|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kucni budzet
6.7.2010 14:46:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Alexx RR

IZVORNA PORUKA: minavb

Evo jednog primera kako stedim-maramice, pelene,mlekce i sve ostalo za bebu, kupujem utorkom i cetvrtkom u obliznjoj apoteci u kojoj je tim danima 10% popusta na sve sto kupite.user posted image

Ovo je odličan savet. Pošto je to relativno velika stavka u budžetu, lepo se uštedi. Ja kupujem te stvari u DM-u, oni imaju kupone koji se skupljaju, pa 10% popusta kad se sakupi određen broj kupona.

I ja kupujem u DM-u, isto skupljam kupone, a vec par puta sam dobila kupon za 10% bez sakupljanja markica. user posted image
Tamo kupujem tecne deterdzente za crni, sareni i osetljivi ves... dosta su jeftiniji od Perwol-a (ne znam kako se pise user posted image ), a mm koristi musku Baleu gel za kosu, gel za umivanje, piling za lice, gel za tusiranje... i duplo je jeftinije od Nivee,a odgovara mu sve osim sto koristi Niveine kreme. Meni ni Nivea ni Balea ne odgovaraju, tako da tu nema ustede user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 251
6.7.2010 14:46:58   
SUPER MAMA

Hajde da se pozabavimo temom - kako i gde uštedeti, kako od prvog do prvog... user posted image

U pravu si Alex ne treba se prepirati.
Nas budzet je 32000 mesecno kolko zaradi mm u vojsci, nije velika al je redovna sto je veoma bitno.
Kupujemo na odlozeno na svakih mesec i po dana sve potrebstine za kuci u Tempo.
Zadnji put bili smo u Hiper Cort-u i cene su im solidne ali ipak Tempo nama je odlican pogotovo sto imaju one njihove proizvode PRIMA(makarone, ulje, pirinac, pasulj,secer i sl)

Inace u Hiper Cort-u sam nasla pelene Canbebe to su turske za 900 dinara broj 5 60 kom to je odlicna cena za pelene, nada se da cemo uskoro skinuti.

Sa druge strane da dodam da kupujemo brasno 25kg za 500 din da mesim hleb jer ja imam problem sa ovim kupovnim a i proracunali smo d aje duplo jeftinije da mesim nego da kupujemo.Nemoj te se smejati.user posted image

Napravila sma sada kad je bila moja mam 30 litara soka od visnje za rastvaranje, to imamo u dvoristu visnje pa sa zamrzla pa sad smo pravili.Jedino smo kupili jedno 22kg secera, ali smo se obezbedili sa sokom.Takodze sam ja sama napravila 30 tegle kompot od visnje.
Da bidemo realni da nemam visnje u dvoristu nema teoretske sanse da napravim soka jer na Zemunskoj pijaci visnje su bile 200 dinara kilo, nemozes ih kupiti za jelo a ne za zimnicu.
Sada cekam breskve da pojeftine pa da napravim kompot od nih, od kajsije nemogu jer su skupe a htela sma marmaladu da napravim ali mnoogo su skupe.
Takodze evo mesam sirup od limuna pravim on se nekuva a kad se rastvori sa kiselu vodu je ko sveps i odlicno rashladzuje.
Rasnije sam koristila Tide prasak za pranje a sada koristim Merix jer je jeftiniji.
Meso kupujem u Matijevic dva put mesecno mada naucila sma muza da i bez mesa ima lepih jela, cak je poceo da jede i boraniju koju nije hteo da vidi.
Inace u Tempo ima smrznato povrce kao sto je grasak na Favola i kosta nekih 40 din za 400gr i vise se isplati tako nego da ga kupujes na pijac pa da ga cistis blansiras i zamrzavas.
Ako se set_im jos nesto pisacu.user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio SUPER MAMA -- 6.7.2010 14:48:47 >

