|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pušenje u trudnoći
10.12.2009 13:50:53   
Nensi*
Cestitam!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 326
10.12.2009 15:17:38   
aster
Ja sam bivši, okoreli pušač. Pušila sam 11-12 godina i baš sam jakoooo uživala u cigaretama. Istog momenta kad sam saznala da sam trudna, ostavila sam cigarete, to pitanje se nije ni postavljalo. I da, nisam imala mučnine ili neke druge tegobe pa da mi bude "lakše" da ih se rešim, već sam imala i dalje veliku želju za cigaretama (imam je još uvek s vremena na vreme). Ali... to maleno biće koje raste u stomaku nema izbora. Sve zavisi samo od moje odluke, da li ću ili neću da ga "častim" nikotimon i drugim otrovima, i to svesno, sa namerom. Veoma su bezveze obrazloženja i opravdanja tipa - ta i ta je pušila dok je bila trudna i rodila je zdravu bebu, a opet neka druga žena , nepušač, nije tako dobro prošla.Ili, bolje da pušim nego da sam nervozna. Nervozna je svaka trudnica s vremena na vreme, hormoni su to. Da je pušenje zdravo, svi bi ga preporučivali. Ja zaista ne spadam u onu "najgoru" grupu - bivši pušači, pa sad kao svima popujem. Ne pušim sad i neću pušiti u periodu dojenja, a za posle ne znam, šanse su 50-50.
Nisam htela da zvučim grubo, ali dajte veću šansu vašim anđelima da se rode zdravi i srećni, oni to apsolutno zaslužuju!  Drage moje, to je samo 9 meseci "žrtvovanja", posle možete opet da se vratite tom poroku, uživanju, kakogod... Nadam se da nikoga nisam uvredila, to mi nije bila namera user posted image

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 327
13.1.2010 18:10:31   
miskic
Ljudi u pomoc! Totalno ne znam sta da radim! Radim u maloj kancelariji sa 3 strastvena pusaca koji puse po 2 kutije od 8h do 16h. Ne vidimo se od dima! Prozori se ne otvaraju jer je hladno, a ja sam tek zatrudnila. Citala sam da je gore trudnici biti u takvoj prostoriji nego biti trudnica i pusiti! Sta da radim? Je li ima neko slican slucaj? Tresem se od nervoze!

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 328
13.1.2010 18:55:35   
goda
pokusaj da i h zamolis da smanje cigarete jer si trudna i ne bi smela da boravis u tako zadimnjenoj prostoriji,mada ne verujem da ce ti bas uciniti ustupak ako su takvi pušači.Ako to ne vredi pitaj sefa da te premesti u bolje uslove ako je to ikako moguće,ako ne ni to onda se pozali doktorici i vidi sta ce ti ona reci. Manja steta bi bila da kupis neki preciscivac vazduha ako nista drugo,a obavezno se posavetuj sa doktorom.

(odgovor članu miskic)
Direktna veza do poruke: 329
13.1.2010 19:04:50   
goda
I ja sam bivsi pušač.Pušila sam kutiju dnevno ali cim sam ostala trudna pokusala sam maksimalno da smanjim tako da sam pusila 3 cigarete dnevno,da bi u šestoj nedelji uspela skroz da prestanem,jer su mi mučnina i povraćanje baš pomogli da ostavim cigarete. Jos ponekad mi zamiriše ali ne usuđujem se ni da ih pogledm i nadam se da nikada više neću ni počinjati da pušim. Jedna loša navika je iza mene. Tako drage moje iskoristite mučnini i obavezno prestanite da pušite a do tada se potrudite da cigarete svedete na minimum.

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 330
13.1.2010 20:45:06   
lothroniell
Ja sam pre trudnoce pusila, ali cim sam saznala da sam trudna ostavila sam i ni jednu od tada nisam zapalila. A necu pusiti ni dok budem dojila bebu, a posle toga ako ne uspem da se suzdrzim sta sad... A mm i ja smo se dogovorili da se nece pusiti ni u prostorijama u kojima ce beba provoditio vreme.

