|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uspavljujete bebu?
16.1.2011 23:38:18   
pepeljuga
a koja je to knjiga? u kojoj temi? ne mogu da zamislim da ga ostavim i izadjem, mislim da bi se do ujutru drzao za ogradicu kreveca i skakutao user posted image

uglavnom se uspava posle jela i jedne-dve pesmice ali neki put nece... u svakom slucaju, knjiga me zanima user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Kvrkac)
Direktna veza do poruke: 301
19.1.2011 13:08:38   
Anoniman
Poslednjih nedelju dana,treba mu sat vremena posle kupanja da zaspi,iako se nasisa,tih sat vremena trazi samo ljuljuskanje,e uhvatila mu ja tehniku-svojim nosicem mazim njegov,i zaspi na brzinu,isto tako i obrvu.

(odgovor članu pepeljuga)
  Direktna veza do poruke: 302
19.1.2011 13:43:31   
Trudnicica83
Do skoro je bilo nosanje oko pola sata nakon kupanja i poslednjeg obroka, a vec nekih mesec dana (mada ne svako vece) zaspi dok sisa i onda je ja probudim posle pola sata i uvalim joj flasicu, ona popije spavajuci i nastavi. Ja je samo prebacim u krevetac i to je to. E, sad, videcemo koliko ce da traje ova milina..

Inace, nismo dosad nikad uspeli da je ostavimo u krevecu i da ona sama zaspi, a kao hteli smo sad kad je mm bio na odmoru. Ne znam kada ce to biti moguce, ali sto je veca, sve je teza...user posted image

Postala sam mama 4.8.2010! NEMA niceg lepseg od osmeha mog maceta...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 303
19.1.2011 16:38:15   
Brana
uspavljujm ga tako sto ga pustim da se izmori,iskace,hoda.... dok maltene ne padne u nesvset i onda  na siku i to je to u suprotnom on mene izmori dok se ne onesvestim!user posted image

(odgovor članu Trudnicica83)
Direktna veza do poruke: 304
19.1.2011 16:49:00   
Trudnicica83
Jel ima iko cije dete jos ne hoda, ne puzi i nema bas mnogo nacina da se izmori a da zaspi samo u krevecu bez posebnih "rituala"? I kada deca mogu to uopste, da li tek kad prohodaju, pa sto kaze Brana izmore se do besvesti?user posted image

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 305
19.1.2011 16:54:53   
Brana
meni dok laki nije prohodao,malen je bio pa se izmori i od duzeg ne spavanja i okretanja,a sada mu treba da se dobro izdjipa pa onda krece ritual da zaspi!neumorni su puni energije!user posted image

Direktna veza do poruke: 306
19.1.2011 16:55:35   
Ivanka 75
Iva se uglavnom uspavljuje sama. Spustim je u krevetac ili na krevet pored mene u dnevnoj sobi tokom dana, imamo zvecku leptira sa peskom, tj neke krupne kuglice pa šušti, ja mašem leptirom ona zaspi (lažu nekaf hoće nekad neće kad se uspavljuje).
Ponekad, kad ne može duže da zaspi, spustim je u kolica i samo ih pmeram napred nazad, naravno uz leptira.
Svekrva danas pokušala da je uspaval juljuškajući je urukama ali kako je (na moj zahtev) spustila na krevet, tako je sklopila oči i zaspala.

Direktna veza do poruke: 307
19.1.2011 17:01:12   
Brana
i lakisa je tako prihvatao kolica,nosiljku...da se uspava dok je bio malen a kako je rastao nema sanse..user posted image
Blago tebi!user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 308
19.1.2011 17:04:12   
Trudnicica83
Ivanka, ti si srecnica! Lana nema sanse da zaspi kad se spusti, samo pocne da kenjka jer je pospana...to je tako bilo prvih dva meseca dok je bila bas mala, a sada nema sanse..a ja sve hocu da to nekako uvedem! Bravo za Ivu!user posted image

Direktna veza do poruke: 309
19.1.2011 17:17:11   
Ivanka 75
Hvala Trudniciceuser posted image
Ona od rodjenja ne voli da se drzi na rukama i uspavljuje.

