|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Patronažna sestra
23.9.2010 9:40:15   
Anoniman
Dobro...mi imamo dve bebe...pa jednu kupa on, drugu ja... ili ih kupamo zajedno... tj ja perem glavu, a on noge u isto vreme user posted image   Poenta je da ih mi kupamo, a ne neka tamo patronazna, ili babe i dede....
(inache....juche na ulici sretnem komshinicu, i zena pita mene i muza, ko kupa decu...mi odgovorimo da ih mi kupamo...a ona kaze....ah...moja cerka nikad nije kupala decu...uvek sam to ja radila...i to sve onako u tonu da prebacuje cerki to...a cerka je inache umrla proshle godine.....to je tako ruzno ispalo)

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 176
23.9.2010 9:42:46   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Ne mogu da verujem da toliko dugo izdrzite da ne kupate svoje bebe user posted image

Ja sam bebu od pochetka...tj taj dan kad smo doshli iz bolnice svekrva je okupala...jer sam ja bila premorena....a vetj sutradan sam je ja okupala...u ponedeljak je doshla patronazna...i polazala kako se kupa...iako smo mi vetj znali to...onda je ona okupala....a posle toga...svaki dan kad je dolazila ...ja sam kupala...ona je prichala... Inache...Petra je tada imala 2 i po kile...i bilo je divota kupati tako malo srce user posted image Isto kada je i Sara doshla...od pochetka sam je ja kupala...a imala je 2kg...ma...uzivancija.... neznam shto dozvoljavate sebi da propustite takve trenutke? user posted image

Smeshkice, a što se ti tako iščuđavaš za sve živo? Ono kako ti radiš ne mora da znači da rade i drugi. user posted image Zaista ne razumem.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 177
23.9.2010 9:49:09   
Anoniman
Jaooo...izvini....nisam znala da toliko smeta kad kazem svoje misljenje....

Eto...ne ide mi u glavu da neko prepushta takve trenutke drugima....i nema to veze s tim shto ja tako radim...nego shto je meni nekako logichno da su mama i tata ti koji brinu o svojoj deci...

Mislim da sam se malo umorila od ovog foruma...i vechitog ubedjivanja...kad se slazem sa svima super je...kad kazem neshto kontra, ili ne daj boze ne uradim kako mi je napisao....smak sveta.... definitvno idem da odmorim.... Do vidjenja.

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 178
23.9.2010 9:58:04   
Jeca*
ne smeta nikom mišljenje nego način na koji se kaže.
hajmo sad dalje bez negativne energije, ako je moguće...user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 179
23.9.2010 11:11:51   
Anoniman

neznam shto dozvoljavate sebi da propustite takve trenutke? user posted image

Da imam para plaćala bih patronažnu do Markovih 3 meseca da dolazi da ga kupa. Nikada me nije fasciniralo kupanje novorođenčeta koje urla u kadi kao nezdravo, a ja žurim da što pre završim da prestane dreka.

jer svakako treba da imam sve to kuci...pa i ja treba da chistim pupak....

user posted image Ja nisam čistila. Dođe patronažna, odmota, nakapa, umota, i tako stoji do sledećeg dana.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 180
23.9.2010 11:32:45   
Anoniman
Meni je ok da ta patronažna dolazi . Pa mislim - ne bi za džabe postojala ta profesija ? Napisala sam na prethodnoj strani da ja jedva čekam da sama sve radim oko svoje bebe , ali u prvih par dana treba to prepustiti nekom drugom , prvenstveno jer je mama još izmučena od porođaja , polako "dolazi sebi" od tog pozitivnog šoka , a posebno to što bi mama svoju bebu , verovatno iz straha i prevelike ljubavi , kupala 2 sata , sa nežnim pokretima , da je ne povredi , oprezno , nesigurno ... user posted image Pa onda beba zaplače , pa bi i mama najradije zaplakala od brige što to beba plače ... user posted image Ovako - par puta vidiš kako to patronažna expresno odradi , vidiš šta sve treba i mora da se izdešava i kojom brzinom , i onda se i ti malo "ohrabriš" , pa sledeći put sama , pa na kraju , vežbom i ljubavlju , postaneš pravi expert !!! user posted image

A i na kraju krajeva , brate mili , i treba neko malo da razmazi mamu u prvim postporođajnim danima , i da je poštedi svega bar neko vreme , jer sve te obaveze pre ili kasnije padnu samo i jedino na nju , i sve će to ona sama odrađivati , samo je pitanje vremena .

