|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
4.12.2010 18:57:15   
Bubamarac
pa pazi Ana, ja sam proslog meseca krenula na folikulometriju i nisam nista pila. 8dc je bio 8mm, 11dc je bio 19mm, a 13dc ga nije bilo. Kapiram da oni kod mene bas nekako brzo rastu 

e sad, ovaj mesec sa Klimofenom je to jos nesto brze jer ga 11dc nije bilo. Zato mi nije najjasnije da li je on narastao dovoljno i da li je taj 9dc ili 10dc uopste pukao.

8dc jedan je bio 12mm, drugi 10mm i treci 9mm.

ne kapiram bas...

SVE STO IMAM JE TVOJA LJUBAV. JA IMAM SVE.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1126
4.12.2010 19:02:51   
Ana RR
To se i kod mene dešava.. 8. dan bude 19mm.. dr se uvek čudi.

Ali ako kažeš da je kod tebe 8. dan bio 10mm, a 11. dan ga nije bilo (a računamo da raste školski - po 2 mm dnevno) nemoguće da je pukao.
Pa čak i da raste brže nego što je predviđeno, dr je morao da ti kaže da li je pukao ili se sparušio, to se vidi.
Čak i ja (posle svog ovog vremena) znam kako na UZ izgleda kad folikul prska, lepo se vide tragovi.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Bubamarac)
Direktna veza do poruke: 1127
4.12.2010 19:03:57   
Ana RR
U principu, sa klomifenom to sve malo brže ide.. ali svakako ti dr mora reći šta se desilo sa folikulom.

Ili sam ja navikla na to da je moja dr jako temeljna...

< Poruku je uredio Ana RR -- 4.12.2010 19:04:24 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1128
4.12.2010 19:08:57   
Bubamarac
Dr mi kaze da se ne vidi nista, sto znaci da je morao da pukne. Ne znam da li je to rekla da se ne smorim, nije valjda...a i na poslednjem UZ mi je nasla miom, pa smo vise pricale o tome...

Nemoj se smejati, ja sam nesto uporedjivala sa prethodnim mesecom pa sam racunala koliko rastu na sat user posted image user posted image user posted image ispalo je da rastu preko 3mm dnevno...po toj logici bi znacilo da je pukao 10dc, mada meni to nekako zvuci da je rano 

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1129
4.12.2010 19:26:34   
Ana RR
Pa ko zna, možda i jeste.. nećemo da nagađamo, videćemo šta će biti za nedelju dana user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1130
4.12.2010 19:31:06   
Bubamarac
user posted image

hvala ti puuuno! cekamo user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1131
5.12.2010 18:31:38   
emilija_
Juce, prepodne prvi pokusaj, kako je doc rekao. Ceo dan mi je stomak naduvan i juce i danas. A na jajnicima ko da imam po jednu ciglu na oba. Isla u set_nju i jedva izdrzala... A nisam prehladjena... Sutra drugi pokusaj, pa mi ostaje da cekam user posted image ... Nije mi jasan taj bol i cudan osecaj... Cure, bas se bojim i ne mogu da se docekam da vidim da li smo uspeli! user posted image  

< Poruku je uredio Ana RR -- 5.12.2010 19:27:01 >

Direktna veza do poruke: 1132
5.12.2010 19:29:18   
Ana RR
Emilija, držim vam fige user posted image jajnici su iforsirani i prosto moraju po malo boleti, ne brini, proći će to user posted image tako je i meni bilo.

