|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Patronažna sestra
21.5.2010 19:34:34   
anci 81
IZVORNA PORUKA: pepelju

kad sam isla da vadim krv u zavod za javno zdravlje uzeli su mi podatke i posle dva dana me zvali iz sluzbe halo beba, patronazna se najavila da ce doci i

Nije jos bila...user posted image

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 101
22.6.2010 9:49:27   
Anoniman
Meni je juche bila patronazna...i iznervirala me do zla Boga user posted image

Proshli put kad je bila..onda mi je tupila prichu kako se ona i seka nece osetjati...i da nema smisla da ih stavljam u isti krevet.... a juche mi pricha kako mala pati shto je odvojena od seke i shto je samim rodjenjem odvojena od mene...pa da treba barem tri sata dnevno da budem u kontaktu koza na kozu sa njom...shto znachi da dete skinem u pelenu, i prislonim je na sebe...golu... da...kao da je napolju 40 stepeni....pa smrznuce mi se dete pa chime god da se pokrijemo....user posted image

Da ne pricham shto nas je iskritikovala shto smo okupali Petru u nedelju...a nismo sachekali nju da dodje juche (ponedeljak) da nam pokaze kako treba...kao da mi neznamo....user posted image

A vrhunac je bio kad je ono shto sam pripremila posle kupanja da joj obuche...zamenila..jer nije praktichno...pa shta ti znash shta je meni praktichno.... meni je bash ok da joj obuchem bodic, a preko benkicu i zekicu... a ona mi trazi jednodelno odelce...a sva su joj ogromna...izgubi se i pored shirokog povoja...

(odgovor članu anci 81)
  Direktna veza do poruke: 102
22.6.2010 9:50:48   
Mari86
IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Meni je juche bila patronazna...i iznervirala me do zla Boga user posted image

Proshli put kad je bila..onda mi je tupila prichu kako se ona i seka nece osetjati...i da nema smisla da ih stavljam u isti krevet.... a juche mi pricha kako mala pati shto je odvojena od seke i shto je samim rodjenjem odvojena od mene...pa da treba barem tri sata dnevno da budem u kontaktu koza na kozu sa njom...shto znachi da dete skinem u pelenu, i prislonim je na sebe...golu... da...kao da je napolju 40 stepeni....pa smrznuce mi se dete pa chime god da se pokrijemo....user posted image

Da ne pricham shto nas je iskritikovala shto smo okupali Petru u nedelju...a nismo sachekali nju da dodje juche (ponedeljak) da nam pokaze kako treba...kao da mi neznamo....user posted image

A vrhunac je bio kad je ono shto sam pripremila posle kupanja da joj obuche...zamenila..jer nije praktichno...pa shta ti znash shta je meni praktichno.... meni je bash ok da joj obuchem bodic, a preko benkicu i zekicu... a ona mi trazi jednodelno odelce...a sva su joj ogromna...izgubi se i pored shirokog povoja...

Kakva kretenka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 103
22.6.2010 9:54:55   
lanajelena
ma pusti budalu,stvarno ima raznih
mene je moja danas zvala da proveri kako smo i doci ce nam sa 4 meseca da nam kaze kako sta da uvodimo,stvarno divna zena iako joj je zivot u totalnom haosu ona se bebama posvecuje prepodne a popodne muci svoju mukuuser posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 104
22.6.2010 10:21:58   
pepeljuga
ma ima raznih, meni je bila neka baba koja nam je rekla da bebu kupamo skroz mlakom vodom, skoro hladnom i da mu preko dana ne stavljamo siroki povoj jer je vruce pa moze da dobije toplotni udar, a pri tom je oba puta zatvarala prozor na 40 stepeni user posted image
lepo sam joj se zahvalila i rekla da nema potrebe vise da dolazi, bila je odusevljena jer su u obavezi da dodju pet puta a ona je vec taj drugi dan rekla da ne bi ona sutra dosla jer ne mora beba da se kupa svakog dana - dakle, na tih istih 40 stepeni!!! grrrrr
po preporuci cimerke iz porodilista, zvala sam privatno patronaznu sestru koja radi u gradskoj bolnici i naravno njom sam prezadovoljna, puno mi je pomogla user posted image

