|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Debele bebe
8.10.2010 10:21:57   
LillyT
Prekopirano iz teme Dohrana

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

vrlo koristan tekst:

Bebe koje majke doje same sebi ograničavaju unos mleka jer moraju poprilično da se namuče da dođu do njega. S druge strane, deca koja se hrane preko flašice samo se udobno smeste i gutaju veštačko mleko čak i kada više nisu gladna.

izvor: blic.rs

IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Mislim da to uopšte nije pravilo. Mi smo na AD mleku. Moje dete, a i mnoga deca koju znam, kada više neće pljune cuclu i nema Boga da je vratim. Stisne usta i kraj. Od samog početka je tako bilo.
A u poslednje vreme je, koliko primećujem, mnogo više "debelih" beba koje sisaju nego onih koje su na AD mleku. Pogledajte i ovde na forumu. Neke bebe koje sisaju su sa tri meseca imale po 8kg, što ja mislim da nije baš zdravo.

IZVORNA PORUKA: LillyT

Lara kada sisa, sisa, kada neće, izbaci je i završi priču ili zaspi. Takođe i kod vibrona, kada završi koliko je naumila, ona jednostavno prestane da vuče, nego ili izbaci napolje ili se češe. Znam da jedno dete ne čini pravilo, ali, to je moje iskustvo

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Cula sam za ovo sto je Jeca postavila.  Mislim da deca koja jedu na flasicu to vise rade dok su jos jako mali: tada sve "probleme" resavaju tako sto jedu vise.  Mada, primetila sam, da je postao neki trend da beba bude sto veca....kao da se svi takmice cije ce dete vise teziti ili vise pojesti,  ne razumem

IZVORNA PORUKA: indy_25

Mislim da to uopšte nije pravilo. Mi smo na AD mleku. Moje dete, a i mnoga deca koju znam, kada više neće pljune cuclu i nema Boga da je vratim. Stisne usta i kraj. Od samog početka je tako bilo.
A u poslednje vreme je, koliko primećujem, mnogo više "debelih" beba koje sisaju nego onih koje su na AD mleku. Pogledajte i ovde na forumu. Neke bebe koje sisaju su sa tri meseca imale po 8kg, što ja mislim da nije baš zdravo.

U pravu si dok sam dojila saru napredovala je previse kako doktori kazu. ovdje strasno vode racuna o kilazi djeteta kako vecih u skoli tako i za bebe. imala je znaci vise nego sto treba i doktorica mi je rekla da joj dajem da sisa svaka 4 sata a navece samo vodu. kad je presla na ad pila je samo po 120 ml i nece vise da je ubijes a trebala je tada piti po 180. tek je nedavno kad smo poceli da mjenjamo obroke mlijeka za obroke cvrste hrane pocela da pije 180. ove sedmice je bila na kontroli i dr je rekla da je sada ok sa kilazom a sada ima 8, 300 kg.

Verka i meni je ovo neverovatno. Pa zna se da je debela beba=debeo čovek. Masne ćelije koje se jednom stvore kasnije ne iščezavaju nego se samo isprazne i dete je samo prividno mršavo, a kasnije se sa godinama i nepravilnom ishranom te ćelije opet napune i eto gojaznog čoveka.
I užasno me nerviraju lekari.... kad je beba koja sisa debela kao prase to je ok, a kad beba koja je na AD mleku ima pola kg više qq majci... pa kakva je to majka.... podhitna restrikcija. Pih! Budalaština!!!!

IZVORNA PORUKA: dijana1

Isto tako je i kod nas
Vuk je jedno vreme pio po 180 ml a tada je trebalo da pije 220 (po kutiji)
Sada pije oko 130 ml i nece vise
Zna koliko mu je dosta i to je to, nema sanse da ga nateram da pije vise niti se trudim, ne zelim da bude beba buca

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Slazem se.  Mnogi ljudi ne shvataju da ne valja kada je beba debela....Ne znam, ja sam uvek cula da su bebe koje doje puno sitnije....bar je tako slucaj sa nama, mada, kaze mi dr. da sada stvaraju tabelu za dojene bebe da bude odvojena od ove koje su samo na ad mleku, jer su dojene inace, sitnije, pa ispadne po tabeli da bas ne napreduju lepo...otkud znam, bitno je da su zdravi!

