|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Voda
21.3.2011 19:05:49   
pepeljuga
i moj vuk se bas naliva vodom, prosto obozava, i nikad ne odbija. fino jede, a za vodu je uvek raspolozen i popije koliko god da mu dam user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 251
21.3.2011 19:06:14   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Meni, kad sam je gledala, se nekako cinilo da ona flasicu vise zvacka i gricka nego sto bas bas pije, kao da je zedna. Mozda mi se ucinilo, ali je l' postoji mogucnost da joj prija zato sto joj rastu zubi?

Da , i to radi , žvaćka flašicu , ali tokom dana baš cevči vodu .

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 252
   [Obrisana poruka]
21.3.2011 19:08:09   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 253
21.3.2011 19:09:51   
Ivanka 75
Ma ja cu ovih dana da joj nakapam koju kap pomorandze u vodu ionako uskoro puni 6 meseci!

Mi o vodi, meni upravo puce ventil u kuhinji....user posted image user posted image user posted image  

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 21.3.2011 19:10:03 >

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 254
21.3.2011 19:20:57   
SareniVrabac
Bubo, ne znam da li ce ti ovo sta znaciti.... ako sam dobro skontala tvoja bebica je na dohrani, a nama je patronazna rekla da bebe koje su na dohrani mnogo vise im se trazi voda od beba koje samo sisaju...tako da nemoj da te to brine 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 255
21.3.2011 19:24:57   
Anoniman
Znam Vrapče , zato se kao i tešim ...

(odgovor članu SareniVrabac)
  Direktna veza do poruke: 256
21.3.2011 19:34:02   
SareniVrabac
znas kako moja svekrva kaze " samo daj sto vise vode da pije, bice pametniji(u tvom slucaju pametnija), tako sam i ja mojoj deci davala" user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 257
21.3.2011 19:36:11   
Anoniman
Hm ... tvojoj svekijevki su izgleda uskraćivali vodu kad je bila mala user posted image

(odgovor članu SareniVrabac)
  Direktna veza do poruke: 258
21.3.2011 20:37:16   
Anoniman
BubaMiro:

IZVORNA PORUKA: New Mom

IZVORNA PORUKA: Tash

Marko i više. Nego ne znam koliko "sme"? I danas nađem u nekim novinama da beba treba da pije 150ml na kg težine.  To bi u markovom slučaju bilo 1125ml dnevno!!! 

Da, na pedijatriji su to isto rekli: 150ml (neki navode 100ml)/kgTT/24h za odojče.

IZVORNA PORUKA: Tash

Pa, nešto tu nije ok, jer je nastavak konstatacije bio da bi po tome odrastao čovek trebao popiti 10 litara tečnosti na dan!  Ali ja zaista mislim da je to nezdravo. Mislim, ko još pije 10l vode dnevno? Mislim da ni beba ne treba da pije toliko baš. 

Otprilike ide ovako:
Odojčetu od 3 do 10kg težine je potrebno 100ml (150ml) vode na 1 kg mase dnevno. Malom i predškolskom detetu težine (11-20kg) potrebno je 1000ml + 50ml vode na svaki kilogram preko 10kg. Detetu školskog uzrasta težine (21-50kg) potrebno je 1500ml +- 20ml na svaki kilogram preko 20kg. Adolescentima i odraslim osobama potrebno je prosečno 2 do 3l vode dnevno.
Najveći deo vode se eleminiše iz organizma odojčeta. Dnevni promet vode u odojčeta je od 10 do 15% njegove telesne mase  a u odraslog samo 2 do 4%.

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 259
21.3.2011 20:42:01   
Anoniman
Tash , videla sam ja to , nego mi delovaste neusaglašeno , pa sam se mislila , mislila , mislila ... user posted image Ali ok , znači po ovom pravilu ne treba da brinem .

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 260
21.3.2011 20:46:01   
Anoniman
Ja sam pročitala u nekim novinama, pa sam još 3x pročitala jer mi delovalo puno. user posted image Onda je NM potvrdnila da knjige tako kažu.
A pedijatri će ti reći da beba može piti dokle god to ne remeti obroke.
E sad, na nekoj str pre je neko pisao o nekom preteranom razređivanju krvi i ne-znam-šta-sve... ono što znam sigurno jeste da voda utiče na razređivanje krvi jer su nama u bolnici rekli da Marku dajeo vode jer mu je gusta krv pa se braunile zato začepe i propadnu. Ali ne znam koja je gornja granica. To je sve tako nekako neodređeno. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 261
21.3.2011 20:55:47   
magnetic
Moja Dunja bas slabo pije vodu.Mislim voli je i hoce ali samo gutljaj-dva i dosta,pa za sat-dva ako ponudim opet tako malo.Tako da za ceo dan popije mozda i 1 dcl.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 262
21.3.2011 21:18:59   
Snelle
Lana je tek pre 10-ak dana počela da pije vodu u većoj količini. Do tada isto kao i tvoje dete magnetić, pa i manje.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 263
21.3.2011 21:34:55   
Dora
Sara je sisala do 6. meseca i nekako je razumljivo što nije htela vodu. Međutim, od kad je počela da pije AD i da jede, vodu nije htela uopšte! Tek evo pre dva tri dana je počela, i to po malo... a svaki dan sam je uredno nudila...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 264
21.3.2011 21:35:11   
Anoniman
Oooooooooooo Snelle, da te skidamo lagano sa vešala? user posted image