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 105
22.6.2010 10:30:39   
New Mom
Mi smo imali i državnu i privatnu. Privatnu sam upoznala par dana pred porođaj, htela sam da vidim da li će mi leći. Ona je došla prvi dan po izlasku, jer državna tada ne dolazi. Državna je bila sutradan, i dolazila je 4 dana, pa za vikend opet privatna, pa državna 2 dana, pa na dan pauze opet privatna, pa na kraju jednom opet državna i još jednom privatna. Razlog je bio što nam je pupak otpao tek 13.-og dana, pa sam htela da ipak neko stalno dolazi eto do 15.dana. A i moji konci su ispali tek 15.dana.
Za vreme trudnoće je takođe trebala da dođe iz Dz, ali se nije javila. Državna je bila, pa onako, kao dete koje je naštrebalo sve teoretski, ljubazna ali ne od stvarne pomoći. Ova privatna je žena sa dugogodišnjim iskustvom, onako, energična, potpuno mi je legla i nisam žalila pare. Gledala je i bebu i moju ranu i grudi (državna me je samo prvi put pogledala ranu i to je to).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 106
22.6.2010 11:53:22   
Anoniman
Smeškice, dušo, to odmah po kratkom postupku "Beba neće to obući, već ono što sam ja pripremila." i osmeh. 

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 107
22.6.2010 11:57:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tashke

Smeškice, dušo, to odmah po kratkom postupku "Beba neće to obući, već ono što sam ja pripremila." i osmeh. 

E tu nailazim na drugi problem....svekrva je brze bolje potrchala da da patronaznoj ono shto je trazila... user posted image Nisam stigla ni da zinem...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 108
22.6.2010 11:58:20   
Anoniman
A šta svekrva radi tu??? Zatvoriš vrata za patronažnom, i kraj. A i ja bih i svekrvi rekla, kao što sam joj i do sada govorila. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 109
22.6.2010 12:05:37   
Anoniman
Ma svekrva obigrava oko mene...jer bi ja trebala da lezim....al sam njoj rekla shta mi je na umu kad je otishla patronazna...pa mi se pravdala da treba da radimo kako patronazna kaze...dok je tu...a kad ode...onda po svom.... e vala necemo....

Mada...patronazna tje da leti danas napolje ako dodje u pola 1 kao juche... jer ja idem u bolnicu da vidim Saru...pa makar mi se sam Bog stvori na vratima user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 110
22.6.2010 12:08:24   
Anoniman
Ja ne znam zašto bi se patronažnoj trebalo povlađivati? OK, za neke stvari slušaš, ali od kad je bino šta je patronažnoj praktično da obuče bebi, kada je ona tu pola sata a mi ostatak dana? 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 111
21.7.2010 16:37:59   
New Mom
Nama danas bila državna patronažna da nas obiđe. Da vidi kako napredujemo, imamo li nekih problema, da nam vežbice koje nam trebaju od 3. meseca...
U totalnom sam šoku!user posted image Jeste da im je ovo dužnost, ali nikome u mojoj okolini nisu stvarno i došle ponovo posle nekog perioda, iako bi trebalo do godinu dana da dolaze.
I najavila se opet za 2 meseca.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 112
21.7.2010 16:48:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: anci 81

IZVORNA PORUKA: pepelju

kad sam isla da vadim krv u zavod za javno zdravlje uzeli su mi podatke i posle dva dana me zvali iz sluzbe halo beba, patronazna se najavila da ce doci i

Nije jos bila...user posted image

nije ni meni bila,dodushe iznenadila sam se jer pre 6 godina mi je patronazna doshla samo jedan dan i to kad sam se porodila pa sada kad su me zvali nisam verovala nego sam proverila broj na netu user posted image
ne znam ni zashto treba da dodje dok sam trudna? jel bila nekom pre porodjaja ?

(odgovor članu anci 81)
  Direktna veza do poruke: 113
21.7.2010 16:52:18   
New Mom
IZVORNA PORUKA: ribizla

jel bila nekom pre porodjaja ?

To je sada većinski svuda praksa, da se upoznate, da ti pregleda grudi, da upustva oko porođaja, nege posle, pitaš šta te zanima...
Mada, svima iz moje grupe iz školice su bile u tom periodu sem meni...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 114
21.7.2010 16:52:23   
Anoniman
Bila je i meni pre porodjaja....

