Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 1.7.2010 8:51:13
|
|
|
|
Anoniman
|
kako se bre ne vrati na mesto? gde uopste ode sa mesta? mila, nisi ti tu nesto dobro postavila... zvezdasti deo ide tako da onaj glatki deo gleda u flasicu a onaj rebrasti deo gleda ka pumpici, znaci gore.
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 3.7.2010 18:44:42
|
|
|
|
Verus
|
5-8 dana zavisi od literature. Ja drzim 7 dana i beba jede, tako da je sve super. Ako odmrzavas mleko, stavis ga vece u frizider, i otopi se do ujutru, sipas u flasicu podgrejes i das. TO odmrznuto mleko ne smes davati kasnije, lakse se kvari od svezeg. OBAVEZNO kupi i zamrzni, ne bacaj to zlato od hrane. Kasnije ces moci da odmrzavas i da mu mesas sa kasicama, tako ce lakse 'primiti' novu hranu, jer ima i ukusa koji mu je vec poznat (mleko)....Ne mogu da nahvalim ove elektricne, naravno ko moze da prisuti da kupi... IZVORNA PORUKA: maslinica e draga..ja sad pijem caj za doijlje, sad tek mleka ima....uh, poludih od mleka..boli me sve zivo..ali fino se izmuzem i ok...tusiram se dva puta dnevno, i u kadi se najlepse izmuzem...uh bas mi prija...a pre nego on sta ide da jede moram prvo malo da izmuzem u pelenicu i onda da jede..zna ici u mlazovima. srecom, nemam problema sa grudanjem, ni blizu mastitisa....redovno ja to odrzavam zato bih pumpicu.ebes ga, u dubokom zamrzavanju moze da stoji 6 meseci....a u frizideru 24 sata...
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 3.7.2010 23:12:30
|
|
|
|
Anoniman
|
Šta 5-8 dana? U frižideru? Ovo prvi put čujem.
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 3.7.2010 23:17:14
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: OTI kako se bre ne vrati na mesto? gde uopste ode sa mesta? mila, nisi ti tu nesto dobro postavila... zvezdasti deo ide tako da onaj glatki deo gleda u flasicu a onaj rebrasti deo gleda ka pumpici, znaci gore. Tako sam i namestila taj deo...ali kad pumpam...on se povuche gore....da prodje mleko u flashicu...ali se ne vrati tako da pokrije ceo otvor prema flashici nego se nakrivi pa pokrije deo tog otvora...ili se okrene skoz naopachke...
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 11.7.2010 17:00:53
|
|
|
|
goda
|
E onda ti ta zvezdica ne valja ako imaš rezervnu ti zameni ako ne onda se raspitaj gdje možeš da nabaviš. Jedina mana tim pumpicama je ta zvezdica,ja sam dve uništila za 7 dana a treća je desila se dobra i još je u funkciji,mada se ja sada ne izmlazam ali moram početi opet ali toje za drugu temu.
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 19.7.2010 14:03:15
|
|
|
|
pahulja76
|
da li je neka od vas koristila NUK-ovu pumpicu? ellenica je napisala da one ne valjaju. i da li su bolje rucne il ielektricne pumpice?
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 19.7.2010 14:05:14
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja imam rucnu Avent,i odlicna je...Cula sam da su elektricne bolje,ali kostaju oko 10.000,a rucna je 3.000
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 19.7.2010 14:25:41
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Drage moje, da li neko zna ko je uvoznik (distributer) za Avent?
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 19.7.2010 14:34:17
|
|
|
|
Nena81
|
Na netu ima vise firmi koje uvoze avent al nisam nasla ko je glavni uvoznik od njih
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 19.7.2010 14:50:38
|
|
|
|
Trudnicica83
|
IZVORNA PORUKA: Podrum Š. Drage moje, da li neko zna ko je uvoznik (distributer) za Avent? Da, i sta je bilo sa onom aferom oko Aventovih flasica i cucli, da su nesto neispravne hemijski ili tako nesto? Bilo je to relativno skoro, ali nisam ispratila pazljivo, tek sam se posle setila... Jel ispratio neko? da li je to samo marketinski trik neke druge kuce, ili ima necega?
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 19.7.2010 14:55:36
|
|
|
|
pahulja76
|
koliko sam ja videla po radnjama, na svim njihovim prozivodima pise BPA 0% free, kao sad su "bezbedne" nego, mm i ja smo narucili NUK-ove staklene flasice pa sam ja zato pitala da li je jos neko koristio NUK-ove pumpice da bude u kompletu
< Poruku je uredio pahulja76 -- 19.7.2010 14:57:31 >
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 19.7.2010 14:58:24
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Marketing je čudo...
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 19.7.2010 15:06:00
|
|
|
|
Trudnicica83
|
Mi smo narucili Chicco-vu flasicu (samo jednu, nadam se da cu dojiti, pa za pocetak racunam ne treba vise) i onda smo narucili i Chicco-vu pumpicu - sto kazes da bude komplet, jer moze da se nakaci flasica pa da ide direktno u nju mleko iz pumpice. Ako Nuk ima tu varijantu, a sigurno je ima, ok ti je to, moja kuma je imala sve Nuk-ovo i bila je zadovoljna. Mislim da tu nema neke velike razlike, sve je funkcionise po istom principu. Bitno je samo da li je cucla silikonska ili od kaucuka, jer neke bebe nece jednu odnosno drugu, pa to moras da provalis i onda uzmes onu koja joj odgovara. NJoj na primer nije beba htela cuclu od kaucuka nikako a silikonsku je obozavala. A znam i par obrnutih primera. Bebe su izbirljive bre! P.S. Narucili smo Aventove laze, jer mi se dopalo pakovanje - imaju dve unutra, iste (bela i roze a isti model) i finu kutijicu), pa sad ne znam da li da je zamenim za neku drugu ili ne?