P.S. Molila bih te da ne pišeš boldovanim slovima jer je to protiv pravila foruma user posted image

(odgovor članu emilija_)
Direktna veza do poruke: 1133
5.12.2010 22:51:58   
emilija_
Izvinite, nisam obracala paznju! Hm, brinem se... Hvala na podrsci!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1134
9.12.2010 9:53:14   
marija andrijana
devojke,

glupo pitanje ili...

ne volim da pijem lekove, ne pijem ni andol, a kamoli nesto jace. dr mi je odmah posle HSG-a dao klomifen za sl ciklus, kako bi isli na inseminaciju, ali...

moram li piti klomifen ako je samnom sve ok, ako su mi prohodni jajovodi i ako mi M tacna u dan, hormonski status gotovo idealan, a pritom ne znam koliko moji jajnici izbace folikula bez stimulacije?

volela bih da mi prvo folikulometriju rade bez klomifena. da li je to moguce ili izmisljam?

ne znam da li je glupo pitanje, ali je bar logicno da znam pocetno (prirodno) stanje, pa da ga poboljsam ukoliko je potrebno!

(odgovor članu emilija_)
Direktna veza do poruke: 1135
9.12.2010 9:59:58   
Ana RR
Marija, meni je dr tek posle 6 meseci folikulometrije prepisala klomifen..

Mislim da se prvo treba upoznati sa prirodnim stanjem pa tek onda preduzeti neke drastične mere. Danas doktori čini mi se previše lako prepisuju klomifen, a on je ipak hormonska terapija.

< Poruku je uredio Ana RR -- 9.12.2010 10:20:25 >

(odgovor članu marija andrijana)
Direktna veza do poruke: 1136
9.12.2010 10:09:49   
marija andrijana
Ana, hvala ti puuuno!
Nemas pojma koliko mi tvoja poruka znaci. user posted image
Sad mi je lakse...
Nekima se moj stav cinio kao da izmisljam i postavljam svoja pravila i da ne treba da idem protiv reci dr.
Samo sam isla logikom (jer nisam med. obrazovana)!
Jos jednom, HVALA!
Cmok

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1137
9.12.2010 10:20:06   
Ana RR
Ma ništa, draga user posted image

Sasvim je logično da dr prvo ispita kako tvoj organizam funkcioniše, da li imaš redovne ovulacije, koliko folikula proizvode jajnici.. mislim, ne treba žuriti sa lekovima a pogotovo ne treba žuriti sa hormonima.

Mislim da će doći beba i bez klomifena, videćeš user posted image

Direktna veza do poruke: 1138
9.12.2010 10:25:24   
marija andrijana
Zivim za to!!! user posted image

user posted image user posted image user posted image

Cmok!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1139
13.12.2010 12:30:54   
aleksandrova
ja za 3 dana na 5dc pocinjem sa klomifenom po prvi put cisto da povecamo sanse,uvek imam samo po jedan folikul i uvek je na jednoj istoj strani...sad cemo da vidimo sta ce da se desi.rezultati su nam ok,mm spermogram super.jedino sto sam imala su uvek bile neke infekcije al sad ih vise nemam hvala Bogu...pa da vidimo hoce li klomofen pomoci da se user posted image zakaci

mozak mi je otiso na odmor

Direktna veza do poruke: 1140
16.12.2010 18:55:02   
kaca82
Devojke,pomoc,please.Pocela sam sa klomifenom proslog meseca od 5 do 10 dc 2x1,,bila na folikulometriji,nisam primala pregnil.,dr je rekla da ce sami folikuli puci,ali u subotu putujem,tako da necu moci da idem na folikulometriju sledecem meseca.Sta mislite smem li da pijem na svoju ruku opet istu dozu,ali necu moci da idem na ultrazvuk.

(odgovor članu aleksandrova)
Direktna veza do poruke: 1141
19.12.2010 0:03:41   
*Maki*
Pozdrav od još jedne ''''klomifenke'''' user posted image

Moj slučaj je sledeći: zbog povećanog prolaktina nisam imala ovulacije tj. folikuli nisu uspevali da narastu do potrebne veličine i sazre. Da bi folikul bio ''''kvalitetan'''' treba da naraste od 17-23mm, sve ispod i preko toga ne valja.
Prolaktin smo doveli u normalu uy pomoć bromokriptina, i sada imam dobre ovulacije.

