Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.6.2010 23:01:55
|
|
|
|
lidija 011
|
Izgleda cu ipak ici privatno kod nje...a koji je problem kod tebe ?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 19.6.2010 0:09:49
|
|
|
|
Sanchy
|
Hm..ne znam sta da ti kazem,nece to moci tako ja mislim ...ti sa tim uputom ides u salter salu tu ti zakazuju kod nje..e sad za endokrin.savetovaliste se zakazuje tek za septembar ,to znam,ako ides zbog hormona,a ako ides zbog neceg drugog onda ti zakazuje u zavisnosti od odelenja na koje te salje...ako ti tvoja dr nije dala uput za lezanje,Spremovicka prvo mora da te pogleda pa da ti da uput a da bi te pogledala moras da zakazes..
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 19.6.2010 0:15:49
|
|
|
|
Sanchy
|
Pokusaj ,probaj naci i neku vezu,ona radi i privatno valjda dva puta nedeljno ali ako je tvoj problem kompleksan mozda je bolje sve to u bolnici odraditi...moj problem ti je izgleda manjak progesterona mada jos nismo to utvrdili ...bila sam na uz i postojali su svi simptomi ovulacije osim folikula njega nigde nije videla meni je to bilo malo nejasno pa sam se uclanila ovde...da vidim sta ce zene da kazu...i malo mi je visok prolaktin varira od 570 do860,mada sam njega radila na svoju ruku ,ona me jos nije uputila,tu se radi dnevni profil pa videcemo...kakvi su tebi hormoni
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 19.6.2010 0:18:02
|
|
|
|
Sanchy
|
I da endokrinolosko savetovaliste ti je isto u visegradskoj ,sve su to odelenja u tom ogromnom kompleksu..
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 19.6.2010 0:50:27
|
|
|
|
lidija 011
|
Bas cudno da ti se nije vidjeo folikul ... aooo koja procedura, pa idem u endokrinolosko savjetovaliste, jer je ocigledno da su hormoni problem...evo sad sam prokrvarila 15 dc ...mislim da meni stitna zlijezda pravi cijeli taj haos, ali ajde necu da se samodijagnostifikujem ... znaci prvo-endokrinolosko odeljenje- pa cekanje do septembra...uhhh
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 19.6.2010 0:55:02
|
|
|
|
Sanchy
|
Gledaj sad,ne znam sta ti je tvoja dr napisala na uputu,meni je prvi put pisalo kcs gak endokrinolosko savetovaliste.a kad sam isla na uz kcs gak uz,sta je tebi napisala?Razmisljam da li je pametnije da ides obrnuto da trazis uz kod spremovicke,zavisi sta ti pise na uputu
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 19.6.2010 0:57:41
|
|
|
|
Sanchy
|
I to sto si prokrvarila u sred ciklusa ako je malo moze da bude znak ovulacije ako je malo vise moze da bude od tih policisticnih jajnika ili hormona,ako ti je grlic u redu da se to iskljuci jel ti tvoja dr radila kolposkopiju i papu jesi vadila
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 19.6.2010 1:00:09
|
|
|
|
lidija 011
|
U zaglavlju pise specijalisti za : Dr. Spemovic, a dole pise : PCOS, za Spr.endokrinlosko ispitivanje
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 19.6.2010 1:06:28
|
|
|
|
Sanchy
|
Onda ides u endokrinolosko savetovaliste,a to ti je septembar tek,jesi isla nekad na gak
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 19.6.2010 1:07:51
|
|
|
|
lidija 011
|
Pa vrlo je cudno, braonkaste je boje, tek po koja kap na ulosku, moguce je da pucaju cistice(poslednji ciklus je izazvan), bila sam na uz i pregled, rekla je da mi je nalaz odlican(samo dai nema tih cistica), radila mi je i papu...sa te strane je sve ok,grlic je odlican, endometrijum cini mi se cak 9 mm...sad sam u cudu
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 19.6.2010 1:09:48
|
|
|
|
lidija 011
|
Blago meni...cekajuci Godoa Nisam nikad isla...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 19.6.2010 1:19:44
|
|
|
|
Sanchy
|
