|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
2.2.2011 16:19:40   
*Alexx*
Ja teletinu uvek kuvam tako što je prethodno isečem na kocke. Jedino tako se skuva kako treba. 

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu cici78)
Direktna veza do poruke: 401
2.2.2011 16:32:11   
Lu
IZVORNA PORUKA: cici78

Meso i zvakanje istog nam predstavlja veliki problem, posebno ta teletina. Koliko god da je iskuvam, pa onda izmisksam, dusu joj izvadim, ona mu se u toku zvakanja kao sjedini u klupko, a on zvace i zvace po pola sata i kao da zvace zvaku, to je igranka bez prestanka. Onda ja uzmem i sama mu je izbacim iz usta, isve tako iznova. A napominjem da je uvek pomesana sa povrcem. I kako se na kraju samo ona izdvoji nemam pojma. Primetila sam da je taj problem izrazeniji kad je u pitanju malo vece parce teletine skuvane za rucak.

E ja kuham u komadu i onda sitno isjeckam nožem na dasci, popriječno od onih dlačica na mesu, ako me razumiješ, jedino je tako progutao meso, inače izbaci klupkouser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu cici78)
Direktna veza do poruke: 402
3.2.2011 8:05:59   
Trcosava
Probajte da im hleb naseckate na kockice, namažete nešto i stavite ispred njih. Ana je sinoć sama tako pojela dva parčeta hleba sa namazom. Sama jede. Sama jede i ujutru kivi kad joj naseckam.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 403
14.2.2011 15:36:05   
*Alexx*
Dajete li ribu? Koliko cesto? 

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 404
14.2.2011 19:03:52   
Trbica
Jednom nedeljno dajem ribu za rucak.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 405
14.2.2011 21:23:01   
gagana83
Ja ribu dajem kad se setim user posted image jednom u 5-6-7 dana

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Trbica)
Direktna veza do poruke: 406
15.2.2011 3:02:06   
liliana
T. jede ribu od pre 2 nedelje i sviđa joj se.
E, sad:zanima me da li vaša deca ujutro obavezno kad se probude piju mleko? T. još uvek kao prvi jutarnji i  kao obrok pred spavanje ima mleko.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 407
15.2.2011 8:50:44   
Trbica
Dajem ujutru mleko cim se probudi, posle nekih sat vremena ide dorucak. I obavezno mleko pred spavanje.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 408
15.2.2011 10:27:36   
red sonia
a koliko mleka bi trebalo da popije dete od 1. god??? ova moja popije pola litre

(odgovor članu Trbica)
Direktna veza do poruke: 409
15.2.2011 11:50:02   
*Alexx*
Andrej pije oko pola litra AD mleka, tako je rekao i pedijatar.
A ribu ne jede uopste, ne svidja mu se user posted image Koja zamena ide za ribu? Neki vitamini?user posted image

(odgovor članu red sonia)
Direktna veza do poruke: 410
15.2.2011 12:28:07   
Trbica
Od 500ml do 700ml mleka.

(odgovor članu red sonia)
Direktna veza do poruke: 411
15.2.2011 12:31:29   
minavb
IZVORNA PORUKA: Trbica

Od 500ml do 700ml mleka.

user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Trbica)
Direktna veza do poruke: 412
15.2.2011 13:35:15   
gagana83
IZVORNA PORUKA: Trbica

Od 500ml do 700ml mleka.

Meni je pedijatar rekao posle godinu dana maksimum 500ml (ne samo mleka,vec svih mlecnih proizvoda)
Sta ti mislis Mina?
Una popije oko 400-450ml a cisto mleko pije samo jednom dnevno i to popodne.
Mleko pred spavanje sam joj izbacila jer ga je redovno povracala u ujutu ne mogu da joj dam mleko jer cim se probudi pije sirup gvozdja koji ne valja da se pije uz mlecne proizvode.

Alexx,probaj da das Andreju ribu sa besamelom.Una tako najvise voli jer se riba i ne oseti,narocito ako je oslic ili tako neka riba koja nema jak miris.

(odgovor članu Trbica)
Direktna veza do poruke: 413
15.2.2011 14:40:32   
Trbica
Una unese oko 600ml mlecnih proizvoda u toku dana, nama je pedijatar reko da ne bi trebalo ispod 500ml i nikako preko 700ml.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 414
15.2.2011 16:24:56   
minavb
Bas mora da popije 500ml mleka? I sta ce mu biti ako ne pije toliko? O kako mrzim sto pedijatri trpaju svi decu u isti kalup. Ne moraju da piju toliko mleka, bitno je da unose osyale mlecne preradjevine u dovoljnoj kolicini,narocito sir. Vanja ni sad ne pije sovoljno mleka, cak mnogo manje od vrsnjaka, i ne vidim da mu nesto fali. Gledajte decu i po njima se vodite, be mozete trpati dete mlekom ako ga ne voli ili ako prosto ne moze da ga pije.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Trbica)
Direktna veza do poruke: 415
15.2.2011 18:07:57   
Anoniman
Mina, moraju i pedijatri nesto da kazu kao okvirno...meni su rekli 500-750ml nakon prvog rodjusa.
Nesa nikad nije popio manje od 750, cesto popije litru mleka na dan. Doduse, on slabo jede mlecne proizvode, ali opet, on pije puno mleka za taj njihov sablon, a ne fali mu, naravno, nista.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 416
15.2.2011 18:44:08   
Trbica
Moja beba voli da pije mleko i da jede mlecne proizvode. Ne znam kako bi uspela da joj trpam nesto ako ona nece to da pije ili jede.
Ona bas voli hranu, tako da joj ja dajem onoliko koliko je preporucljivo za njen uzrast, ovako bi jela dok ne pukne meni se cini.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 417
15.2.2011 22:02:05   
gagana83
Ma...
A beba koja jos uvek sisa,kako ce kod nje znati koliko mleka unosi?

