Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.4.2011 12:25:35
|
|
|
|
Verus
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Secam se da sam citala za nju-a sada ima bebu od 5,6 meseci ili malko stariju koja takodje ima alergiju na kravlje mleko! Majku mu...a zelim da je polako prebacim da pije mleko kad vec jede sve pa da ne pije vise ad...al dobro ako mora mora sta da se radi. Ja sam H dala malo soka od pomorandze 2x do sada i sve je bilo ok. Takodje sam joj dala na vrh prsta kikiriki putera (1x do sada) i da kucam u drvo sve je ok, MADA alergija se i desi po 2 ili 3 izlaganju, tako da cekam jos nedelju dana pa cu dati 2x. Znam da po starosti nismo vise u ovoj temi, ali pisem ono sto mnogi daju do prve godine a mi nismo tako da cem' da kopiram i u 1-2 godine starosti, nek se nadje.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.4.2011 13:48:07
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ni mi jos nismo ruckali kupus jedino, ali jesmo one male kupusice Prokelj bese, pa to mu dodje slicno, zar ne? Ribom bas i nije odusevljena , ali cistu sam joj davala, sigurno bi smazala da sam joj mesala jer inace sve jede bez problema Inace spava dva puta po 45 min od prilike, pa nam raspored dodje ovakav oko 9h mleko 300ml nekad malo doruckuje samnom , sira, pavlake, virslice, a ako preskoci onda voce sad plazmom ili s jogurtom oko 11-12h oko 15 h rucak, povrce sa mesom ili jajetom ( ponekad joj dam cisto povrce jedan dan preskocimo ) oko 18-19 vecera i pred spavanje oko 21 mleko 300ml Inace voce bi uvek jela, u bilo koje doba dana da joj dam da nesto gricka uvek je za! Voli pomalo onaj Snuki-smoki , bananicu il kinder jaje sam joj dala 2-3 puta onako malo al nije luda tim, i bolje, srecna zam kad krka vockice umesto tog smeca
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.4.2011 13:56:06
|
|
|
|
Olga75
|
meni se prokelj cini malo gorak
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.4.2011 14:02:08
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Sta znam , meni dosta te hrane nema nikakvog ukusa,prokelj i irise grozno, brokoli uzasssss , a mirisi boze sacuvaj, al ona sve kraka, a uvek joj mesam svega i svacega pa valjda ubija gorcinu , sta znam.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.4.2011 14:04:48
|
|
|
|
Olga75
|
neka jede i neka raste pile malo , i zvercica jede prokelj a meni je goraaaak
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.4.2011 14:07:00
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
A neko gore spomenu lenjost...hmm..moja mala lenjivica nece nista u ruku da uzme pa da jede , vec samo zine....i daj! Jedino sama uzme vodu il sokic za one drskice! Dam joj smoki ona ga baci, a kad joj prinesem iz moje ruke onda gricka
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.4.2011 14:08:50
|
|
|
|
Olga75
|
ja sma zvercici morala da pokazem kako se jede iz ruke , dala sam joj parce jabuke ( ali to ne preporucujem jer se jednom sa istom davila ) i ja sam uzela jedno pa smo zajedno jele mozda da probas sa bananom
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.4.2011 14:13:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Kako pravite prokelj? Probajte da ga samo blanširate par minuta u ključaloj vodi, onda poređate u vatrostalnu i prelijete mešavinom pavlake i jajeta, pa zapečete. Ja ga ne podnosim, smrdi mi i fuj mi je, ali ovako mogu da ga pojedem, N. takođe. A nemoj Anck da se opterećuješ što ne jede sama, naučiće kad bude imala malo više strpljenja, sigurno je aktivna i nema vremena kao i mnoga deca
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.4.2011 14:19:12
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR sigurno je aktivna i nema vremena kao i mnoga deca Kako ovo smesno zvuci ali tako je, bas nema vremena. Prekinem je u igranju da jede i treba mi 5 min da je posadim mirno u stolicu da bi jela, pustim crtani ili dam nesto u ruke da se igra i onda se smiri.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.4.2011 14:25:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma nije smešno, većina dece je suviše zauzeta otkrivanjem svega u tom uzrastu, da bi mirno sedeli i jeli, a kad sami jedu treba im mnogo više vremena da se najedu. Ovako, mama nahrani u tri poteza i nazad na igranje
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.4.2011 14:26:25
|
|
|
|
Olga75
|
ja sam zvercici dala u ruku uzinu pa sta je pojela pojela je a da je bilo svugde hrane to je istina i sad je bude svugde
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.4.2011 14:35:02
|
|
|
|
sneza24
|
David hoce da jede sam kasikom ako je to ono sto voli,na primer griz.Onda jede on jednom kasikom a ja drugom dopunjavam jer kad bih ga pustila da jede sam onda bi to trajalo satima. A jede i iz ruke sam plazmu ili tako neki keks.Letos sam mu davala da sam jede kajsije i breskve,mozete da zamislite na sta lici posle. I voli kecap da lize sipam malo na tanjiric on gurne prst unutra i onda ga olize.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.4.2011 20:04:11
|
|
|
|
mejvis
|
Evo nas u ovoj temi! Danas smo prvi put jeli šampinjone...i svidelo nam se....
