|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
20.1.2011 23:17:07   
sely
jaoooo zene uhvatila me 'prpa'...juce bila na kontroli,i babica koja mi vodi trudnocu,frku napravi kako mi je beba jako velika,kako cu obavezno morati na carski rez,jer je ne moguce da je rodim prirodno...malo mi je bilo tesko,jer cr je nesto sto sam najmanje htjela..ali ok,pomirim se ja sa sudbinom,ako mora,mora...medjutim ode ona do najboljeg dr u bolnici da on dodje opet da me pregleda..i on kaze ma necemo je na carski r,nek proba prirodno,pa ako ne mogne onda tek na cr...e to mi je jos teze palo...nisam cijelu noc mogla spavati dobro,i ono malo sto zaspim,skacem u snu i derem se kako moram na cr...uzasno se bojim...mnogo lakse bi mi bilo da mi kazu kako cu se sigurno poroditi,a ne ovako...pa znaci pati se,pa kad se dobro napatis hajd na cr...cu da umrem od brige...jedino sto je dobro,je to sto su uzasno ljubazni,glavni dr mi je rekao da ce me on uzeti da me porodi,i da ce me jako dobro paziti..i cijelo vrijeme me je milovao po nogama i kosi,kao ne brini se,bit ce sve ok,kako on tako i babica...e sad,nek mi je bog na pomoci...

(odgovor članu maja19)
Direktna veza do poruke: 726
21.1.2011 7:26:30   
Ana007
Ja sam saznala dva dana pred porodjaj da ću na CR.Još sam išla na važbe disanja i to redovno user posted image .I ja sam se šokirala jer mi to tokom cele trudnoće CR uopšte nije bio u opticaju.Onda su mi još rekli da legnem na patologiji,što sam i uradila.Naravno veće pre toga nisam oka sklopila.Jedan dan sam ležala na patologiji i porođaj mi je sam krenuo rano ujutro.Poslali me na pregled,pa na porođaj.A gore diskusija da li CR rez ili ne.Na kraju tutnuše mi papir ja potpisah,i poslaše me na CR.Tako da samo hrabrouser posted image

Ovde treba napisati nešto zabavno... ﺕ

(odgovor članu sely)
Direktna veza do poruke: 727
21.1.2011 12:04:51   
maja19
Sely ne sekiraj se proguraces ti i taj carski rez nije to tako strasno...

(odgovor članu Ana007)
Direktna veza do poruke: 728
22.1.2011 7:59:02   
sely
ma pregurat cu ja draga moja ako ne umrem od straha do tada   user posted image user posted image

(odgovor članu maja19)
Direktna veza do poruke: 729
22.1.2011 8:57:05   
Ana007
Nisi jedina,meni je bilion stvari prolazilo kroz glavu,ali na kraju sam ubedila sebe da bar necu da se mucim na porodjaju user posted image i bilo mi je lakse.Oporavak ko oporavak,jeste tezak pogotovo prvih par dana,ali sve se to brzo zaboraviuser posted image .

Ovde treba napisati nešto zabavno... ﺕ

(odgovor članu sely)
Direktna veza do poruke: 730
2.2.2011 16:13:14   
gabrijelaaa
opustite se samo kad pomislite zasto tto radite...i bol nije ni pri pomisli....oporavak je tezak ali sto kazu sve ima cenu...meni za 5 dana rade carski,drugi put...vata me frka,ali kad pomislim koga cu posle da drzim u narucju svi strahovi nestanu...user posted image

LENA 24.SEPTEMPAR 2009.
PAVLE 18.FEBRUAR 2011.

(odgovor članu Ana007)
Direktna veza do poruke: 731
11.2.2011 13:52:22   
Debeljuca
ja sam od pocetka znala da cu ici na carski rez u prethodnoj trudnoci...

ali na kraju je doktorka smislila da se porodim prirodno... posto sam lezala u bolnici i cekala carski... ko je planirao epidural....

tako da sam dole isecena bila kao prase... jer je beba imala 4,5kg...

juce sam stigla sa kontrole... i sad me docekala placenta previa zbog koje sam oskudno krvarila pre 2 nedelje... i to je koliko vidim siguran carski... a tako mi je i profa koji me vodi rekao...

a treba da doguram jos 20 nedelja... sad smo tek 18 nedelja.

(odgovor članu gabrijelaaa)
Direktna veza do poruke: 732
11.2.2011 13:55:50   
Debeljuca
mislim da je lakse biti isecenog stomaka... nego kad si isecen dole najstrasnije... kao sto je to bio moj slucaj proslli put...

moj glas ide za CR...
jedina mana je sto 1 dan duze ostajes u bolnici... ali to i nije tako bitno...

a oporavak je vise manje isti...

(odgovor članu Debeljuca)
Direktna veza do poruke: 733
12.2.2011 12:22:37   
marija32
Ne znam kako je vaginalno se poradjati, ali ja sam se super oporavila posle CR, pogotovu posle drugog.