Meni je prvih 2-3 meseca bilo opusteno, nisam uopste osecala potrebu za cigaram, cak su mi i smetale- verovatno zbog mucnina, a sada kad vidim kutiju dodje mi da je pojedem ali se suzdrzavam zbog svog bebca!
Imam drugaricu koja je 8 nedelja duze od mene trudna i nije mogla da prestane, prilicno joj zameram jer smatram da ce kao i mnogih stvari do sada u zivotu moratiu da se odrekne zbog svoje bebe, da je trebala i ovoga, jer ipak je ovo atak direktno na bebino zdravlje. Mislim nismo mi vise toliko u pitanju oni su bitniji od nas. Ali znam i da je jako tesko odvici se i verujem da neko zaista ne moze da izdrzi. Ko zna mozda je bolje zapaliyi cigaru, nego shizeti i nervirati se bez njih!

ALA SAM SMORILA!!! user posted image

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 331
13.1.2010 21:54:08   
miskic
Uh, sefica je jedna od njih! Tako da od toga nema nista.... Ima li iko iskustvo da je tako boravio u tim prostorijama i da li je zaista tacno da bebi to toliko moze naskoditi? Imam zakazan prvi pregled 22og i pitacu lijepo doktora.... Ako je to zaista tacno ja cu nesto preduzeti pa i po cijenu otkaza.... 

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 332
13.1.2010 23:02:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: miskic

Ljudi u pomoc! Totalno ne znam sta da radim! Radim u maloj kancelariji sa 3 strastvena pusaca koji puse po 2 kutije od 8h do 16h. Ne vidimo se od dima! Prozori se ne otvaraju jer je hladno, a ja sam tek zatrudnila. Citala sam da je gore trudnici biti u takvoj prostoriji nego biti trudnica i pusiti! Sta da radim? Je li ima neko slican slucaj? Tresem se od nervoze!

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Preteruješ. Već je neko pisao o tome, moj stav je da ne mogu svi oni prestati da puše jer si ti trudna, ali ih možeš zamoliti da smanje jer si trudna ili da povremeno izluftirate. Nervoza mnogo gore utiče na trudnoću nego zadimljena prostorija. 

IZVORNA PORUKA: LillyT

Lepo im reci da ti smeta, a ako nece da prestanu, ti lepo kod sefa. A ako nece ni tada, idi na bolovanje. Po zakonu, pusenje je zabranjeno po kancelarijama. Ne daj se

Lili, sefica je jedna od tih pusaca! Znas, kada ljudi koji udju kazu otvorite prozor pa da udjem! Ne pretjerujem zaista! Po cijeli dan mi oci suze i ne vidimo se od dima! Kancelarija je takva da su nam svima jedva stolovi stali, puno plotera, stampaca i sve zivo sto zraci!  I sada jos zamisli troje ljudi koji doslovce, ne pretjerujem kunem se, non stop imaju cigaru u ustima! Nikada ih ne mozes vidjeti bez cigare!

IZVORNA PORUKA: Dora

Lepo im reci da ti smeta, a ako nece da prestanu, ti lepo kod sefa. A ako nece ni tada, idi na bolovanje. Po zakonu, pusenje je zabranjeno po kancelarijama. Ne daj se

idi i izbori se s njima, tvoje pravo je da radiš u prostoriji bez dima, pogotovo što si trudna. pa ako oni nemaju milosti, nemaj ni ti!

Ukucaj na google pa procitaj! Ja sam se zaledila kada sam procitala! Iskustva drugih i sl....

IZVORNA PORUKA: minavb

8 sati sa tri pusaca u kancelariji, zajebano! Idi na bolovanje ako ne mozes da ih ubedis da puse napolju.

Da li bi mi doktor otvorio bolovanje u slucaju da ja ne nadjem drugo rjesenje? 

ne vrijedi da ih ubjedjujem, jer bi to znacilo da ne rade nikako! Ljudi ne gase cigaru!

Ako si iz Novog Sada, ne bi ti otvorili bolovanje ni da radiš na skeli, ako nisi, ne vidim razlog da ti se bolovanje ne otvori. To ZAISTA jeste problem!

A vec se provlacila ta tema, i komentar je kako su njih dvije pusile cijelu trudnocu i to sa ponosom! To su izmisljotine i sl. A djeca su im bolesna, ali one to ne povezuju...

Nisam ništa loše mislila, naime, ja sam pušač, pa to valjda gledam iz nekog drugog ugla.

Ubeđujete je da se zakači sa šeficom i dobije otkaz??? Zaista mislite da će šefica da kaže "Važi, draga, izaći ćemo mi napolje!"
Eventualno mogu da se nagode da se prostorija luftira svakih sat vremena 5min, a da oni tada budu van prostorije da ih ne bi ušinulo u leđima od promaje.