I dolazila je 5 dana svaki dan, pa naredne nedelje svaki drugi, i onda josh jednom naredne nedelje... sad treba da joj javim da su gotove zdravstvene...a dolazice mi i kasnije u jednokratne posete...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 115
21.7.2010 16:58:42   
lanajelena
IZVORNA PORUKA: New Mom

Nama danas bila državna patronažna da nas obiđe. Da vidi kako napredujemo, imamo li nekih problema, da nam vežbice koje nam trebaju od 3. meseca...
U totalnom sam šoku!user posted image Jeste da im je ovo dužnost, ali nikome u mojoj okolini nisu stvarno i došle ponovo posle nekog perioda, iako bi trebalo do godinu dana da dolaze.
I najavila se opet za 2 meseca.

nama se u istom periodu javila,zna da nam je drugo pa ne mora bas toliko da se trudi,ali je rekla da ce doci u 4 ili 5-om mesecu da nas obidje...sad imaju duznost da se javljaju do 6-te godine

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 116
21.7.2010 19:07:06   
Anoniman
Obišla je i nas... kada nije došla na vreme kada se rodio Luka, onda je dolazila posle... Čudila se čudu kako nas nikada ne nađe kod kuće, i zašto toliko šetamo... user posted image

(odgovor članu lanajelena)
  Direktna veza do poruke: 117
21.7.2010 19:08:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: New Mom

IZVORNA PORUKA: ribizla

jel bila nekom pre porodjaja ?

To je sada većinski svuda praksa, da se upoznate, da ti pregleda grudi, da upustva oko porođaja, nege posle, pitaš šta te zanima...
Mada, svima iz moje grupe iz školice su bile u tom periodu sem meni...user posted image

A kada dođu pre porođaja? Mislim, hoće se pojaviti tokom 9og meseca, nakon što otvorim bolovanje, jer inače ne znam kako bi mogla znati da treba da dođe, kada trudnoću vodim privatno... user posted image

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 118
21.7.2010 19:31:19   
Daca88
Kako da se otarasim patronazne sestre,ja uopste,ali uopste nisam zadovoljna sa njom.
Nije me posetila pre porodjaja...u bolnici sam ispunila formular koji su oni prosledili nekoj patronaznoj,valda svaka ima svoj teren u zavisnosti iz kog je dela grada.
Uglavnom,nasa patronazna je dosla posle TEK 3 DANA,od izlaska iz porodilista,a tih dana kada neznam nista,i kada mi je bila najpotrebnija nije se pojavljivala...kaze kasno su joj javili,ma ajd vaziuser posted image .Dosla,oci na plafonu,kontrolise kucu kao neka inspektorka,gleda cistocu wc-a,gleda kadu,usla je u svaku prostoriju,i na kraju prokomentarisala da u dnevnoj sobi nema dovoljno svetlostiuser posted image pa bre sta ce mi svetlost u dnevnoj sobi kada je beba sa nama u spavacoj sobi,a tamo IMA svetlosti,ali neee,ona je bila dovoljno drska da u dnevnoj podigne roletne sa polovine do kraja,iako sam ih ja namerno tako ostavila da mi na +35 ne ulazi toplota.Taj dan je samo okupala malog i otisla,nikakav savet,nista...
Zatim mi 2 dana nije uopste dolazila,da bi onda dosla jedna druga patronazna,podjednako drska...uglavnom prva patronazna ima neke licne obaveze,pa je poslala koleginicu.
A ta druga patronazna,nemam ja nista protiv njenog izgleda ali tako se ne dolazi...,ipak...mini suknja,koja je pre dopicnjak nego mini suknja,majica sa ooogromnim dekolteom,duga kosa,stikla 12 cm,nasminkana kao za novu godinu po ovoj vrucini,i sa vestackim ooogromnim noktima...Uglavnom kupa dete,a kosa joj upada u korito i pokriva malom liceuser posted image ,sa vestackim noktima je uspela da mu zakine pupak i raskrvari gauser posted image ,kada se sagnula nesto sevnula joj je guzica,a moj brat joj je blenuo u siseuser posted image ...zeno,ne ides u diskoteku,nego kod bebeuser posted image .
Zatim opet jedan dan pauza,i dolazi opet,ostaje svega 2 min.a razgovor je tekao ovako:
Da li si okupala dete juce kada nisam dosla
-Da!
Da li mu je otpao pupak
-Da,nocas!
Dobro,onda ja idem,i doci cu krajem nedelje...iha haj i sad ja da cekam gospodjicu kada ce da se seti doci...
I jos jedna situacija,ja dojim,ona usla u sobu i razderala se,dete se trglo,a ona urla na mene...pa sto si mu dala da sisa dok ja nisam dosla da vam nadgledam dojenjeuser posted image user posted image user posted image .Pa da,trebala sam pustiti gladno dete da place cekajuci nju.
I druga situacija,ja gola u kupatilu,ona ulece,i kaze daj da ti vidim ranu...e kozo jedna,pa kako da joj pokazem ranu u kupatilu,pa valda moram prvo da legnem,rasirim noge...
Ma kretenke teske,i necu vise da mi dolaze,i tako nista ne pomazu.

