|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
6.2.2011 18:43:49   
Anoniman
Ja sam svoje završila što se tiče dojenja user posted image . Izvučem po 20ak ml ... Ni kapi više ... Novalac na dalje i u buduće ...user posted image

(odgovor članu bebablue)
  Direktna veza do poruke: 1276
6.2.2011 18:46:49   
bebablue
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Ja sam svoje završila što se tiče dojenja user posted image . Izvučem po 20ak ml ... Ni kapi više ... Novalac na dalje i u buduće ...user posted image

Bubiiiiiiiiii user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mogu misliti kako ti je user posted image , kad je meni posle 6.5 meseci tuzno, mislila sam da ce duze hteti, a ona tako napravi izraz lica kao da joj se gadi i stisne usnice i izvija seuser posted image user posted image .
Samo nek nam budu zdrave nase bebane.

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1277
6.2.2011 18:55:25   
Anoniman
Ja je stavim na dojku , samo da se barem igra , nek licka , vuče , bilo šta . Nikakva vajda . Ona i vuče po malo , njuška , pokušva da sisa , i posle par minuta se unervozi i u dreku . Primetila sam da generalno MRZI kad je u tom ležećem položaju (i kad je nosim tako) - odmah se buni ...
Kako god - mleka nema ... user posted image Dojke prazne , iz njih ništa . ne bole , ne pune se ... kao dva balona izduvana ...

Ubeđena sam da je sve pošlo nizbrdo kad mi je patronažna rekla da ubacim dohranu , prvog dana kad mi je u kuću ušla ... Dojke mi nije ni pregledala , samo je poslala mm u apoteku , jer je "znala" da nemam mleka ... A tada sam izmuzavala i po 100 -150 ml ... Nina osetila flašicu , dojka joj postala teška ... I ćao . Zato , mame , borite se svim silama da dohranu nikad ili što kasnije i AKO BAŠ MORA , uvedete ... user posted image

(odgovor članu bebablue)
  Direktna veza do poruke: 1278
6.2.2011 19:00:38   
bebablue

Ja je stavim na dojku , samo da se barem igra , nek licka , vuče , bilo šta . Nikakva vajda . Ona i vuče po malo , njuška , pokušva da sisa , i posle par minuta se unervozi i u dreku . Primetila sam da generalno MRZI kad je u tom ležećem položaju (i kad je nosim tako) - odmah se buni ...
Kako god - mleka nema ... user posted image Dojke prazne , iz njih ništa . ne bole , ne pune se ... kao dva balona izduvana ...

Ubeđena sam da je sve pošlo nizbrdo kad mi je patronažna rekla da ubacim dohranu , prvog dana kad mi je u kuću ušla ... Dojke mi nije ni pregledala , samo je poslala mm u apoteku , jer je "znala" da nemam mleka ... A tada sam izmuzavala i po 100 -150 ml ... Nina osetila flašicu , dojka joj postala teška ... I ćao . Zato , mame , borite se svim silama da dohranu nikad ili što kasnije i AKO BAŠ MORA , uvedete ... user posted image

Kako su te patronazne...ima ih stvarno svakakvih, a posebno kad se laktacija uspostavlja, i bebe ne sisaju kolicinski puno, kako mogu reci nema dovoljno mleka.....uffffffffffffffff, kad je prvo dete i nista ne znamo, mogu sa nama kako hoce.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1279
6.2.2011 19:03:22   
bebablue
Meni se pune grudi mlekom. Leva mnoooooooogooo manje, a desna se napuni, kad beba ne sisa ceo dan, samo uvece i u toku noci 2x, to je to zadnjih gotovo nedelju dana i sad je leva, od prilike nema je , a desna kao kamen, ali ne izmlazam je, sve mislim stvarrace se jos vise, ali cemu ako ona neceuser posted image

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 1280
6.2.2011 19:05:39   
Anoniman
Ma , i ja sam kriva što sam pogub živi bila ... ali šta ću , spopali je grčevi , sisanje se uspostavlja , ne spava ona , ne spavam ja , totalno sve user posted image . Uzdala se u tuđu stručnost ...
A lepo mi je mama rekla - čim dete oseti flašicu - odbaciće sisu jer se ulenji , sa flašicom joj je lako ... Gotovo sad user posted image

(odgovor članu bebablue)
  Direktna veza do poruke: 1281
6.2.2011 19:07:09   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: bebablue

Meni se pune grudi mlekom. Leva mnoooooooogooo manje, a desna se napuni, kad beba ne sisa ceo dan, samo uvece i u toku noci 2x, to je to zadnjih gotovo nedelju dana i sad je leva, od prilike nema je , a desna kao kamen, ali ne izmlazam je, sve mislim stvarrace se jos vise, ali cemu ako ona neceuser posted image

Pa koliko dugo već odbija ? Jesi li promenila nešto , tipa ishrana i slično ? Zašto li odbija ?