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 19.7.2010 15:08:08
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Pojma nemam, ja sam imala fenomenalno iskustvo sa Aventom... prethodna pumpica koju sam imala je bila katastrofa, bacila sam je sa velikim zadovoljstvom :)
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 19.7.2010 15:10:03
|
|
|
|
pahulja76
|
IZVORNA PORUKA: Nena81 Na netu ima vise firmi koje uvoze avent al nisam nasla ko je glavni uvoznik od njih danas ih je Tasha vec pominjala-Mcg group iz Novog Sada KLIK
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 19.7.2010 15:11:46
|
|
|
|
Trudnicica83
|
Valjda ce Chicco-va valjati, cula sam samo par pozitivnih iskustava, nista negativno, ali sve je to individualno...
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 19.7.2010 15:13:08
|
|
|
|
pahulja76
|
hvala trudnicice rekli su nam u aksi da ako se beba navikne na silikonsku cuclu posle odbija ovu od kaucuka i obrnuto...
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 19.7.2010 15:22:16
|
|
|
|
buhla
|
IZVORNA PORUKA: pahulja76 koliko sam ja videla po radnjama, na svim njihovim prozivodima pise BPA 0% free, kao sad su "bezbedne" nego, mm i ja smo narucili NUK-ove staklene flasice pa sam ja zato pitala da li je jos neko koristio NUK-ove pumpice da bude u kompletu ma pahuljice, sta ce ti to u kompletu? i onako, bar ja nisam se izmlazavala pa davala direktno Pavlu pa da sam na tu istu flasicu stavljala cuclu, nego sam se izmlazala, pa mleko stavljala u specijalne casice i u frizider. madaje sve to na svu srecu bilo kratkotrajno (ni dve nedelje) lepo smo se ustalili i sad imam mleka taman za svaki podoj, tako da se i ne secam kad sam se poslednji put izmazala! ja imam aventovu pumpicu i case, a nuk flasice sa silikonskom cuclom ( a sa njima sam pocela, jer sam u bolnici koristila silikonske bradavice, pa reko da nastavim, da ne bi kao odbio onu od kaucuka )
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 19.7.2010 15:30:42
|
|
|
|
pahulja76
|
IZVORNA PORUKA: buhla IZVORNA PORUKA: pahulja76 koliko sam ja videla po radnjama, na svim njihovim prozivodima pise BPA 0% free, kao sad su "bezbedne" nego, mm i ja smo narucili NUK-ove staklene flasice pa sam ja zato pitala da li je jos neko koristio NUK-ove pumpice da bude u kompletu ma pahuljice, sta ce ti to u kompletu? i onako, bar ja nisam se izmlazavala pa davala direktno Pavlu pa da sam na tu istu flasicu stavljala cuclu, nego sam se izmlazala, pa mleko stavljala u specijalne casice i u frizider. madaje sve to na svu srecu bilo kratkotrajno (ni dve nedelje) lepo smo se ustalili i sad imam mleka taman za svaki podoj, tako da se i ne secam kad sam se poslednji put izmazala! ja imam aventovu pumpicu i case, a nuk flasice sa silikonskom cuclom ( a sa njima sam pocela, jer sam u bolnici koristila silikonske bradavice, pa reko da nastavim, da ne bi kao odbio onu od kaucuka ) kupila si tu rucnu aventovu? ne bih ja to jos kupovala nego samo da se raspitam ako mi bude zatrebalo...
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 19.7.2010 17:15:00
|
|
|
|
pepeljuga
|
ja imam avent rucnu i zadovoljna sam, u zadnje vreme je ne koristim ali u pocetku jesam i super je! cini mi se da su njom svi zadovoljni, jos nisam cula neke negativne komentare pa zasto eksperimentisati kad nije cak ni skupa
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 19.7.2010 17:23:19
|
|
|
|
pahulja76
|
dobro pepeljugice
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 19.7.2010 18:45:30
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: pepeljuga ja imam avent rucnu i zadovoljna sam, u zadnje vreme je ne koristim ali u pocetku jesam i super je! cini mi se da su njom svi zadovoljni, jos nisam cula neke negativne komentare pa zasto eksperimentisati kad nije cak ni skupa
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 19.7.2010 18:51:12
|
|
|
|
Verus
|
Da, sa tim da stoji skroz iza frizideru, nikako u vratima gde su vece oscilacije temperature.IZVORNA PORUKA: Tashke Šta 5-8 dana? U frižideru? Ovo prvi put čujem.
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 29.7.2010 17:54:53
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Drage moje, upravo sam kupila Avent pumpicu koja mi se spasila život prošli put... Ako nekoga interesuje gde u NS može da se nabavi po 2.500din (najnoviji model u saradnji sa Philipsom) mogu da pošaljem na pp...
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 10.8.2010 22:06:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Juče mi je drugarica dala novu, nekorištenu AVENT pumpicu! Kupila ju je kad je prvo rodila, za svaki slučaj, da ima, i nikada je nije koristila. Otpakovala je da izvadi flašicu, sve ostalo je netaknuto!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?