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 119
21.7.2010 19:41:33   
dacica
e,pa ja bi je oterala u 3 lepe....user posted image user posted image

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 120
21.7.2010 19:47:49   
Daca88
I ja bih dacice,ali imam kucno vaspitanje i nisam nekulturna,a tako bi joj zabila u dupe onu njenu stiklurinuuser posted image
uvek kad ode ja sikcem od besa

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu dacica)
Direktna veza do poruke: 121
21.7.2010 19:59:44   
Anoniman
daco...ovo sto citam ja bih prijavila!
i pusti molim te kucno vaspitanje..to sto je tako otisla bez da si joj jeb..sve po spisku nije kucno vaspitanje nego si ti mnogo dobra i mlada...

meni da je ovakva dosla, letela bi sa sve stiklama...mrtva sam ozbiljna.
Daco, kad dodje sledeci put sa vrata joj reci:
"molim vas da ne ulazite, niste mi potrebni a pobrinucu se da vas prijavim"

a lepo se raspitaj za neku patronaznu privatnu koja naplacuje dolazak i neka dodje da ti sredi grudi.

ne budi luda nego reaguj za sebe i svoje dete...

joj kako me iznervirala sad bih joj...
daj ime i prezime majku joj njenu..
drzi se daco i pobrini se da ti neko probije kanale (citala sam tamo u drugoj temi) da to mleko lepo krene kad ga vec imas

kiss

(odgovor članu Daca88)
  Direktna veza do poruke: 122
21.7.2010 20:00:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Daca88

I ja bih dacice,ali imam kucno vaspitanje i nisam nekulturna,a tako bi joj zabila u dupe onu njenu stiklurinuuser posted image
uvek kad ode ja sikcem od besa

i samo ti treba da te nervira...bas ti treba stres sada pored svega

oteraj je sa vrata mamu joj njenu

(odgovor članu Daca88)
  Direktna veza do poruke: 123
21.7.2010 21:28:47   
New Mom
IZVORNA PORUKA: Tashke

A kada dođu pre porođaja? Mislim, hoće se pojaviti tokom 9og meseca, nakon što otvorim bolovanje, jer inače ne znam kako bi mogla znati da treba da dođe, kada trudnoću vodim privatno... user posted image

Ima dve varijante: ako ideš u školicu, tada dolazi na jedan čas da svim trudnicama uzme podatke (da bi se videlo ko kom DZ pripada), a ako ne, kad odeš da otvoriš bolovanje, pitaj neku od sestara gde da ostaviš podatke (imaju neke kutije da se prijaviš).

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 124
21.7.2010 21:54:28   
minavb
Meni je dosla patronazna na zameni, posto je ona koja mi je svracala u trudnoci bila na godisnjem. Devojka je mnooogo mlada, i necu da pisem sta mi je radila sa grudima da se ne biste zgrozile.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Rast ploda po nedeljama, 1. tromesečje
Znate da ste trudni, ali u suštini ne znate šta se dešava u vašem telu? Ovaj tekst će pokušati da vam objasni šta se odi...

Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here