a ako preskoci onda voce sad plazmom ili s jogurtom oko 11-12h
oko 15 h rucak, povrce sa mesom ili jajetom ( ponekad joj dam cisto povrce jedan dan preskocimo )
oko 18-19 vecera  i pred spavanje oko 21 mleko 300ml

Inace voce bi uvek jela, u bilo koje doba dana da joj dam da nesto gricka uvek je za!
Voli pomalo onaj Snuki-smoki , bananicu il kinder jaje sam joj dala  2-3 puta onako malo al nije luda tim,  i bolje, srecna zam kad krka vockice umesto tog smeca user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 452
25.4.2011 13:56:06   
Olga75
meni se prokelj cini malo gorak user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 453
25.4.2011 14:02:08   
Anck Su Nmaun
Sta znam , meni dosta te hrane nema nikakvog ukusa,prokelj  i irise grozno, brokoli uzasssss , a mirisi boze sacuvaj, al ona sve kraka, a uvek joj mesam svega i svacega pa valjda ubija gorcinu , sta znam.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 454
25.4.2011 14:04:48   
Olga75
neka jede i neka raste pile malo ,
i zvercica jede prokelj a meni je goraaaak

Direktna veza do poruke: 455
25.4.2011 14:07:00   
Anck Su Nmaun
A neko gore spomenu lenjost...hmm..moja mala lenjivica nece nista u ruku da uzme pa da jede , vec samo zine....i daj! Jedino sama uzme vodu il sokic za one drskice!

Dam joj smoki ona ga baci, a kad joj prinesem iz moje ruke onda gricka

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 456
25.4.2011 14:08:50   
Olga75
ja sma zvercici morala da pokazem kako se jede iz ruke , dala sam joj parce jabuke ( ali to ne preporucujem jer se jednom sa istom davila ) i ja sam uzela jedno pa smo zajedno jele
mozda da probas sa bananomuser posted image

Direktna veza do poruke: 457
25.4.2011 14:13:47   
Anoniman
Kako pravite prokelj? Probajte da ga samo blanširate par minuta u ključaloj vodi, onda poređate u vatrostalnu i prelijete mešavinom pavlake i jajeta, pa zapečete. Ja ga ne podnosim, smrdi mi i fuj mi je, ali ovako mogu da ga pojedem, N. takođe.

A nemoj Anck da se opterećuješ što ne jede sama, naučiće kad bude imala malo više strpljenja, sigurno je aktivna i nema vremena kao i mnoga decauser posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 458
25.4.2011 14:19:12   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: Nedja RR
sigurno je aktivna i nema vremena kao i mnoga decauser posted image

Kako ovo smesno zvuci ali tako je, bas nema vremena. Prekinem je  u igranju da jede  i treba mi 5 min da je posadim mirno u stolicu da bi jela, pustim crtani ili dam nesto u ruke da se  igra i onda se smiri.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 459
25.4.2011 14:25:01   
Anoniman
Ma nije smešno, većina dece je suviše zauzeta otkrivanjem svega u tom uzrastu, da bi mirno sedeli i jeli, a kad sami jedu treba im mnogo više vremena da se najedu. Ovako, mama nahrani u tri poteza i nazad na igranjeuser posted image

Direktna veza do poruke: 460
25.4.2011 14:26:25   
Olga75
ja sam zvercici dala u ruku uzinu pa sta je pojela pojela je
a da je bilo svugde hrane to je istina user posted image
i sad je bude svugde

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 461
25.4.2011 14:35:02   
sneza24
David hoce da jede sam kasikom ako je to ono sto voli,na primer griz.Onda jede on jednom kasikom a ja drugom dopunjavam jer kad bih ga pustila da jede sam onda bi to trajalo satima.
A jede i iz ruke sam plazmu ili tako neki keks.Letos sam mu davala da sam jede kajsije i breskve,mozete da zamislite na sta lici posle.
I voli kecap da lize user posted image sipam malo na tanjiric on gurne prst unutra i onda ga olize.

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 462
27.4.2011 20:04:11   
mejvis
Evo nas u ovoj temi! user posted image
Danas smo prvi put jeli šampinjone...i svidelo nam se....user posted image

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 463
27.4.2011 20:05:33   
Verus
user posted image  bravo za sampinjone-i dobro dosli u temuuser posted image

Kako si mu spremala? Sa cim si dala?

