|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
5.4.2010 19:50:30   
caja 2
neznam sta je sa internetom al evo nesto nece,rekla mi je da imam zutog tjela i da je zadovoljna.da pocnem piti dabrastone u srijedu.ako nista ovaj mjesec neuspijem onda iduci opet klomifen.zadnji put sam imala odnos u subotu ujutro mada bi voljela i da sam i juce i danas hahaha al da sam znala sta ce biti da ce puknuti al dobro jos danas dan nije gotov.reci mi cipi kad je bolje odnos imati prije pucanja folikula ili poslije ako me razumijes.......user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 976
5.4.2010 19:51:31   
cipiripi
oko pucanja je uvek dobro imati odnose... user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 977
5.4.2010 20:08:44   
diamond
cipi , jel moguće da sam ja dobila miome od klomifena i progesterona, odnosno od hormona?

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 978
5.4.2010 20:11:22   
cipiripi
od klomifena da, od progesterona ne... 

(odgovor članu diamond)
Direktna veza do poruke: 979
5.4.2010 20:13:39   
cipiripi
Postoje činjenice koje govore da estrogena stimulacija igra bitnu ulogu u patogenezi mioma (javljaju se u generativnom periodu žene, uvećavaju se za vreme trudnoće, a ima ih i kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive, pokazuju tendenciju smanjenja u postmenopauzi).

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 980
5.4.2010 20:14:12   
diamond
jeuser posted image ti klomifen, a govno od dr nije htela da mi odgovori kada sam je pitala da li nije videla te miome ili su nastala u međuvremenu od hormona, nego je počela da priča nešto nepovezano što nisam razumela!!!!!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 981
5.4.2010 20:15:04   
diamond
IZVORNA PORUKA: cipiripi

Postoje činjenice koje govore da estrogena stimulacija igra bitnu ulogu u patogenezi mioma (javljaju se u generativnom periodu žene, uvećavaju se za vreme trudnoće, a ima ih i kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive, pokazuju tendenciju smanjenja u postmenopauzi).

jako lepouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 982
5.4.2010 20:19:49   
cipiripi
Ove činjenice pokazuju da hormonski faktor igra odlučujuću ulogu, ali se ne može tvrditi da ih izaziva, već samo da utiče na njihov rast.

...
u svakom slucaju user posted image
ja govorim da je zlo a meni niko ne veruje...
treba da se da samo i jedino u sklopu inseminacije da bi se ceo postupak potrepio vecim sansama...a sumanuto kljukanje i ciljane odnose ja ne kapiram...
il su dr poludeli vise ili ja neznam...nije mi jasno...
to ti je isti djavo d ne ispitas coveka da ne znas da ima cir na zeludcu a dajes mu asprin i covek dobije krvarenje...
eto glup primer ali bukvalno je tako...

user posted image

"ajde seko da tebe tvoja dr smiri uzmi klomifen sve je to tebi na psihickoj bazi" OVO MRZIM! A MASOVNO JE TAKO!

(odgovor članu diamond)
Direktna veza do poruke: 983
5.4.2010 20:22:43   
diamond
ne znam stvarno...ali definitivno imam utisak da sam ponovo na početku user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 984
5.4.2010 20:25:16   
cipiripi
A ja sam se vise pogubila pa neznam koji je ciji problem....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu diamond)
Direktna veza do poruke: 985
5.4.2010 20:29:04   
diamond
veruj mi da sam se i ja pogubila pa više ne znam ni koji je moj problem!!!

menjam dr definitivno, pa se nadam da ću saznati....

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 986
15.4.2010 14:45:42   
zvezdica009
pila sam samo po POLA klomifena od 2 do 7 dana, danas mi je 7-mi dan, prethodnih dana nista nisam osecala, a danas me od 12 sati toliko boli stomak poseno sa desne strane i imam osecaj da ce mi grudi puci. da li se to nekome jos desilo? da li je moguce da folikul pukne ranije bez pregnila user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu diamond)
Direktna veza do poruke: 987
15.4.2010 15:00:03   
nolinica
Zveydice, naravno da je moguće, samo mislim da ti je možda ipak još rano za pucanje. Kad ideš sledeći put na uz?

