|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima
31.5.2010 9:47:46   
LillyT
I moja je pocela da trazi na dva sata, sisa 10 min i to je to. Medjutim, stvarno je postena, nece da drzi sisu u ustima ako ne sisa, ostavi je i okrene glavu ili jednostavno prestane i ceka da je izvadim. Cini mi se da ok napreduje, ali stalno citam o tome kako moraju bebe da imaju red, a mi smo ovde kao raspustena banda user posted image

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 376
31.5.2010 9:51:33   
micketta
IZVORNA PORUKA: LillyT

stvarno je postena, nece da drzi sisu u ustima ako ne sisa

joj, izvini, meni ovo smesno user posted image

zna baba

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 377
31.5.2010 9:52:28   
LillyT
user posted image pa nije zakeralo da ucenjuje, nego posteno izbaci napolje (to je citat mm-a)

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 378
31.5.2010 9:59:58   
mejra81

I moja je pocela da trazi na dva sata, sisa 10 min i to je to. Medjutim, stvarno je postena, nece da drzi sisu u ustima ako ne sisa, ostavi je i okrene glavu ili jednostavno prestane i ceka da je izvadim. Cini mi se da ok napreduje, ali stalno citam o tome kako moraju bebe da imaju red, a mi smo ovde kao raspustena banda user posted image

Lilly,ne opterecuj se sa "redom" Jos ste mali za red...
Polako,sama ce ona poceti da pravi red kad dodje vreme za to,ako ne,ti ces joj malo pomoci...user posted image

Uspeh u zivotu je izaci na kraj sa samim sobom...

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 379
31.5.2010 10:01:42   
*Alexx*
Tipovi roditeljstva su različiti. Ako i roditeljima i bebama odgovara da "nemaju red" (šta god to značilo user posted image ), onda je to sasvim u redu. Nekome odgovara da sve bude pod konac, nekome ne.
Bar je to moje mišljenje, a i dosta sam čitala o tome. Meni je bitno kad jede i spava, tu se apsolutno trudim da ima neki red (mada ga nije uvek lako uspostaviti).

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 380
31.5.2010 12:11:57   
Anoniman

ne brini..i moja beba radi kad hoce i sta hoce. mala mi jeda joj ja diktiram kad ce preko dana da spava..

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 381
1.6.2010 0:00:58   
Modessty
Ma Oti nemoj da brineš. Pa i moj dečko se sad igra sa sisom, a nekad i češće traži da sisa nego u početku. Probaj da malo dojiš bez silikonske bradavice. Malo po malo i počeće da sisa bez nje.
Ja sam žene fenomen koji je uspeo da smanji dohranu i uvede više sisanja. Dohrana nam dodje samo kao dopuna kad baš osetim da treba.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 382
1.6.2010 0:03:45   
Modessty

IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Tipovi roditeljstva su različiti. Ako i roditeljima i bebama odgovara da "nemaju red" (šta god to značilo user posted image ), onda je to sasvim u redu. Nekome odgovara da sve bude pod konac, nekome ne.
Bar je to moje mišljenje, a i dosta sam čitala o tome. Meni je bitno kad jede i spava, tu se apsolutno trudim da ima neki red (mada ga nije uvek lako uspostaviti).

Slažem se sa Alexx. Ja sam se u početku mnogo bila opteretila time da beba treba da ima neki red, tj. tačno vreme kad će da spava, da se kupa da sisa... U stvari opteretili me drugi. A to nije dobro. Treba svaka majka da nadje neki svoj "red" sa bebom. Pa nisu nam deca roboti pa da rade sve tačno u minut! Ako spava u vreme kad bi trebalo da se kupa, naravno da ga neću buditi. Neka se naspava dete a za kupanje ćemo lako naći vremena.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 383
1.6.2010 9:47:28   
Grejs
Rodjen sa 2470gr
I mesec  4000gr
II mesec 5150gr

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 384
1.6.2010 15:48:23   
anajid
Mi smo danas bili na kontroli,Andrija je dobio samo 550 gruser posted image ,a narastao 6 cm!Za period od mesec i po!

Pedijatar kaze da je to u redu i da puno ide u duzinu,ali meni to nekako malouser posted image

Sta vi mislite,da napomenem da samo sisa!

(odgovor članu Grejs)
Direktna veza do poruke: 385
1.6.2010 17:21:37   
simke
IZVORNA PORUKA: anajid

Mi smo danas bili na kontroli,Andrija je dobio samo 550 gruser posted image ,a narastao 6 cm!Za period od mesec i po!

Pedijatar kaze da je to u redu i da puno ide u duzinu,ali meni to nekako malouser posted image

Sta vi mislite,da napomenem da samo sisa!

To je superuser posted image Dobio je malo kila,ali je dosta narastaouser posted image Bebe naizmenično rastu i dobijaju na težini,tako da kad dobije u cm,ne dobija puno na kg i obrnutouser posted image

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 386
2.6.2010 9:19:08   
mejvis
Jakša je na rodjenju imao 3700g i 53cm
Sa mesec dana na kontroli 5100g
A juče po mojim merenjima 5500g
Na kontroli nam je pedijatar rekao da je mnogo dobio i da mu dajem na 3h da sisa i to 10min jednu dojkum 10 min drugu! user posted image
Nemam nameru to da radim! A i ne mogu jer je on jako nervozan kada je gladan i neutešno plače!