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 181
23.9.2010 11:33:56   
Jeca*
upravo tako Bubo user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 182
23.9.2010 14:51:05   
Mivica

Mislim da sam se malo umorila od ovog foruma...i vechitog ubedjivanja...kad se slazem sa svima super je...kad kazem neshto kontra, ili ne daj boze ne uradim kako mi je napisao....smak sveta.... definitvno idem da odmorim.... Do vidjenja.

user posted image
Mislim, koliko god se trudila da razumem, i dalje je user posted image

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 183
23.9.2010 18:31:59   
liliana
Opet Smeškica i njena ljutnja...
Sečam se da je na nekoj od tema tražila savjet oko hranjenja beba, a onda se ljutila na nas...
Izgleda da je, ipak, ona ta koja se ljuti ako svi ne misle kao ona.... No, dobro... SHOW MUST GO ON!!!!!!!!!!!!

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Mivica)
Direktna veza do poruke: 184
29.9.2010 14:28:44   
SIvka
moja patronažna je bila blago rečeno katastrofa.
ženi je najbitnije bilo da neko dođe po nju kolima, i da je vrati da ne bi njene nogice na štiklicama preforsirala. Užas, zadržavala se celih  deset minuta, i znam da joj je najveća briga bila da prikupi zdravstvene knjižice od svih u familiji tj. dvorištu, nas oko 15-ak, i sad sam ja sa beobom od nedelju dana trebala da idem od svekrve, babe,dede,strica,dece da jurim zdravstvene knjižice,aha, bila je dva puta i zamolila sam je da više ne dolazi.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 185
4.1.2011 13:23:19   
strahinja11

Deveti mesec sam i ne znam kako da stupim u kontakt sa patronaznom sestrom user posted image

volela bi da je upoznam pre nego se porodim

Help me!!!

(odgovor članu SIvka)
Direktna veza do poruke: 186
4.1.2011 13:37:35   
Maryna1
IZVORNA PORUKA: strahinja11

Deveti mesec sam i ne znam kako da stupim u kontakt sa patronaznom sestrom user posted image

volela bi da je upoznam pre nego se porodim

Help me!!!

ja sam upoznala patronaznu sesru cim sam stigla kuci iz porodilista! a zasto ona tebi sad? da li imas neko pitanje?

(odgovor članu strahinja11)
Direktna veza do poruke: 187
4.1.2011 14:15:40   
strahinja11
Pa nemam pojma:)))

Cisto da vidim kakva je, pa ako mi se nesvidi da uzmem neku privatnu patronaznu.

A i da je pitam vezano za porodjaj i kontrakcije i tako svasta nesto sto se setim :)

(odgovor članu Maryna1)
Direktna veza do poruke: 188
4.1.2011 14:23:38   
maja19
Strahinja odi do doma zdravlja reci ce ti koja je patronazna zaduzena za tvoj kraj i pronaci ces je...mada kad sa se porodila sa nikolom dolazila je jedna samo dva puta i to je to..vise da popije kafu i da se zasladi necim..sad posto idem u drugi grad uzecu jednu privatno pa ce mozda biti druga situacija..

Direktna veza do poruke: 189
4.1.2011 14:27:26   
Olga75
Strahinja , patronazna sestra je po sluzbenoj duznosti u obavezi da pet puta izadje na teren vezano ( ali ne za vikend ) da obilazi dok bebi ne otpadne pupak i da dodje oko treceg i oko sestog meseca da proveri bebu i karton vakcinacije.
Ti uvek mozes unajmiti neku drugu sestru da ti dodje bez obzira na " drzavnu "

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu maja19)
Direktna veza do poruke: 190
4.1.2011 14:30:39   
maja19
Olga jel tebe tako obilazila..mene samo dva puta, i mozda kad je nikola napunio sest meseci...i nisam bila zadovoljna...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 191
4.1.2011 14:35:27   
Maryna1
meni je bila super patronazna sestra, iz obicnog doma zdravlja, nadam se i ovog puta ce biti ista!!!