(odgovor članu zvezdica009)
Direktna veza do poruke: 988
15.4.2010 17:59:19   
zvezdica009
da, jos je rano za pucanje, nego prosli put kad sam pila klomifen doktorica nije htela
da mi da pregnil user posted image  nego je ostavila da puknu sami, doslo je do hiperstimulacije i
folikul koji smo cekali da pukne je vec devetog dana ciklusa bio 25 mm.
sreca sad nije tako, zato sam ranije otisla. po njenoj racunici tek sledece nedelje
ce mi dati pregnil. idem sutra pa u ponedeljak. nadam se da ce biti sve ok user posted image

(odgovor članu nolinica)
Direktna veza do poruke: 989
5.5.2010 10:44:18   
mila1976
Evo i ja da se prikljucim ovom forumu...malo sam ovde citala vase komentare...i pronasla se u svemu tome... meni su pre godinu dana izvadili jedan jajnik posto sam na njemu imala cistu od 7 cm... od tada pokusavamo da imamo bebu, ali nam nikako ne ide :((((
prosla dva meseca pijem klomifen i primam pregnil i dovelo me je do toga da sad od klomifena imam jedno 5-6 cista na tom jednom jajniku sto mi je ostao :(
nadam se da ce se to srediti sa sledecom menstruacijom, samo su mi rekli da moram da mirujem, ne smem nista da radim, da pravim nagle pokrete, vezbam, dizem tesko.......
uf....poludecu od svega toga..

(odgovor članu zvezdica009)
Direktna veza do poruke: 990
5.5.2010 13:28:45   
andjelko
Ju covece nije to nimalo naivno!I ja sam na klomifenu.Nisam imala nikakvih problema dok sam ga pila.Danas mi je deseti dan,za sad je sve ok!Ja pijem jos i caj usput od virka.A moj ginekol.biser kaze meni pijte vi klomifen da ne gubite vreme,jedino sto necu moci da vas pratim idem na godisnji.i bicu do 20!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image A ja pitam pa ko ce da vas menja,niko.....user posted image I eto sad moze da dodje do hiperstimulacije a ja da kuliramuser posted image Valjda ce sve biti ok.Mada razmisljam da odem privatno kod gin da mi prati st se desava.

(odgovor članu mila1976)
Direktna veza do poruke: 991
5.5.2010 22:05:35   
mila1976
tako je i meni doktorica predprosli mesec dala da pijem pa otisla na godisnji, pa sam morala kod druge....to mora obavezno da se prati da ne dodje do hiperstimulacije, a i da ne prerastu u ciste, da bi se tracno znalo kad se daje pregnyl..mada meni  su pratili i imala sam dva folikula, jedan 17mm a drugi 21mm i dali mi pregnyl....i posle par dana dobijem bolove i odem na kontrolu kao ono 5 cista, odakle se stvorila jos ova tri ne znam...tako da i kad se primi pregnil mora da se ide na kontrolu da se vidi da li je bila ovulacija...ja sa pravim pauzu da mi se ovo sredi...pa ponovo na zadatak, ali ovaj put bez klomifena pa valjda ce nesto biti...ako ne bude onda cu probati insemenaciju.

(odgovor članu andjelko)
Direktna veza do poruke: 992
24.6.2010 19:11:41   
ishler
Pozdrav moje dame,

Mozete li mi reci koje su nuspojave Clomifen-a i Pregnyl-a?
Da li se od toga goji?

