|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kucni budzet
16.12.2010 14:56:13   
Jele
U poslednje vreme nam je katastrofa budžet, kao i većini rekla bih. Plate iste, evro skočio u nebesa, a sa njim i troškovi života user posted image Ja sam štedljive prirode u smislu da ću iskopati nešto po najjeftinijoj mogućoj ceni, jer ne volem da me šišaju kao ovcu, ali nisam štedljiva u smislu da volem da kupujem i da ima svega user posted image Znači, sve kupujem na onim ultra sniženjima, ali umem da se malo i zanesem ondak user posted image Dok smo bili sami i dok nije došla SEKA (svetska ekonomska kriza), nam je bilo skroz ok. Mm ima malu platu, ali ja sam imala finu platu, pa sam još radila i dodatni posao, pa još plus i honorarno kad šta uleti, tako da kada je bilo i honorarnog, bilo je super - letovanja od po mesec dana, putovanja, šoping, itd...
Od kad rodih Uroša prestadoh da radim drugi posao i honorarno, a tek sad sa strahinjom nema šanse da opet toliko radim. Sad nam je stigao račun za gas 18 000 dinara, to je više od pola plate mm-a, o ostalim računima neću ni da govorim ići ću da se svađam (npr. stigao račun za vodu od preko 8 000 dinara user posted image , pa koga oni zaj....., očerupaću ih, mamicu im lopovsku...
Uh samo se nerviram....

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 551
16.12.2010 15:00:54   
NadaR
Uff budzet!user posted image
Na pocetku zajednickog zivota , mm je sam radio slabo placen posao , ja studirala i nasi roditelji su nas bas pomagali .

Bilo je tesko ,zivjeli smo u stancicu od 32 kv. ali smo imali svo vrijeme svijeta i uzivali u svakoj sekundi!

Zavrsila sam fakultet ,zaposlila se ,uzeli smo kredit i kupili kucu koja ima prostor za radionicu.
Mm kupuje masine i polako krece u samostalni posao a uz to radi i u firmi !

Ne mogu reci da je dovoljno novca , uvijek zatreba koji e vise ali uglavnom se ide naprijed!

Cijena svega toga je da smo samo nedeljom zajedno , da oboje dajemo maksimum da ostvarimo nesto.

Svekar i svekrva zive na selu , obezbijede nam meso (svinjetinu,piletinu,teletinu) ,jaja, sezonsko voce i povrce i tim se bas ustedi .

Meni je nekako lakse da idem u veliku mjesecnu kupovinu ( imamo jedan bas povoljan market) nego da kupujem duplo skuplje u lokalnim prodavnicama!

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 552
17.12.2010 8:16:53   
bovari
Nisam htela nikoga da uredim ili naljutim.
Izvinjavam se svima u napred.
Nije mi bilo jasno da na masi sajtova forumi
na ovu temu umiru otprilike u zadnjih pola
godine.I moram priznati jos jednu star-NIGDE
NIJE DOMACINSKA ATMOSVERA KAO OVDE!!!
Svaka cast cure, vi ste zasluzne za to!user posted image
Svi se delimo u tri grupe:oni koji imaju pristojna
primanja i mogu pristojno da zive;oni koji jedva
sastavljaju kraj sa krajem i na kraju oni koji bez
tudje pomoci nemogu.
Na zalost mm i ja spadamo u ovu trecu grupu,
do sad smo oboje imali minimalac (oko 18.000,00)
i na to dodje jos 8.000,00 roditeljskog dodatka za
trece dete.Od toga samo rezije izadju 11.000.00,
imamo i kredit od 6.000.00, mesecno za lekove dajem
izmedju 2.000.00 i 3.000.00.Koliko beba kosta pa
vecina zna i sama.Ova dva skolarca svako malo donesu
iz skole uplatnicu (te platiovo, te ono).Prosto covek da
poludi.Sva sreca pa nam nasi uvek doture po nesto od
hrane, a i decu vecim delom oblace.Prosto me sramota
pojede kad me tata nazove i pita imate li sta da jedete,
ili kad dodje pa kradom zaviri u frizider i zamrzivac.
Zaboravila sam vreme kad smo mm i ja imali pristojna
prmanja od kojih je moglo da se zivi.Nikad nismo imali
previse al za pristojan zivot, krpice i izlaske je bilo.
Najgore mi je kad ljudi koji imaju i triput veca primanja
od nas pa kukaju da nemaju za hleb, e onada ja zacutim.