Verka i meni je ovo neverovatno. Pa zna se da je debela beba=debeo čovek. Masne ćelije koje se jednom stvore kasnije ne iščezavaju nego se samo isprazne i dete je samo prividno mršavo, a kasnije se sa godinama i nepravilnom ishranom te ćelije opet napune i eto gojaznog čoveka.
I užasno me nerviraju lekari.... kad je beba koja sisa debela kao prase to je ok, a kad beba koja je na AD mleku ima pola kg više qq majci... pa kakva je to majka.... podhitna restrikcija. Pih! Budalaština!!!!

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Debele bebe
8.10.2010 10:24:52   
LillyT
Da li beba može da bude debela u prva dva meseca? Kako se to reguliše? Da li je bebeća dijeta ok?
Meni je Lara napredovala jako brzo (što se tiče kilaže), iako noću nije ni sisala, a tokom dana je to bilo na 3 sata. Onda je u trećem mesecu stala i evo za 3 meseca nije ni kilo dobila. 

< Poruku je uredio LillyT -- 8.10.2010 10:26:00 >

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 2
8.10.2010 10:24:53   
Jeca*
ja sam bila iskljucivo samo dojena beba i imala sam 10kg sa 6 meseci user posted image . Dr je rekao mojoj mami da sam predebela...ma samo sto nisam eksplodirala user posted image  posle sam se izvukla, sa tri godine sam vec bila skromno popunjena, u pubertetu sam se istanjila i ne mislim za sebe da sam debela. Krupna da, ali valjda ne debela. Nas troje smo svi bili jako debele bebe, valjda je mama imala mleka. Brat mi je visok, mrsav, sestra niza od mene, ali jako zgodna...pa eto kod nas ovo nije primer

< Poruku je uredio Jeca RR -- 8.10.2010 10:26:25 >

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 3
8.10.2010 10:31:24   
Anoniman
kao sto znate, ja sam tek cekalica, nemam dete, ali mislim da je malo preterano brinuti da ce beba od par meseci biti debela - pa oni rastu i razvijaju se. a i oko sebe imam mnogo primera da debela beba ni u kom slucaju ne znaci i debeo covek. mm je bio toliko debela beba (hranila ga njegova baba user posted image ) da do 18 meseci nije mogao da prohoda, a njegovom ocu su otpala ledja dok ga je vukao. medjutim, posle toga se razvio i nikad u zivotu nije bio debeo, cak i sad kad jede mnooogo vise nego onda kad smo se upoznali, on nije nabacio ni kilu viska. a ja koja sam bila jadna i mrsava (moja ujna je uvek pricala kako joj se cinilo da ce me vetar oduvati) sam od puberteta pa nadalje uvek sa nekoliko kg viska (ajde da bas sebe ne zovem debelom user posted image ). isto vazi i za dete jedne moje drugarice, uvek je imao vise kg od ostalih beba, ali evo sad ima 4 god i mnogo je visi od svojih vrsnjaka (takvi su mu i roditelji) i nije uopste debeo.

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 4
8.10.2010 10:34:42   
Maya21
Kao što znate imam dva sina. Razlika 4 godine. Starijeg sam dojila kao i mlađeg. Stariji je već sa 10meseci imao skoro 10kg a evo mlađi za koji dan puni 18 meseci i jedva da ima 10kg. Isto sam se ponašala što se dojenja i ishrane tiče i sa jednim i sa drugim, samo što je mlađi sa 9 meseci prešao na AD jer je meni mleko odjednom nestalo... Mislim da to ipak zavisi od bebećeg metabolizma...

