Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 10.12.2010 14:16:06
|
|
|
|
liliana
|
Nosim je do besvesti... Odvali mi i ruke i ramena i kičmu, ima 10kg. Ali što ču- tako smo se navikli...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 10.12.2010 14:18:01
|
|
|
|
Dada81
|
Liliana,isto tako,samo imamo za sad manje kg,ali neće ništa drugačije biti i sa više
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 10.12.2010 14:19:26
|
|
|
|
liliana
|
Da, Dado. Tako su navikli... Ja sam mislila da če bit drugačije što je starija, ali ona je napunila godinicu i isto je...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 10.12.2010 14:19:40
|
|
|
|
NadaR
|
Jaooo , moja je kuma tako nosila svoju curicu do 2 godine , bas je bio problem kad je bila pred kraj druge trudnoce . Sada djevojka u februaru puni 3 god . i bukvalno joj zatvori vrata ispred nosa , hoce sama da lijeze i pokriva se Kaze , sad bi sve dala da je malo pronosa
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 10.12.2010 14:20:12
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: nensi27 Mi za sada nemamo problem sa uspavljivanjem,jos ga ni jednom nismo uspavljivali,on se sam uspava...Posle kupanja i sisanja je sa nama u dnevnoj sobi na garnituri,uvek sam zaspi i posle ga prebacim u krevetac i tu prespava celu noc... Eeeeeeeeee,gde je sad ova beba??? Sad bez sise nema ni spavanja...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 10.12.2010 14:25:18
|
|
|
|
liliana
|
A moja zadnjih dana zeza-neče da spava po celu noč-zaspe tek ujutro oko 7h. Čitavu noč svira na neke klavijaure pto joj ujko kupio, ubi me sa njenim "muziciranjem"!!!
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 10.12.2010 14:26:33
|
|
|
|
Dada81
|
hahaha Nensi,znam da nije smešno,ali me nasmeja kako se nađe od pre šta si govorila.Ma totalno se menjaju.Kod nas ista situacija,pa navikla,nositi do besvesti ,nekad više nekad MALO manje,ali isto A,zamisli što Nada reče,još i zatrudneti,a dete veliko nosiš,ja se bojim toga kako sam osetljiva,mislim,moj organizam..
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 10.12.2010 14:29:33
|
|
|
|
Daca88
|
IZVORNA PORUKA: liliana Nosim je do besvesti... Odvali mi i ruke i ramena i kičmu, ima 10kg. Ali što ču- tako smo se navikli... Moj već sad sa 5 meseci ima 9 kg...a nonstop hoće na ruke lele,nadam se da će se kad bude stariji uspeti sam uspavati bez nosanja
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 10.12.2010 14:31:19
|
|
|
|
liliana
|
Daco, i ja sam mislila... Međutim, sve je isto...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 10.12.2010 18:11:00
|
|
|
|
IVA 11
|
Ja mog andjela nisam navikla na ruke, nego nam u toku dana za uspavljivanje sluze kolica a nocu cucla, lagano ljuljanje krevetica, par uspavanki i to je to...Lako se uspava, nocu pogotovo, kupanje, hranjenje, spavanje...
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 10.12.2010 18:15:46
|
|
|
|
Dada81
|
Ovo je stvarno divno za čuti mali dobri dečak
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 11.12.2010 10:26:48
|
|
|
|
Anoniman
|
eh, mi smo do 4 mjeseca sami spavali, stavim je u krevetic i ona zaspi.. Onda je dobila upalu uva pa grla i onda smo je morali nosati!!! a sada to je vec druga prica, nece zaspati nema para .. vristi, nosanje, ljuljanje, pjevanje nista ne pomaze
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 11.12.2010 11:21:48
|
|
|
|
ivaj
|
I po danu i uvece samo na rukama I to joj treba dva sata uspavljivanja da bi spavala pet minuta. Ne znam da li cu moci to da promenim kad bude veca i prodju grcevi
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 11.12.2010 11:40:26
|
|
|
|
sneza24
|
Od samog početka se uspavljivao uz sisu,onda je bilo ljuljanje na rukama ili u kolicima,pa opet samo uz sisu.Nikad ga nisam nosala do besvesti da bi zaspao.A zadnjih jedno 6 meseci dam mu flašicu sa mlekom legnemo na krevet zajedno i posle nekih 10-15 min baci flašicu i okrene se na drugu stranu i spava ili zaspe sa flašicom u ustima tako i preko dana.
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 11.12.2010 11:55:10
|
|
|
|
ivaj
|
blago tebi snezo
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 11.12.2010 12:01:11
|
|
|
|
sneza24
|
Ali to ljuljanje je trajalo nekad i po pola sata i više.Ali od kako smo uhvatili neki ritam ne treba mu mnogo vremena da zaspe.
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 11.12.2010 14:07:19
|
|
|
|
aleksandraz
|
Moj malisa je osam i pol meseci ali sta da vam kazem zvecina prava.mnogo tesko se uspivamo samo so setanjem i to u ispraven polozaj i kada e mnogo umoran a ne moze da zaspi ripa,vika sta da vam kazem tih pola sata do deka da zaspi e isto kako jedo 30 puta da sam iskacila skali u zgradi do 4 sprata i nazad a to se isplati ako spava jedno dobri 2-3 sata ali ako se probudi posle 30 minuta jojjjjjjjjj sirota ja pa i kad tti se nasmesi dodze mi da skocim sa terase.