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 252
6.7.2010 14:49:12   
minavb
Ja bih da se organizujem da odnesem u DM kopiju izvoda pa da dobije paket pelenica, samo mi je daleko a mm na to sigurno nece da gubi vreme.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 253
6.7.2010 14:50:09   
Anoniman
Sta nas je ovde user posted image
Nejtiri, SUPER MAMA, dacca, Alexx RR, Sanjica26, Mimče, pepino, minavb, gagana83, bebironcic, Mica breskvica, Nedja, Anck Su Nmaun

Ja odoh da spremam rucak, a ako nekog ne mrzi neka iskopira postove ili u temu Problemi u Srbiji ili da otvorimo neku tipa Da li je lakse ziveti u Beogradu? user posted image

(odgovor članu SUPER MAMA)
  Direktna veza do poruke: 254
6.7.2010 14:52:17   
eni26
Koliko je sad euro u srb? Ovde je minimalna plata 1200eura  mesecno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 255
6.7.2010 14:52:45   
minavb
Ma nama je med i mlekouser posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 256
6.7.2010 14:53:50   
Mimče
i ja "sama" mesim hleb mada za razliku od tebe imam mini pekaricu koju sam dobila za mladence jer sam rekla gostima da se udruze i da mi je kupe, em znas sta ti je u hlebu em je zdraviji
sto se tice ustede na povrcu najbolje je kad mm ova seka i ja odemo na kvantas pokupujemo i podelimo u dva dela tako obe imamo dovoljno i ne previse a jeftinije je nego u prodavnicama, maxiju ili pijacama
hemiju i standardnu kozmetiku-sampone, kupke, paste itd uzimamo u tempu...slatkise i grickalice ne jedemo posebno vise volim da sama napravim domace kolace tako da tu stedimo ljudi bacaju pare na grickalice......

Direktna veza do poruke: 257
6.7.2010 14:54:19   
eni26
veci grad,vece plate i vece mogucnosti.user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 258
6.7.2010 14:56:08   
Anoniman
Joj , aj nemojte opet to "gde je ipak bolje živeti" , 'leba vam ... Ajmo sa ovim  savetima za uštedu , ima svaka od nas bar nešto da podeli , a da nam svima bude lakše !! user posted image

(odgovor članu eni26)
  Direktna veza do poruke: 259
6.7.2010 14:56:17   
Mimče
IZVORNA PORUKA: eni26

ovde je u nekim delovima Srbije plata 8000 sto ti dodje  oko 70-80 eura i ljudi zive....u Bg je veci i minimalac ali i cene

(odgovor članu eni26)
Direktna veza do poruke: 260
6.7.2010 14:56:36   
red sonia
IZVORNA PORUKA: eni26

mi mozemo da sanjamo ovaj minimalacuser posted image

(odgovor članu eni26)
Direktna veza do poruke: 261
6.7.2010 14:58:03   
Anoniman
ko ce da kopira? ja ne znam

(odgovor članu Mimče)
  Direktna veza do poruke: 262
6.7.2010 14:59:45   
Anoniman
SM, nema sanse da ti se iko smeje, kad vidis da svi ovde hocemo da imamo gde da zasadimo ne bi li ustedele na tome... ja bih, ali nemam gde! 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 263
6.7.2010 15:00:15   
eni26

user posted image  

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 264
6.7.2010 15:05:35   
Anoniman
niko ne zeli! pih!

(odgovor članu eni26)
  Direktna veza do poruke: 265
6.7.2010 15:17:46   
SUPER MAMA
IZVORNA PORUKA: Mimče

i ja "sama" mesim hleb mada za razliku od tebe imam mini pekaricu koju sam dobila za mladence jer sam rekla gostima da se udruze i da mi je kupe, em znas sta ti je u hlebu em je zdraviji
sto se tice ustede na povrcu najbolje je kad mm ova seka i ja odemo na kvantas pokupujemo i podelimo u dva dela tako obe imamo dovoljno i ne previse a jeftinije je nego u prodavnicama, maxiju ili pijacama
hemiju i standardnu kozmetiku-sampone, kupke, paste itd uzimamo u tempu...slatkise i grickalice ne jedemo posebno vise volim da sama napravim domace kolace tako da tu stedimo ljudi bacaju pare na grickalice......