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 265
14.4.2011 11:40:33   
Lu
IZVORNA PORUKA: Cmoki

Све врсте флаширане воде производе се у фабрикама, а затим се носе у велике магацине – а онда их доведу у појединим продавницама да се продаје. Сами, никада не би се усудили да пијеемо воду, ако се налази толико времена, негде у нашим домовима. Сви знамо да вода за пиће и сва храна треба да се конзумира свеже. Да се преноси вода из далеко са камиона не изгледа сасвим добра идеја, посебно ако су узме и додатни фактор загађења животне средине и високе трошкове.
Људе све чешче одлучују да купе флаширану воду - мислећи да не постоји боље решење. Али то решење је скупо и незгодно. Кад се одлучимо на овај корак - флаширану воду да буде део наше воде у исто време одлучимо и носити стотине тешких боца које бацамо када су празне, што само доприносе загађењу на већ прилично загађене околине око нас. Поред ове непогодности и велики трошкови које су дате за флаширану воду, не можемо бити сигурни да састав бочице је стварно доброг квалитета.

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Cmoki, šta je poenta? Ne piti flaširanu vodu? Piti česmovaču? Kupiti bokal?

IZVORNA PORUKA: n i n a

Rosa u balonima od po 6litara, i profiltrirana česmuša kroz "onaj" bokal 

IZVORNA PORUKA: Cmoki

Ja sam imala problem piti vodu iz cesme i pocela sam piti flasiranu. Posle 8 meseci imala sam tegobe sa jetrom. Rekao mi doktor da je to od flasirane vode, koja sa sobom nosi otrovne supstance. Nisam znala sta raditi i jedna moja prijateljica iz Makedonije donela mi sredstvo za prociscavanje vode iz Norveske, zove se Vivatap. Preporodila sam se. Dejem je i mom detetu. Od tada nabavljam to od Makedoniju. Sredstvo je kao cajne kesice koje se stavljaju u 2 litara vode sa cesme.

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Znam sa kog izvora gradskog vodovoda pijemo vodu pa tako i koristimo iskljucivo vodu sa cesme. Voda sa tog izvora ser ne preciscava, samo se hlorise.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 266
14.4.2011 11:59:01   
prolece
Deca piju Rosu, a mi iz bokala za prečišćavanje. Mm svoj bokal drži u frižideru, jer mu ništa nije dovoljno hladno, a ja svoj na sobnoj T

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 267
14.4.2011 12:03:42   
Cmoki
Zasto i decu ne dajete da piju sa bokala? Bolje to nego sa flase!

(odgovor članu prolece)
Direktna veza do poruke: 268
14.4.2011 12:13:19   
prolece
Iskreno, i ja sam se zapitala posle ovih tvojih postova.

(odgovor članu Cmoki)
Direktna veza do poruke: 269
14.4.2011 12:16:53   
isidora88
za mateju rosu po preporuci pedijatra a mm i ja pijemo cesmovacu,ne prija nam flasirana,jedino kad smo van kuce uzmemo flasirnu vodu. ne zamaram se tim sta je stetno i koliko jer danas nista nije zdravo tako da i domaca i kupovna voda imaju nedostatke tako da mi dodje na istouser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu prolece)
Direktna veza do poruke: 270
14.4.2011 12:25:42   
prolece
IZVORNA PORUKA: isidora88

jer danas nista nije zdravo tako da i domaca i kupovna voda imaju nedostatke tako da mi dodje na istouser posted image
Tako i mm kaže: "Zato pijem Coca-colu, bar da uživam, a uostalom, od nečeg mora da se umre."

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 271
14.4.2011 12:44:25   
Anoniman
Mi pijemo i rosu i sa česme, svo troje, kako kad.

(odgovor članu prolece)
  Direktna veza do poruke: 272
14.4.2011 12:51:52   
Cmoki
Pa da mora da se umre nekad, ali ako znate sta plastika radi zivotnoj okolini onda bar mislite kakvu sredinu za zivot ostavljate vasoj deci. Recite dali nasi roditelji su imale plasticne flase, ili ako se secate kakve ambalaze su se koristili nekada? Staklo

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 273
14.4.2011 12:54:12   
Lu
Mi pijemo vodu sa vlastitog izvora, često nju i naspem u bočicu i nosim ako negdje idemo a ponekad i kupim.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Cmoki)
Direktna veza do poruke: 274
14.4.2011 13:03:10   
Cmoki
U plasticnoj boci naspete?

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here