Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Verujete li u Boga? 5.4.2010 15:11:47
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: jance htela sam samo da kazem da verujem u Boga. Mnogim ljudima u mojoj okolini ici u crkvu ili pripadati nekoj religiji automatski znaci da i veruju u boga, mada to nije tacno. Vera u Boga je nesto vise nego samo reci da pripadas odredjenoj religiji ili da si bio u crkvi za Bozic i Uskrs. Samo sam to htela da napomenem. Da nisam takva vrsta vernika. to je sve. Aha sad razumem... Slazem sa tim sto si rekla... Meni je krivo sto nemogu cesce da odem do manastira samo zato jer ja se tamo osecam ispunjeno i smireno...
< Poruku je uredio pcelica Maja -- 5.4.2010 15:12:09 >
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 8.4.2010 19:22:55
|
|
|
|
lenaa
|
Verujem da postoji nesto izvan nasih vidika, nesto lepse od svega sto smo videli, da postoji mesto osecaja onih divnih kao toplina i mir u srcu i dusi. Volim to kako se ja osecam kad sam u crkvi ili manastiru, prija mi taj miris...Ne volim svestenike jer sam uglavnom imala prilike da upoznam one koji rade sve suprotno onome sto propovedaju. Volim i crkvenu muziku cak sam i pevala u crkvenom horu.
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 8.4.2010 20:10:46
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: lenaa Volim to kako se ja osecam kad sam u crkvi ili manastiru, prija mi taj miris...Volim i crkvenu muziku. Takodje!
< Poruku je uredio pcelica Maja -- 8.4.2010 20:19:33 >
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 8.4.2010 20:16:18
|
|
|
|
jelena038
|
verujem jedino u coveka. to je moj bog. ni duh, ni otac, ni sin. ni buda, ni alah, ni isus. covek je moj bog. koji daje i ne trazi zauzvrat. koji uzima samo ono sto mu se od srca daje. koji voli i iskreno zeli biti voljen. koji govori, koji peva, koji ume, koji ljubi. koji ne ubija, koji ne otima, koji ne laze, koji postoji. nijedna mi religija nije ponudila takvog...
|
|
RE: Verujete li u Boga? 8.4.2010 20:23:40
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: kaliopi IZVORNA PORUKA: OTI Verus, ni ja ne verujem da je sve u nasim rukama... Bilo bi previse jednostavno i brutalno da je tako... Vera je od pamtiveka ljudima sluzila da: - objasne neobjasnjivo (grom, susu, kisu, vetar) - da im pruzi podrsku Na ovom forumu ja samo hocu da kazem da smatram da je religija kao religija (ona formalizovana: islam, hrisc, budizam...) losa i pogubna za ljude... To je sve politika...I manipulacija...I to mnogo dobra. Ali onaj unutrasnji osecaj koji svako od nas ima...To je OK. Ne zelim u to da diram. jbt OTI al* smo nas dve razočarane u nešto... kao da čitam svoje misli dok čitam tvoje postove......
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 8.4.2010 20:31:50
|
|
|
|
morena
|
Ja vjerujem u Boga. tako sam odgojena od malih nogu i ne mogu bez toga danas živjeti. I nema mi ništa ljepše od toga što ja i mm svake nedjelje idemo na misu zajedno. I to na veselu misu na kojoj mladi pjevaju i sviraju gitaru. To je baš prekrasno i hrani me cijeli tjedan.
|
|
RE: Verujete li u Boga? 8.4.2010 20:32:48
|
|
|
|
anuksunamun
|
ja verujem u Boga ...moj zivot bez te vere ne bi imao smisao
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 8.4.2010 20:46:58
|
|
|
|
jelena038
|
IZVORNA PORUKA: anuksunamun ja verujem u Boga ...moj zivot bez te vere ne bi imao smisao lako je tebi, kad si ti sama bog i ja bih verovala da mi zivi u ogledalu
|
|
RE: Verujete li u Boga? 8.4.2010 20:50:59
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: anuksunamun ja verujem u Boga ...moj zivot bez te vere ne bi imao smisao lepo receno :) i vrlo tacno!
|
|
RE: Verujete li u Boga? 9.5.2010 22:33:58
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: jance IZVORNA PORUKA: anuksunamun ja verujem u Boga ...moj zivot bez te vere ne bi imao smisao I ja tako mislim lepo receno :) i vrlo tacno!