Reci doktoru sta je u pitanju. Iskreno, meni su moji momci uvek isli na zivce kada pocnu da trljaju oci jer im smeta dim (zaglavila sam sa nepusacima), ali moram da imam razumevanja za druge.

Nisam iz NS. Ali jesam iz malog grada u kom sefica poznaje sve doktore i sve!

Zbog zadimljene prostorije? Ne verujem.

A one ne povezuju jer ne mora biti povezano, ima tema Pušenje u trudnoći, o tome se već psalo.

Pa ja sam nepusac, i vec 3 godine sjedim tako s njima i patim se i nikada rijeci nisam rekla, ali sada je beba u pitanju a ja sam na to slaba totalno.... 

Pa jednoj djete jedva zivo ostalo od gusenja, drugoj problem sa kostima i tako, ne mogu da pisem o tome unervozim se!

Nisam ništa loše mislila, naime, ja sam pušač, pa to valjda gledam iz nekog drugog ugla.

Ubeđujete je da se zakači sa šeficom i dobije otkaz??? Zaista mislite da će šefica da kaže "Važi, draga, izaći ćemo mi napolje!"
Eventualno mogu da se nagode da se prostorija luftira svakih sat vremena 5min, a da oni tada budu van prostorije da ih ne bi ušinulo u leđima od promaje.

Daj Tasho, ti bi prva izasla napolje zbog trudnice.

Pusac sam i ja (bila do trudnoce) pa opet ne mogu sve da mucim time. Ako dobije otkaz, neka tuzi formu i zdravo. Jeste, smaranje je, ali dok god cutimo, tako nam i treba.
Poslodavac treba da obezbedi prostoriju za pusenje ako ima pusaca (ili da ih izbaci napolje kao neki), moj direktor je pusac, ali ne pusi u kancelariji nego ide dole.

Ruzno je da udjes u prostoriju punu dima, a ono svi kao guske u magli, ne vide se

Daj Tasho, ti bi prva izasla napolje zbog trudnice.

Pa bih. Kada bi to tražila od mene, ne bih se nudila.

Stižu mi gosti, ljubim vas.

Idi na bolovanje ili popričaj s kolegama otvoreno, da vidite kako može da se reši problem. To su ljudi i sigurno možeš ljudski da postigneš nešto. Valjda ćete naći neko rešenje. Ako ti ćutiš, oni će misliti da ti ne smeta i praviće se ludi. Logično.

A one ne povezuju jer ne mora biti povezano, ima tema Pušenje u trudnoći, o tome se već psalo.

Ne znam odakle si, u BG mozes da dobijes bolovanje cim zatrudnis, a ni ne treba ti razlog (tako je bilo u vecini slucajeva)

Ne znam odakle si, u BG mozes da dobijes bolovanje cim zatrudnis, a ni ne treba ti razlog (tako je bilo u vecini slucajeva)

A i u Bg, cim pozoves insepkiju rada i pozalis se na uslove, stvore se dok si rekao keks!

Ne mozes ni to.... Nas je 4 u cijeloj firmi.... sa seficom.... Ona je ovako prilicno korektna ali mislim da nema toga za koga bi oni ostavili pusenje! Ne znam, 22og imam prvi pregled kod doktora i lijepo cu mu reci pa onda prenjeti njima. Ako nadje neko resenje super, ako ne, trazicu bolovanje i kraj! A posle ako hoce neka me odpusti!

IZVORNA PORUKA: Ellenica

Draga miskic nemoj se nisakim svađati, to ti je moj savet.
Jeste da po zakonu dosta toga nije dozvoljeno pa i pušenje po kencelarijama, ali budi realna da živiš gde živiš.
Znam da je tužno ali istinito, i ja poludim zbog takvih stvari.
A ti kupi sebi prečišćivač vazduha, on ti je 2-3hiljade i bez nervoze.

Hvala ti na razumjevanju , imamo mi taj preciscivac u kancelariji ali mila moja nikakve koristi od toga.... To je toliko dima da ni 10 takvih ne bi pomoglo. Platili taj oko 4 hiljade, bas zbog klijenata koji dolaze. Ljudi se zale.... To je strasno.... Surova realnost.... Ma ja nikada nisam pusila i tu sam sa njima 3 godine i nikada se nisam zalila ali sada je beba u pitanju.... Tu sam preosjetljiva.... Je li moguce da to toliko moze da steti. Kuci mi niko ne pusi.... Samo to od 8h - 16h je katastrofa cista....