Prošli mesec mi je Dr dao da pijem klomifen od 3-7 dana ciklusa po 2 tablete od 50mg ujutru. Deset_og dana ciklusa sam otišla na ultrazvuk i imala 2 odlična folikula medjutim do trudnoće nije došlo. A tako sam se ponadala...
Ovog ciklusa sam opet pila klomifen, ista doza isti dani, imala 3 folikula. Jedan na levom jajniku koji nije bio dobar-bio je mali. I na desnom jajniku 2 komada - odlična. 12.dana ciklusa sam primila inekciju Pregnyl 2x5000j. Čitala sam da se obično prima od 5000j, pa mi nije jasno zašto sam primila duplu dozu? Da li folikuli brže sazrevaju i pucaju ako se da veća doza? To nisam stigla da pitam, idem sutra ili prekosutra na kontrolu. Verujte li mi da uopšte nisam oset_ila kada mi je set_ra dala inekciju, čak ni ubod nisam oset_ila ali...ali... Posle 6-7 sati su počeli bolovi u predelu levog jajnika, nisam mogla ni da stojim...a sutradan me bolelo na desnoj strani. pretpostavljam da su to pukli folikuli...

Htela sam, drage moje, da vas pitam da li ste pre klomifena radile HSG? Čitala sam mnoge komentare da to nije ispravan postupak i da je velika verovatnoća da se desi vanmaterična trudnoća, da li je to istina?? Moj Dr je izuzetan lekar, zato sam se i odlučila da idem kod njega na preglede...izgubila sam puno vremena kod raznoraznih nazovi ih ginekolozima... on je rekao da ćemo prvo probati 2-3 ciklusa sa klomifenom pa će mi tek onda raditi HSG.

Šta mislite o ovoj mojoj situaciji?

Puno vas sve pozdravljam i ljubim, i držite mi fige da ovaj mesec uspe, kao što ću i ja vama user posted image

< Poruku je uredio *Maki* -- 19.12.2010 0:04:28 >

(odgovor članu kaca82)
Direktna veza do poruke: 1142
19.12.2010 12:13:29   
nina26
Maki bas sam ti lep i dug komentar napisala i nije mi prosla poruku, pa cu sad malo krace.

Sto se tice prolaktina, ja sam koristila fantastican lek Norprolac, pa predlazem i tebi, u slucaju da moras jos uvek da koristis terapiju, i da nisi dobro podnosila brom. jer sam cula da mnoge devojke imaju nus pojave.

I ja sam bila kod 1001 lekara, i svi su mi trazili prvo HSG bas iz razloga koje si ti navela. Malo je neozbiljno raditi insem, a pre toga ne proveriti jajovode, jer dzaba posle radis bilo sta.

Nemoj da te brine sto su ti dali 2x Pregnil, meni je Dr rekao da je sasvim svejedno da li cu jednu ili dve, ali su mi pre inekc, trazili pod OBAVEZNO da uradim LH I E2 da bi se odredilo tacno kad cu primiti inekc. Da se ne ponavljam, vec sam pisala o tome u temi inseminacija pa pogledaj zasto je to bitno.
Bolove koje si imala su sasvim normalni, zbog stimulacije, i inekc koje si primila. Ja nisam primila Pregnil, ali isto tako me je rasturao stomak.

Zaboravila sam samo da li si ti radila insem ili ces tek raditi, ili idete prirodnim putem uz stimulaciju.
Nadam se da sam ti bar malo pomogla,pitaj slobodno sta te jos zanima.
Zelim ti brzo da user posted image user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1143
19.12.2010 16:27:52   
*Maki*
I ja sam pisala 2 puta prethodnu poruku, jer ima ogranicenja do kada se moze poslati poruka. Kada napiset_e dugu poruku pre slanja obavezno kopirajte negde poruku, pa pokrenite opet slanje poruke i samo iskopirate i posaljete.

