Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 12:28:54
|
|
|
|
New Mom
|
Nema na čemu! Računam da je svakome pomalo frka i problem dok se sva papirologa odradi, pa ako išta pomaže, drago mi je!
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 12:30:12
|
|
|
|
buhla
|
IZVORNA PORUKA: cicko Jos uvek je tako, tj. mora se otvoriti stedna knjizica. IZVORNA PORUKA: simke Ja sam morala da otvorim u PŠ i da im dam fotokopiju računa,ali to je bilo pre više od godinu dana u bgd ne mora!
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 12:31:29
|
|
|
|
micketta
|
stvarno? fotokopiju kog racuna onda prilazem? onog koji mi je vec otvoren u banci?
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 12:44:35
|
|
|
|
buhla
|
ne, nista im ne prilazes. oni ti otvore namenski racun u posti, pa kad ti stigne resenje ides do prve poste i podignes!
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 12:45:35
|
|
|
|
micketta
|
jupiii! jos samo da se nakanim redom da prikupljam papire. mislim da za iseljenicku vizu za USA treba manje. grrr!
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 16:31:16
|
|
|
|
Anoniman
|
e mm ide ove nedelje u tirsovu...danas smo dobili papir iz centra za soc.rad... ajde vise...
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 17:36:58
|
|
|
|
Dora
|
Mi još ni bebu nismo prijavili u opštinu i sup, a ovo ostalo... ...ko zna kad ćemo se nakaniti.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 17:45:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Znaš da imaš rok? Mislim da je 3 meseca, ako se nije nešto menjalo, inače ne dobiješ pare.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 17:52:31
|
|
|
|
New Mom
|
Neki su rekli da je sada rok 6 meseci, ali danas kad smo predavali, kažu još uvek 3 meseca. P.S. Doro, pa prijava deteta kod matičara i u SUP-u treba da je u roku 30 dana.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 17:53:44
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: New Mom P.S. Doro, pa prijava deteta kod matičara i u SUP-u treba da je u roku 30 dana. Jako me zanima, a šta se desi ako ne prijaviš na vreme?
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 17:57:47
|
|
|
|
New Mom
|
Našla sam jedino ovo: u slučaju da roditelji ne prijave dete u zakonskom roku, za određivanje ličnog imena deteta nadležan je Centar za socijalni rad po prebivalištu roditelja.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 17:58:41
|
|
|
|
Anoniman
|
Dora, trk sutra!
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 17:59:16
|
|
|
|
lanajelena
|
IZVORNA PORUKA: Tashke IZVORNA PORUKA: New Mom P.S. Doro, pa prijava deteta kod matičara i u SUP-u treba da je u roku 30 dana. Jako me zanima, a šta se desi ako ne prijaviš na vreme? javice nam Dora
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 23:22:17
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: buhla Mrzi me da trazim onu temu.. u bgd je prijava deteta u opstini do napunjena dva meseca... verujem da i to kod vas vazi! znam po drugarici i drugu koji su se prganjali oko imena deteta cikelai poslednji dan!
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 23:32:03
|
|
|
|
buhla
|
PRAVILNIK O POSTUPKU ZA ODREĐIVANJE I PROMENU LIČNOG IMENA ("Sl. glasnik SRS", br. 6/83) Član 1 Ovim pravilnikom propisuje se postupak za određivanje i promenu ličnog imena. ODREĐIVANJE LIČNOG IMENA Član 2 Određivanje ličnog imena deteta vrši se na osnovu usmene ili pismene prijave. O usmenoj prijavi sastavlja se zapisnik po odredbama čl. 74 do 77 Zakona o opštem upravnom postupku. Prijavu o određenom ličnom imenu deteta podnose roditelji, u mestu svoga prebivališta ili u mestu rođenja deteta. Prijavu može podneti jedan od roditelja, ako su se roditelji o tome sporazumeli. Član 3 Prijava o određenom ličnom imenu deteta sadrži podatke o detetu, i to: pol, dan, mesec, godinu i mesto rođenja, određeno ime i prezime, i podatke o roditeljima: ime, prezime (za majku i devojačko prezime), državljanstvo, prebivalište i adresu stana, mesec, godinu i mesto zaključenja braka. Član 4 Prijava ličnog imena podnosi se istovremeno sa prijavom o rođenju deteta, a može se podneti i kasnije, ali najkasnije u roku od dva meseca od dana rođenja deteta. Ako matičar utvrdi da prijava ličnog imena nije podneta u propisanom roku, dužan je da o tome obavesti nadležni organ starateljstva i protiv roditelja podnese prekršajnu prijavu za prekršaj iz člana 39 stav 1 tačka 1 Zakona o matičnim knjigama. Član 5 Ako se roditelji, iz bilo kojih razloga, nisu sporazumeli o ličnom imenu deteta, matičar upisuje lično ime deteta na osnovu odluke nadležnog organa starateljstva. Matičar će postupiti na način propisan u stavu 1 ovog člana i ako roditelji deteta nisu u životu, ili su u nemogućnosti da vrše roditeljska prava ili su nepoznati. Odluka organa starateljstva iz st. 1 i 2 ovog člana sadrži i podatke koje sadrži prijava o određenom ličnom imenu iz člana 3 ovog pravilnika. .............