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 10.5.2010 1:04:51
|
|
|
|
JULIE
|
Naravno da verujem...
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 10.5.2010 8:07:28
|
|
|
|
New Mom
|
Verujem u Boga. Ustvari, ovo ispod najbolje opisuje moje razmišljanje. IZVORNA PORUKA: Modessty Istina je za sve nas sledeća: ČOVEKU JE POTREBNO DA VERUJE U NEŠTO...U NEKU VIŠU SILU. Za nekog je to Bog, Isus, Buda, Alah, prirodne sile.... ili šta god. Ovo je naravno samo moje mišljenje. Da (ako) nema Boga, čovek bi ga izmislio. Što se tumačenja u religiji tiče, pošto sam teški analitičar i naučnog duha, većinom je teško sve to pojmiti. Uvek imam pitanje: kao, zašto, na koji način... Mada sama vera je u stvari verovanje bez činjenica i tako treba prihvatiti. Sviđaju mi se različiti običaji i verovanja i to ću se truditi da deci prikažem. Lično sam se krstila tek u 25.godini, po svojoj želji, kad sam osetila potrebu za tim. Mislim da ću tako i svojoj deci ostaviti da sami odaberu.
|
|
RE: Verujete li u Boga? 11.5.2010 10:24:26
|
|
|
|
Maza82
|
Vjerujem u Boga i da ne nosim vjeru u sebi u nekim trenutcima bih bila totalno izgubljena.
|
|
RE: Verujete li u Boga? 11.5.2010 12:14:43
|
|
|
|
kleopatra*
|
Verujem u Boga
|
|
RE: Verujete li u Boga? 11.5.2010 12:32:26
|
|
|
|
Snelle
|
Kratko i jasno - DA!
|
|
RE: Verujete li u Boga? 9.7.2010 22:02:00
|
|
|
|
1zvezdana1
|
VERUJEM U BOGA I SVAKO VECE MU SE MOLIM ZA
|
|
RE: Verujete li u Boga? 11.7.2010 0:07:46
|
|
|
|
lidija 011
|
Moji roditelji su odgajani u komunistickom duhu, ali, nikad nisu na nas usmjeravali svoja ubjedjenja, jer su znali da su stvorena vjestacki...Vjerujem u Boga, ali ne pamtim kad sam poslednji put otisla u crkvu(a preko puta kuce mi je)...kad vidim samo naseg "lokalnog" popa kako se sepuri(sa tetovazom na ruci), kako sklanja automobile sa parkinga(i to na koji nacin) meni pripadne muka...Bogu se molim svakog dana...stanem na sred ulice i pomolim mu se...ljudima(pa i sebi) ne mogu vjerovati...puuuuno puta iznevjerena...a Bog mi je do sada uslisio sve moje molitve(naravno-nisam mu se molila za milion evra i kucu na Maldivima )...DA VJERUJEM U BOGA , ali na svoj nacin.