IZVORNA PORUKA: OTI

I ja sam poludela samo dok sam citala miskic...
TREBA NEKAKO TO DA RESIS!!!
je l postoji sansa da se prebacis u neku drugu prostoriju,,,makar i hodnik??????

IZVORNA PORUKA: buhla

miskic... gledaj da ti otvori dr trudnciko! kakva je situacija po tom pitanju?
bas mi je drago, evo da ti cestitam jos jednom!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 333
18.2.2010 2:09:38   
Marija190
cigare
IZVORNA PORUKA: She Ra

Prestala sam sa pusenjem, niti sam mogla, niti sam htela.

Saznala sam za trudnocu tek u 6. nedelji i to zbog mucnine i potrebe za snom, pa sam za to vreme "duvanila" i nije mi drago. Mada nisam bila neki strastven pusac, vise je to bila poneka cigareta.

Bilo kako bilo, sada izbegavam i zadimljene prostorije i kada neko u nasem drustvu pusi i dim pocne da me gusi, mm (inace sportista, zakleti nepusac) samo opomene, pa ja nemam potrebu da to radim user posted image

Kada se beba rodi, insistiracu da se ne pusi ni u kuci i znam da cu imati podrsku od mm, a za ostale nek se bune, nek se ljute - mogu samo na terasi da im uredim jedan kutak user posted image

PS. Za trudnice i one koje to nisu, a zele da ostave cigarete, neka procitaju knjigu Alena Kara "Lak nacin da ostavite pusenje".. Mnogo ce vam pomoci, imacete totalno drugu dimenziju i zivecete zdravije i vi i vasa porodica user posted image

I ja sam prestala da pusim kad sam procitala ovu knjigu. Pusila sam vise od 10 godina oko paklu i po veoma jakih cigareta, zaista sam bila strastveni pusac i imala sam krize kad ostanem malo duze bez njih. Mislila sam da nema sanse da se odviknem "na suvo" pa sam pocela da pijem lek Zyban koji sluzi bas za odvikavanje, ali sam od njega imala silnih problema - glavobolje, mucnice, bolovi u grudima... Onda sam procitala tu knjigu Alana Kara "Lak nacin da ostavite pusenje" i vise nikad nisam zapalila. Savetujem je svakome ko iole razmislja o ovome da je procita. Moze da se skine sa neta u PDF-u. I nisam jedina, znam jos nekoliko ljudi u mojoj okolini kojima je knjiga takodje veoma pomogla. U njoj je na jasan, logican i ubedljiv nacin objasnjeno zasto ODMAH i ZAUVEK treba da ostavite cigarete. Probajte, mozete u najgorem slucaju da izgubite par sati!

(odgovor članu She Ra)
Direktna veza do poruke: 334
18.2.2010 3:35:53   
Verus
Moram da aplaudiram svim devojkama koje su ostavile pusenje!  BRAVO!!  I za vas a i za dobro vasih nerodjenih beba!user posted image

(odgovor članu Marija190)
Direktna veza do poruke: 335
18.2.2010 9:10:00   
*Alexx*
Ajmo, žene koje su ostavila pušenje, prijavite se u temu EX pušači KLIK!!

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 336
11.3.2010 10:04:43   
inataly
Veliki pozdrav svima!
Trenutno sam u 10 nedelji a pušenje sam OSTAVILA u 6 nedelji!!! JUUUPIIII!!! JAKO SAM SREĆNA ZBOG TOGA!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 337
11.3.2010 10:32:29   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: inataly

Veliki pozdrav svima!
Trenutno sam u 10 nedelji a pušenje sam OSTAVILA u 6 nedelji!!! JUUUPIIII!!! JAKO SAM SREĆNA ZBOG TOGA!user posted image user posted image user posted image

dobrodošla draga i bravo!!!!!

(odgovor članu inataly)
Direktna veza do poruke: 338
11.3.2010 13:09:09   
Shishica
Bravo i da znate da ste prave mame zbog toga!

Ne razumem kada kazu:"I moja mama je pusila u trudnoci pa mi nista ne fali!" A ne pada joj na pamet da mozda zato ima bronhitis i mali problem sa srcem ili tako nesto...

Pa i da ne fali nista, kad bih znala da samo postoji mogucnost zasto bih rizikovala!?