< Poruku je uredio buhla -- 1.6.2010 23:33:26 >
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 23:33:37
|
|
|
|
Dora
|
Ja ću da kažem da još nisam smislila ime...baš da vidim šta mi mogu??? Kad nas oni drže na koncu za pasoše koliko hoće, sad nek oni čekaju moje "ime". Moramo muž i ja lično i zajedno da dođemo sa sve dokumentacijom ko da podnosimo zahtev za stambeni kredit. I to u Zr. jer je dete tamo rođeno. A šta ako slomim nogu? Ma nek se nose. U šok sobi ležim, na infuziji, sestra mi daje injekciju u stomak, krvarim i nije mi do života a službenica iz opštine me pita: Jao, KAKO STE MOGLI da dođete na porođaj bez venčanog lista!? - Pa eto, gospođo, kad sam mogla bez knjižice, mogla sam bez svega. uostalom, zašto kad ću opet morati da visim na šalterima. Pustite me bar ovde na miru! Eto.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 23:37:04
|
|
|
|
Dora
|
Uh, Buhla, može sve, samo ne novčana kazna!!!
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 23:40:39
|
|
|
|
buhla
|
iju, prvi put cujem da se na porodjaj ide sa vencanim listom! imas fore dok Sara ne nepuni dva meseca! svuda za prijavu u opstini pise mora oba roditelja ako su u braku manje od 9 meseci i jos silni neki papiri, ja zvala da proverim u opstinu, oni mi rekli samo muz moze da dodje sa izvodom iz mat.knige vencanih i zavrsi posao! to kako se kome i gde cefne!
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 23:44:47
|
|
|
|
Dora
|
Vidiš, pitaću pa da mi muž ode. Malo mi je muka, treba pčonovo da idem uskoro na pregled kod moje dok. pa ću opet morati da se teglim s decom i svim stvarima...uh. (sad pišem levom, u desnoj mi )
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 23:45:10
|
|
|
|
lothroniell
|
Mi smo danas predali sve papire, Novosadjanke cisto da znate ne moraju originali izvoda- mogu i kopije (i u Zarka Zrenjanina i u Radnickoj).
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 23:45:27
|
|
|
|
Dora
|
I hvala Buhlice
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 23:47:29
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: buhla iju, prvi put cujem da se na porodjaj ide sa vencanim listom! imas fore dok Sara ne nepuni dva meseca! svuda za prijavu u opstini pise mora oba roditelja ako su u braku manje od 9 meseci i jos silni neki papiri, ja zvala da proverim u opstinu, oni mi rekli samo muz moze da dodje sa izvodom iz mat.knige vencanih i zavrsi posao! to kako se kome i gde cefne! Ni ja nisam išla (onomad), sve je mm prijavio i pokupio odgovarajući broj dokumenata. (Iskočiće mi beba iz stomaka, majku mu!)
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 23:47:49
|
|
|
|
Maya21
|
lako cemo Dorice za velike, ostaviš ih kod mene a Saricu pod mišku, kad nemam više mleka, da imam mogla bi i ona da ostane kod mene na čuvanju
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 23:49:11
|
|
|
|
Dora
|
IZVORNA PORUKA: Maya21 lako cemo Dorice za velike, ostaviš ih kod mene a Saricu pod mišku, kad nemam više mleka, da imam mogla bi i ona da ostane kod mene na čuvanju šta bih ja bez tebe
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2010 23:50:06
|
|
|
|
buhla
|
IZVORNA PORUKA: Dora I hvala Buhlice nema na cemu... sve za dudarice ajd sad stvarno idem u krefet!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec danaRingerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moje dete ima vaške!Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Кућни послови.
пеперутка16
Које кућне послове углавном ради ваш муж?