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Debeljuca)
Direktna veza do poruke: 734
12.2.2011 12:42:43   
Olga75
Oporavak posle vaginalnog porodjaja je brzi ali ako postoji i mala , malecka indikacija za CR treba da se radi i olaksa porodjaj user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 735
12.2.2011 12:44:11   
minavb
Ja sam se bas brzo oporavila posle carskog, a moja drugarica lezala mesec dana posle vaginalnog. Sve je individualno.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 736
12.2.2011 12:49:12   
Olga75
Vaginalni porodjaj je najbolja opcija za majku ali CR nije neki bauk , ljudi vade bubreg pa se oporave za mesec dana .
Vazno je da se sve dobro zavrsi za mamu i za bebu a uvek ima nekog ko ce pomoci posle CR user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 737
12.2.2011 12:51:19   
minavb
Ma naravno, ali kad vidim kako danas zene prolaze na vaginalnom, prestravim se.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 738
12.2.2011 12:53:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Ja sam se bas brzo oporavila posle carskog, a moja drugarica lezala mesec dana posle vaginalnog. Sve je individualno.

Isto.
Ali posle drugog CR je malo duže trajalo.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 739
12.2.2011 12:54:05   
pepeljuga
ali ako postoji i mala , malecka indikacija za CR treba da se radi i olaksa porodjaj

ja se slazem sa ovim, zasto maltretirati i majku i bebu i rizikovati (kao sto kod nas to, na nesrecu, cesto rade). postoje zene koje se zaista lako porode prirodnim putem, ali u svakom drugom slucaju - glasam za carski rez!

meni nije bio tako strasan oporavak od cr, gadno je prvih dana ali brzo prodje, a i bila sam skoncentrisana na bebu a ne na bol pa je bilo mnogo lakse user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 740
12.2.2011 12:57:54   
bokicans
IZVORNA PORUKA: olga75

Oporavak posle vaginalnog porodjaja je brzi ali ako postoji i mala , malecka indikacija za CR treba da se radi i olaksa porodjaj user posted image

Moja blizanacka trudnoca kazu nije bila indikacija za carski pa su me poslali na prirodniuser posted image !Ludo burazeru ludo,sto bih moja nadja rekla!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 741
12.2.2011 12:59:44   
Anoniman
Ti si do kraja prirodno rodila, jel? Ili sam pomešala? 

(odgovor članu bokicans)
  Direktna veza do poruke: 742
12.2.2011 13:01:01   
Olga75
Bokicans , blizanacka trudnoca , koliko se ja secam a davno sam slusala ginekologiju je indikacija za planirani CR

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 743
12.2.2011 13:08:32   
IVA 11
S obzirom kakav mi je bio prvi porodjaj, taj bol i mucenje od 15 sati ne bih nikad vise ponovila, nego cu carskim rezom sledeci. 

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 744
12.2.2011 13:45:13   
Anoniman
Ja sam se isto baš lepo i brzo oporavila posle carskog , da kucnem . Jedino što jedno vreme uopšte nisam osećla predeo reza , ali vidim da se to i drugim ženama dešava - neosteljivost u predelu reza . Ne znam zašto se to dešava ? Nije da smeta , samo sam radoznala user posted image .
Btw , sad se osetljivost vratila , i sve je ok .
I jedan veeeeeliki plus za carski - nema epiziotomije i nema HEMOROIDA , bar ih ja nisam ni imala ni dobila , tako da je moje iskustvo sa carskim user posted image

(odgovor članu IVA 11)
  Direktna veza do poruke: 745
12.2.2011 18:18:10   
bokicans
IZVORNA PORUKA: Tash

Ti si do kraja prirodno rodila, jel? Ili sam pomešala? 

Da,da na prirodni sam otišla na kraju,ali na svu srecu sve je bilo ok,ali zato oporavak ,katastrofa,Jako velika epiziotomija,sto su mi i rekli da ce biti,zatim inekcije za suzenje materice,dva dana ,pukla mi je materica na grlicu,gde je i prošli put ,pa je samo otišla dalje...Još sam i ceo porodjaj povracala,jako mi je tesko bilo da ustanem,tj nikako nisam mogla ni prvi dan ustanem,

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 746
12.2.2011 18:20:02   
bokicans
IZVORNA PORUKA: olga75

Bokicans , blizanacka trudnoca , koliko se ja secam a davno sam slusala ginekologiju je indikacija za planirani CR

Upravu si,ali eto kada su obe bebe okrnute glavicama -nema carskog,jedino ako je prvorotka u pitanju,onda se ide na cr!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 747
12.2.2011 18:35:43   
Nensi*
Ja sam se super oporavila od cr,bilo je cupavo prva 2-3 dana ali posle 10 dana kao da nista nije bilo...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 748
27.2.2011 14:47:13   
gabrijelaaa

IZVORNA PORUKA: nensi27

Ja sam se super oporavila od cr,bilo je cupavo prva 2-3 dana ali posle 10 dana kao da nista nije bilo...

isti slucaj i kod mene....ali prva tri danauser posted image ...stvarno treba izdrzati...ustajanje iz kreveta mi najteze pada i okretanje na stranu...

LENA 24.SEPTEMPAR 2009.
PAVLE 18.FEBRUAR 2011.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 749
27.2.2011 14:48:15   
Nensi*
Uh,ja sam plakala kad sam ustajala prva 2-3 puta,i vrtelo mi se u glavi user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu gabrijelaaa)
Direktna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Serije
elenica4ever

Koje serije vise pratite?

Turske (75%)

Meksicke (25%)

Ukupan broj glasova: 55

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here