|
|
RE: Verujete li u Boga? 11.7.2010 19:13:30
|
|
|
|
smeško
|
Moja mama je vernik oduvek. Tata je rastao u drugacijoj atmosferi. Mama ima Rh- faktor u krvi i nisu joj dali Rogam posle prvog porodjaja. Naprotiv, pred porodjaj sa mnom dali su joj, greskom doktora, lekove za skupljanje materice. Kada je jedva prezivela porodjaj, iz nekog razloga, nisu smeli da joj daju ogledalo. Meni je konstatovano krvarenje u mozgu i nepravilan eeg. Pustena sam iz bolnice posle 20 dana sa nepovoljnom prognozom. Jednostavno, pomogli su koliko mogu i digli ruke. Mama nije. Svake veceri je plakala pored kreveca i molila se Bogu da ozdravim. Tako je i bilo. Tata je tada promenio stav. Ono sto ja pamtim kao najlepse delove svog detinjstva (osim odlaska na Avalu) jesu odlasci u Crkvu Sv. Marka na Tasmajdanu. Gotovo da nisam ni znala da postoji jos neka crkva na ovom svetu. Obozavala sam te rituale i sve sto je pratilo te odlaske. Vera u bilo sta je samo stvar izbora. I sada, kada mi je double test jako los, ja se molim Bogu. Jer ne vidim sta bismo lekari i ja konkretno tu mogli da ispravimo. Ne znam ni kako da budem optimista ako ne verujem u nesto lepo. Bitno je samo da verujemo da mozemo biti dobri i bolji.
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 11.7.2010 19:18:33
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: smeško Moja mama je vernik oduvek. Tata je rastao u drugacijoj atmosferi. Mama ima Rh- faktor u krvi i nisu joj dali Rogam posle prvog porodjaja. Naprotiv, pred porodjaj sa mnom dali su joj, greskom doktora, lekove za skupljanje materice. Kada je jedva prezivela porodjaj, iz nekog razloga, nisu smeli da joj daju ogledalo. Meni je konstatovano krvarenje u mozgu i nepravilan eeg. Pustena sam iz bolnice posle 20 dana sa nepovoljnom prognozom. Jednostavno, pomogli su koliko mogu i digli ruke. Mama nije. Svake veceri je plakala pored kreveca i molila se Bogu da ozdravim. Tako je i bilo. Tata je tada promenio stav. Ono sto ja pamtim kao najlepse delove svog detinjstva (osim odlaska na Avalu) jesu odlasci u Crkvu Sv. Marka na Tasmajdanu. Gotovo da nisam ni znala da postoji jos neka crkva na ovom svetu. Obozavala sam te rituale i sve sto je pratilo te odlaske. Vera u bilo sta je samo stvar izbora. I sada, kada mi je double test jako los, ja se molim Bogu. Jer ne vidim sta bismo lekari i ja konkretno tu mogli da ispravimo. Ne znam ni kako da budem optimista ako ne verujem u nesto lepo. Bitno je samo da verujemo da mozemo biti dobri i bolji. DIVNO
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 11.7.2010 19:19:42
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: lidija 011 Moji roditelji su odgajani u komunistickom duhu, ali, nikad nisu na nas usmjeravali svoja ubjedjenja, jer su znali da su stvorena vjestacki...Vjerujem u Boga, ali ne pamtim kad sam poslednji put otisla u crkvu(a preko puta kuce mi je)...kad vidim samo naseg "lokalnog" popa kako se sepuri(sa tetovazom na ruci), kako sklanja automobile sa parkinga(i to na koji nacin) meni pripadne muka...Bogu se molim svakog dana...stanem na sred ulice i pomolim mu se...ljudima(pa i sebi) ne mogu vjerovati...puuuuno puta iznevjerena...a Bog mi je do sada uslisio sve moje molitve(naravno-nisam mu se molila za milion evra i kucu na Maldivima )...DA VJERUJEM U BOGA , ali na svoj nacin. popovi su ljudi, verujem u Boga
< Poruku je uredio dunja RR -- 11.7.2010 19:24:58 >
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 11.7.2010 19:22:53
|
|
|
|
Cvetana
|
IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: kaliopi IZVORNA PORUKA: OTI Verus, ni ja ne verujem da je sve u nasim rukama... Bilo bi previse jednostavno i brutalno da je tako... Vera je od pamtiveka ljudima sluzila da: - objasne neobjasnjivo (grom, susu, kisu, vetar) - da im pruzi podrsku Na ovom forumu ja samo hocu da kazem da smatram da je religija kao religija (ona formalizovana: islam, hrisc, budizam...) losa i pogubna za ljude... To je sve politika...I manipulacija...I to mnogo dobra. Ali onaj unutrasnji osecaj koji svako od nas ima...To je OK. Ne zelim u to da diram. jbt OTI al* smo nas dve razočarane u nešto... kao da čitam svoje misli dok čitam tvoje postove...... Da, to je to, tako se i ja osecam...