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 553
17.12.2010 8:40:10   
SUPER MAMA
Kad vidim ovu temu, uvek se rasplacem.Kolko god se trudili, tesko se zivi.
Uhhh...
Izvinite sto kukam aliuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bovari)
Direktna veza do poruke: 554
17.12.2010 9:46:09   
bovari
Ma, od kukanja nemamo nista.

Jedino nam preostaje da se odricemo sto vise,

i da pokusavamo maksimalno da ustedimo na
svemu na cemu moze da se ikako ustedi.user posted image

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 555
17.12.2010 13:33:19   
Jele
Što je najgore, ja ne mogu i neću da se pomirim sa tim odricanjem, ma dosta mi je više odricanja bre. Srednja škola katastrofa, odricanje do panja, nas troje dece, samo tatina plata, fakultet isto, kakva putovanja, ma bezveze, ali sam već dobrano radila pa sam za sebe imala. E onda se zaposlim i napokon svoj čovek, lepo mi je, ništa previše ali opet super i sad ova fuc... kriza, ma dosta višeuser posted image

(odgovor članu bovari)
Direktna veza do poruke: 556
17.12.2010 13:53:43   
bovari
Lako je kad si sam, ja imam troje dece i
htela ili ne moram da sedim. Do pre neki
dan sam i ja razmisljala kao i ti, ali eto
dugovi se nagomiali, jednostavno nemozes
hteo ti ili ne.
Kad se samo setim tatinih reci stedi dok imas,
trebace za dane kad dodje kriza. Prosto me
izludjuje njegova nepogresiva intuicija kad su
u pitanju ekonomska i politicka desaanja.
Zadnjih dana se sve cesce setim one price o
7 debelih i 7 mrsavih krava.

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 557
22.12.2010 22:01:31   
Mishica 77
Zanima me koliko vas ima štek?
Bilo na računu bilo u "slamarici". Koliko je to popularno?

Mi štedimo... ne u banci... kod kuće.

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 558
22.12.2010 22:04:19   
Anoniman
Imamo...zahvaljujuci parama koje smo dobili od vojvodine za blizance...i mm-ove otpremnine...skupili smo ok sumu na shtedni rachun u banci....a imamo i kuci uvek bar 100 e za hitne sluchajeve...ne daj boze lekare i sl...mada....ta suma je bila mala...a kako ja kopam ochi ako mm hotje da pozajmi odatle...povecala se cifra user posted image

(odgovor članu Mishica 77)
  Direktna veza do poruke: 559
22.12.2010 22:06:38   
jabudic
IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Mi imamo, u banci... Nije to popularno, nego neophodno, koliko ko moze...

Direktna veza do poruke: 560
22.12.2010 22:14:34   
gagana83

Nemamo neki veliko stek vec nesto malo evrica "za ne daj Boze",ako crkne neki uredjaj ili tako nesto.
A negde od Nove godine pocinjemo da skupljamo novac za letovanje.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

Direktna veza do poruke: 561
22.12.2010 22:15:43   
Mishica 77
Ja sam nekako sigurnija kad su mi kod kuće... user posted image A i nisu neke silne hiljade da bih imala koristi od kamate... a i na dohvatu su mi ruci, za ne daj Bože. user posted image

Uh! Ako slučajno treba da se okrnji, bolje da mi kažu da sutra umirem... retko se dešavalo ali se dešavalo kad su neke veće "investicije" bile u pitanju.  Baš sam frik za te stvari.... user posted image

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 562
22.12.2010 22:17:20   
Mishica 77
Volela bih da sam od onih što ne štede nego žive do maksimuma... ja stalno mislim šta ako zatreba i stalno se nešto stiskam umesto da uživam skroz. Baš sam blesava i krivo mi je što sam takva!

