LillyT
|
Prekopirano iz teme Dohrana IZVORNA PORUKA: Jeca RR vrlo koristan tekst: Bebe koje majke doje same sebi ograničavaju unos mleka jer moraju poprilično da se namuče da dođu do njega. S druge strane, deca koja se hrane preko flašice samo se udobno smeste i gutaju veštačko mleko čak i kada više nisu gladna. izvor: blic.rs IZVORNA PORUKA: Mishica 77 Mislim da to uopšte nije pravilo. Mi smo na AD mleku. Moje dete, a i mnoga deca koju znam, kada više neće pljune cuclu i nema Boga da je vratim. Stisne usta i kraj. Od samog početka je tako bilo. A u poslednje vreme je, koliko primećujem, mnogo više "debelih" beba koje sisaju nego onih koje su na AD mleku. Pogledajte i ovde na forumu. Neke bebe koje sisaju su sa tri meseca imale po 8kg, što ja mislim da nije baš zdravo. IZVORNA PORUKA: LillyT Lara kada sisa, sisa, kada neće, izbaci je i završi priču ili zaspi. Takođe i kod vibrona, kada završi koliko je naumila, ona jednostavno prestane da vuče, nego ili izbaci napolje ili se češe. Znam da jedno dete ne čini pravilo, ali, to je moje iskustvo IZVORNA PORUKA: Verus RR Cula sam za ovo sto je Jeca postavila. Mislim da deca koja jedu na flasicu to vise rade dok su jos jako mali: tada sve "probleme" resavaju tako sto jedu vise. Mada, primetila sam, da je postao neki trend da beba bude sto veca....kao da se svi takmice cije ce dete vise teziti ili vise pojesti, ne razumem IZVORNA PORUKA: indy_25 IZVORNA PORUKA: Mishica 77 Mislim da to uopšte nije pravilo. Mi smo na AD mleku. Moje dete, a i mnoga deca koju znam, kada više neće pljune cuclu i nema Boga da je vratim. Stisne usta i kraj. Od samog početka je tako bilo. A u poslednje vreme je, koliko primećujem, mnogo više "debelih" beba koje sisaju nego onih koje su na AD mleku. Pogledajte i ovde na forumu. Neke bebe koje sisaju su sa tri meseca imale po 8kg, što ja mislim da nije baš zdravo. U pravu si dok sam dojila saru napredovala je previse kako doktori kazu. ovdje strasno vode racuna o kilazi djeteta kako vecih u skoli tako i za bebe. imala je znaci vise nego sto treba i doktorica mi je rekla da joj dajem da sisa svaka 4 sata a navece samo vodu. kad je presla na ad pila je samo po 120 ml i nece vise da je ubijes a trebala je tada piti po 180. tek je nedavno kad smo poceli da mjenjamo obroke mlijeka za obroke cvrste hrane pocela da pije 180. ove sedmice je bila na kontroli i dr je rekla da je sada ok sa kilazom a sada ima 8, 300 kg. IZVORNA PORUKA: Mishica 77 Verka i meni je ovo neverovatno. Pa zna se da je debela beba=debeo čovek. Masne ćelije koje se jednom stvore kasnije ne iščezavaju nego se samo isprazne i dete je samo prividno mršavo, a kasnije se sa godinama i nepravilnom ishranom te ćelije opet napune i eto gojaznog čoveka. I užasno me nerviraju lekari.... kad je beba koja sisa debela kao prase to je ok, a kad beba koja je na AD mleku ima pola kg više qq majci... pa kakva je to majka.... podhitna restrikcija. Pih! Budalaština!!!! IZVORNA PORUKA: dijana1 IZVORNA PORUKA: Mishica 77 Mislim da to uopšte nije pravilo. Mi smo na AD mleku. Moje dete, a i mnoga deca koju znam, kada više neće pljune cuclu i nema Boga da je vratim. Stisne usta i kraj. Od samog početka je tako bilo. A u poslednje vreme je, koliko primećujem, mnogo više "debelih" beba koje sisaju nego onih koje su na AD mleku. Pogledajte i ovde na forumu. Neke bebe koje sisaju su sa tri meseca imale po 8kg, što ja mislim da nije baš zdravo. Isto tako je i kod nas Vuk je jedno vreme pio po 180 ml a tada je trebalo da pije 220 (po kutiji) Sada pije oko 130 ml i nece vise Zna koliko mu je dosta i to je to, nema sanse da ga nateram da pije vise niti se trudim, ne zelim da bude beba buca IZVORNA PORUKA: Verus RR Slazem se. Mnogi ljudi ne shvataju da ne valja kada je beba debela....Ne znam, ja sam uvek cula da su bebe koje doje puno sitnije....bar je tako slucaj sa nama, mada, kaze mi dr. da sada stvaraju tabelu za dojene bebe da bude odvojena od ove koje su samo na ad mleku, jer su dojene inace, sitnije, pa ispadne po tabeli da bas ne napreduju lepo...otkud znam, bitno je da su zdravi!IZVORNA PORUKA: Mishica 77 Verka i meni je ovo neverovatno. Pa zna se da je debela beba=debeo čovek. Masne ćelije koje se jednom stvore kasnije ne iščezavaju nego se samo isprazne i dete je samo prividno mršavo, a kasnije se sa godinama i nepravilnom ishranom te ćelije opet napune i eto gojaznog čoveka. I užasno me nerviraju lekari.... kad je beba koja sisa debela kao prase to je ok, a kad beba koja je na AD mleku ima pola kg više qq majci... pa kakva je to majka.... podhitna restrikcija. Pih! Budalaština!!!!