mysunshine
|
Moj D., koji ima 25 dana, ima zelenu kaku. Ili bolje receno, imao je dok nismo uveli AD pre 2 dana. Elem, patronazna mi je rekla da je jedino "zabokrecina bez sadrzaja" stolica koja pokazuje da je dete gladno. Generalno, jede na 2-2,5 sata! I sta se desava! Njemu se pojavila zelena stolica, sa malo sluzi (nema slinice) i sa malo grumuljica i nisam bila bas nacisto, ali, vidim, nije cista zelena voda pa se utesim. A njemu apetit nemoguc poslednjih nedelju dana. Medjutim, jede on normalno, samo malo cesce, nije neraspolozen, osim kad mu se spava. I dalje ne pomisljam da je gladan, dok mi se u sredu nije ukakio na pelenu, dok sam ga presvlacila i to zelena voda sa malo grumuljica! Pozovemo dom zdravlja da pitamo da li mozemo nezakazano da dojemo kod pedijatra, jer imamo 3 nedelje, i zena nam kaze da ne dolazimo osim ako nije hitno, jer je beba mnogo mala a uzasna je guzva-sve sama virusna deca. Kazemo mi u cemu je problem i ona nas napadne da nam je dete gladno i sta je to sa nama itd i da mu damo adaptirano mleko. Ja u plac-gladno mi dete nekoliko dana, pa kakva sam ja to majka......itd. Pokleknemo i tu noc, posle dva podoja, damo mu po 60ml Aptamila i cini mi se da je lakse zaspao i naravno, vec sledeca stolica je bila zuta, malcice zelena i kompaktnija. Ja poludela jer stvarno mi je dojenje bilo prioritet ,ali, definitivno njemu nije bilo dovoljno moje mleko. Sada mu dajem 1-2 puta dnevno AD, posle podoja. Imam mleka, ali, ocigledno, njemu to nije dovoljno. Juce preko dana sam forsirala samo dojenje i vec oko 17h kaka mu dobila malcice zelenu nijansu, a on nije hteo da zaspi dok nije popio 60ml. I ne znam zasto. Ocajna sam, bas, bas. Kad mu dam flasicu sa mlekom, placem i kukam kao nenormalna. Da li mozda zna neko da li je moguce da je kalorijski slabo moje mleko i kako ja to da proverim. Kidam se kad cujem da prducka i da kaki zeleno cim ga stavim na siku. Gde gresim, pojma nemam!
|