Direktna veza do poruke: 310
26.1.2011 9:29:55   
Didy
Evo da se malo vratim ovoj temi. Suština je naučiti dete da se samo uspava, a ne da mu vi pomažete ljuljanjem, cupkanjem, dojenjem i ostalim. Kad se probude noću tražiće taj isti ritual, ne zato što su bezobrazna ili razmažena, već zato što nisu naučila da se sama uspavljuju. To je iz knjige "Naučite dete da spava" od Kreativnog centra. Knjiga je jako zanimljiva i ima mnogo dobrih saveta, košta oko 300 dinara.
Inače, kasnije sam tek shvatila da i ta metoda da ih pustite da se dobro izmore ne pije baš uvek vode u našem slučaju. Stefan kad je jako, jako umoran ne može da zaspi, muči se... A kad uhvatimo onaj period kad je pospan, a nije premoren, tj. kad je smiren, a ne razdražljiv, zaspi dok trepneš. Treba samo puno strpljenja i ja ne bih savetovala za bebe mlađe od 6 meseci. Samo ih ne navikavajte ni na kakve rituale, pogotovo ne na dojenje (iz mog ličnog iskustva, doći će period kad će bukvalno hteti da vise na sisi celu noć, a to je takvo mrcvarenje) ili na flašicu (nalivaće se sto puta noću, a kad budete hteli da skinete pelene, neće ići tako lako noću, jer će stalno piškiti pošto piju mleko pre spavanja i u toku noći). Možda ovo sad izgleda jako daleko, ali dođe baš, baš brzo. I ja sam tako govorila - neka, nije mi teško da ga dojim noću, nije mi teško da ga ljuljuškam... Sve dok nije imao 15 kg i dok mu nije trebalo i po pola sata nošenja ili dojenja, pa tako svakih pola sata, sat svake noći. A sve što su stariji, sve ih je teže odviknuti od onih rituala koji su već duboko ukorenjeni. I nisam za ostavljanje da plaču do besvesti. U knjizi tačno ima šema. Npr. ostavi se beba, pa se uđe posle 3 minuta da se uteši, pa posle 5, pa posle 7 minuta... I tako dok ne zaspi. To je onaj princip: "Mama i tata su tu, vole te, ali ti si veliki dečak/devojčica i vreme je da sam/a naučiš da spavaš". I potrebno ih je dobro izmaziti, poigrati se i umiriti da bi neposredno pre spuštanja u krevetac osetili tu toplinu, blizinu i ljubav.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

Direktna veza do poruke: 311
1.2.2011 12:27:58   
bebablue
Ja imam problem i sa uspavljivanjem bebe, ali i sa njenim spavanjem. Posto ne pale nikakvi metodi, ljuljuskanja, pevanja, mazenja, lezanja pored nje, pocela sam da je ostavljam odmah u njen krevet, ali ona se odmah prevrne na stomak (na ledjima spava), isprevrce se po celom krevetu, skida carapice, ma sve samo da se razbudi. Ja je prevrnem na ledja, pomazim, vratim dudu koju je negde zaturila i to tako traje vise od pola sata. Desi se i da zaspi, a spavanje traje ravno 20 minuta.
Da rezimiram, uspavljuje se duze od pola sata, da bi spavala 20 minuta, i naravno nakon budjenja, posle pola sata budnosti ona je nervozna, jer je nenaspavana.
Gde gresim, stalno to pitanje postavljam sebi. Usled tog nespavanja, lose jede, nemamo nikakav ritam funkiconisanja i tako iz dana u dan.user posted image

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 312
1.2.2011 13:24:23   
ivaj
bebablue,pricas o dnevnom spavanju? Ili uopste.

