Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 27.1.2011 13:41:17
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
Sledeće godine je 15.aprila. Znaci sledece godine i uskrs i rodjendan u isti dan.tada je mm rodjendan
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 27.1.2011 13:45:51
|
|
|
|
Lu
|
Izgleda da sam loše informisana Ana ono je jako komlikovano i nisam sve ni iščitala Ništa od sad ću samo da pitam kad je, hvala
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 27.1.2011 13:46:59
|
|
|
|
Ana RR
|
Lu, ni meni nije jasno ali eto malo se pravim pametna
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 27.1.2011 13:54:27
|
|
|
|
liliana
|
Svoj deci -školarcima srećna školska slava- Sveti Sava!!!
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 27.1.2011 13:55:10
|
|
|
|
Anoniman
|
danas pravoslavna crkva slavi Svetog Savu. Свети Сава (световно име Растко, монашко име Сава; рођен око 1175. године у Расу, умро 14. јануара 1236. у Трнову, Бугарско царство) је био најмлађи син српског великог жупана Стефана Немање, светогорски монах, јеромонах и архимандрит Студенице, први архиепископ аутокефалне Српске архиепископије, дипломата, законодавац, књижевник и ходочасник. Широко се сматра једном од најзначајнијих личности српске историје, а Српска православна црква га слави као свеца. Његова личност је остварила велики утицај на средњевековно српско књижевно стваралаштво, а његов култ се вековима негује у српском народу.
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 27.1.2011 14:22:48
|
|
|
|
Lu
|
E pa Sretna Slava i imedan svim Savama
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 27.1.2011 14:24:28
|
|
|
|
gagana83
|
Srecan Sveti Sava svima koji slave
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 27.1.2011 14:47:46
|
|
|
|
magnetic
|
SRETNA SLAVA
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 27.1.2011 18:22:44
|
|
|
|
nala
|
Srecna slava svim skolarcima i kolegama prosvetarima! (Odnosi se na sve prosvetare, naravno i na one koji rade na fakultetima )
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 14.2.2011 7:25:49
|
|
|
|
bebironcic
|
Svima koji slave srecan Sveti Trifun
< Poruku je uredio bebironcic -- 14.2.2011 7:30:26 >
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 14.2.2011 8:36:45
|
|
|
|
Lu
|
Sretna Slava Sv. Trifuna svima koji slavite
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 14.2.2011 18:30:45
|
|
|
|
New Mom
|
Srećna slava Sv.Trifun svima koji slave!
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 22.2.2011 11:25:34
|
|
|
|
Lu
|
Kad pravoslavci krenu sa postom prije Vaskrsa ?
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 22.2.2011 11:27:48
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Kad pravoslavci krenu sa postom prije Vaskrsa ? u glavi mi je 7.3., proveriću....
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 22.2.2011 11:32:00
|
|
|
|
Lu
|
Pitam da usporedim Kod katolika su utorak 8.3. poklade (mačkare, maskenbal), djeca kupe slatkiše po kućama, krofne, ...a na čistu srijedu 9.3. započinje post (Korizma) 40 dana prije Uskrsa.
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 24.2.2011 15:33:19
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: Lu RR Kad pravoslavci krenu sa postom prije Vaskrsa ? u glavi mi je 7.3., proveriću.... jeste 7.3. počinje
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 24.2.2011 17:08:07
|
|
|
|
Lu
|
Dunja šta je 7.3., kako se zove taj dan i jel postite sve do Uskrsa, neko sve a neko odredi neke dane ili kako
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 24.2.2011 17:24:00
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Dunja šta je 7.3., kako se zove taj dan i jel postite sve do Uskrsa, neko sve a neko odredi neke dane ili kako 7.3. u Pravoslavnom crkvenom kalendaru za 2011. označen je kao početak posta; nije označen crvenim niti crnim slovom, znači jeste praznik (pošto se svakog dana slavi određeni Svetac), ali nije veliki praznik i slave se Sveti mučenici u Egeniji. Posti se do Vaskrsa 24.4. ceo post, prva i poslednja nedelja po pravilu na vodi, pred pričest. Po pravilu posti se ceo post ali ne rade svi tako. Neki poste samo poslednju nedelju itd......neki ne poste......
< Poruku je uredio dunja RR -- 24.2.2011 17:26:16 >
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 24.2.2011 17:28:33
|
|
|
|
Lu
|
Hvala Dunja na objašnjenju, baš me zanimalo Pisala sam u temi šta slave katolici, kako se kod nas posti
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 24.2.2011 18:40:50
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Hvala Dunja na objašnjenju, baš me zanimalo Pisala sam u temi šta slave katolici, kako se kod nas posti Videla sam:)
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 6.3.2011 21:52:11
|
|
|
|
choopa choops
|
Danas su Bjele poklade. Danas je L isla u maskare, a M ce tek iduce godine jer je premali. Nastavljaju tradiciju. Nekada davno i MM je isao u maskare Evo kako se kod nas obiljezavaju IZVORNA PORUKA: choopa choops Snelle maskare su kod nas zadnje nedelje pred veliki uskrsnji post. Djeca se maskaraju, idu sa zvonima, trubama, zveckama (bilo sta sto dreci ) od kuce do kuce i vicu: "Daj baba jaja, daj baba jaja" I onda im domacica da jaja i slatkisa. Taj obicaj potice jos od davnina kad se nije imalo jaja kao sada, vec su se ta skupljena jaja cuvala i kuvala za Uskrs, pravile se posalstice i tako Eto
< Poruku je uredio choopa choops -- 6.3.2011 21:53:02 >
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 6.3.2011 21:55:04
|
|
|
|
pepino
|
Sutra pocinje Uskrsnji post,gledala sam kalendar ne pise da je neki veliki svetac,valja li se sutra raditi,prati ves i to?
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 6.3.2011 22:01:37
|
|
|
|
Olga75
|
i mi smo isli na maskare jer u sredu pocinje post
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 6.3.2011 22:05:07
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR i mi smo isli na maskare jer u sredu pocinje post E to te pitam Aj sad u temu Sta slave katolici Pa cemo onda opet jedan KLIK Salim se, ma pitam te zato jer znam da rijetko gdje ima taj obicaj kod pravoslavaca, osim kod nas, a opet isli ste danas u maskare, a vidis kod Lu idu u utorak, dan prije pocetka posta (kao kod nas), pa si me zbunila potpuno.
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 6.3.2011 22:08:41
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
pepino nije crveno slovo. Slobodno mozes da radis.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?