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 464
27.4.2011 20:08:42   
mejvis
Malo mladog luka, mladog krompira, piletina, šampinjoni, origano, malo vegete i paradajza iz tetrapaka. Super je ukusno!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 465
27.4.2011 20:16:28   
Verus
I ja bih jelauser posted image

H voli za uzinu seckan tvrdi sir (poput trapista) i sveze seceni krastavci.  Za rucak sam joj 2x pravila sir otopljen u tortilji (jel tako zovete?), na tihoj vatri u tiganju (bez ulja) stavim tortilju i  narendan trapist, pustim da se sve lepo otopi, presavijem na pola i jos ispecem a obe strane.  Pustim da se prohladi i isecem na male kockice, jako joj se to svidja....

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 466
27.4.2011 21:02:25   
mejvis
Odlična ti je ideja za tortilju!!! Čak bi moglo tu da se doda i malo dinstanog povrća?!user posted image Ovaj moj od sira najviše voli one trougliće u celofanu tipa zdenke ja mu dajem neki "happy cow" light. Jako je mekan i maziv pa mu se valjda zato sviđa. Večeras je pojeo 2 ta trouglića sa hlebom ali više sira manje hleba... A krastavce mu još niam davala, a trebalo bi.....

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 467
28.4.2011 1:27:29   
liliana
Griz-kako pravite? Ja sam joj skuvala sa mlekom, bez šečera-neče da jede.(doduše-bljak je, nema ukusa, ne bih to ni ja jela)-a kada sam pomešala bananu-hoče.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 468
28.4.2011 4:41:27   
Verus
mejvis, mozes svasta u tortilju, jedan dan sam joj stavila sira i piletine (izrostiljane), sitno seckane, a uz to sam joj posluzila bareni brokoli, mada i dinstano povrce bi bilo lepo, malo paprike, tikvica...

liliana: ja joj retko dam griz, slabo sta hoce od tih kasica, nije nikad bila ljubitelj....ali kad napravim, ja joj stavim malkice smedjeg secera, tek da da ukus,skuvam griz na mleku-kako vec pise na kutiji tako stavim.  Moze da se umesa voce, tako da je to po meni skroz ok sto radis sa bananom.

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 469
28.4.2011 7:38:05   
Anoniman
liliana, griz slobodno zasladi sa malo braon šećera i možeš ubaciti suvo grožđe i suve kajsije, ili posuti sa malo cimeta. Mljac! user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 470
28.4.2011 15:32:29   
Anck Su Nmaun
Ja u griz ubacim malo cokolina i onda bude lepo.

Danas smo ruckali piletinu i spanac..Sve seckano nista blendirano, al ona na svaki drugi zalogaj krece da povraca, gadi joj se...na kraju se i ispovracala. A da ne govorim da pojede upola manje nego blendirano user posted image bas neznam kako da predjemo na krupniju hranu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 471
28.4.2011 15:34:45   
*Alexx*
Pa nemoj je siliti. Ako neće - neće. Nek jede još neko vreme blendirano, ništa joj neće faliti. user posted image
I ne verujem da joj se gadi, već ne ume još da sažvaće, pa joj zapinje u grlu, i samim tim se ispovraća.

< Poruku je uredio *Alexx* -- 28.4.2011 15:35:40 >

Do not speak - unless it improves on silence.

Direktna veza do poruke: 472
28.4.2011 16:55:29   
Anck Su Nmaun
Ma pusti me sva se istraumiram kad ona krene tako  kao da se davi ili da povraca, a sve  je toliko sitno iseckano al dzabe, jede ona sir sitno sa hlebom, rezance i tako neko povrce iz supe, sitno sargarepu, al meso nikako. Ona kao nesto zvacka al opet se tako  napinje da povrati user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 473
28.4.2011 18:23:31   
mejvis
Isto je i kod nas, ;im nije pasirano, gadi se, naro;ito meso. Tako da, najbitnije je da jede, pa sve pasiram....user posted image

Direktna veza do poruke: 474
28.4.2011 18:34:22   
liliana
I ja sve pasiram. Doduše, probali smo, onako kao u igri, da  joj dam skuvanu tikvicu i šargarepu da gricka.
P.s. Hvala na odgovorima za griz!user posted image

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here