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 5
8.10.2010 10:36:34   
simke
Ja sam ,takođe ,bila isključivo dojena beba(2,5 godine) i bila sam buckouser posted image Posle nikad više nisam bila debela,naprotiv bila sam ekstremno mršava i uvek sam se trudila da dobijem koju kiluuser posted image
Moj brat od tetke je takođe bio dojena beba(14 meseci) i čak je negde u 6.mesecu bio na dijetiuser posted image Još uvek kuburi sa kilogramimauser posted image
Treći primer je  mm,isto dojen,ali je za razliku od nas bio "mršava"beba,do puberteta je bio ekstremno debeo,a sad je "elegantno popunjen"user posted image

Moje mišljenje je da dojenje,odnosno ne dojenje nema sa tim nikakve veze,nego je to stvar genetike i metabolizmauser posted image

< Poruku je uredio simke -- 8.10.2010 10:38:10 >

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 6
8.10.2010 12:34:13   
Anoniman
Slažem se sa onim što je Mishica pisala.
Smatram da ima mnogo debelih beba danas, i ne znam zašto su roditelji ponosni na to. user posted image
Kada je Luka imao godinu dana, bili smo u savetovalištu, i sa nama je bila beba od 6 meseci, koju kada sam videla, pomislih "Ju što je debela beba!", a dr je rekla da beba nije dovoljno napredovala! user posted image
Iskreno sam uplašena šta će biti sa Markom. On je beba koja mnogo brže napreduje od Luke, i mnogo više jede. Sa mesec dana ima oko 4300ge, a Luka je sa dva meseca imao 4600gr, znači, Marko će ga daleko premašiti sa dva meseca. Nisam fascinirana Markovim podvaljkom, i time što ne mogu gornje dugme jaknice da mu zakopčam jer ga davi. user posted image
Takođe mi se ne dopada što kada mu dam 90ml ad mleka, on traži za 2 sata da jede, vrišti kao nikada nije jeo, a trebao bi sledećih 90 da jede za 4-5 sati.
Kako sam imala temperaturu, izmlazala sam mleko, iz jedne dojke sam za dva podoja izvukla 300ml mleka, a Marko sisa obe za podoj, znači da za podoj popije više od 150ml mog mleka.
Kako se uopšte to gleda? Jel 100ml mog mleka = 100ml ad mleka?

(odgovor članu simke)
  Direktna veza do poruke: 7
8.10.2010 12:38:13   
simke
Tasho po logici ne bi trebalo da je isto,iz prostog razloga što na početku podoja ne ide mleko nego voda(da beba utoli žeđ),pa tek onda krene punomasno mlekouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
8.10.2010 12:52:34   
Anoniman
I Petra popije vise od 150 ml mog mleka,za adaptirano ne znam,i mislim da to nije mnogo,nase mleko je prilagodjeno njima,i sigurna sam da ce se regulisati njena tezina iz meseca u mesec..

(odgovor članu simke)
  Direktna veza do poruke: 9
8.10.2010 13:29:56   
jovana13
ne slazem se sa time da je debela beba=debeo covek. Mm je prohodao sa 18mes jer nije mogao od tezine bio je kao bumbar. medjutim od kad je poceo da hoda postao je mrsavko. moj sestric koji je sa godinu dana imao 9kg sad sa 7 god ima 48kg. tako da mislim da to neme veze,sve je u genima.... 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
8.10.2010 14:19:24   
Verus
Slazem se sa svim sto je simke gore pisala....kazu da je prvih 30ml (manje-vise) voda, tj. mleko koje je 2% masti, a posle toga ide punomasno (10%)masti.  Uglavnom zato bebe halapljivo sisaju prvih 5 minuta (jer su zedne) a posle uzivaju, slade se polako...desertomuser posted image
IZVORNA PORUKA: simke

Tasho po logici ne bi trebalo da je isto,iz prostog razloga što na početku podoja ne ide mleko nego voda(da beba utoli žeđ),pa tek onda krene punomasno mlekouser posted image

(odgovor članu simke)
Direktna veza do poruke: 11
8.10.2010 16:54:25   
Brand new mama
Tasho ,opusti se.Ja sam jos u porodilistu izvlacila 220 ml svaka tri sata, a moj bebi je jeo vec sa tih sedam dana oko 160 ml po podoju(zbog zutice nije imao snage da sisa).Sa 3 mjeseca je imao 8 kg samo sa mojim mlijekom.Sada je visok 82 cm i ima 11,2 kg,izgubio je kako puzi 600 grama za dva mjeseca i stagnira.I ja sam se zabrinula sto je dobijao preko 1,5 kg po mjesecu u pocetku,ali doktor mi je rekao da je sve u granici normale.Uvijek je imao obrascice,ali nije imao neke pufnice ni po rukama ni nogama.Mozes i blizance da rodis pa da razlicito napreduju.Ne treba ih samo forsirati(jedna moja poznanica je svojoj curici sa 3 mjeseca uvela da mora da popije dva sokica i pojede 2 kasice).Naravno,mala je stvarno debela,jer je nije ni dojila,a bukvalno joj je gurala flasicu da jede.