user posted image user posted image user posted image user posted image mimce.I nije mi palo na pamet za na kvantasu recimo za kajsije ili breskve jedino za paprike isli smo na jesen za ajvar.
Ovu godinu ima da stavim u tursiju jer volim kiseli zeleni paradajz i karfiol.
Inace ja mesim pun pleh jedan put nedeljno to nam je dovoljno za nedelju dana deo ostavim za jelo a ostalo zamrznem u zamrzivac i po potrebi vadim.

Sto se tice hemije koristim na Alba koja samo za tempo pakije od sanitar do destilovana voda, tecnost za sudze, tecni sapun za ruke, omeksivac,ulosci, stapici za usi i mislim ono sredstvo za pranje prozori na Albu koristim.

Rado bi kupila Lenor al mi je za sada skup.user posted image

(odgovor članu Mimče)
Direktna veza do poruke: 266
6.7.2010 15:29:35   
Anoniman
e nikad nisam otisla do kvantasa, a sad mi je extra blizu! kakve su cene tamo?

Direktna veza do poruke: 267
6.7.2010 15:31:17   
Nena81
Joj drage moje a da vam ja posaljem mm da vam kaze kako mi izguramo mesec sa njegovom platom. Citajuci ovo prosto me sramota da kazem da neznam kako on to postize, majke mi kao da ima carobni stapic.
Kupovinu je on preuzeo na sebe od kako sam se II put porodila, sam napravi spisak po kuci sta treba i toliko se izvestio u tome, da mu stvarno skidam kapu. Glavnu nabavku jednom nedeljno idemo u Tempo za sada nam je najjeftiniji, kao sto kaze SM njihova marka premia, od sirnih namaza, do tecnog sapuna.
Meso U matijevicu, mada kupimo sa mojima po pola celo tele il sl pa sve to stoji kod njih u zamrzivacu pa mi mama salje po potrebi, jer mi ovde nemamo gde to da drzimo,a i brate mili tamo u selu znas od koga i kakvo meso kupujes.
Mama mi sprema sokove i kompote za decu, ja ovde kupim secer, brasno ulje, pa nam to dodje kao neka robna razmena, jer samo flasa ulja u lokalnim prodavnicama je oko 140din, a ja sam u tempu placala 70-80din.
Nama je najveca stavka kirija + racuni 10.000. tako da nam od plate ostane 15.000 za mesec dana.
Izvlace nas putovanja mm, van srbije po 50e dnevnica, sluzbeni auto koji mozemo da koristimo u privatne svrhe...i ono malo ustedjevine krckamo polako..dokle ce nam imati sam bog zna.
Zato ja sad uveliko razmisljam da dam decu u vrtic i ja da pocnem da radim. Samo nas zezz sto nisu primljeni u drzavni pa cemo najverovatnije morati u privatni user posted image

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

Direktna veza do poruke: 268
6.7.2010 15:33:58   
SUPER MAMA
Opet nesto zaboravila, sad sam se setila.user posted image user posted image user posted image
Posto imamo garazu a mm nepamtim kad je zadnji put parkirao auto u garazi i deo garaze ove godine smo iskoristili da cuvamo pilici za tovanje, njegovi su ih kupili i kupovali hranu za pilice dva meseca a mis mo ih cuvali, mada imali smo mali incident prvi dan oni posto mali svi su se okupali u pojilicama za vodu pa morali smo da ih feniramo da ih spasimo, 40 komada nije malo i spasli smo ih, posle dva meseca moja svekrva ih je zaklala a mm i svekar su cistili 20 oni su uzeli 20 mi.
U proseku su imali po 2,5 kg po jedno pile pa vidite kolko kg mesa ima na 20 pilica.
Tako da sa pilece meso smo obezbedeni a nisu bili smao na kncentratom vec vise na kukuruzom tako da je u pitanje zdravo meso.Takodze ja imam mali akvarium u kome odgajam sampinjone sad mi nisu bas najbolji al na jesen su odlicni.