Oti, i meni Jakša danju često traži na 1h ili 2h da jede i uvek mu dam ali često se brzo uspava na sisi pa ga onda štipkam za obraze i prebacujem na drugu dojku pa se razbudi....
Kada je budan na dojci uvek vredno sisa, ne igra se.....
Možda da joj daš na flašicu tvoje mleko ako nema snage da izvuče....ne znam!
Ja mu dajem na flašicu ono što izmuzem ujtru kada uveče nemam dosta... i nije mi se navukao na flašicu...sada kažu da se neke bebe navuku!

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 387
2.6.2010 10:09:31   
LillyT
Mejvis, kako to dr misli da je to puno?!? Ok, ako je na adaptiranom, ali ako samo sisa user posted image Meni je Lara za 5 nedelja dobila 1.5kg i dr je bila odusevljena (samo sisanje), a Lara je sisala na po 3 sata, a nocu je znala da odrapi i po 5 sati. Ispasce mi jos beba debela user posted image

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 388
2.6.2010 10:21:43   
micketta
IZVORNA PORUKA: mejvis

Na kontroli nam je pedijatar rekao da je mnogo dobio i da mu dajem na 3h da sisa i to 10min jednu dojkum 10 min drugu! user posted image

i moju drugaricu pedijatar izgrdio jer je beba za mesec dana dobila kilo i po, a ona jos ludja pa mu rekla 'izvinite' user posted image

zna baba

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 389
2.6.2010 10:21:58   
mejvis
I ja sam bila u čudu....baš sam bila ponosna kada sam videla kako je lepo napredovao a ona tako!user posted image
Kaže 700-800 gr mesečno je optimalno! Tako će sa 12 meseci imati oko 12 kg što je idealno....

I Jakša samo sisa a noću isto 4-5h spava....danju ume na 2h da traži...raste dete!
I pedijatri različito misle a i deca su različita....tako da ne uzbudjujem se! user posted image

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 390
2.6.2010 14:07:44   
*Alexx*
Andrej sa 9 meseci:
9350g težina
74cm dužina
46cm obim glave

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 391
2.6.2010 23:54:40   
lothroniell
Mi bili danas u savetovalistu, napredovali smo 1200g i porasli 4 cm! user posted image user posted image user posted image user posted image

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 392
3.6.2010 0:02:39   
MERYEN
Jovan
4 meseca 8000gr    64cm
6 meseci 9000gr     72cm 
8 meseci 10200gr  
9 meseci 11350gr

12 meseci  11700gr
18 meseci 13500gr  89cm

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 393
3.6.2010 0:03:35   
Mishica 77
Jeeeeee, Lothi! Bravo mamice! Bravo za Miloša! user posted image

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu lothroniell)
Direktna veza do poruke: 394
3.6.2010 0:17:31   
lothroniell
user posted image user posted image

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 395
3.6.2010 0:26:10   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: MERYEN

Jovan
4 meseca 8000gr    64cm
6 meseci 9000gr     72cm 
8 meseci 10200gr  
9 meseci 11350gr

12 meseci  11700gr
18 meseci 13500gr  89cm

user posted image  moje, pupupu user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 396
3.6.2010 9:39:29   
prase

IZVORNA PORUKA: MERYEN

Jovan
4 meseca 8000gr    64cm
6 meseci 9000gr     72cm 
8 meseci 10200gr  
9 meseci 11350gr

12 meseci  11700gr
18 meseci 13500gr  89cm

Hej, od kada te nema... user posted image user posted image user posted image za tvog velikog decka - opet rame uz rame sa onom mojom gromadicom od deteta user posted image

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 397
3.6.2010 11:33:03   
Trcosava
IZVORNA PORUKA: Trcosava

Rođeni sa 3.200, dugačka 54
Otpušteni sa 3.050
1. mesec: 3860 gr, dzgački 55cm
3. mesec - 6050 gr, dugačka 61
5. mesec - 7415 gr, dugačka 67 cm user posted image

6,5 meseci - 8000 gr, dugačka 71 cm

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 398
3.6.2010 11:57:02   
Unica
mi sad sa kontrole.
5800g i 56cm. user posted image
debelguza se ugojila za 4 nedelje 1730g user posted image
i nama niko nista nije rekao da puno jedemo, stavise Dr se uvek obraduje.
mada je Una sama od juce pocela da jede na 3h. odjednom, bez najaveuser posted image

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 399
3.6.2010 12:23:11   
Unica
IZVORNA PORUKA: Unica

mi sad sa kontrole.
5800g i 56cm. user posted image
debelguza se ugojila za 4 nedelje 1730g user posted image
i nama niko nista nije rekao da puno jedemo, stavise Dr se uvek obraduje.
mada je Una sama od juce pocela da jede na 3h. odjednom, bez najaveuser posted image

greska. dobila je 1530g.

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here