(odgovor članu bebablue)
  Direktna veza do poruke: 1282
6.2.2011 19:07:29   
LunaLu
Slazem se sa BubaMirom i BebaBlue, kad si pocetnik, drzis se svega sto ti kazu oni za koje mislis da su pametniji od tebe u tim stvarima. user posted image
Ja sam pokusavala da Teodoru vratim samo na dojenje, da izbacim AD, ali nemoguce je kad ga jednom uvedes. Ona sad ima vise manje frustrirajuci odnos prema sisanju, pa svaki drugi podoj se dere i odbija da sisa, pa tad dobija samo ono sto sam ja prethodno izvukla, oko 20 ml.user posted image

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 1283
6.2.2011 19:11:34   
bebablue
Bubo nista nisam menjala, sve je isto, jednostavno jedan dan samo nece, drugi dan i tako iz dana u dan, a ja je non-stop nudim, i jednostavno da ne bude gladna, smutim joj neku kasicu u koju umesam ad mleko. A ad mleko isto napravi grimasu i nece. Svi mi kazu, jednostavno da bebe odbiju mleko i to je touser posted image

(odgovor članu LunaLu)
Direktna veza do poruke: 1284
6.2.2011 19:13:04   
bebablue

Ma , i ja sam kriva što sam pogub živi bila ... ali šta ću , spopali je grčevi , sisanje se uspostavlja , ne spava ona , ne spavam ja , totalno sve user posted image . Uzdala se u tuđu stručnost ...
A lepo mi je mama rekla - čim dete oseti flašicu - odbaciće sisu jer se ulenji , sa flašicom joj je lako ... Gotovo sad user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image Bubi, sto LunaLu kaze prvo dete pa ne znamo. Niko nam nije urucio bebe sa prirucnikom, samo nek ti je Ninuska zdrava, a mi cemo ostalo pregrmeti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1285
6.2.2011 19:15:23   
Anoniman
Bebi , vidi temu BEBA ODBIJA MLEKO

< Poruku je uredio BubaMira -- 6.2.2011 19:16:57 >

(odgovor članu bebablue)
  Direktna veza do poruke: 1286
6.2.2011 19:16:35   
bebablue

Bebi , vidi temu BEBA ODBIJA MLEKO

NIsam ni znala da imamo i tu temu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1287
6.2.2011 21:29:33   
magnetic
Konacno sam uspela nabaviti Fitolat tableteuser posted image
Zivota mi vec nakon dva dana vidim poboljsanje u kolicini mleka.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 1288
6.2.2011 21:30:53   
Verus
user posted image  magnetic!  I stavljaj na siku stooo vise.  Bice onda super mlekca koliko treba!

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1289
6.2.2011 21:32:34   
Verus
bebablue, izmlazaj tu desnu dojku, i daj joj na flasicu, imas temu o pohranjivanju mleka, drzi extra u frizideru.  Zeznuce te mastitis.  Bolje da ti bebapije tvoje na flasicu, ako nece da sisa, nego da ga nikako ne pije...Jel sisa ikako?

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 1290
6.2.2011 21:34:20   
Verus
user posted image  buba ne sekiraj se....stavljaj je ti pa mozda i bude opet htela da siki? 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1291
6.2.2011 21:34:32   
bebablue
IZVORNA PORUKA: Verus RR

bebablue, izmlazaj tu desnu dojku, i daj joj na flasicu, imas temu o pohranjivanju mleka, drzi extra u frizideru.  Zeznuce te mastitis.  Bolje da ti bebapije tvoje na flasicu, ako nece da sisa, nego da ga nikako ne pije...Jel sisa ikako?

Verus draga sisa samo pred spavanje i nocu kad se budi oko 2, pa oko 4-5 i to je to. PRobala i na flasicu moje i na flasicu ad, nece nista na flasicu, samo vodicu, mada to joj inace dajem na kasicicu, osim kad smo van kuce.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1292
6.2.2011 21:36:31   
Sanjica26 RR
Evo ja vec danima Teodori minimalno dajem dohranu. Uzecu i ja te tablete sto spominjete, ako pomazu. Bubo slazem se sa tobom..da patronazne sestre imaju pogresnu teoriju. Ni ne pogledaju grudi, samo ti kazu daj detetu dohranu. Meni su tako rekli u porodilistu.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1293
6.2.2011 21:38:13   
magnetic

IZVORNA PORUKA: Verus RR

user posted image  magnetic!  I stavljaj na siku stooo vise.  Bice onda super mlekca koliko treba!

Stavljam je na svaki sat-sat i po i nadam se da ce se kolicina jos povecati

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1294
6.2.2011 21:52:19   
New Mom
Sanjice, stvarno iz iskustva - jako su se dobro pokazale!user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1295
6.2.2011 21:54:11   
Sanjica26 RR
Ja pijem onaj hipov caj, ali cajevi su mi odvratni. Tablete mogu da podnesem.user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1296
6.2.2011 21:58:05   
Vika
Bubo, žao mi je! I kod mene tuga- uspem  dnevno da izmuzem do 100ml i to je to.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1297
6.2.2011 22:20:48   
Jele
Nisam u toku, jel' ima svuda da se kupe te Fitolat tablete? To je za povećanje količine mleka?

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 1298
6.2.2011 22:22:36   
Jele
Bubo, a šta kažeš da probaš da počneš da se izmlazaš na svaka 2-3 sata, tj. na koliko Nina sisa? U kombinaciji sa čajevima i eto tim tabletama, puno tečnosti, možda se i ''vrati'' mlekce?

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 1299
6.2.2011 22:23:41   
Sanjica26 RR
I mene interesuje da li te tablete mogu da se nabave u svakoj apoteci?

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here