Bolje da prestanem da pisem misli da sam preterala.

Direktna veza do poruke: 269
6.7.2010 15:36:34   
Anoniman
a sto mislis da si preterala, pa dajes potencijalne ideje drugim mamikama i nemamikama! To je super! neko ce nesto za sebe da pronadje! a meni niko da kaze za kvantas?! user posted image

Direktna veza do poruke: 270
6.7.2010 15:37:13   
SUPER MAMA
IZVORNA PORUKA: Trinny

Neznam draga od prosle godine nisam bila al sada za vikend idem zbog kajsije da napravim marmaladu jer Monika jede marmaladu a i ja i mm je obozavamo, kasnije kad dozu sljive e od to cu napraviti dosta jer sljive su ovde jedino jefine.user posted image user posted image user posted image
Prosle godine na Zemunskoj pijaci sam placala po 20 dinara na gajbicu ali sam se zestoko cenkala i dobila cenu koju sma trazila.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 271
6.7.2010 15:39:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA

IZVORNA PORUKA: Trinny

Neznam draga od prosle godine nisam bila al sada za vikend idem zbog kajsije da napravim marmaladu jer Monika jede marmaladu a i ja i mm je obozavamo, kasnije kad dozu sljive e od to cu napraviti dosta jer sljive su ovde jedino jefine.user posted image user posted image user posted image
Prosle godine na Zemunskoj pijaci sam placala po 20 dinara na gajbicu ali sam se zestoko cenkala i dobila cenu koju sma trazila.user posted image user posted image user posted image

a da ja tebe povedem sa sobom da se cenjkas, ako to znas... ja sam truba za to! user posted image
aj da mi kazes kad budes isla, pa da vidim isplati li se otici tamo! sve hocu da pokupujem voca i povrca, al mi se ne da, kad vidim koliko ovi seljaci traze!

Direktna veza do poruke: 272
6.7.2010 15:42:27   
SUPER MAMA
Za to cenkanje me je moja baba naucila ali mm je bolji nego ja on i ne spusta cenu vec mu sami ljudi spustaju.user posted image user posted image user posted image user posted image
Pisacuti nadam se da cemo ici.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 273
6.7.2010 15:45:20   
Nena81
joj zene jos malo cemo pa ko ciganke svi zajedno na kvantas u cenkanje user posted image user posted image user posted image

SM svaka cast i ja bih gajila sve zivo samo da imam gde
sto kaze moj tata nece to da raste na betonu, na VIII spratu user posted image  

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

Direktna veza do poruke: 274
6.7.2010 15:57:31   
SUPER MAMA
Pa dobro ja kazem iskreno da ne bi pravila sokove od visnje i gajila pilice ako nismo u kuci mislim ako nemamo dvoriste i to drvece, to je fakt.
Nema sanse na primer kao sto sam vec rekla da dam 200din za kg visnje i plus secer, mislim da je to previse.Aj da su jeftine uredu al skupe su.Ove godine mislim da sam vec pisala da u zardinjere umesto cvece imala sma zasadzeno jagode i tako smo jeli inace to su one jagode koje radzaju vise puta godisnje tako da ja i na jesen imam kuci u hodniku jagode.
Negde sma gledala na netu da ima da se prodavaju jagode koje radzaju tokom cele godine bukvalno sadis ih u saksiju za cvece bitno im je da temperatura neprelazi ispod 10 stepeni mislim d aje jedna sadnica 200 dinara ali sada da me ubujes ne znam gde sam to videla na net-u.
To moze mislim i u stanu da se gaji, par se moze probati.

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here