Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 17.9.2010 13:12:20
|
|
|
|
Jeca*
|
Beograd -- Ne postoji rizik od akutne toksičnosti leka "vigantol", rekao je portparol Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije Aleksandar Tucović. On je dodao da iza takvog stava stoje stručnjaci iz Evrope i domaće agencije za lekove. Tucović je rekao da to znači da deci u Srbiji uzrasta do dve godine "apsolutno ne preti nikakav hazard", ali da je dobro i pohvalno što je proizvođač "Merk", prema dobrim utvrđenim pravilima i procedurama, povukao ovaj preparat. Ističući da se neprijatnost dogodila zbog bočice sa centralnom staklenom pipetom, koja na sebi ima gumeni završetak, Tucović je najavio da će se ubrzo pojaviti "vigantol", ali sa plastičnom kapaljkom, koja je postojala i ranije, a koja nije stvarala takve probleme. izvor: b92.net
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 17.9.2010 13:55:45
|
|
|
|
Nensi*
|
Moja pipeta nije takva,sad cu da slikam moju...
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 17.9.2010 14:01:38
|
|
|
|
Nensi*
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 17.9.2010 14:05:01
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Moja ista takva - danas je vratila u apoteku.
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 17.9.2010 14:05:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Nensi , evo sad javljaju na vestima : treba spojiti žutu i crvenu žicu da se ta explozivna pipeta bezbedno deaktivira . Šalu na stranu , jako me nerviraju što ovako plaše mame tim nekim udarnim naslovima i temama , pa dovoljno je briga oko bebica , zar moraju svako malo neku novu katastrofu da ispuste u medije ??? Prvo nisu valjale jedne kapi , pa flašice , pa sad pipete , pa stotinu čuda ...
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 17.9.2010 14:09:03
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: Podrum Š. Moja ista takva - danas je vratila u apoteku. A gore na Jecinom linku je drugacija E sad tek ne znam sta da mislim i radim...
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 17.9.2010 14:09:37
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Nensi , evo sad javljaju na vestima : treba spojiti žutu i crvenu žicu da se ta explozivna pipeta bezbedno deaktivira . Šalu na stranu , jako me nerviraju što ovako plaše mame tim nekim udarnim naslovima i temama , pa dovoljno je briga oko bebica , zar moraju svako malo neku novu katastrofu da ispuste u medije ??? Prvo nisu valjale jedne kapi , pa flašice , pa sad pipete , pa stotinu čuda ... Ma uzas bre,samo nas traumiraju...
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 17.9.2010 14:36:53
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Dobro ..i sta sad ???? Sta sad dajete bebama???? Ili cete sacekati? Ja neznam
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 17.9.2010 14:38:37
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja ne dajem nista do kontrole 22-og...
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 17.9.2010 14:38:49
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Budaletine! Meni je cela ta parada i oko vakcinisanja grozna. Sve je to mafija.
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 17.9.2010 16:44:36
|
|
|
|
marija32
|
Ni ja necu davati nista
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 17.9.2010 16:55:55
|
|
|
|
snješka
|
Ja Viktoru dajem Plivine D3 kapi, po preposruci pedijatra. Iste sam davala i Seleni. Za Vigantol nikad nisam ni čula. A svima nama su davali AD kapi.
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 17.9.2010 22:15:22
|
|
|
|
kajman
|
mene zanima da li ova pipeta sto je na slici , slikala je nensi, je ta koja ne vala ili neka druga i sta davati, ako su to one vodene koliko
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 17.9.2010 22:20:16
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: kajman mene zanima da li ova pipeta sto je na slici , slikala je nensi, je ta koja ne vala ili neka druga i sta davati, ako su to one vodene koliko Da, Vigantol sa takvom gumenom pipetom je povučen. Dr mi je rekla da ga ne koristim više (iako mi je drugarica, farmaceut, rekla da nije povučen sav Vigantol, već samo serije koje počinju sa 663, a ja imam 661) i da umesto toga do punih 6.meseci koristim vodeni rastor AD kapi (jer je tu isto d vitamin u D3 obliku kao u Vigantolu) a da posle toga pređem na uljani. Uljani ti treba 1-2 kapi, a kad daješ vodeni, treba u dozi od 5 kapi.
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 17.9.2010 22:58:46
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ja sam danas dala 1 kap AD vodenog... i to sve po vasim preporukama jre je meni DR rekla da moze i Vigantol ali jos dok se nije sve pojavilo na TV...sad govore NE!
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 17.9.2010 23:58:07
|
|
|
|
sladjano
|
Cao!I ja imam bebu od dva meseca i davala sam joj Vigantol kao i svi!kada sam cula za necistoce u kapima prekinula sam!Ni ja ne znam sta da dajem,jer sam citala da su AD kapi povucene takodje iz upotrebe zbog necistoca u vodenom rastvoru,tako da su ostale samo uljane!da li njih davati!!!??????????????
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 18.9.2010 0:05:25
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: sladjano Cao!I ja imam bebu od dva meseca i davala sam joj Vigantol kao i svi!kada sam cula za necistoce u kapima prekinula sam!Ni ja ne znam sta da dajem,jer sam citala da su AD kapi povucene takodje iz upotrebe zbog necistoca u vodenom rastvoru,tako da su ostale samo uljane!da li njih davati!!!?????????????? U prodaji su koliko znam i uljane i vodene AD kapi. Pre je preporuka bila da se vodene daju do punih 6.meseci, a od onda uljane, ali danas to svaki dr ima svoje mišljenje. Vigantol su ti inače, uljane kapi, pa ne vidim zašto ne bi nastavila sa AD uljanim.
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 18.9.2010 11:18:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Meni preporucili Hemofarmove i Krkine vodene AD kapi koje nekim cudom ne postoje u Beogradu,Krka cak nema predstavnistvo a Hemofarmovih naravno nema Vidim da svako svoju pricu prica,uzeh neke Loznicine AD dok se ne pojavi ponovo taj neverovatni Vigantol I dajem 1,pa 2,pa 3 kao Anck ..
< Poruku je uredio ribizla -- 18.9.2010 11:19:58 >
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 18.9.2010 11:21:59
|
|
|
|
Podrum Š.
|
I ja sam danas tako prošla Tražila vodeni rastvor AD kapi i kažu da trenutno imaju samo te Lozičke... Valjda su bezbedne
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 18.9.2010 11:27:05
|
|
|
|
Anoniman
|
bezbedne su dok se ne dokaze suprotno
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 18.9.2010 11:45:13
|
|
|
|
Podrum Š.
|
mi od svega!!!
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 18.9.2010 11:46:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja uopšte nisam pametna. Moj privatni pedijatar kaže da kupim vodene AD3 kapi... A ja se sve nadam novoj seriji Vigantola u narednih par dana dok nam to stigne na red.
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 18.9.2010 11:54:01
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Kao što rekoh, pun mi ih svih. Tako su zakomplikovali, umesto da uživamo u svojoj deci mi se brinemo (koje kapi, koja vakcina, kako će podneti...) Ja uzela Lozničke... Ako se pojavi novi Vigantol kupiću i njega (popiću sve što ostane JA - da vidim kakva je reakcija ). Tashke, kod kog privatnog ideš? Baci mi poruku na pp (možda je isti kao i naš :)
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 18.9.2010 11:58:00
|
|
|
|
Anoniman
|
kod Bulatovića
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 18.9.2010 12:32:04
|
|
|
|
Podrum Š.
|
:)
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
imeeeeeeeeeeesuncica91da li vam se svidja ime IvonaDA (
32%)
NE (
47%)
ONAKO (
21%)
Ukupan broj glasova: 72Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!