Hvala

(odgovor članu mila1976)
Direktna veza do poruke: 993
24.6.2010 19:16:25   
cipiripi
To je individualna stvar..sve zavisi od tvojih hormona, kako reagujes na stimulanse itd..
Niko ti ne moze reci .. "hej odlicno ces reagovati na njega" ili "na tebe nece reagovati" user posted image
Da goji?
Ne!
Ja bar neznam slucaj da se neko ugojio od jedne stimulacije klomifenom..
Druga stvar je kad si na tabletama non stop.. a ovako ne goji...

Sto se tice pregnyla..ne goji..to je Stop inekcija .. koju primas kad zavrsis sa stimulacijom , odnosno kad dr proceni da si spremna "za oplodnju ".

user posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 994
24.6.2010 19:54:14   
ishler
Hvala ti na iscrpnom odgovoru,
nisam imala prilike da saznam nesto vise o hormonima,ali probala bih jer jako zelimo  prinovuuser posted image .

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 995
24.6.2010 20:12:58   
ishler
Vidim da imas bogato iskustvo ,
pa bih te htela pitati da li ti moja materica od 9mm 10dana deluje suvise zadebljalo,s obzirom da je folikul 14mm.
Hvala ti jos jednom na ovolikim odgovorima.user posted image user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 996
24.6.2010 21:01:41   
cipiripi
Kako mislis zadebljala..10 dana..9mm...
aj polako objasni user posted image

Debljina endometrijuma varira u toku ciklusa i on je najdeblji oko ovulacije i nakon nje...

Sta je kod tebe problem pa razmisljas o hormonima?

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 997
24.6.2010 21:05:24   
ishler
10og dana ciklusa je 9mm,a folikul 14.
Sutra ujutru ponovo idem da vidim stanje.
I ja i doktorka mislimo da ne ovuliram,a koliko shvatam za toliko zadebljalu matericu folikuli bi trebalo da budu veci.No videcemo sutra.
Hormonsku terapiju je predlozila ginekolg.

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 998
24.6.2010 21:33:42   
cipiripi
Pa draga neznam sta da ti kazem..to mom misljenju folikul od 9mm ne predstavlja zadebljalu matericu osim ukoliko nije konstantno tolika..tj i na pocetku ciklusa do su folikuli jako mali..
Ako je i tad 9mm onda nije ok..
Ali zato se rade hormoni da se vidi kako oni stoje 3,14 i 21 dc..
Jel si ih radila? 

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 999
24.6.2010 21:43:07   
lidija 011
IZVORNA PORUKA: cipiripi

Ove činjenice pokazuju da hormonski faktor igra odlučujuću ulogu, ali se ne može tvrditi da ih izaziva, već samo da utiče na njihov rast.

...
u svakom slucaju user posted image
ja govorim da je zlo a meni niko ne veruje...
treba da se da samo i jedino u sklopu inseminacije da bi se ceo postupak potrepio vecim sansama...a sumanuto kljukanje i ciljane odnose ja ne kapiram...
il su dr poludeli vise ili ja neznam...nije mi jasno...
to ti je isti djavo d ne ispitas coveka da ne znas da ima cir na zeludcu a dajes mu asprin i covek dobije krvarenje...
eto glup primer ali bukvalno je tako...

user posted image

"ajde seko da tebe tvoja dr smiri uzmi klomifen sve je to tebi na psihickoj bazi" OVO MRZIM! A MASOVNO JE TAKO!

o klomifenu sam, cini mi se, pisala u spremogramu, i savjetovala djevojke da ga ne ukljucuju same svojim muzicima...i meni je muka od ovakve "sablonske" terapije, ako upali-supeeeer-ja sam odlican doca, a ako ne upali, pa se jos nesto i iskomplikuje,j'bga, mi ne znamo sto je tako odreagovao-lauser posted image user posted image

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Koje je lepse ime?
Seherezada

Koje ime da dam cerki Mirjana ili Mia?

Mirjana (25%)

Mia (75%)

Ukupan broj glasova: 76

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here