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 11.12.2010 14:42:06
|
|
|
|
minnica
|
Kad je bila mala (do 3. meseca, recimo) je spavala maltene posle svakog sisanja preko dana i celu noć sa jednim ili dva prekida za jelo. Dovoljno je bilo da je stavim na sisu i ona se umiri i na kraju zaspi. Sad isto uveče ne pravi probleme, brzo se uspava, ali preko dana je već teže. Nekad moram da je držim u rukama i ljuljam, nekad zaspi sama od sebe, a nekad neće da spava uopšte preko dana pa je neraspoložena . Nadam se da ćemo vremenom uhvatiti neki ritam dnevnog spavanja.
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 11.12.2010 14:52:18
|
|
|
|
Didy
|
Srećom više nikako. Pročitamo knjižicu pre spavanja, obučemo džak, upalim mu mali projektor i izađem iz sobe. Kad se nekad zadržim pored kreveta da ga poljubim i pomazim, on kaže: "Mama, idi tamo u sobu i zatvori vrata." Baš pre neki dan mi je bila drugarica i kad je došlo vreme za spavanje, ja ga samo odnela u njegov krevetac i ostavila ga, a ona u čudu: "Ti ćeš njega samo tako ostaviti i on neće plakati?" A kad se samo setim perioda od pre godinu dana. Beskrajno sam zahvalna samoj sebi i mm što smo bili istrajni i uspeli da ga odviknemo od uspavljivanja pomoću one knjige "Naučite dete da spava". Postao je prava spavalica i mislim da je to mnogo zdravije i bolje za njega od onog neprestanog buđenja (da ne govorim koliko smo se nas dvoje preporodili). Zaista, kad smo skroz izbacili sve noćne rituale i obroke, tek onda je počeo da spava i po 12 sati noću bez buđenja. Kad se probudi, ponekad samo traži vode, popije je i nastavlja da spava, mada su te situacije vrlo, vrlo retke. A kad se probudi i plače, znam da je bolestan i da ga nešto muči.
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 11.12.2010 16:53:44
|
|
|
|
Nensi*
|
Kakva je ta knjiga?
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 11.12.2010 18:15:54
|
|
|
|
Didy
|
Od "Kreativnog centra". Nama je baš mnogo pomogla. Pregledaj temu, pisala sam više puta ranije. Čak i ako niste pristalica ovakvih metoda, vredi je pročitati, ima mnogo zanimljivih i korisnih stvari.
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 11.12.2010 18:24:17
|
|
|
|
ivaj
|
Didy,kazi mi da li se vase dete zacenjivalo kad ga ostavite da place? Pitam zato sto se ova moja zaceni u roku od par sekundi i mogu da prilazim,da je mazim ali dok je ne uzmem nista.I jedva je posle smirim.Zato ne smem da pokusavam te metode. Mozda kasnije,kada bude veca.
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 11.12.2010 19:03:37
|
|
|
|
Didy
|
On je tad imao već skoro godinu dana. Nije se zacenjivao, ali jeste glasno plakao u početku. Posle sve manje. Tvoja beba je mala, ne bih ti savetovala da primenjuješ ovo još. Samo se trudi da je ne navikneš ni na kakav metod uspavljivanja. Stefan je imao jake grčeve i plakao je prva dva meseca neprestano, a ja ga nisam mogla takvog ostavljati da bude sam, već sam ga stalno nosila. Posle se nekako spontano počeo uspavljivati dok ga dojim i tako je ostalo do daljnjeg. Onda je počeo noću da traži na svakih sat vremena da ga dojim (sa 8-9 meseci), pa sam ja morala nešto da preduzmem. Od svega se jedino ovo pokazalo kao delotvorno.
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 14.12.2010 9:02:49
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Didy Od "Kreativnog centra". Nama je baš mnogo pomogla. Pregledaj temu, pisala sam više puta ranije. Čak i ako niste pristalica ovakvih metoda, vredi je pročitati, ima mnogo zanimljivih i korisnih stvari. Ovu knjigu cu dobiti danas,jedva cekam vise ne mogu da izdrzim da ustajem u 4 ujutru
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 16.1.2011 23:31:23
|
|
|
|
Kvrkac
|
Jao zene kakva su to bebeca stvorenja Nikad je nisam nosala da spava....dovoljno je posle sisanja ako ne zaspe stavim je u krevetac i uspava se sama,ili zaspe dok jede...a sada...ne zaspe dok jede(ili veoma retko se desi) i onda bi da se igra a nikad to nje radila,veceras sam je pustila i do pola 11 mi je pravila haos po krevetu(cila i vesela) a da je stavim u krevetac haos,suza suzu stize ...Jednom sam je na rukama uspavala,ma odvali i ruke i sve zivo...... Sta se to desava?Kako da uspavam ovo cudo od 8 meseci?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Kalendar vakcinacijeVaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Anketa
Бррррр....
пеперутка16
Да ли сте се икада сусрели са нечим непознатим на било који начин, са било чим натприродним нама људима?! Духови, ђаво, шејтане.....