Drugarica je pusila tokom trudnoce, cujem da se porodila i da dete ima sum na srcu i neku rupu u plucima... kazu da je se to cesto javlja user posted image i sad me bas zanima ima li veze mozda i sa pusenjem! user posted image

Dakle zene, BRAVO!!!!!! user posted image user posted image

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 339
11.3.2010 18:29:49   
Anoniman
user posted image

Poshto se slabo vidi...da napishem shta pishe na kutiji....

WARNING

For pregnant if you smoke you get children like this

< Poruku je uredio Smeshkica -- 11.3.2010 18:31:58 >

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 340
11.3.2010 18:32:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Shishica

Ne razumem kada kazu:"I moja mama je pusila u trudnoci pa mi nista ne fali!" A ne pada joj na pamet da mozda zato ima bronhitis i mali problem sa srcem ili tako nesto...

Ja i moj brat smo živi primeri da plućni problemi i majčino pušenje u trudnoći nisu nužno povezani.

Ipak, nisam ponosna što pušim.

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 341
11.3.2010 18:34:13   
cipiripi
Moji tetka i teca su nepusaci, a imaju cerku i sina i oboje su asmaticari...

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 342
11.3.2010 18:53:38   
Shishica
Pa dobro, ne kazem da je samo to razlog, vec da ako postoji sansa.. onda joj se ne daj...

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 343
23.3.2010 23:43:39   
Tatamata
U Srbiji oko 30 odsto stanovništva i dalje aktivno puši, a dimu od njihovih cigareta izloženo je nekoliko puta više ljudi nego što je slučaj u zemljama koje su uvele zabranu pušenja u zatvorenom prostoru. Zahvaljujući brojnim akcijama o štetnosti duvanskog dima, broj pušača u našoj zemlji danas je manji nego pre deset_ak godina, ali je statistika, ipak, poražavajuća – u Srbiji usled direktnih posledica pušenja godišnje umre više od 16.000 ljudi, odnosno čak 44 dnevno!

Pročitajte više…

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 344
6.4.2010 23:49:51   
ljubičica
Pre 2 dana smo mm, naša drugarica i ja sedeli na Amsterdamu i za sto do nas su sele 3 devojke. Ja vidim ona trudna i bilo mi je baš drago (jer ja volim da vidim trudnicu) , kad je posle 2 minuta sedenja izvadila kutiju sa cigarama i zapalila došlo mi je da joj kažem:" Seljanko jedna, pa ako te boli uvo za sebe obrati pažnju na to dete što ćeš da rodiš...!" itd.... Ma rekla bih ja njoj nešto drugo, ali neću da lajem sad...
Nemojte mi zameriti vi što pušite, ali ja o svakoj trudici koja puši mislim isto...

The day I will stop lovin you is the day I will close my eyes 4 ever!

(odgovor članu Tatamata)
Direktna veza do poruke: 345
7.4.2010 8:28:37   
strelitzia
Ja sam bivši pušač...uživala sam u cigaretama...i sad pomislim skoro svaki dan na njih ali od kada sam ih ostavila nisam zapalila nijednu...2,5 godine :)

IZVORNA PORUKA: Marija190
Onda sam procitala tu knjigu Alana Kara "Lak nacin da ostavite pusenje" i vise nikad nisam zapalila. Savetujem je svakome ko iole razmislja o ovome da je procita. Moze da se skine sa neta u PDF-u.

Stric mi je umro u najgorim mukama prije mjesec dana. Tipični pušački rak pluća koji se kasnije proširio na sve ostale organe. Tragedija j veća što su mu, kad su mu dijagnostifikovali rak pluća, rekli da ga ima već najmanje 7 godina! 7 godina doktori mu nisu obraćali pažnju!!!! Moj otac je bio pored njega stalno tih poslednjih mjesec dana i ...počeo opet pušiti, od bola, nerviranja,svega...!
Voljela bih, ako imaš link gdje da skinem tu knjigu da ga postaviš ovde. Proslijedila bih ga mom ocu.
Trudnice ili ne...trebale bi se dobro zamisliti koliko vam dobra donosi pušenje!