Ako ti je frka zbog krvarenja idi privatno da ti to neko pogleda na uz,imala sam i ja te momente pa posto sam nervcik ja sam ti to odmah isla bez cekanja pa onda tek po drzavnim na zakazivanje.Moguce da pucaju ciste a moguce i da je ovulacija ako ti je endometrijum 9mm...toliki je i meni bio ali bez folikula to mi nije bilo bas najjasnije ali videcu jos sta cu...Na gak kreni rano ujutru ali ti ne bih preporucila kolima posto mesta za parkiranje nema nigde..a pauk samo kruzi i nosi nepropisno parkirane,kad udjes na glavna vrata,idi pravo na salter i reci da treba da zakazes kod dr.Spremovic ona ce te uputiti verovatno preko puta na salter pa ces tu i zakazati...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 19.6.2010 21:22:29
|
|
|
|
lidija 011
|
Ok...hvala ti na ovim informacijama i savjetima
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 19.6.2010 21:31:36
|
|
|
|
Sanchy
|
Nema na cemu...pa napisi ,kad budes isla,sta si uradila...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 19.6.2010 22:18:16
|
|
|
|
lidija 011
|
Hocu naravno...da vidim da li su me stavili za decembar
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 22.6.2010 7:29:56
|
|
|
|
daca77
|
Drage, uradila sam u petak OGTT test i insulin i vrednosti su sl.: Glukoza: 0h 4,7 refer.vrednosti 4,2-6,4 1h 10,3 refer.vrednosti <8,88 2h 9,6 refer.vrednosti <6,66 a Insulin: 0h 4,4 refer.vrednosti 0,7-25 1h 63,7 2h 83,2 Da li mi neko moze reci o cemu se radi? Jesu li dobre ove vrednosti? Vidim da mi sa secerom nesto nije u redu...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 22.6.2010 9:04:25
|
|
|
|
Biki34
|
Glukoza ti je povecana,posle 2h trebala bi da se vrati na prvobitnu vrednost.I insulin ti je bas povecan ali to i sama vidis po ref.vrednostima.Tvoj lekar ce ti sve objasniti......
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 22.6.2010 9:06:44
|
|
|
|
daca77
|
Biki, a moj dr kaze da to nije nista, samo da se oslobodim stresa i nerviranja. Mozda mi zbog ovoga jajnici ne rade kako treba, pa mi dolazi u vreme ovulacije...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 22.6.2010 9:11:48
|
|
|
|
Biki34
|
Ne razumem,jel to isti lekar koji ti bez horm.analiza da glukofag a sada kad analiza pokazuje da nesto nije ok on kaze da je sve uredu i da je od stresa....Idi kod endokrinologa....
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 22.6.2010 9:16:45
|
|
|
|
Mari86
|
daco ja se ne razumem bas u ovo najbolje,ali definitivno vidim da treba da menjas tog lekara glupaka znam da sam ja to sve vadila kod moje doktorice ali sve je bilo u redu,ona mi je samo rekla da je super sto je insulin dobar,znaci da jajnici dobro rade.. tako da moguce je da dolazi zbog toga ne znem necu da lupam gluposti !!!!!! Drugi lekarrrr obavezno !!!!!
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 22.6.2010 9:31:19
|
|
|
|
daca77
|
Biki, ovo je drugi dr... Mari, definitivno moram menjati dr...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 22.6.2010 13:28:02
|
|
|
|
daca77
|
Cipi, draga....javi se
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 22.6.2010 14:50:23
|
|
|
|
Sanchy
|
16d.c. na uz dr nije videla folikul a endometrijum je bio 9mm troslojan sto je karakteristicno za O...dala mi je da uradim progesteron...17d.c. bio je 8.14(ref.vred.od 3.82 do 50.56) a 22 d.c. 49.7...nesto mi je to velika razlika za pet dana...jos jednom mi je dala da vadim na 27 d.c.,pa me interesuje da li tada vrednost prog.treba da pada?!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 22.6.2010 15:01:59
|
|
|
|
Sanchy
|
Postoji teorija da preveliko lucenje insulina zajedno sa visokim lh dovodi do PCO.To je sve sto znam o tome mene jois niko nije poslao na te pretrage...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 22.6.2010 19:32:39
|
|
|
|
cipiripi
|
Ja neznam nista o OGTT testu..nisam ga nikad radila.. cula sam samo da mora dijeta...e sad da li je to tacno neznam...
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?