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 11.7.2010 22:09:19
|
|
|
|
Snelle
|
Smeško, svaka čast na pozitivnom stavu! Samo i dalje tako razmišljaj i videćeš da će sve biti u redu
|
|
RE: Verujete li u Boga? 12.7.2010 13:08:25
|
|
|
|
smeško
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Smeško, svaka čast na pozitivnom stavu! Samo i dalje tako razmišljaj i videćeš da će sve biti u redu
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 12.7.2010 13:26:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja verujem u nešto moje , uzvišeno , i ne želim da prihvatim pravilo da "to nešto" mora da se zove Bog i da moram da komuniciram sa njim onako kako mi nalažu pravila , uniformisani "posrednici" i slično ... To je moj "Bog" , i mogu ga zvati kad hoću i kako hoću - Toza , Marko , Janko pa i Popaj ako hoću . Ne volim ovo što vidim - a to je da ljudi veruju u Boga samo iz straha - šta će im se desiti "posle" ako sličajno ne budu verovali . Mog Boga sam ja "stvorila" , verovaću kako hoću . U crkvu ne idem , jer crkva nije ono što bi trebala da bude , nažalost , a i ne treba mi "posrednik" da me uči kako da volim Boga u skromnosti , a posle sedne u BMW i ode na ručak o trošku crkve . Univerzalni Bog , koji se sada "provlači" svuda, mi se uopšte ne dopada ...taj Bog ne zamera trošenje silnog novca na Papamobile i ostale trice , to je Bog koji ćuti dok mu sveštena lica seksualno zlostavljaju dečake , to je Bog na kojeg se pozivaju oni koji kradu novac od SMS -a nemenjen siromašnima i gladnima ... Moj Bog je potpuno drugačiji ... Vozi zaprežna kola i smeje se najlepše na svetu ... I njega me nije strah ... niti sram ...
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 23.7.2010 23:49:39
|
|
|
|
lidija 011
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Ja verujem u nešto moje , uzvišeno , i ne želim da prihvatim pravilo da "to nešto" mora da se zove Bog i da moram da komuniciram sa njim onako kako mi nalažu pravila , uniformisani "posrednici" i slično ... To je moj "Bog" , i mogu ga zvati kad hoću i kako hoću - Toza , Marko , Janko pa i Popaj ako hoću . Ne volim ovo što vidim - a to je da ljudi veruju u Boga samo iz straha - šta će im se desiti "posle" ako sličajno ne budu verovali . Mog Boga sam ja "stvorila" , verovaću kako hoću . U crkvu ne idem , jer crkva nije ono što bi trebala da bude , nažalost , a i ne treba mi "posrednik" da me uči kako da volim Boga u skromnosti , a posle sedne u BMW i ode na ručak o trošku crkve . Univerzalni Bog , koji se sada "provlači" svuda, mi se uopšte ne dopada ...taj Bog ne zamera trošenje silnog novca na Papamobile i ostale trice , to je Bog koji ćuti dok mu sveštena lica seksualno zlostavljaju dečake , to je Bog na kojeg se pozivaju oni koji kradu novac od SMS -a nemenjen siromašnima i gladnima ... Moj Bog je potpuno drugačiji ... Vozi zaprežna kola i smeje se najlepše na svetu ... I njega me nije strah ... niti sram ... istomisljenice divno napisano
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.