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 313
1.2.2011 13:32:19   
Anoniman
Ja Marka uspavljujem kako stignem. Nekada se sam šlogira na rukama kada ni ne pokušavam da ga uspavam, a nekada muku mučim: dondolina (ljuljam), ruke (ljuljam), pevam, u krevetac, u krevet, mazim, pevam... i nikako. user posted image

(odgovor članu ivaj)
  Direktna veza do poruke: 314
1.2.2011 13:32:25   
minna
IZVORNA PORUKA: Cindarella

Poslednjih nedelju dana,treba mu sat vremena posle kupanja da zaspi,iako se nasisa,tih sat vremena trazi samo ljuljuskanje,e uhvatila mu ja tehniku-svojim nosicem mazim njegov,i zaspi na brzinu,isto tako i obrvu.

ovako je bilo i kod nas, samo sto je ranije palilo odmah a sad mu treba mnogo vise... nekad zaspi sam tako sto se igra sa nekom igrackom, mulja je po rukama, ali to je bas bas retko, uglavnom ga ljuljuskam i pevam shshshshs ili mmmmmmm, zavisi sta mu u tom trenutku vise odgovara...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 315
1.2.2011 13:34:26   
Lu
Maženje prstom preko obrva bebeuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 316
1.2.2011 13:35:07   
Tara
IZVORNA PORUKA: bebablue

Ja imam problem i sa uspavljivanjem bebe, ali i sa njenim spavanjem. Posto ne pale nikakvi metodi, ljuljuskanja, pevanja, mazenja, lezanja pored nje, pocela sam da je ostavljam odmah u njen krevet, ali ona se odmah prevrne na stomak (na ledjima spava), isprevrce se po celom krevetu, skida carapice, ma sve samo da se razbudi. Ja je prevrnem na ledja, pomazim, vratim dudu koju je negde zaturila i to tako traje vise od pola sata. Desi se i da zaspi, a spavanje traje ravno 20 minuta.
Da rezimiram, uspavljuje se duze od pola sata, da bi spavala 20 minuta, i naravno nakon budjenja, posle pola sata budnosti ona je nervozna, jer je nenaspavana.
Gde gresim, stalno to pitanje postavljam sebi. Usled tog nespavanja, lose jede, nemamo nikakav ritam funkiconisanja i tako iz dana u dan.user posted image

Nisi jedina , i ja se pitam gde gresim user posted image
Nocas je bio nemoguc,od pola dva me zezao , na kraju sam ga oko pola cetiri razbudila i decko se igrao do pola pet ,
mm koji je u to vreme bio za kompom ulazi u sobu i pita me sta radis sa tim detetom user posted image
E onda sam pop__dela , pa sta radim prvo pokusavam da ga uspavam na sve moguce nacine , da legne pored mene ,
pevam ,ljuljam.cupkam .....samo da shvati da je noc i da se tada spava , na kraju vidim da od spavanja nema nista user posted image
Preko dana sam zaspi na krevetu i lepo spava, ali nocu je pravi "monstrum"

< Poruku je uredio Tara -- 1.2.2011 13:36:21 >

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 317
1.2.2011 13:35:27   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ovako sam ja uspavljivala sestru i bebicu koju sam svojevremeno čuvala user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 318
1.2.2011 13:36:14   
Anoniman

To i ja radim najčešće, ali u poslednje vreme ne pali. user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 319
1.2.2011 14:11:13   
bebablue
IZVORNA PORUKA: Tash

To i ja radim najčešće, ali u poslednje vreme ne pali. user posted image

ne pali, sklanja mi ruku, trlja oci da bi se sto bolje razbudila, ja to kazem sklanja spavajka sa ocijuuser posted image

@ivaj, mislim na dnevno spavanje...za sadauser posted image

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 320
3.2.2011 20:17:15   
lesica
Joj ja se setih pre neki dan ove pesmice, USPAVANKA

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 321
4.2.2011 21:31:41   
lesica
Da,da ova pesma je definitivno hit ovih dana user posted image narocito je mm voli kada je ovako uvece uspavljuje a ona se opire spavanju user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 322
4.2.2011 21:33:33   
Nensi*

Ovako sam ga uspavljivala dok je bio manji,sad nema sanse...Sad samo sa sisom...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 323
4.2.2011 21:35:11   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: lesica

Joj ja se setih pre neki dan ove pesmice, USPAVANKA

Hahahahahaha user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 324
4.2.2011 21:35:46   
lesica
Sve je receno u pesmi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Бррррр....
пеперутка16

Да ли сте се икада сусрели са нечим непознатим на било који начин, са било чим натприродним нама људима?! Духови, ђаво, шејтане.....

Click Here