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 12
8.10.2010 17:34:44   
liliana
Od mog devera klinac ima 3 god. i 3 meseca i 28kg!!! -a BIO JE PRESLATKA BEBA, ČAK POMALO I MRŠAVA. mENI TO, ISKRENO NIJE NORMALNO.  Ops-velika slova....user posted image Oni su toliko ponosni na tu njegovu debljinu, da ja nemam reči...user posted image
Moja Tina se rodila sa 2kg i 400gr, a sada, sa 10 meseci, ima 9kg. Njima je to čudno. Pa šta - treba da ima 18kg ili šta?!?user posted image

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 13
8.10.2010 18:47:38   
red sonia
IZVORNA PORUKA: Tash

Kako se uopšte to gleda? Jel 100ml mog mleka = 100ml ad mleka?

ja mislim da je majcino mleko jace...ja nikad nisam dojila,uvek sam se izmlazala...kad sam stigla u decju kliniku kod bebe,sestre su je hvalile/super,popije 80 ml AD mleka,a kad sam joj dala moje pila je oko 60 mluser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
8.10.2010 19:01:06   
Anck Su Nmaun
Ranije sma uvek slusala da su deca deblja od Ad mleka... a danas kad gledam  bas je obrnuto user posted image

(odgovor članu red sonia)
Direktna veza do poruke: 15
8.10.2010 19:37:33   
Verus
Moja Helenica se rodila sa 2600g a sada ima 6 meseci i 6.5 kilograma.  Mislim da treba bas gledati na tezinu sa kojom se bebica rodila: ako su bile malecneko nase, mislim da je OK da sada teze manje. 

Mislim da sve zavisi, imam beba koje su debele a sisaju, a i onih koje sisaju a vitke su ( kao moja cerka).  Ali, mislim da ima neke logike da su one na AD mleku malo "jace".  Neko bi upotrebio rec "naduvane"...sada rade na izradi tabela odvojenih za dojene bebe i one na AD mleku (tu pricamo o deci koja jedu ad od samog rodjenja i nisu dojena uopste).  Iz razloga sto dojene bebe uvek budu na nizem stepenu na tabelama koje su pravljene po onim bebama koje odrastaju na ad mleku.  A da, uopste nisu 'zaostale' u razvoju...

al sam nabacala, valjda cete razumetiuser posted image
IZVORNA PORUKA: liliana

Od mog devera klinac ima 3 god. i 3 meseca i 28kg!!! -a BIO JE PRESLATKA BEBA, ČAK POMALO I MRŠAVA. mENI TO, ISKRENO NIJE NORMALNO.  Ops-velika slova....user posted image Oni su toliko ponosni na tu njegovu debljinu, da ja nemam reči...user posted image
Moja Tina se rodila sa 2kg i 400gr, a sada, sa 10 meseci, ima 9kg. Njima je to čudno. Pa šta - treba da ima 18kg ili šta?!?user posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 16
8.10.2010 20:02:12   
New Mom
Čitajući sve ovo dobijam pitanje: "A šta ja sad treba da radim?"
KL je rođena sa 4250g, najviše je napredovala do 3.meseca, sada ima nešto preko 9kg. S tim da je poslednja dva meseca dobila po 650g (a ja kao mama kritiku što je malo napredovala na mesečnom nivou).
Šta treba da uradim? Da pusti dete da plače jer je gladno?
Ona sisa, noću ne, a danju na 3 sata po 10-ak minuta.
Nisam joj naturala da jede, pa da bude tolika. Kad nije gladna nema šanse da će ni da lizne dojku, a kamoli da jede.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 17
8.10.2010 21:08:18   
minnica
Ja sam čvrsto rešila da iskuliram komentare pedijatra po pitanju težine mog deteta. Kad smo bili na prvoj kontroli, ona nije ni pogledala pošteno moje dete, samo je računala u miligram koliko je napredovala, a koliko je trebalo da napreduje. Ja je nikad nisam nutkala ni budila da jede. Nije ni mršava ni debela, a vesela je i aktivna. Mislim da se razvija normalno. Elem, naša dr, svaku drugu majku kritikuje da ili previše ili premalo hrani bebu. Mislim da malo preteruje sa tim tabelama. Ne uklapa se svako dete u prosek i tačka.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 18
8.10.2010 21:27:17   
Anoniman
Ne uklapa se svako dete u prosek i tačka.