(odgovor članu Trbica)
Direktna veza do poruke: 418
16.2.2011 10:52:00   
gagana83
Alexx evo jedne ideje za ribuuser posted image
I moje dete nije ljubitelj ribe ali je ovako spremljenu smaze samo tako.
Bas sam joj juce to spremala.
Stavis u serpicu krompirice isecene na sitne kockice,grasak i ribu(jasam stavila filete soma) i nalijes mlekom.Ako je grasak onaj smrznuti i ako je krompir skroz sitno iseckan skuva se vrlo brzo,za 20-ak minuta.Kad se skuva sve ispasiras,dodas malo soli i maslaca ili ulja.Veruj mi da se tako riba i ne oseti.Ja i inace ribu za Unu kuvam samo u mleku jer izgubi onaj jak miris,drugacije je nece.

E sad,znam da ste vi jos uvek na AD mleku,ali pretpostavljam da si uvela i kravlje za spremanje kasica.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 419
16.2.2011 10:55:33   
*Alexx*
Gagana, recept je genijalan. Hvaaalaaaa user posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 420
16.2.2011 11:09:56   
AndreaK
Procitala sam zadnjih nekoliko postova i moram da se ubacim..odavno sam prestala da verujem u sablone... pre nekoliko meseci bih se iznervirala kada bih saznala da to sto moje dete pije cesto ili vise od 1 litre mlecnih proizvoda nije dobro, danas znam da to sto njemu prija (a vidim da mu ne skodi) ne zelim da menjam...
On popije samo pola litre cistog mleka(prvi i poslednji obrok)...ujutru, obavezno 2-3dl jogurta ili kiselog mleka...a u togu veceri pojede nekad griz, chokolino, keks i mleko...a voli i pavlake, sira... ma ne bira...

zdrav je, fala Bogu, nema alergija...obozava da rucka i povrce i meso...

Za razliku od mnoge dece koja vise vole slatko, i grickalice on jede konkretne obroke...zato mislim da mame ne treba da se nerviraju ako im dete nije po nekom sablonu!
Meni je cilj bio da se on hrani sto je zdravije moguce i mislim da uspevam u tome...za sada...i nikakvi sabloni me ne mogu pokolebati.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 421
16.2.2011 13:10:18   
gagana83
IZVORNA PORUKA: AndreaK

Procitala sam zadnjih nekoliko postova i moram da se ubacim..odavno sam prestala da verujem u sablone... pre nekoliko meseci bih se iznervirala kada bih saznala da to sto moje dete pije cesto ili vise od 1 litre mlecnih proizvoda nije dobro, danas znam da to sto njemu prija (a vidim da mu ne skodi) ne zelim da menjam...
On popije samo pola litre cistog mleka(prvi i poslednji obrok)...ujutru, obavezno 2-3dl jogurta ili kiselog mleka...a u togu veceri pojede nekad griz, chokolino, keks i mleko...a voli i pavlake, sira... ma ne bira...

zdrav je, fala Bogu, nema alergija...obozava da rucka i povrce i meso...

Za razliku od mnoge dece koja vise vole slatko, i grickalice on jede konkretne obroke...zato mislim da mame ne treba da se nerviraju ako im dete nije po nekom sablonu!
Meni je cilj bio da se on hrani sto je zdravije moguce i mislim da uspevam u tome...za sada...i nikakvi sabloni me ne mogu pokolebati.

Ovo je naravno najbitnije.
Naravno da sva deca nisu ista i zato ih i ne mozemo hraniti po sablonu.
Kad bi moje dete pojelo ovoliko mlecnih proizvoda koliko pojede tvoje,ona ne bi nista drugo jela.Ne bukvalno,ali mozda bih uspela da joj ubacim jos jedan obrok i to je to.To je za moje dete ipak ogromna kolicina hraneuser posted image
A opet nije na odmet drzati se nekih smernica u vezi ishrane.Pa ja vodim racuna i o svojoj ishrani,trudim se da imam izbalansirane obroke pa cu naravno jos vise voditi racuna o njenoj.
Znaci svakog dana je mora pojesti neku vocku,nesto od povrca,mlecne proizvode,meso,zitarice...
Zna se da griz ne moze da se jede za rucak,niti meso za uzinu.Itd...
Slatkise zaobilaimo u sirokom luku,pojede u toku dana jedan red Kinder cokoladice ili jednu jafu i to je to.A nekad prodju i nekoliko dana da ne pojede nista od slatkisa. Secar joj u hranu nikad nisam stavila,jede griz i sutlijas bez secera.I sokove pije bez secera,ponekad joj samo stavim malo meda.

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 422
16.2.2011 14:33:20   
AndreaK
I meni se nekad cini da mnogo jede za svoj uzrast, ali se zato mnoogo i krece,neverovatno je aktivan i ima brz metabolizam...tako da ne brinem za sada... ma on je jedan pravi lalos...bas voli da rucka!

Ja ko i sve mame koje hoce najbolje za svoju decu samo forsiram voce, povrce, supice... a on se najradje trpa kod svog dede kad primeti da na stolu ima hleba i kobasice user posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 423
18.2.2011 17:18:44   
liliana
A kad sme dete da počne jesti tunjevinu?

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 424
18.2.2011 18:08:46   
Trbica
Ja sam pre par dana dala tunjevinu po prvi put, planiram da joj dajem kada ne znam vise sta za dorucak.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here