Direktna veza do poruke: 563
22.12.2010 22:20:24   
LillyT
Gagana, ti kao ja za letovanje. Ja bih počela da štedim čim se vratim (pa da imam za sledeće).
Mi imamo štek za crne dane, a deo novca je u banci.
Imamo tu sreću da nemamo dugovanja, pa samim tim nam je mnogo lakše. Ne plaćamo kiriju, vozimo auto na plin, a tu su velike uštede. Roditelji nam pomažu jer to oni žele, a od mm-ovih donosimo meso.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 564
   [Obrisana poruka]
22.12.2010 22:51:09   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 565
23.12.2010 9:48:57   
viking
To sam ti ja. Nikad ništa uštedela nisam, u stvari uštedim jedan mesec i već sledeći potrošim. Ne umem da štedim bez cilja, eto tek tako uspem samo ako znam da će mi trebati toliko i toliko para za to i to. Inače, šanse nema...

Volela bih da sam od onih što ne štede nego žive do maksimuma... ja stalno mislim šta ako zatreba i stalno se nešto stiskam umesto da uživam skroz. Baš sam blesava i krivo mi je što sam takva!

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

Direktna veza do poruke: 566
23.12.2010 13:25:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bovari
Najgore mi je kad ljudi koji imaju i triput veca primanja
od nas pa kukaju da nemaju za hleb, e onada ja zacutim.

Imam ovakav primer u blizoj familiji... Prevrne mi se zeludac kad ih cujem!

(odgovor članu bovari)
  Direktna veza do poruke: 567
8.1.2011 4:14:56   
smeško
Šta reći, sada pokušavamo nas dvojeda se skrpimo sa jednom platom, a za koji dan će nas biti troje!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 568
8.1.2011 4:16:49   
smeško
Da li neko zna pravih sedam brojeva između 1 i 39. Slobodno  neka mi se javi!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 569
8.1.2011 13:16:29   
*Alexx*

IZVORNA PORUKA: smeško

Da li neko zna pravih sedam brojeva između 1 i 39. Slobodno  neka mi se javi!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 570
8.1.2011 13:17:57   
LillyT
Loto Alex, loto

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 571
8.1.2011 13:21:23   
*Alexx*

IZVORNA PORUKA: LillyT

Loto Alex, loto

Aaaaaaa, sedam brojeva koje ce izvuci na loto-u user posted image Bolesna sam, ne kontam nista ovih dana...

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 572
5.2.2011 13:12:29   
SUPER MAMA
Evo mene u ovoj temi.
Posto jaja su skocila, mislim na cena, danas mm bio i u prodavnici su 10 jaja 150 dinara a na pijac jedva po 9 dinara ima.
Mi smo odlucili i narucili dve koke nosilje, jedna koka je 600 dinara.
Hrana je 480 dinara za 40 dana jer jedu jedan put dnevno po 125 grama.
Za 40 dana dobijamo 80 jaja koja recimo ako ih racunam po 10 dinara po jaje onda dobijam 800 dinara i kad od te sume oduzmem hranu za nju ja sma u dobit 320 dinara.

Ovo je moja matematika.Pored pilica koje cuvamo dva puta godisnje, sada smo krenuli i na koke nosilje.user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 573
5.2.2011 13:28:07   
Anoniman
Odlicno SMuser posted image

Direktna veza do poruke: 574
5.2.2011 13:28:14   
Crvenkapa85
vidis i ja bih mogla da uzmem nosilje pada i prodajemo jaja...razvijamo biznis,pravimo torte,prodajemo jaja,nadogradjujem nokte....

Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here