Upravo tako

(odgovor članu minnica)
  Direktna veza do poruke: 19
9.10.2010 21:41:00   
ana77
Moja beba je isto debeljuca - sa sedam meseci ima 9.3kg i ja tu nista ne mogu. Za prosli mesec je dobila pola kilograma sto smatram za uspeh jer je inace dobijala po kilo i vise do sad. Jednostavno, voli da jede. Pije AD mleko, malo i sisa, a jede kasice vec vise od mesec dana. Nama je samo doktorka rekla da joj ne dajemo cokolino (sto i inace nisam mislila, upravo zbog kilaze) i nista tog tipa, nego samo voce i povrce i da to nece biti problem. Kazu svi, kad beba propuzi i prohoda da onda sve to ode. Ja sam bila bas debela beba, a sad sam normalna i nisam bila debelo dete.
Onda jednostavno svaka tri sata mora da jede inace nastaje potpuni haos :)!

Sad smo joj i nocni obrok zamenili cajem, tako da eto... trudimo se da joj malo smanjimo klopu ali ne mogu da stavim dete od sedam meseci na neku dijetu :) :) :). Kad prohoda, izraste, predje skroz na cvrstu hranu, to ce sve da se sredi. Ja nisam previse zabrinuta. Znam kako ja kuvam, sta jedem. Ako to bude jelo i moje dete, nece biti debelo :)!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
17.10.2010 15:30:36   
choopa choops
Matija je rodjen sa 3550gr, iz bolnice izasao sa 3350gr, a na kontroli sa 40 dana vec ima 5550gr user posted image . Ja sam se malo zabrinula najvise jer sam se bojala onog mog trudnickog secera i bojala se da to ima veze sa time, ali me pedica utjesila i rekla da nije frka user posted image i da se dojenoj djeci tolerise i do 2kg mjesecnouser posted image
A iz iskustva znam da oni najvise i dobijaju tih porvih mjeseci, kasnije pocinju sa 'dijetom' user posted image Tako je moja L isto u pocetku dobijala i po kilo i po mjesecno, a poslije 6mj je pocela da mrsavi i bila medju mrsavijim u svojoj generaciji...

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 21
17.10.2010 16:28:21   
Anck Su Nmaun
Nemam problem s tim al sam bas danas citala clanak u MBebi o tome da su mnogo vece sanse da ce dete biti debello kasnije ako je buca kao beba, pogootovo ako je jedan roditelj bucmastiji a o dva roditelja da ne govorim!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 22
17.10.2010 23:35:12   
ana77
Onda je to vise povezano sa tim da li su roditelji gojazni, a ne da li je beba trenutno debeljuskasta :)!
A gojaznost je definitivno najvise posledica losih navika u ishrani.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 23
18.10.2010 11:07:32   
Pretty78
ja sam kao mala bila ooooogrooooooomna beba i izvukla sma se kad sam napunila 5 godina i bila mrsavica do trudnoce (a tada sam jela sto fakat nema veze sa genima vec sa kasikom) tako da se ne sekiram sto david sa nepunih 5 meseci ima 9.5kila

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 24
18.10.2010 11:35:51   
dijana1*
Mislim da su tu u pitanju geni, isto kao i visina pa ako su roditelji nizi npr. 150-170 cm ne mogu ocekivati da imaju dete od 190 cm sem ako ne trenira  kosarku user posted image
MM je ceo zivot imao problem sa kilama skoln je debljanju za cas se ugoji ali isto tako brzo skine kilograme.
Isto je i kod mene uvek sam vodila racuna oko kilaze mnogo sam trenirala ali u trudnoci sam se udebljala i sada muka da se skine.
Videcemo kakva ce situacija biti sa Vukom user posted image

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here