Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 13.12.2010 12:00:43
|
|
|
|
indy_25
|
Srecna slava
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 13.12.2010 12:01:27
|
|
|
|
Olga75
|
hvala
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 13.12.2010 12:06:26
|
|
|
|
Pretty78
|
< Poruku je uredio Pretty78 -- 13.12.2010 12:10:45 >
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 13.12.2010 12:36:57
|
|
|
|
Shishica
|
Jao, a ja danas udarila po poslu, prasina, usisavanje, Emin ves... Srecna slava!
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 13.12.2010 13:34:42
|
|
|
|
gagana83
|
Srecna slava svima koji danas slave
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 13.12.2010 18:53:24
|
|
|
|
Lu
|
Sretna slava
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 19.12.2010 0:55:44
|
|
|
|
dunja RR
|
Danas pravoslavci slave velikog sveca Svetog Nikolu Hrišćani veruju da je Sveti Nikola čudotvorac i da se mnoga čuda dešavaju od njegovih čudotvornih moštiju iz kojih neprestano izbija sveto miro, kojim se leče bolesnici. Ovaj svetitelj je spašavao nasukane i izgubljene brodove, pa se smatra zaštitnikom moreplovaca. Zbog toga ga moreplovci često pozivaju pri opasnim situacijama ili brodolomima. Na ovaj datum su sve lađe, gde god se nalaze, bacale svoja sidra i do sutradan mirovale, odajući slavu ovom svetitelju. Danas se uoči praznika često zaustavljaju lađe dok se mornari pomole svetitelju i onda nastavljaju put. Svojim čudesnim moćima sveti Nikola pomaže svakom ko mu se obrati za pomoć u bolesti, nemoći i duševnoj patnji. Uz pomoć njegove molitve slepima se vraća vid, hromi prohodaju, a gluvima se vraća čulo sluha. Zaštitnik je države Rusije. Sveti Nikola je zaštitnik moreplovaca, ribara, brodova i plovidbe. Takođe je zaštitnik mnogih gradova i luka (posebno u Grčkoj). U grčkom folkloru Sveti Nikola se opisuje kao „gospodar mora“. U modernoj Grčkoj i Srbiji on je jedan od najpoštovanijih svetitelja. Takođe on je zaštitnik države Grčke. Srećna slava svima koji slave
< Poruku je uredio dunja RR -- 19.12.2010 0:58:02 >
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 19.12.2010 9:25:49
|
|
|
|
Olga75
|
Srecna slava i da nas cuva Sveti Nikola
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 19.12.2010 13:58:57
|
|
|
|
dunja RR
|
Volti i svima ostalima koje slave, srećna vam slava još jednom
< Poruku je uredio dunja RR -- 19.12.2010 14:00:03 >
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 19.12.2010 14:14:46
|
|
|
|
snješka
|
Srećna Slava svima koji slave danas .
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 19.12.2010 14:23:36
|
|
|
|
Volta
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Volti i svima ostalima koje slave, srećna vam slava još jednom HVALA DUNJOČKA DRAGA!!!
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 14.1.2011 0:01:24
|
|
|
|
dunja RR
|
SREĆNA PRAVOSLAVNA NOVA GODINA
< Poruku je uredio dunja RR -- 14.1.2011 0:02:07 >
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 14.1.2011 0:02:12
|
|
|
|
Alexis79
|
Takodje sve najlepse svim clanica RR i njihovim porodicama
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 14.1.2011 0:04:45
|
|
|
|
indy_25
|
Srecna vam nova godina drugarice i sve vam najljepse u zivotu zelim ono sto bi same sebi pozeljele a prvenstveno zdravlja pa onda sve ostalo
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 14.1.2011 0:06:55
|
|
|
|
nala
|
Drage moje, srecna vam Nova godina! Zelim vam zdravlje,srecu i ljubav, a za ostalo cete se same snaci.
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 14.1.2011 0:09:33
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Redovno dočekujemo Pravoslavnu novu godinu Pogotovo jer je Darku danas rođendan Elem, SREĆNA VAM NOVA
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 14.1.2011 0:10:16
|
|
|
|
Pretty78
|
SREĆNA NAM OVA "NAŠA" NOVA GODINA DA STE MI VESELE NASMEJANE, TRUDNE ONE KOJE TREBAJU DA BUDU TRUDNE, LAKO PORODJENE ONE KOJE TO TREBAJU DA BUDU, ZADOVOLJNE SVOJIM MUZEVIMA I PRESRECNE SA SVOJOM DECOM
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 14.1.2011 0:15:42
|
|
|
|
zoća
|
SREĆNA VAM NOVA GODINA I SLAVA SVIMA KOJI SLAVE
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 14.1.2011 0:54:27
|
|
|
|
liliana
|
IZVORNA PORUKA: Pretty78 SREĆNA NAM OVA "NAŠA" NOVA GODINA DA STE MI VESELE NASMEJANE, TRUDNE ONE KOJE TREBAJU DA BUDU TRUDNE, LAKO PORODJENE ONE KOJE TO TREBAJU DA BUDU, ZADOVOLJNE SVOJIM MUZEVIMA I PRESRECNE SA SVOJOM DECOM Isto želim !!!!!!!
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 14.1.2011 0:57:16
|
|
|
|
choopa choops
|
Hvala! Takodje zelim sve najbolje svima koji danas slave!
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 14.1.2011 9:26:11
|
|
|
|
New Mom
|
Srećna Nova godina i srećna slava ko danas slavi!
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 14.1.2011 9:32:09
|
|
|
|
NadaR
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Srećna Nova godina i srećna slava ko danas slavi! I od nas takodje
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 14.1.2011 12:29:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Nama je danas slava. Srecna svima Nova godina,i svima koji slave danas slavu.
|
|
|
|
RE: Šta slave pravoslavci? 14.1.2011 18:13:46
|
|
|
|
Lu
|
Sretna vam Nova Godina i Slava
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?