Mi nismo radili inseminaciju, idemo prirodnim putem uz pomoc stimulacije jer Dr smatra da mogu tako da ostanem trudna. Videcemo, evo od danas pa nadalje smo u iscekivanjuuser posted image

Sto se tice bromokriptina, on je odmah doveo prolaktin u red, kazu da je to odlican lek. Da, mnoge zene odreaguju lose na njega, ali ja reagujem super. Stvarno nikakvih nus pojava nemam, osim sto sam pospana uvece od pola tablete. Ujutro cetvrtina, uvece pola tabletice, to je odgovarajuca doza za moj prl. U yivotu nisam spavala tako dobro od kad sam pocela da pijem ovaj lek user posted image

Hvala ti puno za komentar!Ljubim te

< Poruku je uredio *Maki* -- 19.12.2010 16:32:33 >

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1144
19.12.2010 17:49:28   
nina26

IZVORNA PORUKA: *Maki*

I ja sam pisala 2 puta prethodnu poruku, jer ima ogranicenja do kada se moze poslati poruka. Kada napiset_e dugu poruku pre slanja obavezno kopirajte negde poruku, pa pokrenite opet slanje poruke i samo iskopirate i posaljete.

Mi nismo radili inseminaciju, idemo prirodnim putem uz pomoc stimulacije jer Dr smatra da mogu tako da ostanem trudna. Videcemo, evo od danas pa nadalje smo u iscekivanjuuser posted image

Sto se tice bromokriptina, on je odmah doveo prolaktin u red, kazu da je to odlican lek. Da, mnoge zene odreaguju lose na njega, ali ja reagujem super. Stvarno nikakvih nus pojava nemam, osim sto sam pospana uvece od pola tablete. Ujutro cetvrtina, uvece pola tabletice, to je odgovarajuca doza za moj prl. U yivotu nisam spavala tako dobro od kad sam pocela da pijem ovaj lek user posted image

Hvala ti puno za komentar!Ljubim te

Ok, nema na cemu zelim ti da ti uspe iz prve user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1145
19.12.2010 20:34:35   
*Maki*
Zaboravila sam da spomenem da ni klomifen nisam osetila nesto preterano...samo sam bila naduvena i nista vise :)

Hvala ti draga Nina, i ja isto navijam za tebeuser posted image user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1146
21.12.2010 14:24:17   
aleksandrova
sutra idem kod dr...zavrsila sam prvu dozu klomifena juce.zanima me dal je normalno sto nista ne osecam nikakvo ziganje probadanje mucnine nikakve kao da ga nisam ni pila?da li to znaci da nije delovao...citam po netu skoro svaka nesto od njega oseti...ja nista user posted image jel normalno da nista ne osecam?jedva cekam da vidim sta ce dr da kaze sutra

mozak mi je otiso na odmor

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1147
21.12.2010 14:29:02   
nina26

IZVORNA PORUKA: aleksandrova

sutra idem kod dr...zavrsila sam prvu dozu klomifena juce.zanima me dal je normalno sto nista ne osecam nikakvo ziganje probadanje mucnine nikakve kao da ga nisam ni pila?da li to znaci da nije delovao...citam po netu skoro svaka nesto od njega oseti...ja nista user posted image jel normalno da nista ne osecam?jedva cekam da vidim sta ce dr da kaze sutra

Sasvim je normalno sto ne osecas nista od Klomifena, nisam ni ja, ali zato jesam kad je bila ovulacija, i devojke koje prime Pregnil kazu da posle toga isto boli stomak.

Videces i ti uostalom kad dodje do ovulacije.

Direktna veza do poruke: 1148
21.12.2010 17:11:42   
*Maki*
Ja nisam osetila nista osim sto sam bila naduvena, ali nista preterano. I imala sam po 2 dobra folikula koja su pukla na vreme. Nemoj da birnes, videces na ultrazuku. I javi nam obavezno!user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1149
21.12.2010 17:13:08   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: aleksandrova

Ni ja nisam imala nikakve tegobe od klomifena, tek posle pregnila su počeli bolovi u stomaku. Ne brini, svako drugačije reaguje user posted image

Direktna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here