Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 10:35:59
|
|
|
|
Suncicabg
|
Hvala draga
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 10:37:11
|
|
|
|
diamond
|
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 13:13:26
|
|
|
|
cipiripi
|
i ovde da pitam... zasto prvo hsg pa tek onda celioskopija?
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 13:15:39
|
|
|
|
diamond
|
ni meni nije jasno...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 13:17:02
|
|
|
|
cipiripi
|
ili prevedeno.. "daj da te mi prvo poduvamo, pa cemo posle da vidimo sta ne valja unutra.. " meni je to malo...
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 13:18:07
|
|
|
|
Suncicabg
|
I ja sam se zbunila, on kaze da celioskopijom mora da potvrdi i da se to tako radi da utvrdi sve iznutra
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 13:19:01
|
|
|
|
diamond
|
mislim da je celioskopija sasvim dovoljna i pouzdanija od hsg-a
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 13:21:48
|
|
|
|
cipiripi
|
ja sam radila celioskopiju i to je dijagnosticka metoda..da li je nesto zapuseno ili ne... pa tek onda posle zakazuju to produvavanje i slicno... meni je sve bilo ok tako da neznam kako to produvavanje izgleda.. ali jednu stvar znam a to je da mi tad nesto nije bilo ok, oni prvo dijagnostikuju sta je i kako pa posle zakazu produvavanje.. a anestezija nek te neplasi...ja sam trudna bila pod njom..tako da..opusteno..
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 13:22:09
|
|
|
|
Iva979
|
Slazem se sa Diamond, sto 2x raditi nesto sto potvrdjuje istu stvar
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 13:24:37
|
|
|
|
Suncicabg
|
Hvala drage moje... Moracu ja ponovo da popricam sa njim
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 13:25:10
|
|
|
|
cipiripi
|
Suncice a jel tebi ustanovljeno da su ti zapuseni jajovodi ili ne? Mozda ja lose kapiram tu HSG metodu.. a kapiram je da se tu odmah produvava i to je to..
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 13:29:22
|
|
|
|
Suncicabg
|
Prosle godine uz laparoskopiju su produvani... Danas me niko nije ni pregledao, nego mislim da oni svima isto pricaju... I ja mislim da se odmah produvava...pa ako ima nesto izduva ga, ako ne nista
< Poruku je uredio Suncicabg -- 8.6.2010 13:30:29 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 13:38:49
|
|
|
|
Iva979
|
I ja sam mislila da se produvava, ali sa hsg-om se ne produvava, sa tom metodom se samo ustanovi odnosno snime tube.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 13:39:57
|
|
|
|
cipiripi
|
pih...nisam onda pametna sto rade dve metode...sto odmah ne rade celioskopiju jer je novija metoda..
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 13:42:00
|
|
|
|
Suncicabg
|
I ako se HSG-om ne produvava, cime se produvava kod se ustanovi kakvo je stanje
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 13:42:23
|
|
|
|
kaca82
|
Cipi,slazem se,i ja sam radila odmah celio,a za HSG mi je Radulovic rekao da nema potrebe.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 13:46:04
|
|
|
|
cipiripi
|
ma najbolja je..postavila sam ja moje slike u temi celioskopija..meni su oziljci extra..
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 13:47:19
|
|
|
|
Iva979
|
IZVORNA PORUKA: Suncicabg I ako se HSG-om ne produvava, cime se produvava kod se ustanovi kakvo je stanje Mislim da zavisi od stanja, npr. meni su obe tube potpuno prohodne i sve je bilo ok. Veci npr. nisu pa je isla na laporaskopiju. Doduse, on ti propusti kao neki kiseonik kroz tube i napravi snimak.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 13:50:57
|
|
|
|
cipiripi
|
zraci te na rengenu... zato ja nisam za HSG... kod celio pustaju medicinko mastilo koje ide tim putem i stusti se u matericu..kamerom sve prate..
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 15:18:01
|
|
|
|
Suncicabg
|
Ma da nece mozda posle svega opet da mi rade laparoskopiju??? Nema sanse da pristanem da me bodu 100 puta, bezrazlozno
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 15:20:02
|
|
|
|
cipiripi
|
celioskopija i laproskopija je isti djavo...
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 15:27:14
|
|
|
|
Suncicabg
|
Mnogo sam glupkasta...mislila sam da se kod celioskopije busi jedna rupa. Kod laparoskopije meni su probusili 3
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 15:29:12
|
|
|
|
cipiripi
|
u pravu si... kod celio se samo sece ispod pupka..nova metoda.. a lapro je stara i buse se tri... uglavnom svrha je ista..
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 15:32:12
|
|
|
|
Suncicabg
|
U svakom slucaju pokusacu da izbegnem hsg, ako radim celioskopiju! Cipi hiljaditi put hvala
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.6.2010 15:33:22
|
|
|
|
cipiripi
|
ma nema na cemu draga..nego nema logike raditi produvavanje ako ti nista nije zapuseno.. potrazi jos necije misljenje, ne znam sta da ti kazem...
|
Anketa
Pentaxim vs. obicna vakcina?choopa choopsDa li ste se odlucili za Pentaxim vakcinu ili ne? Ako mozete objasnite i zasto...Da (
51%)
Ne (
49%)
Ukupan broj glasova: 106Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!