(odgovor članu maja19)
Direktna veza do poruke: 192
4.1.2011 14:35:48   
Olga75
jeste , kod nas u SU je tako , doduse ja sam koleginica i ista smo generacija iz srednje ali i komsinicu koja se porodila dva meseca nakon mene je isto tako obilazila.
Kad si negde 33 -34 -ta nedelja u dz dobije formular za patronazu a dobijes ga i u bolnici posle porodjaja , oni ga proslede . Meni je bila frka oko pupka i sta cu ako izadjem iz bolnice u subotu ili nedelju kada one ne rade pa mi je dosla skolska drugarica da poneguje Marijin pupak ali stvarno nemam pojma koliko kostaju izlasci jer meni nije naplatila

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu maja19)
Direktna veza do poruke: 193
4.1.2011 16:27:07   
maja19
Kod nas su 500 dinara a posto imam frku oko pupka sigurno cu angazovati jednu....

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 194
5.1.2011 9:37:04   
strahinja11
Maja 19 i Olga75 hvala puno :***

Zvala sam Halobebu i oni su mi dali broj patronazne sluzbe na opstini gde ja zivim. Nazvala sam ih, rekla tacnu adresu i oni su me spojili sa patronaznom, koja bi trebalo da dodje u ponedeljak.

(odgovor članu maja19)
Direktna veza do poruke: 195
14.1.2011 11:43:46   
marijap
Drugari,pomozite mi....ja sam jos jedna od onih zbunjenih trudnica,kojoj ce trebati sva pomoc ovog sveta,kad dodje bebica.Jeste da je po nekima jos rano(usla sam u 7 mesec) ,ali ipak ja volim da imam sve obezbedjeno da ne bi bilo frke i panike kad dodje vreme(a bice je bez obzira na svu organiaciju).Da li bi neko mogao da mi preporuci neku privatnu ,a strpljivu patronaznu sestricu na teritoriji Beograda(Zvezdare) ,koja ce mi postati najbolja drugarica kroz nekoliko meseci.Kontakt moze da mi posalje na privatne porukice.Hvala punooooo

Direktna veza do poruke: 196
14.1.2011 11:47:20   
lanajelena
IZVORNA PORUKA: Mivica

user posted image
Mislim, koliko god se trudila da razumem, i dalje je user posted image

user posted image user posted image user posted image ...treba da otvorimo temu Smeskicini dolasci i odlasci sa foruma...joj sto je luda user posted image

(odgovor članu Mivica)
Direktna veza do poruke: 197
14.1.2011 11:56:40   
mihi
To je sve kao i deca individualno, ja volim da kupam decu i svoju sam od prvog dana sam kupala, naravno tri godine pre toga sam kupala sestričinu, moja sestra izmučena od CR nije mogla i tada mi nije bilo sve jedno. Kada se rodio stariji sin bili smo u Frontu beby frendli, došla sestra i kaže kupanje traje 5 minuta ne duže u početku. I ja sam posle tako kupala Luku na česmi u početku a posle ga stavim na kupka, tako i Miloša. Mene svuda zovu ko nesme da okupa bebu da ja kupam. Ali to ne znači da sve mame to hoće i vole na početku. Prema tome, to je sve individualno, svakako će mame pogotovu one koje nemaju stalnu pomoć u kući to raditi pre ili kasnije.

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 198
14.1.2011 12:22:03   
strahinja11
Posetila me patronazna:)))

Saznala sam da one dolaze samo pet dana, pa me interesuje ako je neko imao privatno patronaznu, koliko je placao po danu?

Ja bih da ona dolazi dok pupcic ne otpadne user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 199
14.1.2011 12:25:57   
lanajelena
Strahinja kod nas je 10 evra dan ali kod nas dolaze dok ne otpadne pupcic i ove u drzavnoj

Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Da li je sigurno uzimati aspirin tokom tru...
Da li je uzimanje lekova u trudnoći sigurno jedno je od najčešćih postavljanih pitanja među trudnicama, a danas vam odgo...
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here