Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.9.2010 0:33:28
|
|
|
|
gagana83
|
Evo i ja da se pohvalim Mom detetu se apetit toliko popravio od kako smo otisli na odmor da sam sva u cudu! Sad jede ovako: 9h-pahuljice ili griz ili nesto slicno oko 220g 11h-voce oko 120-130g 13.30h-mleko oko 100ml-mozda bi popila i vise ali ne stigne jer zaspi 16h-povrce sa mesom ili zumancem 220-250ml izmedju rucka i vecere pojede 2-3 keksica, 19.30h-kacamak ili krompir sa nekim povrcem 200-220g;kad vecera van kuce onda dobije Hipp kasicu za laku noc 21h-mleko 200-220ml Dok smo bili na moru jela je i vise od ovoga plus bi popodne smazala oko 150g jogurta.
< Poruku je uredio gagana83 -- 9.9.2010 0:34:03 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.9.2010 7:54:38
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: m:sake nas Luka sinoc od 20 h poceo da place i ne smiruje se.ima 11 mjeseci.do danas nikad toliko nije plakao, uvijek se dao smiriti a sada samo kad ga privijemo na sebe.malo je i prduckao.sumnjamo da se nije prejeo, jeo je juce pasulj (al je poslije toga kakio uredno ko i uvijek) sljive, ustipke (ovo su neki bili sa tikvicama i slani i na njih sumnjamo da nije od toga) i standardno njegove porcije mlijeka.odvedemo ga u bolnicu na pedijatriju, pregledaju ga, on place, kazu sve u redu ovako na oko, a nema ni temperaturu.onda mu htjeli izvaditi krv i tu su ga malo izmrcvarili, i na kraju nisu dobro izvadili i kao treba ponovo i mi nismo dali jer je zaspo.a od te krvi su uspjeli uraditi samo neki CR... ne znam tacno i on je bio ok.uglavnom vratimo se kuci i stavimo ga u krevet, oko 2h jutros se probudi i place i mi mu damo mlijeko (jer nije jeo od 18h) i malo je pio i povrati.cinio nam se ko vruc ali temp kad izmjerimo ona je OK (kako lezi na dekici pa valjda glava tad bude toplija...) uglavnom rukice i nogice -normalna temp.i opet kad privijemo na sebe on spava i u snu je opet prducko.... ne znamo sta mu je.u junu je bio bolestan 10tak dana, povracanje i proliv al i tad nije suze pustio, igro se..al ovo ne znamo sta je jer cim sad ustane on ce plakat. ima li ko kakav savjet???? pozzzzzzzz
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.9.2010 9:56:52
|
|
|
|
*Alexx*
|
Gagana Eto još jednog deteta koje jede skoro isto kao i moj Andrej (mislim na količinu) Mi smo malo modifikovali jelovnik, tako da sad posle žitarica u 16h ide užinica od sokića i dva plazma keksa, pa tek oko 21h mleko.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.9.2010 21:54:09
|
|
|
|
Tufna
|
Ja cu vise da izludim, ne znam kojim forama da je namolim da ruca. Pojede par kasicica i to je to! E sad desi se mozda jednom u nedelju dana da pojede porciju. I nikad ne skapiram zasto, jer nekad omiljenu koju je smazala prosle nedelje spremim sledece a ona ni da lizne Voce pojede, tu nemam problem. Ubacim plazmice i sve ponjupa. Pahuljice koje bi trebalo da jede na kasicicu ona jede na cucu, stisne usta, vrti glavom, hoce da iskoci iz stolice kad joj dajem na kasicicu. A rucak je uzas, cas je u stolici, cas na krilu, pa stoji uz krevet, pa pevam, pa se kreveljim, pa dodam pavlake koju obozava, pa jogurt iz casice da pije sto isto voli, al dzaba Daj Boze i deset kasicica da joj uguram, place gladna a nece da jede! I na kraju joj dam mleko. Vise cu da pop im!!! Dodje mi da cupam kosu sa glave. Razmisljala sam cak da joj meso kuvam sa vocem, npr jabukom ili breskvom Nisam vise pametna! Dajte neki savet, molim vas
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.9.2010 12:09:36
|
|
|
|
Trcosava
|
Žene koji deo teletine sme da jede Ana?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.9.2010 12:46:18
|
|
|
|
Jeca*
|
ja sam kupovala teleci but npr. Uvek bih otisla u mesaru i rekla da kupujem za bebicu. Onda mi mesar da neko lepo parče
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.9.2010 12:46:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa trebalo bi but, u suštini, nemasno teleće meso. Edit: Jeco, ja sam i vodila Nešu, da ne pomisle da lažem da imam dete
< Poruku je uredio Nedja -- 20.9.2010 12:47:14 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.9.2010 12:47:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja ne znam da li sam rekla nešto više sem "Toliko i toliko teletine, dajte molim vas, nešto lepo, za bebu mi treba". Ebem li ga šta su mi davali.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.9.2010 12:47:53
|
|
|
|
Jeca*
|
služila sam se i tim metodama