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.4.2011 20:05:33
|
|
|
|
Verus
|
bravo za sampinjone-i dobro dosli u temu Kako si mu spremala? Sa cim si dala?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.4.2011 20:08:42
|
|
|
|
mejvis
|
Malo mladog luka, mladog krompira, piletina, šampinjoni, origano, malo vegete i paradajza iz tetrapaka. Super je ukusno!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.4.2011 20:16:28
|
|
|
|
Verus
|
I ja bih jela H voli za uzinu seckan tvrdi sir (poput trapista) i sveze seceni krastavci. Za rucak sam joj 2x pravila sir otopljen u tortilji (jel tako zovete?), na tihoj vatri u tiganju (bez ulja) stavim tortilju i narendan trapist, pustim da se sve lepo otopi, presavijem na pola i jos ispecem a obe strane. Pustim da se prohladi i isecem na male kockice, jako joj se to svidja....
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.4.2011 21:02:25
|
|
|
|
mejvis
|
Odlična ti je ideja za tortilju!!! Čak bi moglo tu da se doda i malo dinstanog povrća?! Ovaj moj od sira najviše voli one trougliće u celofanu tipa zdenke ja mu dajem neki "happy cow" light. Jako je mekan i maziv pa mu se valjda zato sviđa. Večeras je pojeo 2 ta trouglića sa hlebom ali više sira manje hleba... A krastavce mu još niam davala, a trebalo bi.....
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.4.2011 1:27:29
|
|
|
|
liliana
|
Griz-kako pravite? Ja sam joj skuvala sa mlekom, bez šečera-neče da jede.(doduše-bljak je, nema ukusa, ne bih to ni ja jela)-a kada sam pomešala bananu-hoče.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.4.2011 4:41:27
|
|
|
|
Verus
|
mejvis, mozes svasta u tortilju, jedan dan sam joj stavila sira i piletine (izrostiljane), sitno seckane, a uz to sam joj posluzila bareni brokoli, mada i dinstano povrce bi bilo lepo, malo paprike, tikvica... liliana: ja joj retko dam griz, slabo sta hoce od tih kasica, nije nikad bila ljubitelj....ali kad napravim, ja joj stavim malkice smedjeg secera, tek da da ukus,skuvam griz na mleku-kako vec pise na kutiji tako stavim. Moze da se umesa voce, tako da je to po meni skroz ok sto radis sa bananom.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.4.2011 7:38:05
|
|
|
|
Anoniman
|
liliana, griz slobodno zasladi sa malo braon šećera i možeš ubaciti suvo grožđe i suve kajsije, ili posuti sa malo cimeta. Mljac!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.4.2011 15:32:29
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ja u griz ubacim malo cokolina i onda bude lepo. Danas smo ruckali piletinu i spanac..Sve seckano nista blendirano, al ona na svaki drugi zalogaj krece da povraca, gadi joj se...na kraju se i ispovracala. A da ne govorim da pojede upola manje nego blendirano bas neznam kako da predjemo na krupniju hranu
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.4.2011 15:34:45
|
|
|
|
*Alexx*
|
Pa nemoj je siliti. Ako neće - neće. Nek jede još neko vreme blendirano, ništa joj neće faliti. I ne verujem da joj se gadi, već ne ume još da sažvaće, pa joj zapinje u grlu, i samim tim se ispovraća.
< Poruku je uredio *Alexx* -- 28.4.2011 15:35:40 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.4.2011 16:55:29
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ma pusti me sva se istraumiram kad ona krene tako kao da se davi ili da povraca, a sve je toliko sitno iseckano al dzabe, jede ona sir sitno sa hlebom, rezance i tako neko povrce iz supe, sitno sargarepu, al meso nikako. Ona kao nesto zvacka al opet se tako napinje da povrati
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.4.2011 18:23:31
|
|
|
|
mejvis
|
Isto je i kod nas, ;im nije pasirano, gadi se, naro;ito meso. Tako da, najbitnije je da jede, pa sve pasiram....
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.4.2011 18:34:22
|
|
|
|
liliana
|
I ja sve pasiram. Doduše, probali smo, onako kao u igri, da joj dam skuvanu tikvicu i šargarepu da gricka. P.s. Hvala na odgovorima za griz!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.