Direktna veza do poruke: 346
8.4.2010 11:51:22   
draganica
Ne osuđujem nikog, zaista, bila sam pušač, ostavila mnogo pre nego što sam se udala, ali razumem i te kako pušače. Da li je nešto štetno ili nije dokazuje medicina, ali kod pušenja uvek ostane nešto nedorečeno- koliko ima onih koji puše ceo život, umru u 80-oj godini i onih koji umru mladi, a nepušači.... Tako je i sa bebama. Koliko samo trudnica strastvenih pušača znam! I ništa. Bebe, hvala Bogu, dobro su, one su dobro.... Ko može da dokaže onda da je štetno?
I niko ne spominje da je podjednako štetno kada trudnica pasivno udiše dim, a to jeste istina. Drugim rečima, koliko trudnicu truje muž pušač, ili društvo? Znam da zbog mene niko nije ugasio cigaretu u društvu, većina me i ne pita da li sme da zapali, čak je i brat u početku vodio računa, pa je "propušio" u mom prisustvu. Taj nikotin škodi kao i onaj koji trudnica sama uvuče u pluća.
Muž i ja smo jednom bili u društvu jedne trudnice na nekoj žurci. Ona je palila cigaretu za cigaretom. Na kraju smo nas dvoje, kao nepušači morali da je zamolimo da smanji, jer već nas guši. Rodila je bebu od 3.100 kg i sve je u redu. Ta slika mi je uvek u glavi kad se setim ovakvih tema.

(odgovor članu A.N.A.)
Direktna veza do poruke: 347
8.4.2010 12:24:06   
upgrade011
Ajd i ja da kazem koju rec....toliko svi o pusenju pricaju da se prosto zaboravi sta je sve stetno na ovom svetu, nego jedino na pusenje moze da se utice. 
Sta je sa opstim zagadjenjem od izduvnih gasova? Meni nema nista gore nego kad moram da prodjem peske nekom prometnom ulicom u BGD u spicu. Sta je sa zracenjem od mobilnih telefona i raznih drugih uredjaja, npr. obicnog fena za kosu? Sta je sa opstim povecanim radioaktivnim zraenjem zbog hiljada nuklearnih proba? Pa sa zagadjenjem od termoelektrana i hemijske industrije, sa pesticidima u zemljistu, azbestu u vodovodnim cevima i hormonima u hrani... I tako dalje, i tako dalje...

A da ne pocinjem o narucenim istrazivanjima o tome koje su vrste hrane stetne generalno i u trudnoci, a ciji rezultati se menjaju svakih par godina. Te "stetna" je kafa/alkohol/secer/so/gazirana pica/voda... a posle cujes soljica kafe "produzava zivot". I jedno i drugo sam namerno stavila pod navodnike jer verujem da je istina u sredini.

Prema tome, slazem se da je pusenje nije dobro i ima dokazane stetne efekte ali malo mi je dosadilo da slusam o tome kao jedinoj ili najgoroj stavki na crnoj listi ili da vidjam ljude koji panicno beze ako neko pusi blizu njih a s druge strane po ceo dan ti isti ljudi nose i pricaju mobilnim telefonom, decu setaju po Bulevaru i hrane ih adaptiranim mlekom (i voze u krilu na prednjem sedistu...). Pa i da to takodje ne rade opet bi morali da pobegnu na pusto ostrvo ili neku planincinu da izbegnu sve stetne stvari.

Poenta price (da, tu je negde user posted image )- ne moze se izbeci svaka vrsta otrova i zagadjenja. Svesno mozemo da ne pusimo ali se treba setiti da to nije jedina opasnost i ne preterivati i nervirati se previse ako neko zapali cigaru pored vas. Ja se bar tako odnosim prema celoj ovoj prici oko pusenja i zagadjenja uopste. Jednostavno, ne mozes od svega da zastitis sebe i svoju decu i povremeno udisanje dima nece nikog ubiti.

(odgovor članu draganica)
Direktna veza do poruke: 348
1.6.2010 20:10:14   
Marija190

Voljela bih, ako imaš link gdje da skinem tu knjigu da ga postaviš ovde. Proslijedila bih ga mom ocu.
Trudnice ili ne...trebale bi se dobro zamisliti koliko vam dobra donosi pušenje!
IZVORNA PORUKA: draganica

Izvini Strelitzia, tek sad videh. Ja sam je nasla ovde:

http://www.baneprevoz.com/bane/bok/

(odgovor članu draganica)
Direktna veza do poruke: 349
2.6.2010 7:44:25   
strelitzia
hvala ti puno user posted image ali link ne radi user posted image

Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Najčešće komplikacije tokom porođaja u Srbiji
Porođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here