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.9.2010 12:51:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Jednom mi se desilo da sam ušla u mesaru i tražila juneći but, i kaže meni mesar (kod kog uvek kupujem) "bio je vaš muž jutros i kupio". Ja se zblanula, koji bre suprug, on ja na poslu, i nije kupio samoinicijativno meso nikada...i ukapiram u sekundi - puna mesara...Došla ja posle, kaže on - bolje uzmite piletinu, but treba da stigne danas svež
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.9.2010 12:51:22
|
|
|
|
Trcosava
|
Hvala drage, ana je probala teletinu u kupovnoj kašici, ali bi joj i ja kuvala, samo smo se našli u nedoumici koje meso da joj kupim (mislim koje teleće) jer ja to ne jedem niti znam šta je masno a šta ne jer osim belg meseca pilećeg/ćurećeg ništa ne jedem Hwalaaaa
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.9.2010 14:21:17
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR ja sam kupovala teleci but npr. Uvek bih otisla u mesaru i rekla da kupujem za bebicu. Onda mi mesar da neko lepo parče Tako i ja, i prošli put mi je dao neku grozotu, ni blender ne može da samelje
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.9.2010 14:22:52
|
|
|
|
Jeca*
|
e da, to sam htela da napisem. Meni je bezobzira na sve teletina i junetina uvek ukusom bila nekako teska za Luku. Pa sa forsirala supu, a meso ako mu dajem davala sam u kombinaciji sa pavlakom ili sirom ili sl
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.9.2010 14:26:50
|
|
|
|
*Alexx*
|
Kažu da mlečni proizvodi nisu dobri u kombinaciji sa mesom jer dovode do loše apsorpcije gvožđa. Ja retko kad dam taj combo, obično uvalim sira ili pavlake ako nema mesa, da "popravim"ukus
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.9.2010 14:38:53
|
|
|
|
liliana
|
Već sam pisala o tome da moja beba neče da jede kupovne kašice. Međutim, pošto joj još nisam davala teletinu, kupila sam (da probamo) gotovu kašicu sa teletinom i povrčem. E, sad, buni me to što u toj kašici imaju pečurke i luk. Kašica je "Juvitanina". Da li je neko davao svojoj bebi ovu kašicu?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.9.2010 14:46:28
|
|
|
|
Trcosava
|
Liliana, ja sam Ani davala i sa paradajzomi sa kukuruzom šećercem. Mislim da one od 10 meseca bi smele kuvani luk (crni) znam sigurno da sme da se kuva pa izvadi, e sad da li sme da i da jede bareni crni luk - to već ne znam. Ja nisam uzimala te juvitanine kašice, uzimam samo HIPP sa mesom. Ana ih lepo podnosi.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.9.2010 14:47:12
|
|
|
|
*Alexx*
|
Ja tu nisam davala, zbog pecurki.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.9.2010 14:47:39
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Alexx RR Kažu da mlečni proizvodi nisu dobri u kombinaciji sa mesom jer dovode do loše apsorpcije gvožđa. Ja retko kad dam taj combo, obično uvalim sira ili pavlake ako nema mesa, da "popravim"ukus Jeste tako,Alexx. Mi smo kuburili sa anemijom sve dok mi pedijatar nije rekla da joj izbacim pavlaku iz rucka. Od tad je pu pu,sve u redu. IZVORNA PORUKA: liliana Već sam pisala o tome da moja beba neče da jede kupovne kašice. Međutim, pošto joj još nisam davala teletinu, kupila sam (da probamo) gotovu kašicu sa teletinom i povrčem. E, sad, buni me to što u toj kašici imaju pečurke i luk. Kašica je "Juvitanina". Da li je neko davao svojoj bebi ovu kašicu? Nama je neko doneo ovu kasicu ali se ja ne usudjujem Uni da je dam.Rano mi je jos za pecurke. Liliana,imas i druge kasice sa teletinom,i Juvitanine i od drugih proizvodjaca.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.9.2010 14:49:10
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 Mi smo kuburili sa anemijom sve dok mi pedijatar nije rekla da joj izbacim pavlaku iz rucka. Od tad je pu pu,sve u redu. E, pa da - ti si mi to prva i rekla. Postala sam senilna
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.9.2010 14:54:22
|
|
|
|
liliana
|
Ma, neču joj ni davati to. "Požmokljaču" ja.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 30.9.2010 15:29:10
|
|
|
|
liliana
|
Mamike, kada ste počele davati deci skuvan, izblendiran kupus?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 30.9.2010 15:32:03
|
|
|
|
*Alexx*
|
Recimo, oko 10 meseci. Davala sam mu onaj kineski kupus, on je mekši i brže se skuva.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 30.9.2010 15:43:21
|
|
|
|
liliana
|
Aha... A jel hteo jesti? Šta si mu kuhala uz to? Hvala, Alex!
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 30.9.2010 15:52:47
|
|
|
|
*Alexx*
|
Teletinu, šargarepu, tako nešto. Dugo mu nisam kuvala kupus.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 30.9.2010 15:57:23
|
|
|
|
liliana
|
Sad te podsetih, a?! A jesi li mu davala spanać? I kad (ako jesi)?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?